Bara en liten blänkare

Tala ur skägget om klimatet! https://youtu.be/ugSdbFjVvI0 . Detta är visserligen en dryg timmes podd utan diagram och fina bilder men kan kanske ändå vara av intresse att lyssna på. 🙂

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Daniel Wiklund

  OT Ser just nu på Bryssel Calling. Jytte Guteland är eld och lågor för att EU fattade ett beslut om att utlysa klimat nödläge. Det var i december ifjol. Vi har i alla fall överlevt i nästan ett år. Tack för det EU. Man får också följa Fredrik Federleys resa till Skottland. Hade det varit nu så hade det inte gått. Han är sjukskriven januari ut, han har gått sönder säger han. Det är nog jobbigt att vara i Bryssel.

 2. Tack Ingemar. Bra och lättfattliga förklaringar, sammanfattningar och resonemang enl min uppfattning. Skägget var inte i vägen, om man säger så!

 3. Ann+Löfving-Henriksson

  Ingemar!
  ”Tala ur skägget om klimatet” var och är fortfarande för mej okänd.
  Ni två som här talade ur skägget serverade en mycket innehållsrik timma, som verkligen gav mersmak! För den som är lite lagom intresserad av klimatfrågan kan nog sådana här samtal som lättas upp av lättbegripliga frågor som forskningsbidrag och medias roll osv ge de aha-upplevelser som gör att de fastnar och vill veta mera.
  Hur får man tag i ”tala ur skägget” om man inte följer den här bloggen?

 4. Ann L-H #3,

  ”Tala ur skägget” är ingen blogg eller så utan det finns några inspelade poddar på youtube. Om alla möjliga ämnen, skall tilläggas. Se här https://www.youtube.com/channel/UCzC_GibF9nGXXQHEnHcsteA/featured

 5. Ann+Löfving-Henriksson

  Ingemar, tack. Jag kollade på youtube och lyssnade på några diskussioner. Intressant med ibland till synes relativt ocensurerade tankar ”ur skägget”.

 6. jensen

  Tack för innehållsrik diskussion. Synnerligen upplysande angående karaktären av vetenskap, postmodernism, grupptänkande, m.m.
  Inte minst påpekande av betydelsen av historik i förhållande till klimat.
  Dock oklart beträffande karaktären komplicerat/komplext angående klimatet.

 7. Benny N.

  Underbart Ingemar med en sansad saklig dialog i utgångspunkt från de vanligaste frågorna när det gäller klimat, klimatpolitik och inställningen till vetenskaplig arbetsmetodik. Tyvärr är gemene man, svenska folket, otroligt okunniga och fatalistiska i uppfattningen att nuvarande klimatpolitik är rätt väg. Det är sorgligt. Kanske de är bortskämda och för mätta för att bry sig. Gruppen som drabbas högst märkbart av höga elpriser, höjda skatter, ingrepp i sin närnatur, inskränkning av fri- och rättigheter är kanske för liten? Propagandan i media och i politiken innebär att de övriga, de välmående, är beredda att offra dessa, ta sitt eget straff och därmed få syndernas förlåtelse. Amen.

 8. Bim

  Tack Ingemar för en kul timma. Trevligt att höra din röst. Man läser ju vad Du skrivit och ser ditt ansikte, men vet inte hur du låter. Nu vet jag, och humorn glimrar till emellanåt i intervjun. Den kan vara bra att länka till folk som balanserar på gränsen och inte vet riktigt vad de skall tro.
  Själv håller jag på med en liten, helt ovetenskaplig skrift som jag baserar på att visa att alarmen om klimatet är så ologiska att det inte går att tro på dem. Uppiggad med mina teckningar från 90 talet fram till nu.

  Det är mitt sätt att påverka folk i min närhet.
  Jag har ju följt bloggen från början, och det har ju varit många rolig tillfällen med andningsmasken Piggelin bla. och när jag visade och lovade rädda jorden och blev kallad Jordens Räddare som blev till JR. Men det måste jag ju lägga ner för det kunde ju tolkas som Johan Rockström, så djupt ville jag ju inte sjunka.
  Tack igen för ett kul och lärorikt Prata Ur Skägget inlägg.

 9. Adepten

  Ingemar en bra länk!
  Din länk skulle skickas till Jonathan Jeppsson, GretaThunberg och DN. De förfäktar ju teorin om att man ska lyssna på vetenskapen. I din länk där bevekelse mekanismerna bakom det sociala spel som sker om forskningen om klimatförändringar förklaras. Problemet är dock att en genvägbenägen hjärna styrs mest av s.k. top down fenomen som styrs av genetik och tidigare erfarenheter och föreställningar.