Fem i tolv och tiden går

Igår invigdes Röda Korsets utställning ”Klimat & Konsekvens” på Humanitetens hus i Malmö. Klockan fem i tolv för att påvisa hur lite tid vi har kvar för att ”rädda jorden”. Jag har ännu inte sett utställningen men visst låter det som om arrangörerna hade behövt läsa min senaste artikel på Newsmill?
Röda Korsets Birthe Müller hälsade premiärbesökarna med orden: ”Med utställningen vill vi visa vilka möjligheter vi har. En möjlighet är så klart att helt avstå.” Vad det är vi ska avstå ifrån berättar inte Sydsvenskan som närvarat vid öppnandet. Men jag förmodar att det bästa för jorden är att vi avstår från allt. För säkerhets skull.
Därefter gav sångaren och poeten Emil Jensen tre tips: Ha det skönt – cykla, Ät gott – ät inte kött och Bli kär – då förbrukar du mindre energi.
Härlig inställning, eller hur? De få som inte ligger i sänghalmen (vilket för övrigt antagligen ökar koldioxidutsläppen) eller cyklar runt kan ju ägna sig åt att få fart på vår ekonomi.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Tege Tornvall

  Tulle, nutte!

 2. Monodemon

  Jag tror Birthe Müller  menar att vi har möjligheten att helt avstå att agera mot ”klimathotet” och gissningsvis påvisar den vetenskapliga utställningen vad som då inträffar i form av isbjörnsdöd, tsunamis och Norrlandsöknar.

 3. Kjell-A Jönsson

  Kjell-A  Jönsson
  Då människor blir kära ökar normalt de sexuella aktiviteterna, vilket ökar andningsfrekvensen och  därmed koldioxidutsläppen.  Det samma gäller  alla kroppsliga ansträngningar inklusive idrott.
  AGW-alarmisterna bör gå i spetsen för ett förbud mot  idott, kärlek och   sexuella aktiviteter. 
  Kärlek kan också förorsaka långa resor, t ex med flyg till andra världsdelar.
  FACIT 
  Håll långa avstånd till det motsatta könet. 
  Män, vänd omedelbart bort blicken  då Ni möter en attraktiv kvinna!
  Kvinnor,  flirta aldrig !
  För båda könen.
  Ligg  dygnet runt  ensam  och stilla   sängen  under ett tjockt isolerande täcke i ett mörkt och oeldat rum.
  Stanna där livet ut.
  I ett långsiktigt perspektiv kvarstår dock frågan huruvida kremering eller jordbegravning  förorsakar mest koldioxidbelastning.
  Kjell-A  Jönsson 

 4. Lars C

  Redan på 60 talet var klockan fem i tolv. Nu 40 år senare så är den fortfarande fem i tolv. Jag har på samma tid omvandlats från en ung man med en framtid till en lätt grånad gentleman med ett förflutet. Mitt stalltips är att klockan alltid kommer att vara fem i tolv. Om ingen jäkel byter batteri i den förståss.

 5. Samuel Jarrick

  Skojigt och tokroligt uttryck det dar: ”Fa fart pa var ekonomi” Det andas en sa harligt naiv framtidsoptimistisk business as usual-anda, lite femtiotal…
  Trakigt bara att sjalva begreppet i grunden ar en sjalvmotsagelse:
  Ekonomi betyder hushallning.
  Smaka pa det: Fa fart pa hushallningen nu!! Njaa. I langden blir man visst inte rikare av att tara pa basen i ekonomin, naturresurserna. Man blir snarare luspank.
  Vill vi riskera det?
  Las Sternrapportern om inget annat biter.
   
   
   
   
   
   
   

 6. Ulfie

  Problemet är att när  ”gröna khmerer” får tillåtas ta problemformulerings initiativet, så spårar verkligheten med tilltagande hastighet ur;
  Ett ”fem-i-tolv” avstamp inbegriper ett flertal premisser bla;
  – att det finns en kausal klimat konsekvens när tolvslaget passeras, (snälla – visa historisk evidens, mot naturlig bakgrundsvariation)
  – att det finns ett equibrillium eller en jämvikt som på något sätt är eftersträvansvärd eller är nödvändig för att Jorden skall kunna upprätthålla ett ”sustainable climate” över tid, är alla medvetna om att vi befinner oss i en ”mellan-istid”?, (visa geologisk historisk evidens, mot bakgrundsvariation).
  Fördumningen och det massmediala  klimat-panik påslaget skapar en ny religon – av illa-informerade, brinnande klimat-idealister som verkligen tror att det finns en sanning.
  Frågan är när vi får se det första politiska mordet i miljö-extremismens namn.
  Ulf B