Ännu en ny tidning

Skärmavbild 2010-02-01 kl. 11.37.04

Miljöaktuells chefredaktör Mikael Salo har initierat en ny tidning – MiljöKarriär. Tidningen riktar sig till personer som ska söka till högskola och universitet den 14 april och befintliga studenter som vill studera och lära sig mer om karriärmöjligheterna inom hållbar utveckling. Målet är att MiljöKärriär ska ges ut två gånger per år, inför varje högskoleval, vår och höst.

Med tanke på att antalet miljökonsulter tycks växa exponentiellt hade det kanske varit bättre att kalla tidningen Kometkarriär? 🙂

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Micke Johnsson

  Dollar dollar dollar!

 2. Måns B

  Maggie
  Skumma den här rapporten så ser du kanske att det inte bara är att kasta pengarna i sjön …;).

  http://siteresources.worldbank.org/INTEAPREGTOPENVIRONMENT/Resources/China_Cost_of_Pollution.pdf

 3. Egentligen utanför ämnet för tråden (ursäkta), men en jättebra länk. Många gånger har man hört om försiktighetsprincipen, och det är ett argument som låter sunt men som egentligen är väldigt arrogant. Här dyker det upp igen i en debatt i Australien, där bl a Lord Monckton deltar. Se på videosnutten. Den visar avslutningen av debatten.
  http://www.news.com.au/couriermail/story/0,23739,26651714-3102,00.html

 4. Tege Tornvall

  Man kan ju ha undereditioner för veckodagar, regioner, teknikområden och annat – var och en givetvis med sitt separata anslag. Miljönitet föder de sina!

 5. Anders Mohlin

  Har inte haft möjlighet att se och läsa tidningen i fråga.
  Men mina ögon faller på en rubrik på omslaget:
  ”Så tjänar du pengar  -och räddar världen. Miljöproffs berättar hur man kan göra karriär.” Det låter i allt väsentligt som en karriärplan med miljön som hävstång: Pengar och karriären går först. Intresset för miljöfrågor är underordnat?

 6. Peter

  Apropå försiktighetsprincipen… borde inte den även tillämpas när man väljer karriär? Att satsa sina kort på klimatområdet kan väl knappast anses som säkert efter senaste tidens ”gater” och avslöjanden… 🙂