Svensk Webbtelevision tar ofta upp kontroversiella frågor som sällan debatteras i den vanliga televisionen. Så här presenterar de sig:
Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.
Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.
Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt- och religiöst obundna.
Klimatfrågan penetreras av Mikael Willgert i en serie intervjuer. En ofta återkommande gäst är tekn. dr. Lars Bern. Men även vår egen professor Peter Stilbs har varit intervjuad.
Den senaste intervjun med Lars Bern handlar (förstås) om IPCCs rapport om hur illa det kommer att gå för planeten om vi inte genast investerar biljontals (10*12) dollar varje år på att fasa ut den fossila energin. Länken till TV-inslaget och en sammanfattning finns på deras blogg.
Ingemar Nordin
Vart tar dessa biljontals dollar vägen???
En del går naturligtvis till windsnurror, solpaneler och subventioner till eldrivna fordon men ändå!!
Pengarna försvinner ju inte!!
Det är naturligtvis också pengar som inte skapats pga av tex restriktioner
Grabbarna, och tjejerna, på Not The Nine O´Clock News blir gröna av avund.
“Kommunisterna sticker nu upp sina fula trynen.”
Både kommunister och nazister ogillar optimistiska budskap. Den ena sidan för fram klimathotet. Den andra sidan fruktar att rasblandningen skall störta samhället i fördärv. Båda lutar sig mot förment vetenskap om än av lite olika datum. De är dock helt eniga om att det behövs ett radikalt systemskifte.
Visst är det så men ruttenheten är extra allt i att angripa någon som inte kan försvara sig. Även om det är kommunistiska galenskaper så sväljer tyvärr massan allt för mycket av dravlet. Förhoppningsvis sprider sig inte förtalsviruset men tyvärr finns det alltför starka indikationer på det.
Att bli 89år är en aktningsvärd ålder och vi som har en bit kvar tills dess får försöka föra öppenhetens fana vidare.
Jag sände följande e-mail till Konstitutionsutskottet 2018-18-08
Konstitutionsutskottet Dnr 2543-2017/18
För information: Klimatpolitiska rådet
Ensidighet, politisk propaganda och faktoider återkommande inslag SVT
Anmälan:
http://www.tjust.com/2018/klimat/charlatan.pdf
För den som varit med några år är det uppenbart att det ensidiga inslagets tillkomst är ett journalistiskt otillåtet och ofta upprepat agerande inför valet.
Regeringen beslutade på 1960-talet att nyhetsprogrammen skulle sträva till ”stimulerande konkurrens” med kanalklyvning 1969. Den stimulerande konkurrensen har nu försvunnit, okunnighet och ensidighet dominerar.
När charlataner i stället för riktiga vetenskapsmän upprepat tillåts föra ut sin propaganda blir svenska folket och dess politiker ett okunnigt folk. Det är ett hot mot vår demokrati. Jag hoppas att nästa Regering och Riksdag ser till att åter dela upp SVT i två konkurrerande delar för att återfå kompetens, saklighet och mångfald.
Lars Cornell
Granskningsnämndens svar dnr 18/02660:
“En ordförande i granskningsnämnden har läst din anmälan och beslutat att den inte ska leda till en granskning.”
Då jag inte är så insatt i förhållandena i Bangladesh kanske det finns någon med mer info på Klimatupplysningen som kan hjälpa mig med ett vettigt svar som jag kan formulera.
Hej,
Yttrande i ärende 18/01500 från SVT för kännedom och eventuell kommentar senast den 1 november 2018.
Med vänlig hälsning,
Rasmus Gedda
SVT:s svar
Till Granskningsnämnden
Stockholm, 2018-08-02
Sveriges Televisions yttrande i ärende 18-01500, Rapport, SVT1, 201804-29, kl. 18.00, inslag om översvämningar i Bangladesh. Sveriges Television har getts möjlighet att yttra sig över om inslaget överensstämmer med kravet på saklighet mot bakgrund av de invändningar som anmälaren fört fram.
Inslaget Inslaget sändes i Rapports 18-sändning. I det så kallade ”löpet” sade programledaren följande: De stigande vattenmassorna tog deras hem – allt fler flyr klimatförändringarna.
När inslaget påannonserades låg en grafik i bild som löd: Klimat – Vattenmassorna tog deras hem.
Inslaget löd enligt följande:
Programledare: Klimatförändringarna börjar märkas allt tydligare på vissa delar av jorden, bland annat i Bangladesh. Varje dag tvingas tusentals människor fly den stigande havsnivån och de svåra cykloner som drabbar landet gång på gång. Och många av dem har ingen annanstans att ta vägen än till slummen i huvudstaden Dhaka.
Reporter: Välkommen till Korail, Dhakas största slumområde. Hit flyttar varje dag nästan 2 000 personer och många av dem är både vittnen och offer för klimatförändringen.
Shahinur: Alla är drabbade. Vi bodde intill floden så vi drabbades hårdare än andra. För vattnet i floden forsade fram.
Reporter: Shahinur och hennes familj har bytt det egna lilla jordbruket mot ett skjul på en trång stinkande platå i utkanten av slumområdet.
SVT Programetik/FS
2 (3)
De skjul som familjerna bodde i visades i bild. Ett barn berättade om att hon gick i skolan och Shahinur konstaterade att hon inte ville prata om det som hade hänt eftersom barnen blev så ledsna. Därefter visades bilder, tagna från en helikopter, på översvämmade landmassor.
Reportern: Floden tog deras hem. Det platta landskapet i södra Bangladesh åts upp bit för bit av floden. Deras levebröd, det bördiga landet, blev till sist en naggad liten dypöl. Och snart tog vattenmassorna också deras hus.
Shahinur: Floden drar med sig och förstör allt. Och jag har förlorat allt.
Reportern: Bangladesh är inklämt mellan Himalayas mäktiga sluttningar och den triangelformade Bengaliska viken. Och när temperaturen stiger smälter glaciärerna och havsnivån pressas upp. Och här blir det varmare år för år.
Shahinur: Vi har flyttat till Dhaka och lever fattigt här. Så här lever vi.
Anmälan Inslaget har anmälts av sex personer som sammanfattningsvis ifrågasätter sakligheten i påståendet att Bangladesh drabbats av översvämningar på grund av klimatförändringar. Enligt anmälarna beror inte översvämningarna på klimatförändringar utan på hur Bangladesh är beläget och uppbyggt.
SVT anför Inslaget i Rapport handlade om hur människor i Bangladesh drabbats av ständiga översvämningar, som blivit allt värre de senaste åren. Antalet internflyktingar i Bangladesh stiger hela tiden och uppgår i dag till 2 000 per dag som flyttar till överbefolkade slumområden när gamla boplatser inte längre är beboliga. Syftet med inslaget var att berätta om de människor som drabbats och visa den förtvivlan många familjer känner när de förlorat allt i översvämningarnas spår.
Orsakerna till översvämningarna i Bangladesh är, precis som anmälarna påpekar, flera. Enligt SVT:s meteorolog Pererik Åberg har temperaturen i landet stigit med 0,5 grader sedan 1958. Till följd av temperaturökningen faller mer regn i landet. Detta bidrar till att översvämningarna blir fler. Men det finns också andra orsaker till de stigande vattennivåerna i landet, som kontinentalplattornas sammanstötningar, vilket leder till en naturlig landsänkning.
I inslaget redovisades endast klimatförändringen som orsak till översvämningarna. Redaktionen valde därför att sända ett förtydligande i Rapport 19.30 2018-04-30, dagen efter att det nu anmälda inslaget sändes. Förtydligandet löd:
3 (3)
”Och så har vi ett förtydligande. I Rapport i söndags sände vi ett inslag om översvämningarna i Bangladesh och vi vill förtydliga att vattennivåerna stigit som en följd av temperaturökningen men också den naturliga landsänkningen.”
Med hänsyn till detta förtydligande kan SVT inte finna att inslaget strider mot kravet på saklighet.
Sveriges Television AB
Thomas Nilsson
Kanal- och tablåchef
Detta är en e-kopia av dokumentet. Originalhandlingen med namnunderskrift alternativt
Branschen genomgår just nu en teknologisk revolution där gamla affärsmodeller inte längre håller och mediakonsumenterna överger därför traditionella kanaler för att tillgodogöra sig information via bloggar, internetbaserade mediekanaler, Youtube, etc. Det gör att MSM söker sig mot mer högljudda och extremare uttryck och åsikter för att behålla en allt minskande andel av konsumenterna.
Till detta kommer att universiteten, speciellt i de humanistiska och de samhällsvetenskapliga fälten, frångår sökandet efter sanningen till strävan efter att förändra samhället som målet och meningen med utbildningen. D.v.s. journalisterna utbildas till att bli aktivister.
Båda dessa fenomen reducerar nivån på debatten och leder till en stigmatisering av alla åsikter utanför en smal åsiktskorridor. Det urholkar förtroendet för MSM vilket accelererar den ofrånkomliga förändring av medielandskapet.
Jag såg inte inslaget i Rapport, men det verkar bara handla om lögner. Lögner om att skylla naturliga och normala förändringar i ett floddelta på klimatförändringar och stigande havsnivåer.
#10
Granskningsnämnden och MSM är på samma sida. Man kan lika gärna skicka sina synpunkter direkt till journalisten eller programmet. Att skicka i mail kan vara bra många ggr då man kan cc’a till chefen och andra auktoriteter också när det är speciella individer med stort ego man har att göra med.
Tack och lov så är det så funtat här i livet att folk som inte har en plan B är dömda att förlora. Kan du se en plan B hos alarmisterna, inom såväl som utanför medierna? Självklart kan man inte ha en plan B om man tror sig kämpa för planetens överlevnad. Vi kan glädja oss över att alarmisterna verkar vara i total avsaknad av insikt i den problematiken.
Just så, hotet falnar höj rösten. Men, för att ge lite cred till klimatalarmisterna, det blir svårt att hitta ett hot som ens kommer i närheten av klimathotet. Klimathotet har ändå en kärna av vetenskaplig sanning, växthuseffekten existerar, CO2 är en växyhusgas. Och den lilla kärnan används för att klistra etiketter som klimat- och eller vetenskaps-förnekare på människor som ifrågasätter konsekvenserna av en ökad CO2-halt eller åtgärderna mot en ökad CO2-halt. Demagogin har gått så långt att det idag är lättare att hitta en skeptiker som förstår växthuseffekten och CO2s roll i den än att hitta en alarmist med samma kunskap. Sen kommer vi till klimathotets verkliga klubba, skatter, vill du hota med nåt se till att hota med nåt som går att beskatta så har du politikerna med på tåget. Nej nästa hot lär dröja, men det finns mer att analysera om energi- och el-marknaden, jag återkommer om det.
Tyvärr är det nog så att journalister och programledare kanske svarar första gången man kommer mailar t ex om tokigheter i inslag om klimatet men om man skriver fler gånger med synpunkter de inte vill höra så åker mailet direkt i papperskorgen. Svara slutar de i alla fall att göra.
Klimatfalsifieringen går så långsamt, av naturliga orsaker, att det inte behövs en plan B. Det hela glider bara sakta vidare till mindre och mindre tills det överröstas av följande häxjakt, förlåt, alarm, alltså vetenskapligt grundade “värre än någonsin”.
Tack för länken, ska skicka ett yttrande till granskningsnämnden.
En fråga.
Enligt SVT:s meteorolog Pererik Åberg har temperaturen i landet stigit med 0,5 grader sedan 1958. Till följd av temperaturökningen faller mer regn i landet. Detta bidrar till att översvämningarna blir fler.
Du eller någon som vet hur mycket nederbörden ev. ökat i området.
Nja, om man inte är kamikaze ska man nog ändå ha en plan B, om den i det här fallet skulle var ett nytt alarm så vill det till att det alarmet når upp till eller helst överträffar klimathotet. Jag har svårt att se ett sånt alarm.
Årsnederbörden i Bangladesh har ökat från 2300 mm till 3000 mm mellan 1958 och 2007. (Figur 5)
https://www.researchgate.net/publication/225363113_Trends_in_extreme_rainfall_events_of_Bangladesh
Man kan också säga att årsmedelvärdet är helt slumpmässigt fördelat och de små förändringar som man skulle kunna skönja i sammanhanget är helt betydelselösa.
Du har nog rätt i det. Att få till stånd ett globalt alarm kan vara svårt. Dom lokala alarmen är lokala som namnet säger. Det skulle förutsätta att man hittar en lämplig kemikalie som människan har spritt/använt och som nu “upptäckts” vara synnerligen farlig för planeten. Alla tidigare har varit rätt så lokala. Till exempel svavel, dioxiner, ddt, fosfor etc. Freonerna fungerade bra för dom hade direkt pekuniärt stöd.
Du har rätt. Figuren visar 14 % ökning i nederbörd mellan 1958 och 2007.
Ett svar på SVT yttrande är skickat till Granskningsnämnden.