Blair gör en Gore

Storbritanniens forne premiärminister, Tony Blair, följer i sin mästares Al Gores fotspår genom att ta plats i en grupp klimatexperter vars uppgift är att driva fram åtgärder som minskar koldioxidutsläppen. Tony Blair tänker minsann inte ta betalt för sina insatser, rapporterar UK Press Association. Han ser det som sitt kall att ”vägleda” gruppen politiskt.
Vad sjutton är det med alla avdankade politiker som plötsligt blir miljökämpar? Först Gore, nu Blair. Jag antar att vi alla vet vad Hillary tänker syssla med efter valet.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Al Gore är knappast representativ för miljörörelsen!
    Han har bl.a. under sin tid som vicepresident ha hindrat t.ex. Kyotoprotokollet. Dessutom står han för en livsstil som inte är i harmoni med vad han predikar. Förvisso koldioxidkompenserar han, men hans trovärdighet är ändå låg. Trovärdigare miljödebattörer, som t.ex. Mark Lynas, undviker att flyga och väljer aktivt båt eller tåg även på obekväma sträckor där det tar avsevärt mycket längre tid.
    Hilary Clinton lär vara ungefär lika mycket miljökämpe som sin man, så vänta dig inga stordåd av henne – åtminstone inte förrän de sista 6 månaderna som ev. president. Obama är förvisso något mer miljövänlig än Clinton, men Dennis Kucinich och Ralph Nader är förmodligen de enda amerikanska politiker som tar miljöfrågor på riktigt allvar.
    Till Al Gore’s försvar ska dock sägas att han tidigt var engagerad i miljörörelsen. Det stämmer alltså inte som du hävdar att han ”plötsligt blir miljökämpe” – tvärtom så finns det mer fog för att påstå att han slutade bli miljökämpe när han satte sin fot i vita huset.