Världen blir bara bättre

BCQrALRnWJeDAAAAAElFTkSuQmCC
En bra och positiv nyhet tas upp på ledarplats i Expressen idag:
Den fantastiska nyheten lär ha gått de flesta förbi. Berättelsen om hur världen ständigt blir bättre är den mest underrapporterade storyn som finns. Kanske för att sådana glädjebud ändå inte riktigt biter på vår djupt rotade föreställning om världens tilltagande elände.
Allt är inte elände.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Slabadang

  Ett genombrott i MSM?
  Jag ska köpas Expressen idag! Sista gången var 1983 när jag äkte tåg mellan Karlskrona och Sthlm 🙂
  Det är rent omoraliskt att lägga 95% av tusentalsmiljarder på åtgärder mot klimatförändringar man tror kan hända om 50-100 år, istället för att hjälpa de fattigaste som nu har svårt att klara dagens klimat. Rent huvudlöst faktiskt!
  Argumenten förs väl fram av DR Harris i denna inspelade telefonkonversation med The Guardians Susan Goldenberg. Propagandistreportern möter sansen och det sunda förnuftet. I slutet av intervjun kommer argumenten ovan fram.
  http://media.lexi.net/raven/video2/fcpp/auto/Interview_Guardia_reporter_28_02_12.mp3
  Bakgrunden till varför Harris ringer upp Goldenberg finns här:
  http://wattsupwiththat.com/2012/03/03/fake-moral-outrage-translated-to-smear-media-upset-that-students-can-choose-to-take-an-elective-course-on-climate-change-at-carleton/#more-58227

 2. Lejeune

  Blir det bättre, det kan inte vara möjligt, någon måste ljuga för oss!
  Det är nästan så att man undrar om inte vår perversa dragning till olika undergångsprofetior är genetiskt betingad. Det måste finnas något behagligt, skamligt njutningsfullt, och välbekant där inne i apokalypsens gosiga råfuktiga mörker. Av någon outgrundlig anledning tycks vi älska att vältra oss i eländesbeskrivningar, samtidigt som mänskligheten i det stora hela gradvis får det allt bättre, vi borde vara stolta och känna tacksamhet, men ack nej, vad skulle det skicka för signaler?
  Vår himmelske fader, har i sin outgrundliga nåd och vishet skänkt oss den här underbara blågröna planeten till mänsklighetens fromma. Vad gör vi stackars otacksamma stollar? Jo vi sätter oss ner och förbannar vår egen existens, vi skall känna synd och skam för än det ena, än det andra. Handlar det inte om biologiskt fotavtryck, olja på upphällningen, koldioxid, mångfald eller försurning, så kan vi vara förvissade om att misantroperna kommer att hitta på ett nytt larm inom kort, den fantasin vet inga gränser.

 3. Lejeune #2 + Ingemar

  Imorse, strax efter kl 11, hade P1’s GoMorron Världen ett kimatinslag. Det kommer i repris om några timmar.

  Man jämförde dagens debattsituation med 2007 och fram t o m Köpenhamnmötet, genom att besöka några representanter för “Klimataktion” i Uppsala.

  Det var jämmer & veklagan, samt förundran varför opinionen för dramatiska politiska åtgärder har försvagats. Inget tryck i demonstrationer och aktioner längre. Köpenhamnsmötet var en förklaring, men det räckte inte.

  Inte en tanke på att lyssna till en kritiker av det vetenskapliga underlaget, och göra klart för lyssnarna grunderna för CAGW har vittrat. Inget om Climategate 1 & 2. Det var kanske inte heller att vänta från SR.

  Nej, istället en aktivistisk psykolog, som fick breda ut sig och förklara att evolutionen gjort oss duktiga på att reagera på akuta faror och oemottagliga för allvarliga hot på lång sikt. Dvs motsatsen till vad du skrivit, Lejeune.

  Inslaget fick också en prägel av redaktörens nostalgi – det var sorgligt att man inte fick göra några häftiga reportage om klimatfrågan längre – när inga däck brinner och extra poliser inte behövs.

  En hypotetisk fråga växte fram – OBS inget jag rekommenderar, utan endast funderingar.

  Tänk om vi TCS’are istället för detta diskreta bloggande – vilket i och för sig somliga betecknat samhällsfarligt – hade haft en annan taktik. Om vi hade blockerat ingången till Naturvårdverket och hällt smörsyra i SMHI’s brevlåda – hade vi fått SR’s inkännande reportrar att uppmärksamma oss? Kanske en psykolog hade kallats in fått förklara hur frusterade vi akademiska 50++-are är över vetenskapens politisering.

  Än en gång – det inget jag önskar – men tanken är kittlande. Mediauppmärksamhet kräver sin dramaturgi!

  Alla önskas en lugn söndagskväll

  C-G

 4. Ingemar Nordin

  C-G #3,

  Det beror på vår diskreta charm i vårt motstånd som gör att vi inte sysslar med sådant som lockar reportrar på SvT 🙂

 5. Skogsmannen

  C-G!
  Får jag (rent hypotetiskt) föreslå etylmerkaptan istället för smörsyra. 🙂
  Vet inte om det kan köpas längre (hoppas verkligen inte det), men det kunde köpas på apoteket av en självsäker tonåring på 70-talet. Flaskan låg i ett foder omsluten av en konservburk. 🙂 🙂

 6. C-G Ribbing # 3
  Måste medge att även jag blir lite nostalgisk vid tanken på Köpenhamnsmötet……
  Minns med extra välbehag hur ett visst “språkrör” fick stå ute i kylan och nästan med gråten i halsen berätta för SVT:s reporter om hur illa aktivisterna blev bemötta av den danska polisen…
  Ahhhh……det var tider det! 😀

 7. tty

  Ja, och isskulpturen av en isbjörn som symboliskt skulle smälta under mötets gång som fick lov att huggas bort för att man skulle bli av med den efter mötet….

 8. Pelle L

  C-G Ribbing #3
  “Imorse, strax efter kl 11, hade P1′s GoMorron Världen ett kimatinslag”…
   
  Jag vet att jag är lite bakom, men så länge jag minns har det varit gudstjänst i P1 på söndagsmorgnar kl elva.
  Bäst du länkar till programmet,  för jag får inte ihop det!

 9. Mr. G.

  C-G. Det räcker med att krossa en lågenergilampa hos SMHI för att det skall bli rubriker och långa ansikten.

 10. Etylmerkaptan.
  Var tvungen att kolla upp
  “själva essensen av surströmmingslukt”  huga!

 11. Forts.
  Påminner mig skoj man hade med metylenblått i pulverform!

 12. Börje S.

  C-G har glömt att ställa om till vintertid. Jag hörde inslaget strax efter 10.00 (och reflekterade ungefär på samma vis över innehållet).
  C-G! Glöm inte att ställa om till vintertid innan den 25/3! Bättre aldrig än sent, eller hur det var.

 13. Beklagar – jag menade givetvis strax efter kl 10, dvs 2:a halvan av “GoMorron”.
  /C-G

 14. Pelle L

  Sorry C-G, jag lyssnar på programmet nu (det sändes som Börje S. antydde efter tionyheterna i morse).
   
  Och jag måste säga att det lämnade en otrevlig eftersmak.
  Psykolog, ärkebiskop, Wijkman mfl skall hjälpa upp kampen för att “värna klimatet”.
  All vetenskap, fakta och logik lyste helt med sin frånvaro!
  Det väsentliga var att “en folkrörelse försvann”, “Vi undrar vart klimataktivismen tog vägen.”
  Urdålig journalistik!

 15. Skogsmannen

  Ingvar!
  Jag tror att du läst i psyklopedin. Där står det:
  Etylmerkaptan är själva essensen av surströmming, därigenom besläktad med de vises sten, en magisk substans som säges vara själva essensen av visdom. Och som vi alla vet, så uppvisar ju norrlänningar en avsevärd visdom i att inte prata i onödan, samtidigt, som de med stor njutning inmundigar surströmming. Varde därmed bevisat!
  Jag avfärdar ovanstående påstående som ren nonsens. Surströmming luktar gott i jämförelse och någon koppling till klokhet känns helt främmande.
  Tvärtom så blev ett litet gäng tonårsgrabbar på 70-talet medvetna när flaskan öppnades att det bus som planerades med råge skulle passera gränsen för vad som kan bortförklaras med ungdomligt oförstånd.
  (för oroliga läsare kan härmed meddelas att vätskan neutraliserades genom förbränning någonstans i de norrlänska skogarna)

 16. Skogsmannen

  Ingvar!
  PS! Psyklopedin är ren nonsens (per definition). DS! 

 17. Peter Stilbs