2010 på The Climate Scam

Efter det klimatintensiva 2009 som fann sitt antiklimax i FN:s klimatmöte i Köpenhamn blir det intressant att följa utvecklingen av klimatvetenskapen och -politiken under det kommande året. Under en lång tid har The Climate Scam varit ett enkvinnoverk (om man nu kan säga så). Det har varit tufft men givande. Inför 2010 kommer jag dock att få stöd från fyra mycket duktiga, erfarna och engagerade skribenter – Lars Bern, Jonny Fagerström, Ingemar Nordin och Peter Stilbs. Tanken är att var och en av dessa herrar kommer att presentera ett inlägg i veckan, med sin alldeles personliga infallsvinkel.

Naturligtvis kommer även jag att bidra med inlägg och funderingar, dock i något minskad omfattning.

Min ambition är att The Climate Scam även i fortsättningen ska vara ett vattenhål för alla klimatintresserade. Tack vare Lars, Jonny, Ingemar och Peter får bloggen en helt ny tyngd. Alla fyra herrar får även möjlighet att godkänna och moderera kommentarer men min förhoppning är att vi även i framtiden kan låta kommentarerna flöda fritt.

Först ut är Ingemar Nordin, professor vid tema Hälsa och samhälle med inriktning mot vetenskapsteori vid Linköpings universitet. Ingemar Nordin har länge intresserat sig för vetenskapens och teknologins natur; deras struktur och drivkrafter. Under många år har det varit politikens påverkan på den vetenskapliga forskningen som stått i fokus. Klimatforskningen idag är kanske det främsta exemplet på en sådan påverkan och korruption av vetenskapen sedan eugenetikens dagar.

Jag vill hälsa Ingemar Nordin varmt välkommen som skribent här på The Climate Scam. A big applause, ladies and gentlemen! 🙂

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. ThomasJ

  Applåder en masse!
  Detta nya upplägg ger TCS en rejäl tyngd!
  Nedranns bra! Grattis!  😀

  Mvh/TJ

 2. Håkan Sjögren

  Instämmer med ThomasJ # 1

 3. Tege Tornvall

  Det är bara att önska lycka till. AGW-skutan är skadskjuten. Nu gäller det att sänka den. Vissa råttor tycks redan lämna skeppet.

 4. Maggie, för några månader sedan skrämde du många av oss med att bloggen tog alltför mycket av Din tid och kraft. Du stod pall över mötet i Köpenhamn, men vad skulle hända se´n? 
  Din blogg har haft stor betydelse för både debattklimatet och kunskapsspridningen i klimatfrågan. Efter detta kommer den att ha än större betydelse. Vilken positiv början på det nya klimatåret!
    

 5. Johnny

  Utan att överdriva så har den här bloggen under en lång tid varit ett uppfriskande vattenhål i en stor och torr mediaöken. Om nu bloggen tar för mycket av din tid är jag glad att du fått förstärkning så att den fortsatt kan vara uppdaterad, intressant och läsvärd.

 6. JR

  Det gläder mig att det blir en stark fortsättning på din blogg Maggie.
  Det hade varit sorgligt om den plötsligt upphörde, den kommer att behövas än mer kommande år. Kul att du fått en regäl förstärkning. Jag förstår att det är tungt att dra lasset ensam. Det skall bli intressant att följa fortsättningen. Grattis igen!

 7. Jonas B

  HURRA!
  Det finns ingen blogg jag följer lika frekvent som The Climate Scam. Det är här den viktiga debatten först. Hoppas nu bara att kvartetten tunga gubbar underlättar din arbetsbörda så att du orkar fortsätta Maggie!

 8. Tack för 2009 Maggie.  Och till andra som bidragit till att TCS blivit lite av ett ”nav”.  Låt oss hoppas att 2010 blir ett bra år och inte för kallt.  🙂  Och att det fortsätter att vara en fruktbar diskussion här.  Med 4 tunga namn till så verkar förutsättningarna bra!!

 9. Bra artikel i Houston Chronicle.  Det verkar vara lite tryck där borta!  Hoppfullt!
  http://www.chron.com/disp/story.mpl/editorial/outlook/6795858.html

 10. Här är en godbit från Delingpole!!
  http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100021135/climategate-michael-manns-very-unhappy-new-year/
  Money talks!

 11. Fredrik P

  Dethär kan bli mycket intressant, Verkar som sverige har fått sin egna Climate Audit 🙂
  Hoppas att du ska få i alla fall lite tid för digsjälv nu Maggie, och hoppas sammtidigt att aktiviteten vad gäller inlägg på bloggen kanske till och med stiger lite.

 12. Urban

  Maggie: Du kunde inte ha valt bättre medarbetare!

  Jag kommer att följa TCS noga.

 13. Gösta Walin

  Grattis Maggie till ditt kloka beslut

 14. Bra det ser jag fram emot, nytt blod i bloggen.
  Snart kommer vi få se Maggie var vecka i TVsofforna.
   
  Tänk om vi kunde summera resursbruket motiverats av ett CO2-hot som aldrig klarat sin första hypotes genom fysiken?
  Hur kunde regeringen underlåta att fråga landets ledande forskare om fysiken bakom CO2-hotet? Mycket farligt beteende, det måste byggas in hinder mot sådant, eller gå under i nästa villfarelse….
  En kostnad bör beräknas i avskräckande syfte och för att motivera det kontrollsystem som bör bildas.
  Nu bör även mindre bildade byråkrater, klimatforskare och politiker, inse slöseriet.
  Jag leker lite och funderar på alla bakom en liten grej som denna.
  Det går såklart att minska fossilförbränning och samtidigt sänka kostnaden på elkraft, som med felaktiga motiv funderas på här.
  Tankar på flytande LFTR tänks med. (av tyngre killar)
  Visst är det kul att Emiraten köpt 4 APR-1400 för att det är lönsammare att sälja naturgas och olja än att avsalta vatten och tillverka elkraft av de.
  Länder utan kapital, tvingas köpa dyrt, som vanligt är det dyrt att vara fattig.
   
  Länder med obildade väljare, köper olja så Emiraten kan tjäna mer pengar… he he he.
  Det är miljöskadligt och dyrt att ha obildade väljare….
  Borde inte det vara tankeväckande?
  Jag anser att Reinfeldt bör gå in för en helomvändning och  kratta manegen för billig elkaft och billiga drivmedel, det skulle kunna svänga väljarkåren.
  Som alla har jag märkt att de troende helt gett upp i tidningarnas kommentartrådar.
  Nu då kunniga skribenter som Hans Bergström tillåts skriva och få ocensurerade kommentarer, har vi nått tipping point i dessinformationen.
  Det blir ett spännande år, med många pudlar.
  Hoppas inte att Stockholmsinitiativets självutlämnande medlemmar glöms bort och nya karriärpolitiker tar åt sig äran.
  Sverige borde få en vetenskapsakademi med integritet, makt självständighet för att kunna bygga ett hållbarare land.
  Kanske de fega i gruppen vittrar glans genom att våga sig på ett slutgiltigt dödförklarande av det politiskt skapade hot så många avslöjat?
  Jag vet vilka jag vill ska leda sammanställningen av en ny vetenskaplig grupp, med uppgift att granska politiska vägval, motiverade av psevdovetenskap.
  Då tekniken blir allt mer komplicerad är objektiv expertgranskning allt mer viktig.
  Inga verk eller myndigheter har klarat sin roll i denna fråga, vilket borde motivera nedläggning och minskning av många.
  Tänk om Anne-Marie Pålsson kunde skriva och berätta om hennes erfarenheter?
  Locka in henne med gästinlägg….