Tvåa på Newsmill

newsmill
Min artikel ”Återupprätta tron på människan” ligger nu tvåa på Newsmill. Gå in och kommentera där under dagen och hjälp mig att komma up till förstaplatsen. Inte för vinnings skull, utan för att det är en så viktig fråga.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Monodemon

  Off topic-tips:
  Röda Korset har klimatutställning i Malmö.
  Informativ och bra för barnen, enligt ett ögonvittne!

 2. Gunnar E

  På ”Newsmill”
  ”Inför vetenskapssamhällets varningar kan vi inte vara tysta. Skapelsen är hotad.”
  Jisses skapelsen. Nämen ärkebiskopen då. Livet och universum och allting. Det var väl ändå att ta i?

 3. Björn

  Jag håller med Maggie om att vi behöver en mer positiv framtoning vad det än är, politik, klimatfrågan etc. Alla måste medvetet försöka undertrycka det som brukar kallas för ”svartsyn” och även den av några partier, uppmuntrade ”avundsjukan”. Det behövs mera skolning och allmänbildning i teknik, fysik och kemi, för att förstå det som är bärare av vår tekniska kultur och därmed framtidsmöjligheter. Utan förståelse för vad forskning och framsteg innebär för vår framtid, kan den demagogiska utvecklingen bli ett hot för var framtida utveckling och säkerhet. Det vi behöver är politiker och andra samällspåverkare med stort självförtroende, bildning och framför allt, tron och vissheten att det är bara vi själva som människor, som kan garantera och skapa en positiv utveckling.

 4. Björn #3
  Bra skrivet. Håller med.
  Speciellt din slutkläm:
  ”Det vi behöver är politiker och andra samällspåverkare med stort självförtroende, bildning och framför allt, tron och vissheten att det är bara vi själva som människor, som kan garantera och skapa en positiv utveckling.”
  Men hur ska det gå till? Jag har inget bra svar, men troligen måste fler engagera sig i politiskt arbete. Jag är inte själv politiskt engagerad, men är ganska duktig på att ha idéer eller kritik om det som dom sysslar med.
  Kanske fungerar det bara om alla blir politiker, och slutar upp med att delegera ansvar och befogenheter till ett fåtal….
  Nej det går ju inte… det skulle ju bli oerhört krångligt och svamligt.
  Som sagt, jag har inget bra svar. Inte ens en klok fundering.  🙂

 5. Mållgan

  Maggie och Svärjedemokraterna – lika barn leka bäst.

 6. ThomasJ

  Mållgan #5: Ett tips:
  Det är bra mycket bättre att hålla tyst och hoppas på att åhörarna endast tror man är plem-plem än att öppna käften och bekräfta att så deFacto är fallet.
  //TJ