Underhållsarbete

Förbud
 
Under onsdagen kan smärre störningar förekomma på The Climate Scam pga underhållsarbete.
Vi ber om överseende med störningarna.
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Men jag tycker att Scammen är underhållande som den är.
  Det finns redan så mycket underhållande arbeten från Doha-kören, IPCC-consensus, cirkusartisterna Axelsson och Rockström, MP-teatern, världsgradsbanken mm. 
  Verkligheten är mer underhållande än dikten. 
  Lena Ek från Dohakören kan ju var underhållande som Albert Engström ”Det är synd om kräftor ty de dör levande”.
  Åsa Romson, ”jag är naiv men inte optimist”.
  Och så har vi vår egen lilla Thomas med h som håller debatten igång med att alltid säga emot. Han är en tillgång.
  De gröna åttioprocent-journalisterna på SVT har investerat i mer långsiktig underhållning med alla kommande bortförklaringar. Det skall bli underhållande att lyssna på.  
  Nej Jonny, med underhållning når du inte upp till Lord Monckton of Brenchley’s nivå. Han blev rätt störande. Vad kan du åstadkomma om onsdag? 

   

 2. Jojo

  LOL

 3. Pelle L

  Fight4grades2dollars.com

 4. Sten Kaijser

  En kommentar till L.C.
  Det är möjligt att även Albert Engström tyckte synd om kräftorna men ursprungligen kommer detta ifrån Johan Henrik Kellgrens dikt ”Dumboms leverna”. där han apropå kräftorna låter Dumbom utbrista
  ”ty inga dö så grymt som dessa, ty de dö levande”
  (äras den som äras bör även på TCS : )

 5. Christer Löfström

  Verkar mer vara censurarbete!

 6. Ingemar Nordin

  Christer L #5,

  Ja, efter påstötningar från EU, regeringen, SÄPO och SEI så har vi blivit ”ombedda” att rensa ut allt IPCC- och alarmist-kritiskt material. Tyvärr! 🙂

 7. Men Ingemar #6, är det sannt?
  Säg att du skämtar, annars är det allvarligt.
  ?
  Aha, det har med underhåll(ning)sarbetet att göra. 
   

 8. Christer Löfström

  Ingemar Nordin #6
  Min kommentar till Per W’s (m)-beundran var kritik mot SI och inte EU’s klimatpolitik.
  (det tog en väldig tid från det jag skickade den, tills den dök upp)
  Till skillnad från SI’s medlemmar (utom Björnbom som nog sov på jobbet) var jag mitt i smeten när det var som viktigast att göra motstånd. Det var f-n så ensamt.
  2000 på EU expertmöte i Paris om jetmotorförbränning fick jag inte ta upp frågan om koldioxidutsläpp som motiv för forskningsprojekt.
  Energiåtgång ersattes med koldioxidutsläpp och jag undrade varför.
  Företrädare för europeiska Universitet och företag som Rolls Royce och Snecma fick alla plötsligt lust att kolla sina skor.
  Min kritik i dag av SI är att ni undviker granskning av den viktigaste svenska lobbygruppen, Svenskt Näringsliv!
  Min hypotes är att ni gör det för att Kärnkraft skall på banan med hjälp av koldioxidutsläpp.
   

 9. Slabadang

  Om man skall ge CO2 all kredit för att det har blivit 0,3-0,5 C (Koutsoyannis) varmare sedan drygt 100 år tillbaka och samtidigt låtsas att vi gått på och köper NOAA(giss / UEAs ”justeringar” upp till det dubbla värdet. Så kan  vi beräkna vad klimatkänsligheten MAX kan vara med sjutton extremt tydliga frågetecken för perioden 98 till 12 då en tredjedel av ALL mänskligt co2 utsläpp skett under denna period.
  Men vi håller masken och låtsas att co2 hypotesen är ok och att data inte är sönderjusterade. Det blir en ganska enkel kontrollräkning som följer: Nick Lewis och Matt Ridley citeras hos J Curry:
  In short: We can now estimate, based on observations, how sensitive the temperature is to carbon dioxide. We do not need to rely heavily on unproven models. Comparing the trend in global temperature over the past 100-150 years with the change in “radiative forcing” (heating or cooling power) from carbon dioxide, aerosols and other sources, minus ocean heat uptake, can now give a good estimate of climate sensitivity.
  The conclusion—taking the best observational estimates of the change in decadal-average global temperature between 1871-80 and 2002-11, and of the corresponding changes in forcing and ocean heat uptake—is this: A doubling of CO2 will lead to a warming of 1.6°-1.7°C (2.9°-3.1°F).
  This is much lower than the IPCC’s current best estimate, 3°C (5.4°F).
   
  Gäääääsp !! MAX 1.6-1,7 C det kan vara bra att göra delbokslut och stämma av kontona med jämna mellanrum. Allt är alltid MINST hälften av vad IPCC hävdar. Det kan inte vara kul att driva UI i dessa dagar. 1.5 mm havshöjning dvs exakt samma tråkiga takt sen 1800 kallt. 15 cm istället för Bergströms crack-prognos på TRE METER är liksom inte mycket att skrämmas med. Hinner man tjacka ett par seglarstövlar på hundra år?
  Sexton år utan uppvärmning. Folk som garvar åt dem och frågar om de varit med om nåt ”skitigt” väder på sistone . Antarktis slår upprepade isutbredningsrekord som inte finns med på en enda modellerad klimatkarta. Inte ens en riktig djävla storm eller cyklon kan kliva upp över nåt index så de får ta de få som finns och prata om att det KAN bli fler såna i framtiden ja dvs inte vid den här dubblingen av co2 kanske men nästa .. då .. då ska ni få se!! Jamen vÄNTA!!  I Herrljunga så var det regnrekord för att vara en Söndag i udda vecka med NV vind med två mm i slutet av Oktober!!
  Titta där !! Tyyyyyyyypisk dramatisk klimatförändring. Ring brandkåren!! Klimaaaaaatkrisen är över oss!!

 10. C L #8
  ”l min hypotes är att ni gör det för att Kärnkraft skall på banan med hjälp av koldioxidutsläpp.”
  Birgitta Dahs tankeförbud 1984 var ju ett slag mot kärnkraft och för kolkraft. Varken då eller nu var/är vind- och solkraft något tekniskt och ekonomiskt alternativ.  

 11. Pelle L

  Lars Cornell #10
   
   
  Årets, och förra och förrförra årets stängningar av våra tio kärnkraftverk hade inte behövts om vi inte hade haft tankeförbudslagen, eller hur?
   
  Då hade vi successivt utvecklat vårt kunnande och hade hanterat denna högteknologi med hjälp av välutbildade tekniker.
   
  I stället för att forska och utbilda i kärnteknik har vi lagt pengarna på genusforskning, ”grön teknik” och ”hållbarhet”.
   
  Nu har vi i decennier bara haft de gamla manualerna från 1970-talet att luta oss mot.
  Blås av dammet och försök hitta något aktuellt!
   
   
   

 12. Pelle L # 11
  Ja ungefär så.
  Kärnkraft Gen2 och Gen3 är det säkraste vi har. Trots tre härdsmältor, Harrisburg (1) och Fukushima (2) har ingen skadats eller dödats av strålning.
   
  Att lägga 20 miljarder årligen på BIDRAG till vindkraft och solkraft och bara en miljard på FoU är fullständigt år helsike. Fattiga länder har inte råd med den teknik, vindkraft och solkraft med stora lagrings och transportbehov, som gröna politiker försöker pracka på dem och grön energi som tar maten ur munnen på de som svälter.
   
  De behöver något billigare och enklare för att kunna ersätta kolkraft och biokraft. Kärnkraft Gen4 skulle kunna bli en kraftfull dellösningen på de fattiga ländernas problem. Den kan även leverera vätgas som kan omvandlas till bränsle för transporter. Varför satsar inte Sverige för fullt på att forska och utprova småskalig kärnkraft Gen4
  – som världens fattiga har råd med
  – är enkel så att de kan hantera den
  – och säkrare än alla andra alternativ?
   
  Det är teknikfientliga gröna partier som Mp och C och deras teknikokunniga politiker som främst hindrar det som är bra från att utvecklas.
   .

 13. PelleL # 11.  Grön energi är en bristvara på vår jord. Att då använda ordet ”hållbart” är ett hån mot gott förnuft, mot de fattiga och de som svälter.
   

 14. Christer Löfström

  Lars Cornell
  För att undvika missförstånd. Jag är inte motståndare till Kärnkraft. 
  Problemet är att de som aktivt driver frågan om ny kärnkraft i Sverige i dag använder ”klimathotet” som argument för kärnkraft.
  Varje teknologi skall bedömmas utan inblandning av ”klimathot”. Ekonomi, tillförlitlighet och riktiga miljöfrågor.
  Man kan elda kol på anständigt sätt!
  Min första ingenjörslön fick jag 1970 för arbete med turbinanl O1.
  Mår nästan illa av att se hur man klyddar i dag på Oskarshamnsverket, inte minst med O1.