TV4 och WWF lanserar klimatsajt

Nu får alla svenskar en ny klimatportal att vända sig till för all (politiskt korrekt) information. WWF och TV4 har nämligen lanserat sajten www.minplanet.se. En webbplats med stora resurser.
bild 11
I miljönyheterna får vi reda på att jordens resurser för i år tog slut den 23 september.
I avdelningen Skolmaterial finns klimatsmart material för elever och lärare. I det ”klimatsmarta” ingår givetvis Al Gores obekväma sanning. Dessutom Planeträddarna, ett frågesportspel för 10-12-åringar, och Klimatväktarna, två tecknade isbjörnsungar som lär barnen mer om klimatfrågan.
På Bloggen berättar Mattias Goldman om hur han blev uthängd på DN Debatt.
Och Mattias Dahlgren skriver om det perfekta ägget och en bättre värld.
När Al Gores film lanseras som undervisningsmaterial i skolan är det dags att ryta till! Någon som är sugen på att samskriva ett debattinlägg? 🙂

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Den har funnits rätt länge och ska nog vara en ”miljösajt” mer än en klimatdito;
  ”Minplanet.se bevakar de senaste miljönyheterna, och berättar om vad som händer inom mat, mode, prylar, upplevelser och resor. Här kan du läsa intervjuer och fördjupade artiklar. Kända personligheter berättar om sitt miljöengagemang och bloggare bidrar med sina olika infallsvinklar.”
  Att dom tjatar om klimatsmart beror väl på att det låter bra, rimmar och allt. Det finns väl inte många som på allvar tror att dom kan ändra klimatet, men miljösmart låter inte lika spännande…

 2. Peter

  Och jag som trodde ”klimatsmart” betydde att man var alldeles för smart för att köpa hela co2-teorin… 😉

 3. Toprunner

  Mitt planetmått blev 4,3 planeter och det ekologiska fotavtrycket 7,72 ha… nån som vet hur många planeter det finns tillgängligt ?
  Klimatsmart… är det då man cyklar i -20 grader istället för att ta bilen med avsikten att det om 10 år ska bli … kallare?

 4. Jag skriver gärna under. Men känner inte att jag kan bidra med formuleringarna, mer än att det är otäckt att se hur politiker (och media) börjar skrämma barn med klimatet och vädret.
  En kampanj för att minska resursslöseri är väl OK. Men  att skrämmas med katastrofer på lösa grunder för att stödja en populär affärsidé är bedrövligt.

 5. dv

  Maggie,
  Jag skriver under.
  DV

 6. Det här tramset kommer aldrig att sluta. Medeltiden är snart tillbaka med den här takten.

 7. Lejuene

  Är det verkligen sant att Al Gores film skall lanseras som undervisningsmaterial i skolan? Det kan väl knappast vara förenligt med de lagar och förordningar som gäller för den Svenska skolan?

 8. Charles Battig, M.S.,M.D.

  In response to a legal action by a student’s parents, the British High Court ruled Oct. 10, 2007 that the Gore film had nine proven errors, and could only be shown to students if identified first as political propaganda.  Maybe this needs to be brought to the attention of parents in Sweden.

 9. Lejuene

  Based on the ruling from the British High Court, it should, at least, be possible to put some focus on the issue in Sweden. Provided that someone is willing to invest some time in investigating the possibilities to address it in a similar way as in UK.

 10. Gunnar Littmarck

  Tackar nu förstår jag allt…
  Kuriosa: som ung hörde jag talas om de som kunde läsa maskinkod flytande…. tro på den ni…
  Jag traglade med edlin rad kompilering, vilket är skit för den som hanterar tecken så slarvift som jag.