Bob Carter hade rätt – media missleder

journalist
Det är nu åtta år sedan professor Bob Carter påpekade i en artikel att den globala temperaturökningen har avstannat, men att inga ledande stormedia verkade vara intresserade av att förmedla detta till sina läsare/tittare/lyssnare.
Visst, åtta år av stillastående var kanske inte så märkvärdigt i klimatsammanhang. Men enligt Bob Carter borde det ändå vara ett problem för de klimatmodeller som används av FNs klimatpanel. Och det borde vara ett problem för media att ge en trovärdig bild av vad denna panel senare förmedlade i sin rapport år 2007. Idag har vi det dubbla, sexton år, av stillastående globala temperaturer.
Och det verkar som åtminstone en del av de mest inflytelserika tidningarna i Europa börjar inse att det hela är ohållbart.
You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. – Abraham Lincoln
Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Mikael

  Both the European Institute for Climate and Energy (EIKE) and Die kalte Sonne sites have announced that renown scientist Murray Salby will be speaking on climate in Hamburg.
  Lite positiva klimatnyheter: ”Professor Salby of the Macquarie University in Sydney has been invited by the Helmut Schmidt University and is scheduled to speak at 11 a.m. on April 18th. The precise location: Helmut-Schmidt-Universität; Universität der Bundeswehr Hamburg; Fakultät für Elektrotechnik, Mensa Thomas Ellwein Saal. ”

 2. Lars Cornell

  I Zombiernas kamp mot kunskap och förnuft.
  Vem brukar då bli vinnare?
  Någon som vet?

 3. Håkan Bergman

  Dagens medier är papperstigrar, snott från Mao. Passerade idag en kiosk med våra kvällsdrakars löpsedlar, tror det var Expressen, ni vet den där som hade sting en gång i tiden. Den ropade ut nåt i den här stilen, ”Ny köttskandal på ICA, oxfile var 100% häst.” Hade jag fått skriva löpsedeln hade jag slagit till med 58.5%!

 4. Ingemar Nordin

  Tyvärr, de svenska mediernas STORA klimatnyheter var något helt annat: Framtidens flyg kan blir gropigt, samt det här

  http://www.svt.se/search/?q=climatemonday

 5. Johan M

  Problemet med MSM är nog att väldigt få artiklar egentligen skrivs av mediernas egna journalister. Artiklar är antingen en intetsägande TT-nyheter eller artiklar skrivna av frilansande journalister. En TT-artikel saknar väl alltid analys eller kritiskt ställningstagande utan är oftast en upprepning av ett företags eller lobbyorganistations pressmeddelande. En frilansande journalist har nog lättare att sälja en artikel som stödjer rådande tro och inte går på tvären. Många artiklar skrivs även av journalister som får sitt uppdrag från en pr-byrå med ett uppdrag att driva opinion. Det var nog länge sedan en tidning hade en stab av journalister som kunde kosta på sig att tänka själv och skriva efter eget förnuft.

 6. Iven

  Mikael  #1:
  Tack för Din hänvisning till prof. Murry Salby, som tycks verkligen  vara en allsidigt meriterad seriös klimatforskare , som kommer att föreläsa i Hamburg på EIKEs initiativ. Det vore önskvärt, att vissa klimatbesserwisser, som då och då poppar upp även i TCS kommentarfält med sina CAGW-papegojakunskaper, kunde fås att uppdatera sig hos en sådan i klimatfrågor kompetent person. 🙂 

 7. Staffan

  Media är inte tillförlitliga idag!  ”Klimatet” vet ni om.  Och att EU krisar har ni i alla fall en viss uppfattning om.  Men USA:s ekonomiska kris har ni inte läst om i bladen.
     Får jag visa en bild på arbetslöshetens utveckling i USA sedan 1994?  Diagram + månadssiffror.   ”U6” (officiell siffra) visar de som vill ha heltid, men inte kan få det.  Ofrivillig deltid, och ”slutat söka;  det lönar sig inte”, ingår alltså.
     I valet nov 2006 fick Demokraterna full kontroll över kongressen (t.o.m. 2010).  Jan 2009 tillträdde Obama.
  http://portalseven.com/employment/unemployment_rate_u6.jsp?fromYear=1994&toYear=2013
     Eller titta på federala statsskulden, i relation till BNP.  (Se på årssiffrona en bit ner.  Tredje sifferkolumnen!)  Idag är vi tillbaka på andra världskrigs-nivå (1945-46-47).
  http://www.usgovernmentdebt.us/spending_chart_1900_2016USp_XXs1li111mcn_H0f_US_Federal_Debt
     Ett statsråd från våra nejder reste över till Demokraternas konvent i Charlotte, NC, i september.  Med fem andra folkpartister i sällskap.  ”Demokraterna är i stort sett ett systerparti till Fp”, berättade hon för Expressen.
     Även folk på högsta nivå är alltså okunniga.
     Har man som media O. som idol så blir det så här.  Men det hela kommer att påverka även oss!

 8. ThomasJ

  Fråga: Utomlands, asså utanför den fiktiva ost-kupe-bubbla en viss sosse-politiker ansåg behövas för ’bevarandet av svensk kultur från utländskt inflytande’ (handlade om tv-satelliter och Ulvskog var namnet), lyfts i allt högre och flerfald grad [minst] tvivel inom ’MSM’ avseende denna gigantiska bluff…, hur länge tros det det tar innan denna tsunami av verklighetsförankring träffar Norra EU:s MSM, inkl. den vetenskapligt pre-purpetala public service?  🙄
   
  Mvh/TJ

 9. Den serierökande politikern Helmut Schimidt intressant som
  han var i den Europeiska politiken med skepsis och sunt förnuft
  så mänga frågor med klarspråk,mycket märklig och oförutsägbar
  var han dessutom,såna poliker ser man inte mycket av i vår
  nutid.progressiv socaldemokrat var han .
  Salby blir därmed än mer intressant i sina vetenskapliga inlägg.
  ALI.K.

 10. Frågan om när Sverige vaknar ur den stigande ’globala värmen’
  skall fortsätta att pränta dessa falsarier i SVT bland annat,hur
  länge slår man dövörat till som exempelvis Bob Carter mfl.ej
  vågas nämnas ens vid namn.förnekare eller vad de anses vara,
  man bara undrar hur  länge dessa villfarelser skall fortsätta i
  klimatspörsmålet.
  ALI.K.
   

 11. ThomasJ

  Ali #9: Håller med till fullo! Helmut Schmidt var – och är fortsatt! – den senaste och enda genuina Statsmannen i Europa! Ifall nuvarande socialdemokrati formulerades/genomdrevs på samma sätt som H.S. gjorde, så skulle t.o.m. jag själv bli ’sosse’… Men, där finns ju ett ’ifall’, dvs. om, i resonemanget och därvid stöper det hela – likt CAGW…
  Men, nicht desto Trotz; Helmut Scmidt war ein Staatsman per ultimo! Goodie är att notera hans fortsatta engagement…  😀
   
  Tack för uppmärksammandet, Ali!  😀
   
  Mvh/TJ