En vanlig vecka med svenska MSM

msm

Har någon av läsarna kvar något som helst förtroende för exempelvis ovanstående personer? Inte jag, i alla fall, efter alla märkligheter man hört dem läsa upp i rutan.

Kanske de inte hittat på allt själva, men de de kunde ju i så fall söka tänka efter någon gång? ”Aktuellt” ska ju dessutom enligt påannonsen vara ett ”fördjupande” nyhetsprogram…

Sedan förra onsdagen har vi ju bland annat haft besök av Obama, och även bevittnat det Australiska valet.

I det förstnämnda fallet skickade SVT fram reportern Erica Bjerström, med ambition att mitt i den allvarligt överskuggande Syrien-krisen få till något uttalande av Obama i klimatalarmistisk riktning, via ledande frågor vid presskonferensen. Den sändes direkt i Radio-Ekot, där man kunde notera att hon misslyckades med detta – Obama yttrade sig bara allmänt om energieffektivisering och liknande som svar.

Vid kvällssändningarna på SVT ersattes då detta med en videosekvens med en tydligt frustrerad Bjerström, som yrade om ett ”bra tal” Obama hade hållit i våras om att ”ignorera klimatskeptiker”, och inslaget avslutades i övrigt med ett textat klipp från dagens händelser där Obama påstods säga något i klimatfrågan, när de som förstår engelska hörde att han talade allmänt om ”sustainability”.

Ja, vad kan man annars vänta sig av Bjerström, Larshamre och de andra?

Australiska valet då?  Ja, inte har jag noterat ett ord, varken i TV eller i våra dagstidningar, om Australiensarnas påtvingade och misslyckade ”Carbon Tax”, svikna vallöften och annat, som verkligen var centralt för Labor’s tunga valförlust.

Den rapport som länkas till i föregående stycke kom fram till bl.a. följande – men tror Du svenska MSM skulle våga knysta om den, eller vad vinnaren Abbott gått till val på?

 • In the year after Australia’s carbon tax was introduced, household electricity prices rose 15%, including the biggest quarterly increase on record.
 • Currently 19% of the typical household’s electricity bill is due to Australia’s carbon tax and other “green” programs such as a renewable energy mandate.
 • The job market had previously been stable, but after Australia’s carbon tax, the number of unemployed workers has risen by more than 10%.
 • Because Australia’s exports are relatively emissions intensive, the practical result of the Australian carbon tax serves as a tax on exports and import-competing industries.
 • Australia’s carbon tax was accompanied by income tax hikes on 2.2 million people. Due to fiscal gaps that exist between carbon tax revenues and increased government spending that accompanied the scheme,
 • Australia’s budget bottom line will worsen as higher deficits and greater public debt increase.
 • Carbon dioxide emissions have actually increased, and will continue to increase until 2043, according to the Australian government.

Och så rullar det på vecka efter vecka, månad efter månad och år efter år. Temat kan variera, men trovärdigheten är katastrofal, så fort det gäller något ämne där politisk korrekthet gäller.

Sist jag tog upp problemet gällde det även BBC, som ju på samma sätt vinklar nyheter i klimatpropagandistisk riktning allt sedan Tony Blair’s tid vid makten.

Med lite galghumor kan man ju tycka att ett av BBC-webbsidornas mest lästa inslag genom tiderna framstår som lätt bisarrt i skrivande stund – det om att Arktis havsis skulle vara helt borta redan 2013 … Saken finns kommenterad i en artikel i Daily Mail.

BBC-inslaget var visserligen skrivet 2007 – men se på resultatet av en sökning på ämnet på deras site – det är ett 15-tal minst lika vinklade artiklar bara sista två åren.

Public Service? Objektivitet? Trovärdighet?

Glöm det.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Rosenhane

  Ja du Peter,
  en av de första och största nyheterna på den numera MP-kidnappade Svenska Dagbladet har rubriken
   
  Jämtin varnar för Fremskrittspartiet
   
  Vem i all sin dar är intresserad?

 2. Slabadang

  Johan Rockström och SVT!
   
  Bjerströms redaktion är ett gäng rena mutkolvar. Johan Rockström var VD för SEI ett företag som tjänar miljoner på klimathotet. Ett mer tydligt särintresse får man leta efter, men det utgjorde inte något problem för den ”oberoende” och ”sakliga” redaktionen att låta Rockström skriva manus till Bjerströms klimatteater nu senast från Vietnamn. Rockström har samma utbildning som den som vill bli bonde går dvs agronom.
  Men vi ska komma ihåg och förstå att hela vetenskräpsredaktionen är medvetet rekryterad för att just ägna sig åt klimatpropagandan. Bjerström Bergsten Larshamre och Engström gör bara vad de är tillsatta att göra tillika de torpederna mot klimatopponenter Bergendorf och Anders Snord En person ni inte ser och som inte vill synas är Allan Larsson som sitter mitt i klimathotsspindelnätet som utgår ifrån Bryssel. Allan Larsson har sedan länge vänner på ”rätt plats” inom SVT/SR.
  Det är nog tur att svenska folket ännu inte vet hur totalt korrupt och manipulerat public service är … men de kommer bli varse och de som haft sina aningar kommer få dem bekräftade. ”Självständigt bolag” har sin Orwellska betydelse för ett ideologiskt kapat och konrollerat bolag. 

 3. Slabadang

  SVT/SR Eu och Klimatpolitiken!
   
  För att hjälpa er att se hur samordningen och den strategiska planeringen av SVT/SRs propaganda är strukturererad. Så kan utöver klimatpropagandan leta efter EU kritiska debatter, debattörer (lycka till!) detta trots att SOMinstitutet redovisar att EU ligger i botten i allmänhetens förtroende så ges ingen fundamental kritik utrymme.
   
  Sen är det viktigt att inse att de måste följa propaganda linjen fullt ut från nyhetsredaktioner ner till barnprogram och man bygger upp den genom att man kontrollerar de nyckelmän inom SVT/SR som ansvarar för rapporteringen i dessa frågor för man vet vilka som är ”lojala” med den ”cause” man använder propagandan till. Det tar med andra ord lite tid att bygga en klockren propagandaredaktion och vetenskräpsredaktionen var av central betydelse för Allan Larssons ( från verkställande utskottet S) samordning av propagandan. Därför tvingas vi leva med detta rena perverterade fanskapet till redaktion.
  Det är sedan mycket lätt att förstå varför den ökande EUkritiken kvävs ihjäl och blir samtidigt svaret på varför svenska tittare och lyssnare inte vet vem Nigel Farage är och inte heller att det var ”Carbon tax” som fällde den rödgröna regeringen i Australien. Vad som är positivt nu är … att trots detta långvariga strategiska arbete med att bygga upp propagandan inom public service så är nu dessa frågor numer helt hjälplöst förlorade. Frågan är om inte den ensidiga propagandan istället fått motsatt effekt och nu står alla de globaliseringsmaktens planer och strategier Allan Larsson SVT/SR företräder risken att helt och hållet kollapsa för man får knappast samma chans två gånger. De har nu tagit en för stor tugga i munnen helt enkelt och konsekvensen blir nu att bakslagen stället blir till baklås för att de blir av med de verktyg de jobbat med tidigare varav naturligtvis IPCC och EU utgör centrala pjäser.
   
  Vad Abbot nu gör i Australien måste verkligen skrämma skiten ur Allan Larsson Wijkman och hela klimatmaffian. Abbot begriper att det är utplaceringen av de rödgröna parasiterna i byråkratin som utgör det största framtida problemet att åtgärda direkt.
   
  Det är först när vi verkligen ställer oss frågan vilken makt och kontroll man måste ta för att säkerställt kunna bedriva den klockrena ensidiga propagandan vi nu tvingas genomlida som vi också förstår hur den måste organiseras. Det går liksom inte att plocka den direkt ur armhålan utan den måste byggas upp långsiktigt genom utnämningar och organisationsförändringar. 
   
  Det är ju fiffigt formulerat det där officiella uppdraget till SVT/SR och granskningsnämnd. De kan bara bli fällda för de direkta felaktigheter de producerar medan dety allra viktigaste med erfarenhet ifrån Sovjet är ju vad man INTE berättar och det man förtiger. ”Balansen” i rapporteringen har ingen våg alls att avgöras på och granskningsnämnden bedriver inget som helst arbete eller innehar ens ambitionen att bygga de verktyg och metoder som krävs.
   
  Den makt som byggde upp regelverket runt SVT/SR är samtidgt de som kapade och tog kontrollen över dem!! Granskningsnämnden är bara en kuliss!!

 4. Slabadang

  Peter S!
  Vi får inte glömma att personerna på bilden bara är spelpjäser. Det är att hitta de personer som för spelet som är intressant. Att A Nord är en rabiat aktivist är inte hans fel utan det är den som vet om det och placerar honom på vetenskräpsredaktionen vi skall nita!!

 5. Ann L-H

  Och strax före klockan sju nu på morgonen visste någon Lisbet Gustavsson rektor för någonslags utbildning att krisen i Syrien beror på ”klimatkrisen”. Detta i ”tankar för dagen”.

 6. Lite på samma reagerade jag på SVT:s bevakning av valet i Norge. Den ”enda” vinklingen man drev var kopplingen mellan fremskrittspartiet och SD… Patetiskt. Snacka om att följa en fastslagen ”linje”.

 7. Slabadang

  Johjoh!
   
  Japp ! Å vem är rädd för SD? Varför då?

 8. Ann L-H

  Läsvärt för modiga reportrar: 
  http://wattsupwiththat.com/2013/09/10/a-science-based-rebuttal-to-global-warming-alarmism/#more-93550
  andra skickar den oläst till ”The Dustbin”. (Artikeln ursprungligen från The Washington Times)  

 9. Stickan no1

  Å där kom nästa politiska självmord:
  ”Socialdemokraterna: Avveckla kärnkraften
   

  Det beskedet ger Socialdemokraterna i Dagens Industri – och det innebär också att Stefan Löfven får ge med sig i sin tidigare profilfråga.
  – Vi tycker att kärnkraften bör avskaffas och ersättas med förnybara energikällor, säger Magdalena Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson för S, till DI.”

  http://www.expressen.se/nyheter/socialdemokraterna-avveckla-karnkraften/
  Den politiska temperaturen stiger inför valet 2014.

 10. Olaus Petri

  En rolig ljusning i mörkret är annars att Naomi Kleins och Joe Romm rycker varandra i håret:
   
  http://junkscience.com/2013/09/10/green-on-green-violence-the-sequel-comrade-naomi-klein-trashes-climateprogress-joe-romm/

 11. Och Dn har en artikel om det viktiga att MSM finns.
  http://www.dn.se/debatt/urholkad-lokaljournalistik-ar-ett-hot-mot-demokratin/
  rubriken rätt men innehållet fel!
  Kunde inte heller kommentera trots inloggning med OpeID

 12. Slabadang

  Lite vetenskap igen?
  IPCCs korthus har kollapsat och allra överst ligger en sliten knögglig spadertvåa med reklamtexten ”Co2 är en växthusgas” i mitten.
   
  http://hockeyschtick.blogspot.ca/2013/09/new-paper-finds-el-ninos-were-much-more.html

 13. Slabadang

  Olaus P!
   
  Ouch!!! Romm totalt smaschad av Klein. ”Chockterapi” i sin bästa tillämpning.

 14. Lasse

  Ibland är SVT lysande dock.
  Stefan Einhorn -den snälle-var med i ett soffprogram och efterlyste mindre säkra debattörer.
  Varför är det så svårt för tveksamma att få plats i rutan. Kanske tror de att vi som tar del av utbudet är lättlurade eller i behov av utbildning.
  Det vore välgörande om man i ett och samma nyhetsprogram kunde få med två sidor av en fråga. Visserligen får vi det dagligen, när invandringens konsekvenser lyser igenom samtidigt som SD häcklas dag ut och dag in.
  Men inom klimatfrågan så finns det bara en sida i media-eller? Aftonbladet varnade för ny istid igår!

 15. Olaus Petri

  Slabadang, #13.
   
  No logo(s)!

 16. pekke

  Fast inom Energi och Ekonomi börjar insikten komma att Europas Gröna Drömvärld inte är Hållbar i verkligheten.
   
  http://www.svd.se/naringsliv/branscher/energi-och-ravaror/kapitalbrist-sanker-svenska-miljobolag_8501866.svd
   
  http://www.svd.se/naringsliv/branscher/energi-och-ravaror/bibliska-prognosen-vindkraften-pa-vag-mot-kollaps_8498966.svd
   
  http://www.svd.se/naringsliv/branscher/energi-och-ravaror/vattenfall-till-attack-mot-eu_8504178.svd
   
  Fast det kanske beror på att i dessa sektorer måste man förr eller senare se hur verkligheten ser ut när floskler och drömmar från politiker och media inte håller måttet.
   
   

 17. Peter F

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3088&artikel=4833854
  ”Att vi är opartiska betyder att vi inte tar ställning utan att vi låter olika åsikter komma fram. Varje ämne ska behandlas så allsidigt som möjligt. Efter att ha tagit del av vårt utbud ska publiken vara så välinformerad att den själv kan ta ställning i olika frågor.”
  Jag undrar om journalisterna på SR/SVT verkligen läst och förstått detta.

 18. Peter Stilbs

  Peter F #17 – ”läst men ej förstått” hette det väl

 19. Bim

  Debattprogram i PK-Sveriges television.
  -Har du inget hjärta?
  -Har du ingen hjärna?

 20. bom

  A.D. Everard says:
  September 10, 2013 at 4:14 pm

  Very good. The various heads of state cannot keep turning a blind eye to the huge amount of sound science that refutes the need to decarbonize. They’re waking up already, sooner or later they’ll have to admit it – and then band together to shut down the IPCC and stop the incredible and egregious waste of taxpayer dollars.
   
  Första kommentaren på senaste WUWT. Australien kvalar in på en hedrande förstaplats.

 21. Lennart Bengtsson

  hej
   
  Att enskilda länder kan fatta irrationella beslut är tyvärr något man får leva med och Sverige är ingalunda ett undantag. Majoriteten av befolkningen har i de flesta fall ingen bestämd uppfattning i frågor som ligger utanför den närmaste kretsen. 1970-talets vänstergalenskap är bara ett av många exempel med allt elände det förde med sig. Enda möjligheten är att utvandra till ett land man anser mer förnuftigt. Möjligheten att ändra på den rådande miljö/klimat-paradigmen tror jag inte är möjligt och olyckliga beslut på detta område kommer säkert att bli påfrestande för de flesta bortsett från de få men inflytelserika som drar nytta av politiken. De närmaste 5-10 åren kommer att visa vad som kommer att hända med die Energiwende och med EU. Innan dess tror jag inte på någon policyändring i Sveriges rådande grunduppfattning i klimat och energifrågor hur absurda och irrationella dessa än är. Jag ser det helt enkelt som ett socialt experiment som jag inte tror på men som jag tyvärr inte kan göra något åt. Den enda trösten är att det kunde vara ännu värre som det var på 1930-talet. 
  LennartB

 22. Slabadang

  SVT grundlagsutredningen och L Enquist (fd ordf SVT stiftelse)!
   
  Ta de här sambanden på allvar och som en skvallra om vad som skett och fortfarande pågår en mycket detaljerad utredning om public service moderna styrning och kontroll kommer att publiceras.
  Enquist gick direkt ifrån uppdraget som ordförande i grundlagsutredningen vidare till att basa över det underliggande ”självständiga” bolaget SVT.  Vi vet idag att grundlagsutredningen var av NOLL intresse från SVT/SR sida. Vi kan blott jämföra med hur debatten skett om USAs konstitution skulle skrivas om och vilka offentliga debatter det skulle leda till. Om vi fokuserar på grundlagarnas viktighet för medborgarna i förhållande till den uteblivna debatten om dem och Enquists övertagande av klubban i public service som en tillfällighet och en ren oplanerad ”happening” så inse samtidigt att grundöagsutredningen samtidigt är politikernas mäktigaste vapen och verktyg att styra och kontrollera det lands medborgare som nu inte bjöds in att själva diskutera sin medborgarättsliga status eller makt… och varför då då? I denna fråga är partierna vad de än påstår och samtidigt är fullständigt medvetena om att de utgör ett extremt särintresse party i målet och en ren motpart till medborgarna.
  Så vad är det allt kokar ned till, vad var det som drev politikerna och SVT/SR att hålla denna viktiga fråga och utredning utanför medborgarnas räckvidd ? 
  Hur gick det sedan till när L Enquists efterträdare skulle utses och vem blev det? Hur gick det till?
  http://www.resume.se/nyheter/media/2011/11/25/brak-om-svts-nya-ordforande/
  För vem och varför är ordförandeklubban så viktig ? Do you see the light? Vem är Allan Larsson och vad gör han idag? Vad i jessunamn har han med SVT/SR att göra?
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=1237227
   
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/miljo/article251918.ece
   
  lan Larsson, tidigare socialdemokratisk riksdagsman och finansminister, numera ordförande i universitetsstyrelsen i Lund, blir personlig klimat- och energirådgivare åt EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso.
   
  Det ska krökas i tid …..
   

 23. Peter Stilbs

  Slabadang #22 ”Vem är Allan Larsson och vad gör han idag? Vad i jessunamn har han med SVT/SR att göra?” – Allan Larsson var en gång nyhetsuppläsare på SVT

 24. Slabadang

  Resumè om nye SVT basen och fackbasen!
   
  ”Göran Johnsson sitter redan i SVT:s styrelse och är ordförande i pr-nätverket Rådhusgruppen. Han avgick nyligen som ordförande i Arbetarrörelsens tankesmedja, där han ersattes av Kerstin Alnebratt som sitter i SVT:s styrelse.”
   
  Japp .. åhhh åhhh vänta nu Göran Johnsson har också som Allan Larsson också varit medlem i ? vad heter det nu igen ??? Jo just det !! Sossarnas VERKSTÄLLANDE utskott så heter det .. ja just det !!!!!  Åhhh vänta Lite till vad har då Allan Larsson med SVT att göra igen då?? Jo just det ja av en ren tillfällighet så var han ordförande för SVT 2000-2005 INNAN han lämnade över till Enquist!! Det blev Enquist av bara ren tur!!! Det har absolut inget med verkställande utskottet att göra över huvudtaget …det är rena oturen bara!
  Tänk va! Vilka tillfälligheter!! Rena turen ??
  Å vilken politik är det då som ligger sossarna närmast? Kan klimat och pro EU  propaganda vara av intresse kanske? Att stoppa partier som hotar partiets intressen? Näääää guuuu va fräckt? Skulle sossarna vilja ha makten över SVT för att nyttja den? Jamenar hur kan man ens komma på tanken med en ”opartisk” public service med sina 52- 54 % miljöpartister 15% Vänsterpartister och resten jobbar med sport och underhållning. Rena oturen faktiskt?
  ”Vi åsiktsregistrerar inte våra medarbetare” … nä just det !! Å hur fan funkade det då?
  Den Orwellska betydelsen av denna policy är … ”om vi såg till att ha en balanserad rekrytering … va fan skulle Enquist Larsson och Johnsson behöva sitta som styrelseordförande då för? Jamenar hela poängen blir ju  liksom totalt borta!!”

 25. Slabadang

  Hallå Hallå !
  Här har ni en pusselbit till om Allan Larsson!
   
  International organisations and Commisions.
  After retiring as Director General he served as Chairman of the Board of Swedish Television 2000-2005 and chairman of the Transatlantic Dialogue on Broadcasting and Information Society 2002-2005. He was also a member of the OECD Round Table on Sustainable Development in Paris 2001-2003 and personal representative of Director General Juan Somavia, ILO, to the Johannesburg Summit on Sustainable Development. In 2001 he became a member of UN Secretary General Kofi Annan’s High Level Panel on Youth Employment. He was member of the Albright-de Soto Commission for Legal Empowerment of the Poor 2005-2008. Between 2007 and 2009 he was a Member of President Barroso’s High Level Group on Energy and Climate Change. He has also been a member of the ETUC Reflection Group on Economic Policy and Employment in Brussels.
   
  Det är knappasst någon idè att fetstrecka alla meningarna och jag hittar inget verktyg för att få texten att blinka i chockrött! 
  Vad är då ” Transatlantic Dialogue on Broadcasting and Information Society” ? Vilka är medlemmar deltagare och motparter och vad sysslar Allan Larsson med där då?
  kommer ni ihåg framtidskommissionens begrepp ”en gemensam offentlighet” ? 
  Allan Larsson is the MAN!! Själva navet i klimatpropagandan !

 26. Lasse

  Hör och häpnas-Vetenskapsradion nu tar upp Zimbabwes jordreform , där land delades ut till Svarta, på ett kritiskt sätt.
  Kanske är det för uppenbart att landrevolutionen inte givit något positivt i Zimbabwe.

 27. Monodemon

  Ibland kan msm inte undgå att släppa fram sanningskorn ändå…
  http://www.svd.se/naringsliv/branscher/energi-och-ravaror/bibliska-prognosen-vindkraften-pa-vag-mot-kollaps_8498966.svd
   
  Förvånansvärt mycket klartext om svindeln med utsläppsrättigheter!

 28. Undrande

  Hör och häpnas-Vetenskapsradion
  Nu presenterar de tecknade bilder tillsammans dåliga fakta som tidigare!
   
   
   
  http://www.youtube.com/watch?v=TqmUwi0gY0c&feature=player_embedded
   
  Vetenskaps radion, nej tack!

 29. Börje S.

  #28
   
  Filmen får ej kommenteras.

 30. Benke

  #24
  Helt rätt, klimatindustrin går inte att stoppa. Det är alldeles för mycket pengar inblandade. Tricorona med 5 anställda (enligt årsredovisningen) kunde dela ut nästan en miljard på 5 år till ägarna. De kan köpa alla, lobbyister, politiker, myndigheter… och kan få vilken artikel som helst publicerad i vilken media som helst, förmodligen även i denna blogg. Det är bara att ha rätt antal nollor i erbjudandet. Det är så som mänskligheten fungerar. Swedish Match kunde tex köpt rätten att sälja snus i Europa för 600 miljoner från en EU-kommissionär.
  Vindkraft, SMHI, kommunala klimatsamordnare, SNF, IPCC, FN, mfl, är helt eller delvis beroende av att det politiska trycket hålls uppe. 
  Men det är viktigt att försöka stoppa det!

 31. Gunnar Juliusson

  Ann L-H #5
  Lisbeth Gustafsson har varit TV-reporter på aktuellt och nu intresserad av trosfrågor. Det går att skicka meddelande via http://www.sr.se ”Tankar för dagen”. Hon behöver kanske delges lite information om situationen i Syrien.

 32. Ingemar Nordin

  Olaus Petri ”10,

  Intressant! Är det en konflikt under uppsegling mellan avgrundsvänstern och de klimathotstroende?

 33. Olaus Petri

  Visst är det intressant Ingemar, men egentligen inte förvånande. Vi vet ju sedan tidigare att den rätta vägen mot utopia alltid är oerhört smal och att minsta felsteg därför riskerar att föra dig ned i förrädarnas avgrund. Det är ju inte för inte som de enda platser där kommunister inte riskerar att rensas ut en masse, är i demokratiska stater med kapitalistisk ekonomi. Det har det betydligt värre i kommunistiska länder, där blodiga utrensningar inom de egna leden alltid hör till vardagen.
   
  I demokratiska stater blir de kanske avlyssnad och på sin utsatta för smärre statliga repressioner. Men det senare hör till undantagen. Eller Thomas P? 😉

 34. Olav Gjelten

  I Europa hann vi bara nätt och jämt göra oss av med det kommunistiska oket innan vi med full fart började införa en ny och kanske ännu farligare diktatur, miljöextremismen.
  Demokratin har i allt större omfattning fått ge vika för ”större” och ”viktigare” mål. För den stora (miljö)-sakens skuld är lögner blivit fullt legitima, ja till och med ren kriminell verksamhet som inbrott, förstörelse av ägendom, hindra arbetare från att kunna utföra sitt arbete glorifieras ständigt både av media och av politiska partier, särskilt om det utförs av Greenpeace eller andra andra miljöextrema organisationer. 
  Vi som till exempel försöker föra en klimatdebatt baserad på saklighet och kunnande, måste lära oss förstå att detta är helt ovidkommande begrepp för våra fanatiska motståndare, som bara vill se en nedmontering av välfärdssamhället och en återgång till det fattigsamhället vi hadde före industrialismens dagar.
  Det är i denna sammanhang vi får lära oss förstå SVT, storstadsmedia och politiken.
   
   

 35. Ann L-H

  # 31 Gunnar Juliusson, tack! Nu vet hon vad jag tycker om pk-papegojor.

 36. Gunnar Strandell

  Ann L-H #31
  Men Lisbeth kanske har rätt!
   
  Om inte världen varit så beroende av oljan i mellanöstern hade området kanske inte varit så konfliktfyllt. Och BILDA visar ju med sin stora  samling av olika religiösa inriktningar att man kan ersätta krig med kultur och undervisning om det goda livet.
   
  Fast metoden kanske inte är så lätt att tillämpa i Syrien idag.  😉 

 37. Sören G

  #5#31 Lisbet Gustafsson och Syrien: Det lär ha varit varmare än nu under medeltiden och romartiden. Inte var det väl så ogästvänligt att bo i nuvarande Syrien då?

 38. 25″
  Lysande skrivet,den historiska grunden i denna politiska ’gegga moja’ ,
  skrämmande visst,vad skiljer oss i Sverige från Ryssland?
  Det hela är mycket ’raffinerat’helt enkelt,men vaknar någon i
  detta land med propaganda i s,k rätt riktning,där PK är mer
  gällande.
  ALI.K.

 39. 30″
  Helt riktigt,klimatet är numera mer politiskt ’slagträ’ där mycket står
  på spel.
  Men viktigt att gräva i dessa ’sörjor’ till mer medvetenhet,det politiska
  spelet är på ständig utveckling,de gamla diktatoriska knepen räcker ej
  till längre.
  ALI.K

 40. ThomasJ

  Mkt intressant tråd + kommentarer! Tack för det!  😀
   
  Tror inte den publika propagandamaskinen kommer att nämna något om vad som nu händer i bl.a. Tjeckien respektive Polen avseende subventioner till ’förnybar’ energi, länk:
  http://www.thegwpf.org/czech-republic-abandons-renewable-energy-eu-climate-policy-crisis/
   
  Och, ett ’måste-ses-höras’ sammandrag av vältalig EU-parlamentariker, Nigel Farage:
  http://www.youtube.com/watch?v=v5Eax9p1hjA
   
  Kommer naturligtvis inte heller att omnämnas…
   
  Mvh/TJ

 41. Pelle L

  ThomasJ #40
   
  Nigel Farage är en så strålande talare, så vad han än avhandlar så är det guldkorn!
   
  Hans avhyvlingar av Barroso och Van Rompuy är en njutning att höra och se.
   
  Speciellt om Van Rompuy:
  ”You have the carisma of a damp rag…
  Who are you? Nobody in Europe have ever heard of you…
  Who woted for you…
  Och Von Rompuy bara tittar i taket 😀
   
  Lyssna!
  http://www.youtube.com/watch?v=zBGKoB6TjBM
   
   
  Oavsett att jag delar hans politiska agenda.