Vi är på väg mot Thermageddon

Andrew Orlowski, skribent i The Register, lärde mig just ett nytt ord: Thermageddon. Jorden på väg mot kataklism på grund av en skenande global uppvärmning. Smaka på den: Thermageddon.
Vad är då Al Gore? Therminator?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. HAHAHAHAHAHAHA
  Dagens flatgarv!!!

 2. Lars G

  …nä… Al Gore är nog snart ”Therminated”…..

 3. Labbibia

  Hahahaha…….
  Underbart. 🙂
  Ordförrådet utökas ständigt med nya ord och uttryck i klimatfrågan.

 4. Daniel

  Usch. Folk på kontoret tittar konstigt på mig när jag gapskrattar. 🙂

 5. Lars G

  DN – Miljöpartiet skall förnya sin vokabulär:
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=884163
  Vi kanske skall öppna upp en förslagshörna på sajten?

 6. ///MS

  Jag såg denna artikel presentera i tidskriften skogen och tänkte att detta teorem kan jag inte undanhålla er – det passar så bra på AGW hysterin…
  TEOREMET OM DEN GALOPPERANDE GALENSKAPEN
  1 Ett globalt skogsproblem ”upptäcks”.
  2 Många kastar sig in i debatten för att visa att problemet är mycket allvarligare än vad man hittills hävdat. Under denna period är det mycket svårt att få till stånd någon sorts sansad debatt.
  3 En del överdrifter börjar bli kända.
  4 Ett tvivel på sanningshalten i katastrofscenariot börjar dyka upp.
  5 Intresset för ämnet minskar.
  6 Något nytt ämne dyker upp och fångar intresset.
  Läs ”Rader från Reidar”»
  Länken går till tidskriften skogen!

 7. Nisse

  Thermageddon, kanske bäst att vänja sig vid detta nya ord. Vem skulle när det kommer till kritan egentligen vara beredd att spela tärning med jorden, all artrikedom och kommande generationer? Om bara en bråkdel av det som J.Hansen säger i denna artikel i Observer idag  händer är det ändå Thermageddon.
  http://climateprogress.org/2009/02/16/james-hansen-coal-greatest-threat-civilization-all-life-on-our-planet/

 8. Steve

  En gammal iakttagelse från frikyrkligt håll är att det är svårt att profetera — särskilt om framtiden.  Men varna, det kan man alltid göra.
  Goda varnande citat från 1973-74-75 om medias istids-rädsla då, finner man i en kolumn av George Will hos Real Clear Politics:
  http://www.realclearpolitics.com/articles/2009/02/apocalypse_now_highly_unlikely.html
  1974:  Nordatlanten ”kyls ner så snabbt som ett hav kan kylas ner”, glaciärerna hade ”börjat växa i storlek”, och ”växt-perioderna i England och Skandinavien blir nu kortare” (Christian Science Monitor, Aug. 27, 1974).
  1975:  ”Hotande signaler” om att ”jordens klimat tycks bli kallare” gör att meteorologerna nu är ”nästan enhälliga” om att ”trenden kommer att minska jordbrukets produktivitet under resten av 1900-talet” och kanske leda till katastrofal svält på sina håll. (Newsweek’s cover story,”The Cooling World,” April 28, 1975).
  Mer om detta, plus ett långt avsnitt om John Holdren, Obama’s vetenskaplige rådgivare, finns hos Powerline blog:
  http://www.powerlineblog.com/archives/2009/02/022847.php
  I ett utskottsförhör framkom att Holdren 1971 tillsammans med Paul Ehrlich hade varnat för att ”någon form av eko-katastrof nästan säkert kommer att drabba oss före sekelskiftet”.  (Ja, om inte kärnvapenkriget hann före, förstås.)  Ehrlich visste ju då att vi skulle svälta ihjäl på vår överbefolkade jord.  Uselt klimat, förstår du.  Kallt.
  Men 1986 kunde Holdren sedan varna för att den globala uppvärmningen skulle kunna ta livet av 1 miljard människor fram till år 2020.  I utfrågningen i år höll han fast vid att ”det skulle kunna hända … om klimatet når en tipping point”.
  Enveten senator frågar:  ”1 miljard döda fram till år 2020? OK?”
  Holdren:  ”Det kan gå så.”

 9. goran

  Steve,
  men du glömmer att man även skulle motverka istiden genom att värma upp kontinenterna med atomkraft. Tur att man inte gjorde så, då hade det blivit ännu varmare.