Al Gores problem?

Den amerikanska PR-firman ecoAmerica lanserar nya begrepp för klimatdebattörer. För det första ska vi inte längre tala om ”global warming” utan om ”our deteriorating atmosphere” (ung. vår förfallande atmosfär). ”Cap-and-trade” får också tummen ner. Det ska heta ”Clean Energy Dividend” eller ”Clean Energy Cash Back”.
Artikelförfattaren kommenterar det hela ganska bra:

Calling a cap-and-trade plan “clean energy cash back” makes it sound like you’re promising to create money out of thin air. You can call it a “free beer and hot wings” plan, but at some point, citizens are going to ask for more than spin.

The Huffington Post tar också upp ämnet och låter läsarna bestämma vad klimatförändring bör kallas. Se nedan.
poll-results

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Klimatförändring/Climate change är ju ett väldigt bra begrepp i det här fallet för dem som vill förvirra ordentligt, och det vill ju klimatpanikmakarna nu när alla verkliga världens trender går åt fel håll. Då kan de ju hålla på och larma om klimatförändringar också när vi är på väg mot en ny istid.

 2. L

  Klimatnoja.

 3. The Biggest Fairy Tale Ever Told

 4. Håkan R

  När/om det kan bevisas att negativa återkopplingar dominerar samtidigt som temperaturen faller några år , kan Climate Change enkelt definieras om och  innebära att våra CO2 utsläpp leder oss fram till en ny istid (det är bara för Boys et al att damma av de gamla klimatartiklarna från 70-talet). Vi kommer aldrig att komma ifrån detta BS oberoende av hur vetenskap och klimat utvecklas eftersom agendan är politisk och inte driven av vetenskap.

 5. Iven

  The best term for man made ”Climate Crisis” is ”Climate Scam”

 6. ManBearPig!

 7. Andreas

  Det här är ju bara ytterligare ett järtecken för att hela sk*ten är bluff och båg, att hela tiden ”rebranda” den fiktiva krisen så att allmänheten fortsätter vara förvirrade, osäkra och rädda.

 8. Men ”kofjärtar” är väl bra som term? Det beskriver rätt bra att man inte tar diskussionen på allvar. Jag gör det i alla fall inte längre.

 9. L

  Carl, varför inte Bullshit rätt och slätt…?

 10. Climate change finns mer i Sverige aen paa Irland tyvaerr.
  Saknar 4 rejaela aarstider.

 11. Natrix

  Den grundläggande krisen är befolkningstillväxten.
  Varje land borde sätta upp ett befolkningsmål.

 12. Tege Tornvall

  För svensk del borde väl klimatalarmister och politiker för att vara helgarderade enas om och definiera det samlande begreppet ”lämpligt klimat”? Det lämnar utrymme för både utredningar och folkomröstning. Vilket klimat vill du ha? Vi levererar!
  Tege
   

 13. L

  Rätt Tege, skillnaden i klimat är väl den största orättvisan vi har mellan södra och norra Sverige. Jag vill ha jämtlandsvintrar, sörmlandsvårar, öländsk sommar och skånsk höst… 😉

 14. Iven

  Tege
  För den svenska allmänheten skulle det nog passa bäst med ”lagom klimat”, något vi då får vara ensamma om? 🙂