UAH februari 2014

uah_feb 2014
I sverige oroar sig en del för att den milda vintern här i Norden är ett tecken på att den globala uppvärmningen forskrider. Vasaloppet är i fara!
Nu har Roy Spencer publicerat resultatet för februari från satellitmätningarna, +0,17 grader. Vi kan nog lugnt konstatera att vasaloppsvädret är just det, väder.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Sven Fridén

  Helt OT i detta sammanhang, men sånt här skrämmer mig:
  http://www.theguardian.com/environment/video/2014/mar/05/un-climate-chief-extreme-weather-christiana-figuers-video?CMP=twt_gu
  /Sven

 2. Sven

  Kanske ska förtydliga: Det skrämmer mig att sån här dynga vräks ut av FN.
  /Sven

 3. KF

  Sven, jag får intrycket av att hon medvetet ljuger. Ljugande människor brukar ofta flacka med blicken som hon gör i videon. Och hela hennes kroppsspråk ger mig dåliga vibbar. Skrämmande är det!

 4. lennart bengtsson

  Som vi har visat ad nauseam i dessa spalter så föreligger ingen ökning av extremt väder men däremot av ökade skador av extremt väder. Detta är två olika omständigheter som kräver olika åtgärder. Man löser inte översvämningarna i England genom att bygga fler vindmöllor av betong och stål i Norrlandskogarna utan genom att förbättra den lokala vattenregleringen. Inte minskar man orkanskador på Filippinerna genom att skänka sin el till Tyskland utan genom att bygga ordentliga bostäder i orkanhemsökta områden och hålla efter den lokala korruptionen som tar hand om större delen av biståndet.
  Att media och även myndigheter i olika länder och organisationer systematiskt felinformerar är inte heller någon ursäkt att inte själv ta reda på hur det förhåller sig.
  LennartB

 5. Helge

  Har länkat till den förrut, men här kommer den igen. Vasaloppets ”klimat” är oförändrat sen starten. http://www.slu.se/sv/om-slu/fristaende-sidor/aktuellt/alla-nyheter/2014/1/oforandrat-klimat-i-vasaloppssparet-under-92-ar/

 6. LBt

  Sammanblandningen av väder och klimat är återkommande. Men också sammanblandningen av vad vi kan och bör göra nu och senare.
  Akuta problem nu kräver omedelbara åtgärder och på plats, naturligtvis. Akuta problem om några hundra år kommer att kräva motsvarande. Men akuta problem i denna framtid kan möjligen mildras av åtgärdsprogram som sjösätts nu. Naturligtvis skall vi ställa oss positiva till och verka för dessa program så länge de inte riskerar samhällsutvecklingen.

 7. tolou

  Sammanblandningen av vetenskap & känslor fortgår också med oförminskad styrka.
  Likaså politik & religion.
  Lätt att tappa fotfästet.
  UAH är iaf. stabil.

 8. tolou

  EXCLUSIVE MUST-SEE interview with Greenpeace co-founder Patrick Moore via Fox News.
  http://www.foxnews.com/on-air/hannity/2014/02/28/exclusive-former-greenpeace-founders-reality-check-liberals