Bidra till vårens verksamhet på TCS!

Det är mycket som händer i vår och sommar som jag skulle vilja delta i, dels för att göra skeptikernas röster hörda och dels för att kunna rapportera vidare till er. Dessvärre har varken Exxon eller de amerikanska kreationisterna hört av sig (naturligtvis är detta ironi) och alla de resor jag gör måste jag betala ur egen kassa.

Därför skulle jag bli enormt glad och tacksam om ni, kära läsare, återigen kunde bistå mig finansiellt. Jag lovar att varje skänkt krona kommer att nyttjas väl.

Alla bidrag, stora som små, tages tacksamt emot på mitt konto i Handelsbanken, clearing 6633, kontonr 271 054 018.

IBAN: SE93 6000 0000 0002 7105 4018

BIC(Swift) – HANDSESS

Stort tack på förhand!

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Maggie: Jag bidrar naturligtvis gärna med några kronor. För din egen skull ser jag gärna att du kollar lite med Skatteverket hur denna typ av ”gåvor” skall hanteras. Du kan bla kolla med Andreas Ekström som använt crowdfunding för ett bokprojekt: http://www.andreasekstrom.se/2009/10/23/nasta-bok-3-%E2%80%93-nu-blir-det-allvar-och-nu-blir-det-crowdfunding/
  På temat ”bloggare” som lägger sig i klimatforskningen så tipsade UI härom dagen om denna: http://alpinechar.blogspot.com/2010/03/nature-satter-ner-foten.html
  Jag förstår inte vad som är problemet egentligen. Är det något fel att det finns människor runt om i världen som är intresserade av klimatforskning på sin fritid? Är det något fel om dessa bloggare försöker verifiera eller förkasta publicerade artiklar? En väldigt märklig inställning tycker jag.
  Lycka till Maggie!

 2. S. Andersson

  IBAN-nummer och BIC-code skulle hjälpa om du vill ha min slant.
   
  Tips: Skapa ett PayPal-konto. Där kan du jätteenkelt skapa en liten donationsknapp som du kan integrera på din blogg. Sen kan folk donera antingen via sina egna PayPal-konton eller med sina kreditkort. Billigt, bra och säkert.

 3. S. Andersson: Jag har redan tänkt på detta. Behöver bara liten hjälp av herr Crusell. 😉 Uppdaterar inlägget med IBAN och BIC. 🙂

 4. Solarcicels

  Maggie är med på Brittisk TV 😉
  Titta noga hon sitter på föreläsning till Nils-Axel Mörner.
  http://www.youtube.com/watch?v=Hx5qqOs2uM8&feature=related

  Hoppas att alla hjälper till och stöttar henne så hon kan åka på flera föreläsningar.

 5. Nicklas E: Tack för tipset om skattefrågan! 🙂 Det är viktigt.

 6. Olaus Petri

  Mållgan och Klimatvetaren bad mig fråga om det går att sätta in femsiffriga belopp?

 7. Olaus Petri 😀 😀

 8. Olaus P: Om det handlar om brittiska pund så går det alldeles utmärkt. 😉

 9. Maggie.

  Jag bidrog en gång för länge sedan med en några tior, en femtilapp, eller hundring (tror jag) för ett specifikt arrangemang.

  Men att bara sätta in pengar på ditt konto utan att se programmet ställer jag naturligtvis inte upp på.

 10. Uffe#9
   
  Jag befarar att du är  så tjockskallig att du inte förstår att ditt sista inlägg var synnerligen oförskämt, omdömeslöst och totalt onödigt.

 11. Rosenhane #10

  Tack för ett av de roligare personliga påhoppen utanför ämnet.
  Tror att jag inbillar mig att jag är tjockskallig eftersom jag fortfarande åker utför utan hjälm… 😉

  Om Maggie uppfattade mitt inlägg som oförskämt är en sak. Om du gjorde det en helt annan.

  Men jag kan hålla med om att inlägget var onödigt.

 12. Iven

  Uffeb:
  Du är en rolig en. Undrar faktiskt, om du möjligen har dina rötter i Småland (Fastän Smålänningar egentligen är mycket generösare i verkliga livet – de jag träffat –  än ryktet gör gällande) 🙂

 13. hahn

  Uffeb, hur mycket har du läst, diskuterat och förkovrat dig på maggies bekostnad fram till dags dato?

  Nu vill jag inte höra något gnäll. Upp med lädret!

 14. cc

  Jag förstår inte varför inte någon av er  bildar ett politiskt parti, det krävs väl bara tusen underskrifter,  det får vi väl lätt.  Och då finns väl mycket större möjligheter till finansiering av verksamhet.

 15. hahn

  Kreationisterna är alltjämt på alarmistsidan trots UI’s fruktlösa försök att peka finger. Räkna inte med något spill från kollektkassan.

  http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?di=319749

 16. Lejeune

  cc
  ..tror tom att vi skulle klara spärren på 4%, utan problem.

 17. hahn

  cc, idén dyker upp då och då men åtminstone jag tycker inte den är speciellt bra. Jag menar, varför skulle vi skeptiker vara speciellt ense om andra frågor inom politiken? Det är knappast sannolikt. Det här är bara en fråga och min förhoppning är ju att frågan kommer att självdö inom en inte alltför avlägsen framtid. Jag vet inte om klimatfrågan i sig har tillräcklig bärkraft för att motivera en partibildning?? Möjligen om man inbegriper hela energifrågan, all energipolitik?

 18. Ingemar

  Så Maggie, då var det klart. Använd det efter eget omdöme. No strings attached!

 19. Lars

  Kan bara hålla med hahn. Jag har redan skickat in ett mindre belopp men inser nu att jag var lite snål. Man får lära sig mycket här, tack alla experter.

 20. ThomasJ

  hahn #17 [m.fl.]: Där finns ett relativt stort antal registrerade nya partier, kolla in under: http://www.val.se . De flesta med kommunalvalen [allena] som målsättning vid årets val. Att dra igång ett rikstäckande parti är en rejält stor utmaning, inte minst vad gäller finansieringen.
  Därmed inte sagt att det politiska landskapet ej behöver ’nåt nytt’, tvärtom. Kommande val ter sig alltmer bli ett val mellan [typ] ’kolera & pest’ [såvida SD är ointressant – befarar att de klarar 4%], med ett diffust hattande om de ’bästa’ positionerna i ’extrem-mitten’ [ex. kommunisterna].
  Vid sidan om den livsavgörande energipolitiken som ju är allt annat än ’bra/förnuftig/klok’ vill jag  se rejäla förändringar i äganderätten, rättsväsendet, inrättande av en [opolitisk!] författningsdomstol + personligt tjänstemannaansvar,  nedmontering av den ohemula överbyråkratiseringen (minst ½ av alla myndigheter/förvaltningar kan stängas/läggas ner [a priori: genussekretariatet]), avpolitisering av akademierna, införande av en [låg] platt skattesats, enklare företags- och näringslivsregler, m.fl.
   
  Generellt/övergripande bör alla krafter mobiliseras för att återställa förtroendet för människan.
  Bra politik är så lite politik som möjligt! 😉

   
  Mvh/TJ

 21. ThomasJ

  Så, maggie, me five cents – no strings.  🙂

  Måhända är detta nåt för att ’finansiera’ verksamheter…?  😉

  http://www.theaustralian.com.au/business/news/european-emission-trading-rocked-by-scandal-over-recycled-carbon-permits/story-e6frg90o-1225842148852

  Mvh/TJ

 22. Leif Johansson

  Mitt bidrag är insatt.
  Lycka till med ditt och TCS fortsatta engagemang. TCS är en kanonblogg, vilken jag loggar in på flera gånger per dag.

 23. Gunnar Strandell

  Tack Maggie, herr Crusell och alla ni andra som håller TCS uppe!
  Det är enastående att lyckats hålla en öppen blogg i klimatfrågan och jag hoppas att våra bidrag räcker ett stycke mot  finalen.

  Till alla som känt sig påhoppade vill jag citera Nils Ferlin:

  ”Var man dum i sin trut ja, så åkte man ut: De’ var ingenting särskilt me’ de’.”

 24. Gunnar Strandell
  Tio poäng!
  Och:
  ”Folk betalar sin skatt ock är snälla, men är inte ett skvatt orginella”,
  och dom som inte är orginella:   Wijkman, Sahlin, Ohly, Wetterstrand, Axelsson, Rockström, Häggström, Sahlin, Peter Eriksson, Maud Olofsson, Svensson i Lund, uppsalabunkern, Carlgren, Pachauri, Al Gore,  osv. osv. och ho kan dem allesamman uppräkna?

 25. hahn

  ThomasJ #20, Många bra synpunkter kanske men vad jag försöker säga är att dina ideér inte är något som förenar klimatskeptiker. Kanske till och med en större andel klimatalarmister är mer benägna att instämma i dina ideér, vad vet jag?

 26. Klimatveteran

  http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20060517
  http://www.desmogblog.com/oily-echo-machine-behind-climategate
  http://www.guardian.co.uk/environment/2007/feb/02/frontpagenews.climatechange
  PS det kanske finns billigare bostäder än det hus ni köpt Maggie?

 27. hahn

  Klimatvaran #26. Du är kreationist:
  http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?di=319749

 28. Björn Ola

  Uffeb  Har kommentar den här Bloggen så här på Blogg.

  ”Jag bidrog en gång med en hundring för att hon skulle kunna delta i en konferens om klimatet. Men det var länge sedan.

  Nu tycker jag att bloggägaren snarare skulle betala sina läsare en tioöring per läst inlägg och det dubbla för en kommentar… 😉

  Ironiserar nu. Men ibland har jag fattat att den bloggen är totalt ointressant om man är intresserad av klimatförändringar.”

 29. Björn Ola #28

  Javisst. Tack för uppmärksamheten.
  Det var tydligen min egen blogg som du citerade…

  Men du kanske kan bidra till att den här bloggen återigen blir intressant för oss som är nyfikna på hur klimatet fungerar?

 30. ThomasJ

  hahn #25: Sorry för svårförståeligt inlägg. Kollektivism är bränslet för AGW-apologeterna, mitt bränsle är precis tvärtom.
  Förtydligande: uppifrån och ner [=AGW] vs. nerifrån och upp. Si? 😉

  Mvh/TJ

 31. Erik L

  Har satt över lite kaffepengar.
  Om det var möjligt hade det varit önskvärt med en öppen redovisning av kassan på något vis, denna modell håller liksom inte mer än i nödfall känns det som. Upprätta en fond av något slag eller något….Tja eller gör vad du vill, det är ju din blogg. 

 32. Erik L
  Varför detta halvkvädna lappliseri;  måste vara  enastående svenskt  att i kryptiska ordalag muttra om att det är något skumt med Maggies  äskan om lite stöd från hennes supportrar?
  Jag tycker att det är ynkligt att du och några få andra här genom insinuanta kommentarer eller genom förnumstiga tips om att man borde kolla upp med skattemyndigheten huruvida Maggie kan ta emot några hundra spänn för att slippa ta ur egen kassa när hon har reseutlägg för att göra denna blogg möjlig.
  Var glad att bloggen (Maggie) finns.
  Lapplisor och P-Nissar, lämna bloggen !

 33. #32: Lugna ner dig nu. Min kommentar om att kolla man Skatteverket är i ren välmening så att Maggie inte skall råka ut för problem senare. Det är vad jag vet inga problem att ta emot några hundralappar. Men många bäckar små och helt plötsligt kommer det till en sådan nivå att Skatteverket blir intresserad. Eller inte, det vet vi inte eftersom frågan inte är helt utredd. Därav mitt länktips till Andreas Ekström som finansierat arbetet med sin bok Google-koden genom gåvor från privatpersoner.
  Jag kan lugna dig med att jag skickat pengar (mer än ”några hundralappar”) till Maggie, oavsett vad Skatteverket tycker om den saken 🙂

 34. Dan

  Sådär!
  Nu tillhör man BigOil! Känns bra att ha bidragit till att muta Maggie.
  Häng på, Klimatveteran så gör du nån nytta i alla fall!

 35. Håkan Sjögren

  Björn Ola # 28 : Jag tycker att Maggies blogg är mycket intressant, trots att jag egentligen är helt ointresserad av klimatfrågan i sig. Varför skulle jag bry mig om något som ingen kan påverka. Som gammal fysiklektor är jag däremot intresserad av att tillrättalägga vissa vanföreställningar, som alla mynnar ut i att medborgarna i vårt land och i övriga världen skall slänga ofantliga summor upp i luften eller i sjön på grund av ren bluff. Då blir jag rasande, men svarar gärna på frågor, som har vetenskaplig anknytning. Mvh, Håkan.