Vedstölder för att hålla värmen

Hessische Wälder
Det är bistert kallt i Tyskland. Man förväntar sig att temperaturen håller sig under -10 °C och t.o.m. ner till -20 °C på flera håll under helgen och den kommande veckan enligt Bild.de.
Energipriserna i Tyskland ligger bland de högsta (efter Danmark) i Europa. Detta tack vare deras av de gröna politikerna så hyllade ”energivändning”. Ju mer s.k. ”förnyelsebar” energi, desto dyrare blir det. Detta slår naturligtvis hårdast mot de allra fattigaste. Och energipriserna beräknas gå upp med ytterligare 22% under vintern.
Enligt Der Spiegel har detta fått till följd att alltmer ved stjäls från de tyska skogarna. Det rör sig om miljontals euro per år. På något ställe försvinner bortåt 10% av den ved som skogsbönderna fäller och drar fram. Ja, det har t.o.m. gått så långt att några skogsägare utrustar sina vedtravar med dold GPS i förhoppning om att kunna spåra tjuvarna.
Ingemar Nordin
Underhållning från gammelmedia:  Corren, DT,

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Slabadang

  En schysst kompakt ihoprullad dagstidning från pappersinsamlingen har blivit ett hett byte också?
  Njutningen av att få energi ifrån ett uppbränd NSM alster någon annan varit dum nog att betala för måste sprida sin speciella värme? ”Gratistidningar” som verkligen till slut fyller en funktion!” 🙂 🙂 🙂 Att få grilla varmkorv över en packe returnerade AB ger vurren lite extra krydda? ”Burned AB smells like victory”

 2. Björn

  Den tyska avvecklingen av kärnkraften är obegriplig. Någon måste få sota för denna inkompetens. Det kan knappast finnas majoritet bland tyskarna för en sådan politik som leder till energibrist. Det borde inte vara möjligt att rent samhällsfarliga majoriteter kan skapas i våra parlament. Detta kan även hända i Sverige. Men jag hoppas att Europa lär av tyskarnas dumhet i energifrågan.

 3. Verkligheten med kyla  slår de gröna khmererna  på fingrarna. Tyvärr drabbar det människor som har det knapert värre. Mycket värre. Inte så stor skillnad mot att människor letade kol på gatorna förr.. Det kan vi tacka neomalthusianerna, de gröna nyttiga idioterna och våra lättlurade politiker för!

 4. Peter F

  Befriande humor. http://www.svd.se/kultur/serier/berglins_5017.svd

 5. Jag har rått mina föräldrar att avsluta prenumerationen på GP, men eftersom de nu börjat elda i braskaminen kommer de återigen till nytta. På sommaren är GP också bra att ha när man skall rensa makrill.
  Tyvärr är askhalten hög i tidningar, det vore bättre om man kunde prenumerera på vedsäckar. För den som vill ha något tryckt att läsa skulle man kunna göra som med mjölkpaketen och trycka något läsvärt på säcken, kanske en sudoku också.
   

 6. Peter F #14
  Mycket träffande, särskilt det där om de utvilade divisionerna i Thailand. Jag och en del andra kollegor från det gamla gardet ägnar oss faktiskt åt R&R i Thailand mer eller mindre på heltid. Jag har emellertid sagt till min personalhandläggare att ringa de andra först ifall det skulle bli krig 🙂
   

 7. Åke N

  Perfekt #6. R&R?????

 8. Pelle L

  Åke N #7
  Rest and Recuperation eller
  Rest & Relaxation
   
  Tydligen en populär syssla bland soldater.
  Krig är ju ändå mest en lång väntan.

 9. ”Enskild soldats väntan i skog, alternativet gott om tid till förfogande” är en övning jag genomfört med gott resultat.

 10. Stickan no1

  Wijkman håller sin domedagspredikan för de troende i Kyrkan.
  ”Anders Wijkman sågar klimatförnekarnas argument”
  http://www.dt.se/nyheter/ludvika/1.5499830-anders-wijkman-sagar-klimatfornekarnas-argument
  ”Det handlar förstås om en gigantisk kursändring i en värld där 20 procent av befolkningen lägger beslag på 80 procent av tillgångarna.”
  Men vänta nu: är det inte så att 80% av produktionen produceras av bara 20% av befolkningen.
  Är det rimligt?

 11. Ingemar Nordin

  Ingvar E #3,

  Det är ”bara” c:a en miljon tyskar som är så fattiga att de inte kan betala elräkningen. Jag tvivlar på att den stora majoriteten av tyskar ens har uppmärksammat detta. Valmanskåren är väldigt grön (deras gammelmedia är ungefär som i Sverige) och de tycker nog att Merkel gör ett bra jobb när hon avvecklade kärnkraften. Men som Willis Eschenbach beskriver i sin mycket läsvärda artikel på WUWT (läs den!) så drabbar höjda energipriser de fattigaste allra värst. Rika som fattiga behöver energi i ungefär lika hög utsträckning eftersom det inte går att konsumera så väldigt mycket mer än att hålla sitt hem varmt och hushållsmaskinerna i gång. De som har råd tycker inte att ”det är så farligt” med några kronor extra på elräkningen om de vet att det går till det goda syftet att reducera CO2. För den fattige kan det vara en katastrof.

 12. Peter F

  Wijkman
  Ett lovande tecken är att världens energibehov kan täckas av sol, vind och vatten. Dessutom finns det redan exempel på så kallad funktionsförsäljning – däcktillverkaren Michelin hyr ut däck och Rolls Royce hyr ut jetmotorer.
  Och ibland räcker det med nya vanor för att minska på utsläppen.
  – Representanter för företag eller regeringar behöver inte ta flyget till konferensen. Det går numera alldeles utmärkt att konferera via videolänk.
  Vilken värld lever han i när 80 % av världens energi kommer från olja, kol och gas. Arma människa

 13. Man kan undra om hans styrningar även gäller ”klimatkonferenserna”?
   
  Så här uttalade han sig:
   
  – Representanter för företag eller regeringar behöver inte ta flyget till konferensen. Det går numera alldeles utmärkt att konferera via videolänk.
   
  Heja heja – nästa klimatmöte sker via videokonferens!
   
  GMY//Sinuhe

 14. tty

  ”Rolls Royce hyr ut jetmotorer”
  Power-by-the-hour är ett populärt koncept i flygbranschen just nu. SAAB tillhandahåller SK 60 till försvarsmakten enligt samma princip, men vare sig jag eller någon annan i branschen har veterligen haft en tanke på att det skulle vara ett steg i ”den gröna omställningen”.

 15. bom

  #12 Peter F
  Sorry Peter Du har fel för karlen är inte arm-han är ganska rik. Han har berikat sig på våra pengar och passerat revy i en radda politiska partier. Det är väl förmodligen vi dvs Samhället som f n saknar skydd mot den här sortens parasitism? (tandlösa  skadliga grundlagar skapade till skydd för våra parasiter och skapade av dem själva och med just det som avsikt).

 16. Ingemar Nordin

  Slabadang #1,

  Ja, vad gör vi med alla dessa MSM-hatare? De som spyr ut sitt hat mot oss bloggare och inget hellre vill än att tysta oss. MSM är verkligen ett samhällsproblem, ett demokratiproblem. Kanske din idé om att rulla ihop dem och elda upp dem inte är så dum. Då spar vi ju lite på elräkningarna. 🙂

 17. Håkan Bergman

  Sinuhe #13
  Kanske inte så oväntat ändå, vem vill åka till Warzawa i slutet på November nu i år?

 18. Slabadang

  Ingemar N!
  MSM har helt ballat ur och paniken de har får de mest egendomliga yttringar.Jag tror faktiskt att folk allt mer skiter i vad de säger och siffrorna på att 75% av alla väljare tycker SD har dem bästa invandringspolitkem säger precis allt vi behöver veta om skillnaden mellan PK-journalisterna och vanligt folk. Ravinen är gigantisk och ohållbar i längden. Det har tappat kontrollen över åsiktsstyrningen och det skrämmer dem till rena dumheter.

 19. Peter F

  Bom
  Du har givetvis rätt,,,inte arm,,,bara rik

 20. Tege Tornvall

  Nu kommer kommer kanske den gamla åkarbrasan till heders igen – men även den måste få energi från något håll! Aktivisterna hamnar lätt i cirkelbevis och ser sina önskningar som fakta. Jag kommer att tänka på ett gammalt påhittat ordspråk, kanske från Blandaren: Saliga äro de som vandra i öknen, ty de få sand mellan tårna.

 21. John Silver

  Eine Schwarzwaldfahrt får en helt annan mening.
  http://www.youtube.com/watch?v=ntSO0iIT8-E

 22. Håkan Sjögren

  Tege Tornvall # 20 : Saliga äro de enfaldiga, ty de skola mångfaldigas.
  Mvh, Håkan.

 23. Olaus

  Ingemar Nordin nr 11
  Din uppfattning styrks av en opinionsundersökning (endast 1000 personer)  hösten 2012. Endast 24 % är negativa mot att kärnkraften stängs ner. 72 % är för.
  Nu i januari höjs dock nätavgiften för en familj på fyra med 250 euro (2170 SEK) per år , så opinionen kan ändras. En busschaufför tjänar efter skatt 15000 SEK i månaden.
  Och de moderna reaktorerna producerar fortfarande.
   
  http://www.thejournal.ie/poll-germany-nuclear-power-644340-Oct2012/
   
   

 24. Vad blir det för skillnad för klimatet om jag hyr eller köper mina däck???