Notis: Klimatförnekandet tappar mark

Widar Andersson tackar Lennart Bengtsson för att denne avfärdar den gängse klimathysterin i sin bok ”Vad händer med klimatet?”: Temperaturen stiger förhållandevis långsamt och det finns gott om tid för att skydda våra samhällen från eventuella klimatkriser, menar han. Widar A utvecklar sina funderingar kring Lennart Bs bok här:

https://folkbladet.se/ledare/kronika/artikel/klimatfornekandet-tappar-mark-tacka-lennart-bengtsson-for-det/ly42o29l?fbclid=IwY2xjawEUzvpleHRuA2FlbQIxMQABHUxaNR8bpKjOFJwF_uWzVZnUMHv0cZzXhiq3-68H-CETxGYCHdWbTDFpOg_aem_WCrUDvsH-scEo4QO1dDatw

widar andersson

Jag skulle gissa att det tar de flesta klimatjournalister, klimatpolitiker och klimataktivister ett tag att förstå att det är de som står för ”klimatförnekandet”. Deras rapporter stämmer sällan med det som vetenskapen säger men de vet bara inte om det.

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Benny

    Det är väl så att klimathysterin blir en död fråga för allmänheten i väst den dag det går upp för vanligt folk att även de måste ge upp sin livsstil med resor, bilar, kött och annat som inte blir möjligt den dag miljötalibanerna har lyckats genomdriva sina galna planer? Det är ju så att de flesta förutsatt att det alltid är någon annan som ska göra avkall på sin standard, helst folk i u-länder som aldrig haft någon till att börja med? Ja, hyckleriet bland makteliten i västvärlden är monumental och det vore på sin plats att i klartext tala om för allmänheten hur avskaffandet av s k ”fossila” bränslen påverkar och hur fattigt vi måste leva för att de påhittade ”klimatmålen” ska uppfyllas? Politiker och oligarker som driver på för att andra ska dra ner på sin standard har dock inga planer på att leva som dem lär, tvärtom vi ser ju hur de vräker sig i lyx med stora båtar, privatjets, flera svindyra bilar och flaxar runt i världen på olika jippon.

  2. foliehatt

    Benny, #1,
    jag finner i min bekantskapskrets precis samma skillnad vad gäller hur de anser att ”alla” ska göra jämfört med hur de själva lever. Ingen av dem är oligark eller politiker, men med samma dubbelmoral.

  3. Jag skriver om Widar Andersson ledarartikel på min blogg.

    https://thoralfsblogg.com/2024/07/30/ar-klimatalarmisterna-de-sanna-klimatfornekarna/

  4. Lasse

    När det kommer till verkliga uppoffringar så tar klimatalarmisterna paus!
    När årets sommar skall utvärderas så är det långt till rekorden.
    Ett och annat skyfall som får frigoliten att flyta upp får väl tillskrivas människans tillkortakommanden mer än naturens nycker.

    Lennart Bengtsson är en auktoritär inom klimatvetenskapen.
    En vetenskap som rymmer många obesvarade frågor.

  5. Sören G

    I dag är Åsa Romson värd för ”Sommar i P1”. I förannonseringen står att hon betrkakar ”Paris-avtalet” som världens viktigaste avtal.

  6. iah

    än så länge har vi ingen temperaturökning som inte bara är en återgång till perioden före lilla istiden,

  7. foliehatt

    Sören G, #5,
    Romson? var det inte hon som målade båten med förbjuden bottenfärg? Eller var det stora bilar för tunga verktyg och stenar? Återigen – denna stora skillnad mellan budskap och handlande.

  8. Tege Tornvall

    Lennart Bengtsson betonar ofta det självklara att det är stora temperaturskillnader som skapar vindar och extremväder och att mer värme minskar skillnaderna med lugnare väder eller klimat som resultat – beroende på hur länge.

    Om det nu blir varmare, minskar dessa skillnader. Precis vad som hänt sedan Lilla Istiden. Men mer observeras och rapporteras och ger intryck av mer extremväder.

  9. Nr 7 foliehatt
    Ja – det där var faktiskt på en rätt extrem ( men talande) nivå – Romson använde en redan då förbjuden bottenfärg – men nästan ännu värre var att hon dessutom släppte sitt gråvatten rakt ut i Östersjön!

    Sedan kom Lövin med disellastbilen och stenhuggeriet..

    Dom gav tyvärr kaoset och flygskammen 2 ansikten, formade som fågelholkar.

  10. Magma

    # Foliehatt 7
    Det var Klan-Märta Stenevi’s samboende partner som behövde stor bil med stor förbränningsmotor för att köra stora stenar. ….

  11. Påtal om klimat – skall det vara uppmätt eller verkligt?

    Jag och Lennart Bengtsson brukar ha olika uppfattningar – eftersom han gärna och ibland helt riktigt betraktar klimatutvecklingen och mätningarna 1961 – 2020.

    Själv gillar jag längre horisonter och babblar ofta om betydelsen av Fenologi och tidigare abrupt klimatförändringar – men som grekiskans fenologi ( bli synlig, visa sig och läran därom ) tycker jag klimatutvecklingen blir både intressantare och lättare att ta till sig.

    Även smhi tyckte Fenologi var intressant och smhis föregångare hade ett stort nätverk av observatörer mellan 1873 – 1926, därefter har smhi nästan helt lagt ner detta, på 1980 – talet fanns bara något 10 – tal observatörer kvar och idag bara någon enstaka.

    Det är därför också intressant hur kraftigt värdena idag skiljer sig åt när smhi och SLU diskuterar klimatutvecklingen och vegetationsperiodens längd i Sveriges avlånga land.
    SLU brukar ange en skillnad på ca 5 dagar för hela landet I I det långa drygt 100 åriga perspektivet och smhi brukar ange ungefär 3 veckor längre för landet I samma perspektiv.

    Riktigt intressant blir DET när smhi så ritar upp vegetationsperiodens längd i kartform för jämförelse av perioderna 1961 – 1990 och 1991 – 2020 – då visar dom en generell skillnad på 0 – 10 dagar, minst förändring i norr…

    Tittar man så på smhis karta för detta så syns plötsligt små öar av stora klimatologiska skillnader inom små områden – det kan exempelvis skilja stort på deras klimatutveckling på olika platser inom västra Götalands län.

    Det visar att en termometer i en större stad med uhi kan ge exv 15 fler tillväxtdagar medans en station utanför staden bara har 5 dagars skillnad – vad säger oss det om klimatdramatiken och klimatutvecklingen och mättekniken och…

    Son kuriosa kan nämnas att när Sveriges årsmedeltemperaturrekord slogs 2014 – då slogs rekordet från 1934…Lite kul ändå.

    I den Fenologiska världen slogs körsbärsblommningsrekordet i Japan 2021, som tidigast blomning, tidigare rekord var från 1409.

    Själv håller jag på med svenska insjöarters ledtider och hur mycket klimatet/ temperaturen påverkar..en så långsam media som vatten…..

    Lennart är dock en fantastisk vetenskapsman – som kämpar väl för att lugna klimatdebatten och göra den mer vetenskaplig – och det är fantastiskt att ta den striden i offentligheten!!

  12. Jax

    #4 Lasse

    Tycker mig komma ihåg att ”nya”, 40 år gamla, Ultunabron över Fyrisån byggdes med en ny metod där man la frigolit på leran för att få en ”flytande” bro, då leran vid ån var omkring 40 meter djup vilket gjorde pålning vansklig. Kanske orsak till oro.

  13. Berra

    OT:

    Vattenånga är ju en kraftigare växthusgas än CO2, hur kan då OS-elden vara den första utan utsläpp?

    https://www.gp.se/sport/os-elden-i-paris-anga-och-40-ledstralkastare.6e1b14b5-72e2-4115-947b-ba4386ad0ca5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *