Ungdomen gör sig obekväm

bild 11
Fyra ungdomar i Kalifornien har bildat en nytt nätverk för unga som vill gå i Al Gores spår. Nätverket kallas ”Inconvenient Youth” och syftar till att samla och utbilda unga människor för att slåss mot den globala uppvärmningen.

The world’s youth have a huge personal stake in global warming,” said Inconvenient Youth founder Mary Doerr, a high school senior. ”After all, it is our future that hangs in the balance. The Inconvenient Youth network will give a voice to the many youth around the world who want to make difference now.”

Miles Alkire, director of operations for Inconvenient Youth and a college freshman, added, ”We believe the climate change problem can be solved and youth will make a difference. This group of 80 trainees will tap into their local communities and quickly grow to a network of over a thousand youth. We’re already working to schedule sessions at campuses across the nation.

Rörelsens idol är ingen mindre än Al Gore och idén till nätverket tycks komma från dennes propagandaprojekt The Climate Project. På rörelsens hemsida kan man insupa visdom från nästanpresidenten, bli medlem och ladda ner en badge som placeras på ens egen hemsida för att visa att man tillhör det rätta virket.
När får vi se Obekväm Ungdom i Sverige må tro?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Apropå konspirationsteorier. 😉  Eftersom ungdomar var Gores nästa projekt så kan man undra om inte detta finansieras av Big Mouth…?

 2. Peter Stilbs

  Rörelser av denna typ får mig alltid att tänka på storyn i Terry Gilliam’s film ”Twelve Monkeys”  (De 12 apornas armé) – se den, om ni inte redan gjort det.
  http://www.imdb.com/title/tt0114746/

 3. Chrille

  Tja, som texten antyder men inte säger rätt ut:
  Hur obekvämt är det egentligen att aktivt agera för vad som är accepterat politiskt korrekt? Förmodligen lite obekvämare i USA, men i Sverige? De politiska ungdomsförbunden kommer att flockas för att få lite tid framför presskamerorna och en massa pengar. Bekvämt utav bara h-e.

 4. L

  Ja, till och med Sahlin har chans till några gratispoäng efter sitt utspel om koldioxiden och när hon nu ska presentera ett valmanifest. Det blir svårt för Alliansen att punktera om dom också vill vara med i klimatsvängen. Det blir faktiskt en riktig soppa med EU-ordförandeskap, Köpenhamnsavtal och valrörelse som ska hanteras parallellt….

 5. dv

  Nja, det är inte bara ungdomen…
  Maggie, här får du ett tps:
  http://www.abf.se/?NewsId=4136
  Nu är jag inte helt klar med vad arbetarnas bildningsförbund representerar.  Spontant känns det väldigt, väldigt vänster.
  Arbetare som jag är, vill jag helst inte ha med dem att göra.

 6. MPGE

  ABFs Klimatskola ????? Vad håller de på med???!

 7. dv

  MPGE,
  de plockal väl klimatpoäng som alla andra i dessa tider,
  tyvärr så saknar jag Börjes sarkasm och humor för att dräpa dessa fårskallar.

 8. L

  Med tanke på att deras huvudnummer är Al Gores film blir väl bildningen lite enkelspårig. Länklistan innehåller de flesta alarmisterna… http://www.abf.se/?PortalPageId=7700

 9. Vi har ju alltid Klimax, vilket kan ses som ett regelrätt ungdomsförbund. Såg dem i Stockholm tidigare i år. De hade otvättat hår, rökte, jonglerade och skuttade runt mitt på Hornsgatan. Det var mest ungdomar i den gruppen.
  Deras klimataktion resulterade i en bilkö på drygt 1 kilometer längs Ringvägen med hundratals bilar som stod på tomgång…

 10. Christopher E

  L:
  Den länklistan hos ABF slår väl alla rekord i ensidig alarmism!
  Om man vore en liten j-vel skulle man anmäla sig till klimatskolan och genom obekväma frågeställningar förstöra hela hjärntvätten och ge dem myror i huvudet. – Påminner mig om när jag blev skickad på halleluja-miljö-kurs på en miljögård i skogen. 12 volt och nästan bara ekologisk filmjölk på menyn. Jag hade halkat in via mitt dåvarande jobb och blev ett riktigt ”svart får” i gänget. Kursledarna blev förskräckta när jag propagerade för kärnkraft, ifrågasatte ekonomin i återvinning och menade att ekologisk odling är otillräcklig för att föda jorden. På kvällen flydde jag och en likasinnad som också led över den eko-teologiska hänryckningen till ett köpcentrum några mil bort och åt hamburgare på en välkänd amerikansk kedja.

 11. Ha,
  I Södertälje ordnade ABF ett seminarium förra hösten.
  Det annonserades flera gånger i Södertäljekuriren.
  Sosseideologen Anna-Marie Lindgren var huvudtalare.
  Fyra personer från lokalkontoret deltog.
  Men!
  Jag var den enda personen från allmänheten.
  Det blev ett sansat samtal och jag lyckades utan ideologiska invändningar förklara hur koldioxiden i atmosfären regleras naturligt oberoende av mängden utsläpp.
  Men klimatprojektet är en politisk affärsidé och då gäller inte sanningar eller förklaringar.

 12. Fast dom har en bra bok bland dom som rekomenderas 🙂

 13. Peter

  Christopher E: Jag föreslog på ”klimatbluffen” att du, som ger föreläsningar som är Al Gores raka motsats, skulle utbilda en egen armé av ”mini Christopher E-ar” som kunde åka ut och sprida sans i samhället? Ungefär samma sak som Gore gör fast omvänt.
  Vad säger du? 🙂

 14. Peter Stilbs

  Det är hopplöst med all denna blåögda propaganda. I går släppte de åter lös TV-meteorologen Marianne Westin, med hennes ”klimatserie” som avslutning på TV4-nyheterna kl 19. Eländet kanske ligger på webben, om någon vill titta – jag var tvungen att stänga av efter 2 minuter.
  Det värsta är ju att folk i allmänhet tror på dessa personer. Själva inleder dom med ”Enligt FN’s klimatpanel …”, och kan sedan bre på med önskade pålägg och egna påhitt.

 15. Peter Stilbs,
  TV4 hycklar när de kritiserar SENTIO för att de säljer positiva opinionsresultat till SD som kan ge dem ökad uppmärksamhet som kan leda till fler riksdagsplatser och ökade partibidrag.
  Samma kritik bör gälla TV4 som tar betalt för att stödja klimat-krämarna med annonser och partiska och positiva presentationer.
  Se alla annonser på TV4:s TV-webb där t.ex. WWF annonserar generöst.
  TV:4 gör pengar på annonserna och Madeleine Westins lobbyverksamhet som ingår i klimat-krängarnas affärsidé att påverka politikerna för att få ökade bidrag till sin business som parasiterar på landets ekonomi.