Upplagt för ett tandlöst Parisfördrag

parisfördrag

I en intervju i Daily Express säger Benny Peiser, ordförande för Global Warming Policy Forum (GWPF), att den 18 år långa utplaningen av den globala temperaturen gör det troligt att Parismötet i höst kommer att bli tandlöst.

Alltfler forskningsartiklar uppskattar också att den s.k. klimatkänsligheten är låg jämfört med de klimatmodeller som hittills har fått styra Västvärldens klimatpolitik. Temperaturen kommer inte att öka så som man tidigare antagit vid en fördubbling av koldioxidhalten. Troligen kommer vi inte ens att nå upp till den gräns på 2 grader Celsius (som man satt som mål att underskrida), även om koldioxidhalten fördubblas. Och då går den politiska hetluften ur klimathotet, menar Benny Peiser.

Att säga det som Peiser säger är helt i enlighet med existerande klimatdata och med nuvarande main-stream uppskattningar av klimatkänsligheten. Men politiskt är det tabu att offentligt säga att Parismötet kommer att bli tandlöst och att det vetenskapliga läget går emot FNs klimatpanels modeller. Allmänheten måste till varje pris hållas okunniga.

Tyvärr drar sig inte klimatalarmisten Piers Forster för att skämma ut sig genom att påstå att det inte finns någon temperaturpaus. Och att det minsann finns en liten risk för att temperaturen kommer att öka i en accelererande takt någon gång i framtiden. Frågan är om någon sansad politiker tar dessa klimatschamaner på allvar längre …

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Michael E

  Jag tycker personligen att den mest intressanta utvecklingen vore om den globala medeltemperaturen sjönk nedanför osäkerhetsintervallet samtidigt som koldioxidnivåerna fortsatte uppåt. Det skulle rimligen få till resultat att man kraftigt justerade ned siffrorna för klimatkänsligheten och att CAGW skulle försvinna från agendan. Eftersom AGW/CAGW är mer en politisk än en vetenskaplig fråga så är det dock inte säkert att detta skulle hända. Hur skulle man då från AGW/CAGW håll ändå kunna fortsätta att hålla liv i hoten?

 2. Gustav

  Några som anslutit sig och numera tar ordet hiatus i sin mun är UI genom Olle Häggström. Gogo Olle! Nu när du blivit kättare kommer du snart att få smaka på att bli portad från kommentarsfältet på UI. Way to go!

 3. Carbomontanus

  Hvilken Hiatus?

  Steika, idag så jeg en løvetann i blomst. Det er solid rekord.

 4. Björn

  De som vill begränsa våra liv på grund av en global uppvärmning som inte finns, är personer med en egen agenda. Att med emfas påstå att någonting som inte finns, är verklighet, är lurendrejeri, bedrägeri, eller kanske rent utav sinnesrubbades utsagor. Verkligheten är sådan att solen stadigt tappar en del av sitt energiflöde, hur kan vi då fortsättningsvis förvänta oss en global uppvärmning? Detta tapp är så stort att jetströmmarna påverkas och följdverkningar är ett förändrat vädermönster.

 5. Jan-Åke

  Platån i temp. de senaste 17-18 åren har givit upphov till viss oro hos pk alarmismen,som då helt sonika gör äldre noteringar kallare och senare varmare,allt för att hålla klimathotsbrasan brinnande.

 6. LBt

  Den fallande fasen i 60-årscykeln är 30 år lång och fallet är ca 0,2 C. Man såg den 1880-1910, 1940-70 men då bara ca 0,1 C och vi är nu mitt i fallet 2000-2030 fast nu är det inget fall istället snarare 0,1 C plus. De närmaste 5-10 åren kommer att visa om KU:s bärande tema, plattformen, var en hägring eller ej. Just nu vet vi helt enkelt inte och om 5-10 år kanske den fossila eran går mot sin kollaps.

  Spännande framtid.

 7. Carbomontanus

  Dr.Jan Åke #5

  Ja! jeg har sett en alarmist som holdt foredrag på TV. Han het Segalstad.

  Han tok en rett linjal og la midt inni en topp i 1989 og ned i ei dump i 2007 og sa: ” Jamen… nå ser det da ut til å bli kaldere?… Nå går vi nok inn ui en ”Kuldebolk!””

  Men jeg gikk ikke på den, fordi jeg har sett bedragere og bløffmakere og selgere i show før.

 8. Slabadang

  Lbt!

  Det är först och främst den fossilberoende värmeindustrin som kommer ta storstryk och inga jordvärmeanläggningar kommer att byggas, gas och oljeeldat i synnerhet medan kol kan klara sig längre. I andra hand är det övriga elproducenter och nätverksägare som kommer få det tufft. Den stora transportsektorn kommer att påverkas sist och endast de oljeproducenter med lägsta produktionskostnaderna kommer att klara sig i den minskade efterfrågan. Många oljeländer får det skittufft. Utvecklingen drivs endast av teknikgenerativ utveckling och NOLL av politiska beslut! Små lokala elnät kommer att lysa upp den fattiga delen av världen. El och olja gav oss industriepoken,billigare el i överflöd kommer att vara dess framtid medan fossilt får det tufft.

 9. Slabadang

  Gustav!

  UI har så få läsare att du lika gärna kan skicka mail till redaktionen !

 10. Slabadang

  Klimathoteriet är redan stendött!

  England står inför en folkomröstning om EU. Jihadism och IS knackar på dörren. Vindsnurror i och den katastrof till energipolitik Tyskland fört visar vilken idioti det var ”att gå först” och hur långt åt helvete det snabbt kan gå.
  Arbetslöshet ökande politiska konflikter i alla Europeiska länder, ett Grekland som står på ruinens brant strax bakom i kön stpr de andra medelhavsländerna. Att komma och jollra om ett ”klimathot” som inte existerar i förhållande till de verkliga problemen gör att Parismötet redan är ett pinsamt fiasko innan det ens har börjat.

 11. AOH

  http://klimatforhandling.se/wp-content/uploads/2014/11/Klimatforhandlingarguiden25november.pdf

  ” Vad avses och vad har åstadkommits ” 🙂

 12. Mikael W.

  https://www.youtube.com/watch?v=jcrkmGLh9mA

 13. Mikael W.

  https://soundcloud.com/brian-lilley-1/its-all-for-the-planet-earth-day-and-the-socialist-agenda-42115

 14. Carbomontanus

  ## 12,13
  Det er som å høre den klassiske venstresides nasjonalsosialismens timelange propagandaforedrag ronkende seg selv fra et sted bak muren, på sitt aller mest tradisjonelle.

  Det systemet er konkurs idag. men eric Honeckers pensjonsfond o90g tilsvarende er vel en realitet og utbetales i dollar eller i EU eller i Schweizerfrang. Iallefall holder det bare med ryktet om det samme, man aspirerer for å bli oppdaget og headhuntet.

  The Koch Brorthers får visstnok skattefritak for veldedig virksomhet for å sponse sine advokater og klassekamerater.

  En gang barne-marxistleninist og barne- rødegardist av blodet fra verbal- skravl fakyultetet, alltid barnemarxistleninist og barnerødegardist av blodet fra verbal- skravl fakultetet.

  Det ligger i den ungsosialistiske barnekonfirmasjon fra før man blev tørr bak ørene, ja i bleien, smil smil.

 15. LBt

  Slabadang #8,
  ja, jag håller med dig i din analys.

  Först kommer värmesektorn, el något efter och sist transportsektorn. Vind och vågutbyggnaden dör omgående liksom klimatdebatten. Sol lever nog kvar men förändrar karaktär. Många stora anläggningar byggs om, befintlig kärnkraft avvecklas successivt, nya projekt stoppas. Marknaden tar hand om utvecklingen och den kommer att ske snabbt. En liten reaktor möjlig att parallellkoppla till enheter med stor kapacitet blir troligen komponenten man utgår från, kapacitet 10-20 kW. Fast när väl fysiken är känd kan större reaktorlösningar troligen också växa fram. Det dröjer några år innan den blir godkänd som konsumentprodukt och gör den möjlig att installera tex i en villa men ute i industrianläggningar går det redan idag.

  Fördämningarna rasar inom ett eller ett par år och vi hinner inte få 60-årscykeln bekräftad innan den blir utan intresse. Trevligt att spekulera i en bättre värld och möjligen få vara med om inledningen.

 16. Ingemar Nordin

  LBt #15,

  ”Fördämningarna rasar inom ett eller ett par år och vi hinner inte få 60-årscykeln bekräftad innan den blir utan intresse”

  Nej LBt ditt bidrag på att få ett stopp på den här klimathysterin lär inte vara värt en inskrift ”in the Hall of Fame”. Men det är trevligt att du tycker att det är trevligt att du får vara med om när bubblan spricker.

 17. LBt

  Ingemar N,
  Parismötet kan komma att bli en klang och jubelföreställning. Världen har då troligen fått kunskap om utsläppsbegränsande åtgärder som ökar tillväxten, eliminerar vårt fossila beroende och ger närmast obegränsad tillgång till billig värme och elenergi. Parismötet kan därmed helt enkelt konstatera att den fossila eran kommer att gå mot sitt avslut så fort som är möjligt och detta utan politikers inblandning.

  Tycker du inte detta är bra?

 18. Ingemar Nordin

  LBt #17,

  Visst vore det bra. Men tyvärr överskattar du nog vilken impact klimathotspropagandan har gjort i FN och hos de flesta okunniga politiker i Väst. De kommer att kämpa med näbbar och klor för att åstadkomma det omöjliga. Tyvärr sker deras kamp mot klimatet på medborgarnas bekostnad. Det brukar sluta i nesliga nederlag,, för att inte säga humanitära och ekonomiska katastrofer, när utopister får råda.

 19. LBt

  Ingemar N,
  nja, utmynnar pågående arbete med LENR i den produkt som antytts av dem som varit i produktens närhet då blir det marknaden och produktens egenskaper som bestämmer. Det kommer inte att ha med klimat att göra det får vi på köpet. Inga subventioner, inga politikerfingrar bara en osannolikt enkle billig reaktor som slår ut all annan form av energiproduktion ekonomiskt.

  Lägg lite tid på att läsa in dig på Rossis arbete och var LENR står idag.

 20. Carbomontanus

  @ #19 LBt

  LENR står foreløpig ikke til troendes , så langt jeg kan se.

 21. Håkan Bergman

  LBt, har du möjligen jobbat som säljare?

 22. LBt #19

  Tror du verkligen på det? Alltså om där skulle finnas:

  en osannolikt enkel billig reaktor som slår ut all annan form av energiproduktion ekonomiskt

  att vi skulle slippa ’politikerfingrar’ och deras ’inblandning’ och även ’subventioner’ resp dess komplementärer såsom ’extra skatter’ ’regleringar’ och ’specialdirektiv’ mm!? Tror du verkligen på sånt?

  För i så fall har du inte förstått någonting alls om hur politik funkar, och varför.