Utnyttjandet av barn och färgade i klimatpropagandan


Det är utan tvekan så att klimathotspropagandan har blivit alltmer aggressiv med tiden. Och i den propagandan används inte sällan barn och ungdomar. Syftet är förstås att vi vuxna skall känna oss skyldiga till att vi förstör deras framtid. Det är i vart fall vad de säger till oss.

I videon ovan så berättar Naomi Seibt om hur hon blev lurad av två journalister att tro att de var vänligt inställda till henne och hennes skepticism. Hon hade blivit intresserad av den skeptiska sidan av klimatfrågan och deltog spontant på EIKES konferens i München  i höstas och sedan per inbjudan av Heartland Institute på Madridmötet  i början av december. Men i själva verket var de båda journalisterna ute efter att smutskasta både henne och Heartland Institute. De låtsades vara hennes vänner med hade en bandspelare under bordet. Naomi berättar att det var just SVEKET som hon har tagit hårdast.

P. Gosselin berättar mer om det här

En annan tysk flicka, Sina, berättar om sitt engagemang i Greta-rörelsen Fridays For Future. Hon var strikt övervakad av vuxna som alltid stod bredvid henne och övervakade vad hon sade till reportrar som intervjuade henne. Det var viktigt att hon höll sig till manus. Emellertid blev hon lite tveksam då hon skulle propagera för koldioxidskatt och utfasningen av det fossila. Hennes far hade fått henne att börja fundera på konsekvenserna. Det var inte bra för Sinas vidare karriär inom rörelsen. Hon blev mobbad och kallad för både ”klimatförnekare” och ”framtidsförstörare”. Hon blev liknad vid att vara nazist. Inte kul, så hon lämnade rörelsen. Hon är intervjuad på tyska i P. Gosselins inlägg här

En tredje flicka, Karin Louise Hermes, engagerade sig mest i solidaritet med sitt ursprungsland, Filippinerna. Fillipinerna är förmodligen det land som drabbas allra mest i världen av ständigt återkommande tropiska cykloner – flera stycken per år – och fattigdomen är utbredd. Men aktivisterna i hennes nuvarande hemland Tyskland var mest intresserade av att framhålla klimathotet i Väst. Det gick så långt att hon trängdes undan från fotografier och intervjuer. Hon insåg att hon enbart utnyttjades som ”färgad” från ett fattigt land i söder. Efter fyra år som aktivist så slutade hon att delta i demonstrationerna eftersom hon inte fick tala om det som hon brann för, nämligen problemet med naturkatastrofer i Filippinerna. Mer om detta här

Så, allt är inte så oskyldigt som det ungdomliga engagemanget i klimatfrågan vill ge intryck av,

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Sören G

  Medeltidens vidskepelse har återuppstått i form av klimathotsalarmismen. Liksom man på Medeltiden (och långt in på 1800-talet) skylldes naturkatastrofer på människans syndige leverne så skylls dagens naturkatastrofer på människors beteende. Liksom under tidigare århundraden krävs ett asketiskt leverne där man ska avstå från det mesta.
  Dessutom utnyttjas barn liksom under häxprocesserna.
  Är det annat än vidskepelse att tro att någon extra koldioxidmolekyl i atmosfären styr vädret. Möjligen har den i någon mån har bidragit till ökningen av temperaturen med ca 1 grad sedan Lilla Istiden. Men det är missuppfattning (eller lögn) att ett varmare klimat skulle leda till fler extrema väderhändelser.

 2. Lasse

  Tack Ingemar
  Barn är känsliga för sin omgivning och oroas av allt möjligt.
  Isbjörnarnas väl eller minoritetsfolkens livsrum. Allt kan oroa dem.
  Vi behöver vuxna i rummet som inte oroa dem i onödan.
  https://www.youtube.com/watch?v=5Yw_OD0NrR4
  Nej det blev fel video:
  https://www.youtube.com/watch?v=npk7tfKyXok

 3. Göran J

  Tack Ingemar för detta inlägg som är mycket skrämmande. Alarmisterna skyr inga medel att trumma vidare på sina ohållbara teorier.
  Det är t.om. så att redan på dagis så indoktrineras barnen med Alarmistpropaganda.
  Tony Heller kämpar vidare med sina inlägg på Youtube och här finns en nyligen upplagd film som berör ämnet.
  https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=lsjj1hk0BL4&feature=youtu.be

  Jag har funderat över att ta kontakt med rektorer på skolorna i min kommun och fråga deras inställning i klimatfrågan och vilka läromedel dom använder i undervisningen om ämnet klimat.
  Är det någon här på forumet som har gjort detta eller är det ingen rättighet att som medborgare ta del av vad skolorna lär ut?

 4. Mats Rosengren

  Det måste vara uppenbart för alla med åtminstone lite egen tankeförmåga att det inte handlar om en ”vetenskaplig meningsmotsättning” utan om att mäktiga intressen med alla demagogiska medel och med obändig kraft försöker lura världen in i den stora katastrofen! Kan liknas vid ”Råttfångaren i Hameln” som lurade råttorna att självmant dränka sig i sjön! Hur uppstår en sådan diabolisk komplott där så många medverkar? OK, de flesta som medverkar är väl ”nyttiga idioter” som själva är grundlurade! Men man måste medge att det är mästerligt organisert!

 5. Bernt O

  Utvecklingen har varit hisnande då det gäller att sätta åt pedofiler ( eller nätpedofiler! ) och som vanligt då den hemska sexualiteten är inblandad är det lätt att utdela långa fängelsestraff till de skyldiga.
  Man väntar nu med spänning på de första fängelsedomarna mot klimathetsare typ Rockström som med sina framtidsfantasier likaså berövar unga som gamla på deras framtidstro och grundtrygghet i livet…

 6. Daniel Wiklund

  Nordnytt hade en rapport om Skolstrejk för klimatet. Och har just sett SVT-s program om klimatdemonstrationen, 20 minuter ägnades åt Greta. Hennes tal var en enda lång uppläsning. I gen gör nåt, trots att planeten håller på att gå under. Vi gamlingar ska skämmas tycker Greta. Åskådarna, mest skolstrejkande elever skrek som vore dom på en rockkonsert. Eller på ett väckelsemöte. En ung tjej, som gör en dokumentär om Greta, intervjuades i studion, hon sa mest typ och liksom. Det är fullständigt galet, om Greta och hennes aktivistkompisar får mer att säga till om, då kommer det verkligen att gå åt pipan. Dom verkade ha bra väder när dom strejkade mot klimatet. Vädergudarna lyssnade på Greta, och lät solen skina på deltagarna. Även i Luleå sken solen från en klarblå himmel. Det var 15 grader kallt och snön gnistrade.

 7. Daniel Wiklund

  Det skulle vara uppläxning, inte uppläsning, i min kommentar.

 8. Håkan Bergman

  Daniel W. #6
  Jo gott omdöme får man av erfarenhet, erfarenhet får man av dåligt omdöme. En del generationer har tur och kan lära sig av föräldragenerationens misstag. Vi i efterkrigsgenerationen, är 46:a själv, har såklart lärt oss av våra föräldrars misstag eftersom dom misstagen var så uppenbara. Alla generationer har inte den turen utan måste göra misstagen själva, arma barn och barnbarn. Och felet är vårt, vi borde ha ställt till det värre!

 9. Fredrik S

  Daniel Wiklund #7

  De vill att vi ska får panik. Här är något för alla Gretor där ute att studera hur det kan gå när när man får panik.

  Inte ens tomten kommer undan.

  Den borde vara obligatorisk i skolan på fredagar istället för skolk så barnen kommer in på banan igen.

  https://www.youtube.com/watch?v=BKaQLYPf5hM

 10. kopernikus

  Är det inte dags att starta en ny rörelse, som motvikt till all alarmism?
  Skulle inte ”Science for future” passa bra ?

 11. Daniel Wiklund

  Ser en bild från demonstrationen där Greta står tillsammans med en maskerad rapartist. Det är kanske artisten hon syftar på när hon säger att man ska lyssna på forskarna.

 12. Ulf

  Fortsätter följa agendajournalistiken i DN. Idag kritiserar Björn Wiman ett inlägg i Göteborgsposten som tydligen var klimatkritiskt. Han svingar vilt i ett ämne som han har absolut nollkoll på. Han citerar klimathotsfascisten Hultman förstås och påstår naturligtvis att alla klimathotsskeptiska har en höger nationalistisk agenda.
  Jag tycker verkligen synd om den som använder DN som informationskälla de måste tyvärr få en fullständigt snedvriden verklighetsuppfattning.

 13. Ulf

  Angående 12

  Jag tycker inte den är OT eftersom Wiman skriver på ett barns nivå till folk som har tankeförmåga på barns nivå.

 14. Ulf

  För övrigt var inlägget i GP bra och välbalanserat.
  https://www.gp.se/ledare/dags-för-mer-realism-i-klimatfrågan-1.23553979
  Om den inte redan delats på dessa sidor. Detta gör förstås Wimans inlägg än mer makabert. Jag delar inte Wimans inlägg eftersom jag inte kan tänka mig att dela vad skit somhelst.

 15. jax

  Kanske också OT, men DN är ju starkt drivande och enligt dem själva en mycket seriös aktör i klimatfrågan.

  #12 Ulf
  Tvärtom, följer med visst nöje DN:s journalistik! Det ger mig mycket roande information om deras journalisters snedvridna verklighetsuppfattning. De lever verkligen i en egen mediebubbla utan kunskap om verkligheten utanför. Avstår dock numera från att läsa Wiman, hans krönikor framstår som alldeles för stolliga. Man skulle nästan kunna tro att han egentligen försöker skada alarmismen då överdrifterna är otroligt grova och lättgenomskådade.

 16. Ulf

  Svar 15

  Jo så hade jag också tänkt om jag inte haft massor av vänner och bekanta som tror på eländet. Välutbildade människor som köper agendan rakt av och bara upprepar den. Trump är dum, klimatnödläge, britterna är dumma, alla konservativa är dumma, alla problem i Sverige är SDs fel. I den agendan skall allt in oavsett vad som är sant i den fråga som för tillfället behandlas och folk upprepar detta som papegojor, otroligt. Når jag läser dessa dumheter så inser jag var eländet de upprepar kommer ifrån.

 17. sl

  Klimatgreta har faktiskt fått sin framtid förstörd, av de aningslösa föräldrar, fritidspedagoger, lärare och präster som indoktrinerat henne. Hon är nu satt på kursen att förstöra vår framtid.