Bilproblem i Grönköping

En miljöpartist

har anmälts för allmänfarlig verksamhet då denne (MP) framfört sitt bilfordon å ett sätt, vilket gav upphov till problem för övriga trafikanter.

-Vederbörande (MP) hade monterat ett smärre vindkraftverk å biltaket för att å så sätt framdriva sin elbil, säger hr polis P. Bergström, men då detta icke fungerade tillfyllest, satte sig personen i fråga (MP) bakom rotorbladen för att medelst egen lungkraft få fart å ekipaget. I samband därmed avföllo dessa blad och förorsakade tvärstopp i trafiken.

Å anledningars förekommande vill partiets lokala taltratt, frkn Ada A:son Susegård (MP), icke alls kommentera det hela utan håller sig klädsamt neutral.

GK vindkraftPrototypen till det vindkraftverk, vilket skulle
framdriva den aktuella elbilen.

Rolf Oward

Uppdatering: Även fransmännen har varit lika uppfinningsrika som Grönköpingsborna. Från Håkan Bergmans kommentar: ”Ute i den stora världen har den franske presidenten blivit så upprörd över britternas utträde ur unionen att han beslutat invadera och kväsa britterna till underkastelse. Självklart skall invasionen ske på klimatsmartast vis.”

Invasionraft

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Donald Rump

  Meddelande från Sveriges regering:

  Per Bolund och Isabella Lövin låter meddela att dagens restriktioner med anledning av Corona skall inom kort helt avvecklas. Sverige måste ta rollen som förebild för att snabbt få igång de ekonomiska hjulen. Resten av världen kommer snart att följa efter.
  Detta då det är nödvändigt FÖR KLIMATETS skull!!!
  Om inte världsekonomin kommer på fötter igen klarar världen inte av att satsa alla de tusentals miljarder som krävs för att klara 1.5 gradersmålet. En betydande besparing erhålles även vad gäller sjunkande kostnader för pensioner och åldringsvård vilket framgår av en snabbutredning utförd av Sveriges Mytologiska och Hypokondriska Institut, meddelar dess chef Rolf Brennerfelt.
  Alla klimatsatsningar nationellt, genom EU och via FN ska fördubblas fr.o.m.budgetåret 2021.

  Regeringen utlyser även en stor manifestation.

  Johan Rockström, Greta Thunberg, Svante Axelsson, Martin Hultman m.fl. kommer redan nu på påskafton leda en TV-sänd jättemanifestation på Friends Arena under mottot: ”We shall overcome”. Solosång och allsångsledare Malena ”helgonmodern” Ehrnman.

  Denna arena kommer tillsammans med ett angränsande område (Mall of Scandinavia) rymma 144.000 gäster. Pensionärer och multisjuka äga ej tillträde. Kort efter detta event kommer svensk grupp-imunitet mot Covid-19 ha uppnåtts och därefter inriktas samhällets alla insatser mot att bekämpa kol besinningslöst, vilket ska benämnas, DET STORA SPRÅNGET.
  En grönfärjad kampskrift i kompakt format ska utges, kallad Gretas lilla gröna.
  En ungdomsorganisation vid namn Gretas Gröna Gardister tilldelas en pådrivande nyckelroll.
  (De sammanslagna ungdomsförbunden för S, C, V, MP)

 2. Lasse

  Utsläpp från flyg skall minska.
  För att få fram i vilken utsträckning detta skall ske så har nollnivån satts till 2019-2020 års utsläpp.

 3. Håkan Bergman

  Ute i den stora världen har den franske presidenten blivit så upprörd över britternas utträde ur unionen att han beslutat invadera och kväsa britterna till underkastelse. Självklart skall invasionen ske på klimatsmartast vis.

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/76/Invasionraft.jpg

 4. Håkan Bergman

  Självisolering är gott när vädret spelar med, säkert nytt värmerekord för året på min balkong. En halvtimma med bar överkropp, längre vågar jag inte, måste tänka på dom självisolerade damerna i huset mitt emot också.

 5. Roland

  Mats Nilsson frågor om boken Klimatkarusellen

  https://mathsnilsson.se/2019/07/18/fragor-om-boken-klimatkarusellen/

 6. Christer Eriksson

  #5 Roland.
  Intressant en kemist som anser sig ha mer kunskap än ansedda forskare.
  Är en kanske en nu Tomas P.En ny länkmästare som vet allt.

 7. Christer Eriksson

  Får väl kanske ta det som ett April skämt.

 8. jensen

  Vederbörande klagoskribent M.N. förhärligar sålunda klimatmodellerna utan insikt i att klimatet är komplext. och att modellerna aldrig kommer att kunna vara prediktiva.
  Beträffande komplicerade problem krävs att samtliga parametrar är kända för att modellerna skall kunna vara prediktiva.

 9. Lasse

  Där kom den:
  IPCC meddelar att klimatfrågan sätts i karantän tills virusspridningen och dess konsekvenser på ekonomin ebbat ut . ” Vi måste vara realistiska och inse att klimatfrågan kommer i en annan dager nu när stora delar av världen sett vad de åtgärder vi föreslår innebär. ”
  ”We also have a new approach and will include sun and clouds in the models. Preliminary results are alarming. The sun has a major impact and the recent brightening has lead us on the wrong path.
  CO2 will be considered a less important factor and we all want to apologise for the last 30 years of misunderstanding”.
  https://www.ipcc.ch/

 10. Peter Stilbs

  #5 – strunta i denna Maths Nilsson – det är en välkänd figur i en egen bubbla

 11. Håkan Bergman

  April, april.

 12. Sören G

  #5
  Han bor visst på Öland. Undrar om et var han som tyckte det finns så gott om plats på Öland att flyktingarna kunde komma dit. – Bo i tält på Alvaret.
  Såg en bild på en person som stod med öppna armar med Alvaret i bakgrunden och enligt bildtexten välkomnade flyktingar.

 13. Håkan Bergman

  #9 april, april alltså.

 14. latoba

  #5 Roland
  Skulle vara intressant att få en kommentar från Elsa .

 15. Lasse

  #13
  😉
  Tvärt om: Möte efter möte planeras: https://www.ipcc.ch/calendar/#
  Vi får hoppas de kan hålla sina möten eftersom det håller ekonomin igång-på samma sätt som den som eldar bilar gör det!

 16. En del miljöaktivister, okunniga om termodynamiken, har på allvar föreslagit att elbilar ska förses med vindsnurror på taket, och att vinddraget ska ge el som driver bilarna. Det är ett förslag som man egentligen förväntar sig av förskolebarn, som ingenting har lärt om naturlagarna.
  #5: Jag var inne på Maths Nilssons sajt en gång, och kunde snabbt se att han är en fakta- och vetenskapsförnekande person vars enda ”argument” är lögner, personangrepp, konspirationsteorier och förolämpningar. En typisk klimataktivist, med andra ord.

 17. PK

  Någon som hört något om Hultman rapporterat något från sitt statsstödda projekt? Eller han är på så många konferenser och förföljer sina meningsmotståndare att det inte ges tid. Nu när han är isolerad borde väl något livstecken skickas ut.

 18. mattias

  OJ!
  Länk från TT om köldrekord, inte varje dag….
  http://www.msn.com/sv-se/vader/vadernyheter/kallaste-m%c3%a5naden-p%c3%a5-svalbard-sedan-2010/ar-BB121uBH?ocid=ientp

 19. Sören G

  Många miljöaktivisters intelligensnivå ligger väl på förskolenivå.

 20. Håkan Bergman

  I anledning av den rådande s.k. coronakrisen vill Grönköpings VetenskapsAkademi, GVA, göra följande uttalande:

  GVA har på senare tid uppmärksammat att Grönköpings media i ökande grad börjat visa s.k. grafik med logaritmiska skalor. Vi vill i anledning av detta göra klart för berörda ansvariga utgivare att endast naturliga s.k. logaritmer kan komma i fråga för sådant bruk. Överträdelse av detta förbud kommer att beivras.

  Greta Löfvenblad
  Vetenskaplig rådgivare Grönköpngs stadsfullmäktige.

 21. Fredrik S

  Inte riktigt i paritet med Grönköping kanske men jag läste att Turkmenistan har förbjudit ordet coronavirus. Överträdelse leder till gripande och ordet har raderats offentligt.

  Det var en TT -notis så det var nog inget aprilskämt.

 22. PK

  Svenska Hockeyförbundet meddelade idag att i de kommer gå över till skaft utan blad då hockeyklubban vanärats av klimataktivister. Nya verktyget blir mer miljöanpassat då det kommer användas mindre tejp.

 23. Håkan Bergman

  Fredrik S #21
  Det lär ha inträffat att under den ottomanska tiden stoppade den ottomanska tullen införseln av en ångmaskin. Anledningen ska ha varit att typskylten klart och tydligt angav maskinen i fråga vara kapabel till så och så många hundra revolutions per minute. Nåt sånt ville man sannerligen inte ha in i ottomanernas rike.

 24. Guy

  # 22 PK

  Ringetteförbundet gjorde det för länge sedan och föregår med gott exempel.

 25. foliehatt

  Aprilskämtet på riktigt

  https://www.youtube.com/watch?v=xa2Cag9OrHc

 26. Fredrik S

  Håkan Bergman #23

  He he, jo den industriella revolutionen föll i onåd hos vissa redan då som inte hade koll.

  Fast det är konstigt idag också som när Bolund säger att vi måste förbjuda bensin- och dieselbilar 2030, samtidigt som han sa att det är otroligt viktigt med hybridbilar som inte är beroende av fossilt bränsle.

 27. Fredrik S

  Klimatminister Lövin sa att det viktigaste frågan efter den här krisen är att den ekonomiska återhämtningen klimatsäkras.

  Det blir nog cykelsemester medelst med pedal att se fram emot. Kanske får man ha kaffekask i termosen för att lindra snålblåsten?

 28. Ivar Andersson

  #18 mattias
  TT kunde inte låta bli att skriva
  ”Den globala uppvärmningen går ungefär dubbelt så snabbt i Arktis som i resten av världen och det går särskilt snabbt i området kring Svalbard.”

 29. Lasse

  #28 o #18
  Svalbards temperatur undersöktes i början av 1900 talet och stora svängningar uppmättes (Hans Ahlmann)
  TT kunde väl försöka få någon relevant forskare kommentera detta-men de är väl inte tillräckligt seriösa, varken TT eller forskarna 😉
  Mosaic expeditionen fortgår och har med god fart glidit med istäcket mot Svalbard-dubbelt så fort som beräknat.
  Oden skulle upp och möta dem men får ställa in, på grund av viruset.
  Nu ser besättningen solen hela tiden. Det kommer dock att ändras när de når öppet vatten-dis och dimma möter!

 30. jax

  # mattias

  TT hävdar att medeltemperaturen på Svalbard var minus 16,2 grader i mars. Och att det inte har varit så kallt på den norska ögruppen sedan november 2010 – alltså för 111 månader sedan. Samtidigt hävdar Jostein Mamen, klimatforskare vid Meteorologisk institutt att det var 0,5 grader under det normala, hur går det ihop? Så det normala är -15.7 och det kallaste på tio år är -16.2? De måste ha ett väldigt stabilt klimat.