Växthusgaser klassas som farlig förorening

Environmental Protection Agency (EPA) har tagit första steget i att klassa växthusgaser som föroreningar som utgör en fara för mänskligheten. Ett slutligt beslut öppnar för federala regleringar av utsläppen av koldioxid och metan.
”This finding will officially end the era of denial on global warming,” sa Rep. Edward J. Markey, en demokrat från Massachusetts och ordförande i en klimatkommitté.
Tänk att vi snart kan få en lagstiftning som klassar ”livets gas” som en farlig förorening. Det känns onekligen lite surrealistiskt. Därifrån är steget inte långt att på laglig väg fastslå en ”lämplig” atmosfärshalt för CO2 och i förlängningen kanske även personliga utsläppskvoter. Hur i hela fridens namn har EPA tänkt sig att övervaka detta och vilken byråkratisk apparat behövs inte för detta? Ekoimperialismen fortsätter att förvåna.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lars G

  USA vill styra världen. Dollarn kontrolleras av Kina, A-bomben snart av Iran. Kommunismen är kvaddad för tillfället, Energin kontrolleras av ”andra”…då tar vi ”livets gas” bestämde man sig för. Kom ihåg att alla amerikaner beskattas av USA var de än är bosatta. Unikt…men vi blir snart instoppade i samma system. 

 2. Torsten Wedin

  Övervakning? Enkelt. Det är väl bara att upprätta poliskontroller efter vägarna/gatorna. Alla som andas ut koldioxid åker i fängelse.
  Ja, så dum som mänskligheten blivit nu så kanske det vore bäst om vi alla spärrades in.
  Ett citat jag läste för några år sedan:
  ”Summan av intelligensen på planeten är konstant. Folkmängden ökar”.

 3. Krisemakximering är bra. Det her måste diverse industribransjer förhålla seg till. Det blir juridiska processer. Då ökar fokuset. Resultatet :  Björnen blir skinnfäll snabbare

 4. Labbibia

  Det här är ju en kanonidé!( F-låt skulle vara kalkonidé)
  Eftersom havet är den största källan till Co2-utsläpp, så är det väl bara att stämme sk-ten ur det (havet) då? Alla har vi väl hört talas om havets rikedomar? Vilka inkomstmöjligheter!
  Obs ironi! 

 5. JR

  ”Växthusgaser klassas som farlig förorening.”
  Vad jag förstår så är det ju helt rätt.
  Det är ju växthusgaserna som gör det möjligt för Al Gore att pysa runt jorden i sitt jetplan och skrämma isbjörnar,  sälja utsläppsrätter för hundratals miljoner, och som gör det möjligt för Andreas Carlgren att flyga ner till Antarktis och studera smältande isar i en hel timma. Som fått Väder Pälle att indoktrinera våra barn att tro att livet kommer att bli ett helvete om vi inte väljer morötter istället för tomater.
  Ärligt talat, vad fan har vi här på jorden att göra? när dumheten har brett ut sig så enormt att de som är de allra dummast och inte ens kan sköta sina jobb får enorma bonusar och rent sagolika pensioner. 

 6. JR

  Labbibia
  Du är ju jäkligt kul!!!!

 7. karlsson

  Vi är  inte långt ifrån Orwells 1984 där gamla ord fick ny betydelse typ:  krig är fred.
  Tyvärr är det inte en roman vi befinner oss i. Och många politiker vill begränsa människors frihet i namnet av det goda.
  Har vi hört det förr? Två mycket radikala rörelser under 1900 talet hade höga mål om mänskligheten. Man ville skapa nya rena samhällen, fri från den gamla förljugna livsstilen.
  Nazismen skulle skapa den rena ariska rasen och kommunismen den goda socialistiska människan. Allt som stod i vägen skulle undertryckas, utplånas eller förflyttas.
  Nu ska vi som individer infogas i ett regelverk på grund av en grumlig teori om att den mänskliga delen av CO2 i atmosfären styr klimatet mot en katastrof.
  Om vi underordnar oss så räddas vi från katastrof och undergång.

 8. Kan man nu bli stämd för att andas?

 9. Björn

  Sådana här dumheter visar bara att demokratins kärna, eller den samlade erfarenheten och kunnandet, måste skyddas från maktgalningar som vill rita om kartan efter eget skön. Det finns de som vill förneka bland annat Darwins evolutionsteori, jordens ålder, historieskrivningar osv osv. Med makt kan man hjärntvätta människor vilket det finns oändliga bevis på. Även klimatfrågan har tagit sådana former att den åtminstone ännu kan betraktas som en mildare form av hjärntvätt. Men sista ordet är inte sagt i den här frågan för en stor del av forskarsamhället har inte fått säga sin mening. 

 10. L

  Det skulle inte förvåna mig om Markey tror att koldioxid är samma sak som kol(mon)oxid, alltså någonting vi helst inte ska andas in. Många som pratar om CO2 som en förorening gör det misstaget…

 11. Björn

  L [10], denna tanke har också slagit mig, vilket om detta är ett faktum, så brister många ledande personer i allmänbildning. Därför är det viktigt att människor som skall leda, eller på annat sätt har inflytande över andra, har en hög allmänbildning.

 12. Peter Stilbs

  Vilken bottenlös idioti. Jag tycker alla AGW-anhängare med någon form av naturvetenskaplig skolning kollektivt har gjort sig löjliga genom att hålla tyst i saken.

 13. Red Hansen

  Ytterligare en öppning för fördomsfulla historier om dumma amerikaner,  tyvär… Och det finns åtskilligt med folk som är lika COrkade här 

 14. Lars C

  Eldriven Opel.
  http://opelnews.client.nu/se/200903/?id=2

 15. Thomas

  Koldioxid – livets gas
  Urin – livets vätska
  Bajs – livets fasta punkt
  ?
  Snart får vi väl inte kissa och bajsa på stan som vi vill heller 🙂

 16. Gunnar Littmarck

  Peter Stilbs #12
  Där satte du fingret på rätt punkt.
  Jag har så länge funderat på ansvaret hos alla som håller tyst..
  Den tanken ska jag utveckla..
  Lite som Tysk grundlag där man kan bli straffad även om man följer lag och order.
  Vad med Vanja???
  Borde styrelsen vara ansvarig?
  Kanske ska 60miljoner i pension som troligen kunde varit 12-15 miljoner återbetalas av styrelsens pension??
  Vanja med anhang har av andra inbetalda pensioner så de skulle levt gott trots att de i statuerande exempel får stå för felaktiga styrelsegodkännaden.
  Fattar ni vad jag menar?
  Hur vi kan kräva personligt ansvar från alla som vi i efterhand kan göra troligt att de borde förstått?
  Någon av mina hatobjekt till myndigheter gav ut en bok.
  Lyckad nedfrysning av Herr Moro…
  Där ses en tysk soldat som slänger geväret och ställer sig bredvid de jugoslaviska ”kollaboratörerna” för att skjutas av sina landsmän i försvar av ”fosterlandet”.

 17. Thomas: Brukar du springa runt stan och bajsa?

 18. Thomas

  Maggie, nej, jag ser nämligen bajs ute på stan som en förorening, inte som gödsel för växterna. Du däremot som ser koldioxid som ”livets gas” oberoende av kvantitet borde väl inte ha sådana hämningar, gödsel som gödsel, bara växterna trivs.
  Sen tycker jag kontrollivern hos Peter och Gunnar börjar gå väl långt. Nu räcker det inte med att hoppa på folk som säger saker de inte gillar, nu skall alla som inte uttrycfkligen håller med dem straffas. Snacka om kontrolliver!
  Ungefär som en annan av tomtarna på er sida, Moncton, som vill spärra in alla som bär på HIV för att hindra smittspridning. Jag tror det är tur att ni ”skeptiker” är i minoritet.

 19. Gunnar Littmarck

  Det gör jag……
  Fast bara på sanitetsanläggningar.
  Dagens avloppssystem är sjukt..
  Jag kunde enkelt bygga om där inga farligheter kom med och allt kunde förbrännas innan de återgår till skog och mark…
  Riv alla dagens städer…
  Kanske räcker det om alla som bidrar slutar jobba ett år….
  Hur är det Thomas?
  Blir du tvunget att sluta arbeta för att kunna ingå i den del av världssamfundet som iomd kan ställa krav?
  Eller sjunker skatter och avgifter?

 20. Iven

  När de allvarsamma försöka skämta eller ironisera, kan man upptäcka deras mognadsnivå: Ibland avslöjas då ett inslag av ”kiss-och-bajs” stadiet. 🙂

 21. ”Tyvärr, du klarade inte utandningsprovet. Du har för mycket koldioxid i utandningsluften. Var vänlig kom med här.”

 22. Thomas: Jag tror att vi kan vara överens om att för mycket koldioxid och för mycket bajs båda är skit. 🙂 Frågan är hur mycket som är för mycket. Alla har väl olika trösklar.

 23. Thomas

  maggie, nu förstår jag ingenting. Å ena sidan ironiserar du upprört över hur någon kan klassa CO2 som förorening men nu så erkänner du att koldioixd mycket väl kan vara en förorening och att du inte har en aning om hur mycket som krävs.

 24. Thomas, skärpning. Om du inte har förstått vad Maggies ståndpunkter här är, så är det inte meningsfullt att förklara dem heller. Tänk att du nu ’spelar oförstående’ …
  Jag tycker att det är tillräckligt mycket teater redan som det är …

 25. bengan

  Enda anledningen till att klassa CO2 som farlig förorening är för att Obama skall kunna minska sitt budgetunderskott. Stackars Amerikaner, de vet inte vem dom valde eller vad som väntar dom. 
  Tyvärr kommer säkerligen Sverige att följa efter om inget drastiskt händer som omvärderar synen på AGW. 

 26. Thomas: Det finns människor som dött av att dricka för mycket vatten. I rest my case.

 27. Eftersom vattenånga är den ojämförligt ymnigaste växthusgasen, bör väl även vatten klassas som förorening?

 28. Tege Tornvall

  Lysenko ler i sin himmel. Nu klassas vattenånga och växternas mat som föroreningar – och kan i fortsättningen avbildas som hotfulla rökmoln. Vem skall våga gå på de broar som konstrueras och byggs av studenter som matas med detta? Heja!
  Tege

 29. Tege Tornvall

  Bra vore om debattörerna hölle sig till verkligheten. 90 procent koldioxid bedövar (dödar?) grisar för slakt. 0,039 procent (390 ppm) är den halt som oroar IPCC och AGW-troende. 1,5 procent (fyra gånger mer) är den halt växthusodlare håller för god växtlighet och personligen inte mår illa av. Ingen talar om 60 gånger högre halt i  atmosfären.
  Tege

 30. Tege Tornvall

  Förlåt: fel på en tiopotens: 0,15 procent i växthus skall det vara = 600 gånger mindre än för slaktgrisar. Knappast risk för missar.
  Tege

 31. Swedbank arrangerade den 12 mars 2009 konferensen Vårt Ekonomiska Läge – ”en sedan många år etablerad konferens som lyfter aktuella frågor kring ekonomi och om samhällets utveckling i stort. Konferensen samlar cirka 1 000 deltagare från hela landet. Ministrar, ledande forskare och viktiga opinionsbildare deltar”.
  På denna PDF kan ni se vilka näringslivshöjdare och politikerkändisar som deltog.
  http://www.swedbank.se/sst/www/inf/out/fil/0,,723129,00.pdf
  Att svt sände konferensen innebar att auktoritet och trovärdighet gavs även till uppenbara lögner.
  Man ju undra hur många bland de 1000 deltagarna och de många tusen TV-tittarna som (inte) kan skilja på koloxid, kolmonooxid och koldioxid, vilket Swedbanks inbjudna underhllning Mark Levengood påstod när han sa att koldioxid är en dödlig gas.
  Se publikens reaktion och hör Levengoods bisarra exempel på svt:s Vårt Ekonomiska Läge, del 1: och spola fram till: 1:26:40
  http://svtplay.se/v/1482149/vart_ekonomiska_lage_del_1
  Snart får vi nog se DN:s klimatprofet NostradamBojs agitera för denna nya sanning.

 32. Jonas B

  Thomas #18:  Stollar finns bland såväl skeptiker som AGW-troende. Jag tror du har fel i sak, men din rätt att framföra dina åsikter, utan att behöva utsättas för personangrepp, borde vara självklar.
  D u ska ha cred för ditt sansade sätt att framför din åsikter (som jag alltså inte delar). Debatterna mellan dig och Maggie gillar jag verkligen. Hur kul vore världen om alla tyckte lika?  

 33. Rättelse:
  Man ju undra hur många bland de 1000 deltagarna och de många tusen TV-tittarna som (inte) kan skilja på koloxid, kolmonooxid och koldioxid, vilket Swedbanks inbjudna underhllning Mark Levengood påstod när han sa att koloxid är en dödlig gas.
  Se publikens reaktion och hör Levengoods bisarra exempel på svt:s Vårt Ekonomiska Läge, del 1: och spola fram till: 1:26:40
  http://svtplay.se/v/1482149/vart_ekonomiska_lage_del_1

 34. Titta på http://www.climate4you.com och kolla in 20090325d. Är det vatten i droppform (moln) som driver klimatet?

 35. Jonas B

  Ingvar Å #33: Har just kollat klippet från SVT Play. Du skriver: ”Mark Levengood påstod … att koloxid är en dödlig gas”. Det är värre än så. Levengood påstår faktiskt att det var koldioxid som tog livet av Stig Dagerman i garaget.
  För övrigt håller jag med. Så länge våra laramister kan lura folk att koloxid och koldioxid är samma sak är det inte så konstigt om det går att hålla paniken vid liv. 

 36. Kjell_A Jönsson

  Vare sig   Obama är så gravt okunnig  i naturvetenskapliga  ämnen eller om  han pratar mot bättre vetande i syfte att vara mer klimatsmart än Al Gore så är hans uttalande  både skrämmande och tragiskt.
  Kjell-A  Jönsson

 37. Iven

  När de allvarsamma försöka skämta eller ironisera, kan man upptäcka deras mognadsnivå: Ibland avslöjas då ett inslag av ”kiss-och-bajs” stadiet. 🙂