Bill Gates krafttag för planeten

Microsoft har i samarbete med bl.a. Clinton Climate Initiative (CCI) tagit fram en mjukvara som politiker kan använda för att minska städernas utsläpp av växthusgaser. För det är städerna som är de värsta bovarna. Projektet heter Project 2 degrees.
project-2-degrees-1
Enligt hemsidan har två amerikanska städer – Chicago och Houston – gått med i projektet. I Europa är Rotterdam med. Och som nummer fyra finns Sydney.
project-2-degrees-2
Om det är Bill och Bill som åker runt och säljer in projektet låter jag vara osagt.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Tege Tornvall

  Då måste de minska sina utsläpp av vattenånga. Men är det vad de menar? Finns där inga självständiga tänkare? Nödvändiga kunskaper har ju envar med adekvat naturvetenskaplig (ut)bildning.
  Tege

 2. Själv inte det hjälper Tege. Haven kommer ju då bara att kompensera.

 3. GunnarE

  #2:
  Då är det ju inte städernas fel längre.

 4. Peter

  Funderar på en grej.. eftersom vi människor tydligen exakt kan förutse uppvärmningen i grader på jorden efter koldioxidhalt i atmosfären, borde då inte väderrapporterna på TV även presentera aktuella co2-halter?
  (obs: ironi)

 5. Håkan B

  Ett bra sätt att spara energi är att byta ut Microsofts OS mot en Linux-desktop, då slipper man röra till det som personen på bilden i länken!
  http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1840348/posts

 6. Thomas

  Peter, eftersom människan tydligen inte kan säga någonting om klimatet, hur kommer det sig att jag ändå kan säga att augusti kommer att vara varmare än december det här året med 99+% säkerhet?

 7. Thomas: Vad du ger är väder, inte klimat. Dessutom gäller det inte på sydliga latituder. Förresten gäller det inte nära ekvatorn heller, upp till 20-30 grader nord.

 8. Natrix

  Thomas, hur kommer årets augustitemperatur att förhålla sig till nästa års, eller till augustitemperaturen om tio år eller om 100 år?

 9. Thomas

  Lars, jag avsåg temperaturen i Sverige, och min poäng var att även om det finns osäkerheter i vår förståelse av klimatet så kan en stark forcing (i det här fallet ändringen i jordaxelns lutning i relation till solen) vara större. Variationen i CO2-forcing mellan enstaka år är däremot mycket mindre än den naturliga variationen och vilket år som blir varmast går därför inte att säga något om.

 10. Oavsett om det blir varmare eller kallare på jorden så känns det förnuftigt att minska användningen av fossila resurser.
  Men den klimathysteri som råder nu känns fel, det känns mest som att det handlar om politiska poänger, och väldigt lite om vetenskap och kunskap.
  Inte i den här bloggen, men i media.

 11. Steve

  Brrrr… Record Low Temps in 31 States– 256 New Records
  The Next Ice Age Now reported that there were record low temperatures recorded in 31 states this month. 256 new record low temperatures were either set or tied nationally.
  … Parts of Michigan are up to 7 degrees below the previous record!
  http://gatewaypundit.blogspot.com/2009/07/brrrr-record-low-temps-in-31-states-256.html

 12. Steve: Men så är det ju bara väder. 😉

 13. Nisse

  Steve. But what about all the other states? You will see that a lower temperature is not the general trend at all.
  http://www.ncdc.noaa.gov/oa/climate/research/cag3/cag3.html

 14. Man funderar ju på hur nästa PC skall bestyckas. Det blir en kraftig desktop och en minimal netbook. Skall undvika Microsoft i netbooken. Om 7 dröjer kan det tom bli Linux i desktopen. Her skall det aldri laddas nån Gates-smörja som inte är direkt livsnödvendig.

 15. Elling
  Jag har en liten Packard Bell (typ 2000:) med på job, bil båt)
  Den duger faktiskt att visa fil på prjoktorn, dock ej HD, då får konrorskompjuttern ta vid.
  Jag gillar att köra utan virusskydd och med PB´s enkla tryck återgå till farbikskonfigurationen, så tar det 10min att lägga in vad jag vill ha (då får jag Norton 3mån på köpet, de tänkte nog inte på oss som sparar på usb stick…)
  Nu har Intel börjat med 34nm teknologi och har ett minneskort på 320GB, vilket kommer innebära att vi snart bär allt i kopia på telefonen.
  Eller hur?

 16. Däremot duger ej knapparna till mina fingrar…..