UAH januari 2015

UAHJan 2015

Årets första inlägg om temperaturmätningar från satellit kommer från UAH som visar + 0,35 grader för januari. Liksom förra månaden verkar det vara extra varmt (eller mindre kallt) på Norra halvklotet. Vi får vänta tills RSS gör sin uppdatering så kanske det går att se mer exakt var värmen har varit.

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Brandingenjör

    Hej

    Det är ännu inga kommentarer här. Jag hoppas att Ni fortsätter att varje månad visa UAH-resultaten trots att det oftast är få som kommenterar mätresultaten.

    Det är lite spännande att se hur temperaturen förändrar sig eller inte varje månad. Förra året hade februari-april lite lägre temperaturer än det varit under hösten och vintern. Så framåt sommaren finns risken att 13-månadersmedeltalet kommer att ligga över 0,30 grader.

    En annan sak som slår mig är att senaste 2-årsperiden så har temperaturen varit ganska stabil. månadsavvikelserna har legat på mellan 0,08-0,36 grader.

  2. BjörnT

    ” Liksom förra månaden verkar det vara extra varmt (eller mindre kallt) på Norra halvklotet. Vi får vänta tills RSS gör sin uppdatering så kanske det går att se mer exakt var värmen har varit.”

    RSS to the rescue! 🙂

    Annars kan man i väntan på dera siffror läsa detta:
    http://www.iflscience.com/environment/sorry-climate-change-deniers-warming-not-paused-and-modeling-not-flawed

    Här i Liberia behöver vi då ingen värmeökning!

  3. Brandingenjören
    Jadå. Jag tänkte nog att det kanske inte var så intressant ett tag men har backat på det. 😀

  4. #2 Räcker ju redan med rubriken för att inse att det är en tramsartikel skriven av ngn som inte begriper sammanhangen. Vilket framgår ännu tydligare redan i 1:a meningen.

    Däremot är ju innehållet i Marotzke och Forsters artiken lite mer kul iom att de försöker förklara att skillnaden mellan observationer och modellpreddiktioner inte alls beror på att modellerna skjuter över målet. Ännu mer kul är metodiken de försökte med för att kunna landa i den ’slutsatsen’ …

    Jag tycker att det snarare verkar bli till ytterligare ett exempel på vad som tillåts passera som ’klimatforskning’ i alldeles för många sammanhang. Och därefter på vad klimathotsförhoppningsfulla sväljer totalt okritiskt och vidarebefordrar som ’sanning’ ..