UAH Juni 2015

UAHJuni2015

 

Resultatet för temperaturmätningarna med satellit blev enligt UAH + 0,31 för juni 2015.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Jam Lindblom

  Tråkigt att inte dessa +0.31 grader kom oss till dels förra månaden.

 2. Guy

  Hmmm… satelliterna tycks inte mäta i norden. Har varit med om många kalla junimånader men sällan en så eländig som nu. Gamla ben känner av kylan mera 🙂

 3. Jan-Åke

  Bra jobbat Lena
  Hoppas att du orkar fortsätta UAH rapporterna RSS är också sattelitdata men har de nära kontakt med UAH ?

 4. Björn

  Eftersom Roy påpekar att det är en ovanligt hög temperatur över Tropics, så kan det vara frågan om början till en El Niño. Den höjer på så sätt den globala temperaturen. Lagrat solvärmt havsvatten blir då mätbart. Alltså allt enligt ritningarna.

 5. Olle R

  Det är redan el Nino, just nu på samma nivå som 2010, men kulmen brukar komma framåt juletid. Ökningar/toppar i nino-index brukar synas på satellitindex med en fördröjning på ca två månader.
  Spencer har gjort sitt bästa för att kyla ner sitt nya index, genom att lyfta upp det i den kalla stratosfären ( särskilt i tempererade och polnära områden) och bort från den ”störande” värmen vid jordytan, men det lär inte hjälpa ett el Nino-år som detta (och nästa). 2015-2016 ser ut att bli ett nytt 1997-1998, ett språng upp på en högre nivå..

 6. Ja Olle R

  Det finns många som tror sig besitta clairvoyanta egenskaper, och kunna skåda in i framtiden och redan nu berätta med närmast visshet vad som komma skall …