The Climate Scam bara växer och växer

Tack, kära läsare och kommentatorer, för att ni gör denna blogg till Sveriges näst största i kategorin Miljö. 🙂
Skärmavbild 2009-12-01 kl. 21.51.21

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Maggie, tur att du inte döpte den till ClimateGate, för då hade ju The Climate Scam blivit namnet på hackeravslöjandet… 🙂 

 2. Åke Rullgård

  Gratulerar till den höga besökssiffran! Det är din förstjänst att det blivit så och det är bara roligt för oss andra att få vara med.

 3. Marcus C

  Hej Maggie. Någon här som hunnit titta på denna:
  ScienceDaily (Dec. 1, 2009) — The first comprehensive review of the state of Antarctica’s climate and its relationship to the global climate system is published Dec. 1, 2009 by the Scientific Committee on Antarctic Research (SCAR).
  http://www.sciencedaily.com/releases/2009/11/091130192921.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+sciencedaily+(ScienceDaily:+Latest+Science+News)&utm_content=Google+Reader

 4. Marcus C

  Ujuj vad långa URL:er pajar layouten på sidan.

 5. Bo Larsson

  Shocking newly uncovered UN strategy documents reveal how elitists are recruiting members of academia from all over the globe in an effort to hide the “end-run” around national sovereignty that their agenda represents, emphasizing how the climategate crooks who were recently caught manipulating scientific data in order to “hide the decline” in global warming are working with the United Nations in the pursuit of a world government justified by the global warming fraud that they are helping to perpetrate.
  http://www.infowars.com/bombshell-un-documents-outline-plan-to-use-climategate-crooks-in-end-run-around-national-sovereignty/

 6. Bo Larsson

  Arrestera Al Gore
  By Jim O’Neill Monday, November 30, 2009
  “I have sworn upon the altar of God, eternal hostility against every form of tyranny over the mind of man.”Thomas Jefferson (1743—1826)
  “What we are faced with is a tyranny, world wide, over the mind and body of man, and it is the duty of every red blooded United States citizen to oppose with every fiber of his being what is being done…by this Administration to try and sign away your Constitution at Copenhagen.” Lord Christopher Monckton November 28, 2009
  “There’s gold in them thar hills!”  Lawyers need to get off their butts, and realize what a financial bonanza the Climategate criminal scam represents.  The possibilities for financial remuneration are mind boggling.
  For patriotic conservative lawyers, this should be a “no brainer.”  But even ambulance chasing weasels, who care about nothing but money, should be clamoring to get on the bandwagon.
  The possibilities for them to make money out of Climategate, are almost endless—as is the amount of money the public has been defrauded of, and continues to be robbed of.
  “Global warming” scam, Criminal intent to defraud the public of massive amounts of money, advance an ideological agenda
  It is now clear that the entire CO2/global-warming scam has been one Big Lie; a lie that continues to bilk people out of billions, possibly trillions, of dollars.  There is no reason to put litigation off any longer.
  http://canadafreepress.com/index.php/article/17361

 7. Climategate växer, som sagt. Debattartikel i GP nedan. Men Svenne Banan måste tycka det märkligt med alla dessa debattartiklar om saker han aldrig fått höra något om!
  http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.262384-fn-s-klimatpanel-behover-konkurrens
  Trist – och potentiellt skadligt för seriös klimatkritik – med alla dessa paranoida utbrott om påstådd planerad världsdiktatur. Det är helt orealistiskt. Det handlar blott om instrument för penningfördelning av ”klimatåtgärder”, som inte ens de blir något av (alla gånger – Köpenhamn är nu så underminerat; det blir bara tomma proklamationer av det).
  –Ahrvid
  Ps. Och jag vill upprepa att någon bör tackla UI-gänget som gått lös på http://sv.wikipedia.org/wiki/Climategate och rätta. (Jag är inte rätt man för det. Har ytterst wiki-erfarenhet.)

 8. Dan

  Den här affären har på en vecka fått mig att helt sluta läsa/bry mig om gammelmedias ”nyhetsrapportering”.
  Tänk så fort det kan gå.

 9. Torbjörn

  Grattis Maggie
  Du är en kämpe

 10. Och som vanligt står Islam In Europe med där på listan fastän en koll av den bloggen visar att den nog snarare handlar om miljö i dess ursprungliga betydelse, nämligen omgivningen i stort. Den bloggen behandlar nämligen frågor som berör islam inom världsdelen Europa. Nån enstaka koppling till miljö i den betydelse vi lägger in i ordet av idag finns där förstås men det är endast i förbigående.
   
  Rätt kul faktiskt att den är med på listan över privata bloggar i miljökategorin.

 11. Claudius

  Gratulerar, Maggie! Din blogg är välskött, framgången i volym i högsta gra välförtjänt.
  Och vem vet — när COP15 så småningom kan summeras så kan nog TCS notera betydande framgång även i själva sakfrågan. Jag skulle tro att COP15 då kommer att uttydas: Conference Of Poppycock — och siffran 15 läsas som exponent.

 12. Bo Larsson

  –Ahrvid,
  du behöver läsa på och informera dig om verkligheten, inte se den genom några glasögon som bara handlar om klimatet. Du behöver se helheten och inte stirra dig blind på en detalj, den här frågan är mycket viktigare än så.
  Det sprids tyvärr en massa desinformation och galna konspirationsteorier av konspiratörerna för att misskreditera det verkliga oerhört seriösa arbete som bedrivs för att avslöja konspirationen.
  Den väl underbyggda dokumentationen som finns behöver du sätta dig in i innan du kommenterar saken vidare annars framstår du bara som  ytterst patetisk.
  De ledande forskare som arbetar med att avslöja konspirationen bakom en planerad världsdiktatur är totalt överlägsna när det gäller att korrekt förutsäga framtiden ochdet beror dels på att de är oerhört skärpta och välinformerade i största allmänhet men i synnerhet därför att de känner till konspirationens agenda.
  Att de år ut och år in kan korrekt förutsäga vad som kommer att hända är i sig en typ av bevis för att konspirationen existerar.
  Kolla in t ex Gerald Celente och vilken cred han har. Jag kan ge dig fler namn om du är intresserad.
  Och de säger bla att konspirationen planerar att avliva minst 90 % av jordens befolkning framöver så det är bäst att du och andra läser på, för om tillräckligt många ”vaknar upp” ur den hjärntvätt konspirationen utsatt mänskligheten för har vi chans att stoppa dem. Annars kommer du och din familj med stor sannolikhet att dö inom en snar framtid. Det är allvar det här.
  Klimatbedrägeriet är ett viktigt fundament för dem och Climategate är ett avslöjande som kan vara början till slut för dem.

 13. Bo Larsson #12
  Det där var stora ord! Och ganska ”yvigt” presenterat
  Och ett sånt här uttalande är ju bara ord tills du kan substantiera  det med refernser och länkar:
  ———————————
  De ledande forskare som arbetar med att avslöja konspirationen bakom en planerad världsdiktatur är totalt överlägsna när det gäller att korrekt förutsäga framtiden ochdet beror dels på att de är oerhört skärpta och välinformerade i största allmänhet men i synnerhet därför att de känner till konspirationens agenda.
  —————————–
  Jag har ett dokument som stöder konspirationstanken och det är Rom-klubbens projekt från 1991 ”The First Global Revvolution” och det är konkret. Vad har du förutom dina egna ord och  ett namn som inte säger mig nånting?

 14. Bo Larsson #12
  Så nu har jag kollat Gerald Celentes blog. Mycket om trender men inte ett ord om nån konspiration. Vad snackar du om??

 15. hahn

  Bo Larsson, jag tror du råkat landa i lite fel forum.

 16. hahn

  Ingvar, …. känns inte som någon TCS fråga. Ta det någon annanstans.
  Jag vill inte göra mig till talesman för alla andra men då får ni väl rätta mig på den punkten.

 17. hahn #16
  >Ingvar, …. känns inte som någon TCS fråga. Ta det någon annanstans.
  Du har rätt på sätt och vis. Det var därför jag utmanade Bo Larsson. Dock finns det en koppling. I Rom-klubbens ”The First Global Revolution” står det i klartext :
  Vi behöver en yttre fiende att enas  mot för att få till stånd ”World governance”. Vi skall göra koldioxiden till den yttre fienden. Svart på vitt.  1991. Enough said.

 18. Bo Larsson

  Tack för att du frågar. Jag önskar jag kunde ge dig en lång lista med länkar till alla originaldokument från CFR, FN, WHO, IMF, EU,  amerikanska regeringen, Rand Corporation, Romklubben, m fl men det är ett projekt jag har framför mig. Frågan är vad du vill, att gå igenom allt källmaterial tar evigheter men man kan börja med att se dokumentärfilmer, läsa böcker och kontrollera referenserna, utforska websidor och kontrollera alla uppgifter, så går det lite fortare och man får en tillräckligt övertygande bild. Det finns otroligt mycket seriöst material men för att börja någonstans, googla på Gerald Celente får du se. Läs några av de böcker Bob Chapman rekommenderar på theInternationalForecaster.com vilka kan leda vidare till originaldokument. Se alla Alex Jones dokumentärfilmer men speciellt The Fall of the Republic, The Obama Deception och Endgame (finns alla på youtube och/eller google video mfl. Endgame är den äldsta av de tre och har hunnit få referenser där du kan hitta en del originaldokument
   
  http://www.endgamethemovie.com/biblio01.html
   
  Ett smidigt sätt att ta in informationen är att lyssna på Alex Jones radiosändningar varje dag över internet som också går att ladda ner som podcast. Alex är bra för han presenterar ingenting som inte finns publicerat antingen i interna eller officiella dokument eller i publicerat i media vilket gör att allt han delger går att kontrolera vilket han också uppmanar lyssnarna att göra; ”tro inte på vad jag säger utan kontrollera själv och bli övertygad genom att granska fakta själv”. Alex har bla hållit på och avslöjat klimatbedrägeriet i 10-15 år. Många originaldokument går att finna i arkiven på hans hemsidor.
   
  http://www.infowars.com
   
  http://www.infowars.com/listen.html
   
  http://www.prisonplanet.com
   
  Här är några till personer som du kan googla på där du kan hitta böcker och mycket information (och referenser i många fall):
   
  G Edward Griffin
   
  F William Engdahl
   
  Max Keiser
   
  Webster Tarpley
   
  Lindsey Williams
   
  Det finns hur mycket seriöst material som helst, tusentals böcker, filmer, websidor och publikationer av insiders och whistleblowers som sett hur det ligger till inifrån och som med risk för eget liv publicerat sanningen, men materialet ovan är en liten början. Som sagt det krävs en nivå och en arbetsinsats motsvarande några Ph.D. för att gå igenom bara en bråkdel av allt som finns men jag tror att de flesta kommer att inse hur det egentligen fungerar i världen ganska snabbt bara de tar del av infromationen.
   
  Lycka till och hör gärna av dig med synpunkter!

 19. Bo Larsson

  hahn,
   
  klimatbedrägeriet är en väg att upptäcka att allt inte står rätt till i världen och det har de flesta här förstått även om de inte ser hela bilden ännu.  Men det är i sig bara en del av ett ännu större bedrägeri.
   
  Klimatbedrägeriet är mycket viktigt för deras agenda och är en del av konspirationen, därför är det relevant att ta upp den större bilden och hjälpa folk att se den därför att det som de planerar är oändligt mycket värre en ev konsekvenser av klimatbedrägeriet.

 20. Bo Larsson

  Ingvar
   
  Celente presenterar trenderna som en service genom sitt företag gentemot samhället. Han kan som professionell erbjuda informationen men han använder sin kunskap och insikt om konspirationen som en viktig del av sin förmåga att korrekt förutsäga trenderna. Du kan höra honom tala mer öppet om konspirationerna i Alex Jones två senaste filmer bla. Finns säkert en massa youtube klipp också där han talar öppet om hur banksterväldet håller på att ta över världen.

 21. Bo Larsson

  Klimatfrågan har egentligen ingenting med klimatet att göra, konspirationen bara använder den som ett medel för att dupera mänskligheten så att de kan skapa sin världsdiktatur under försåtliga former utan att mänskligheten riktigt märker det förrän det är för sent.
   
  Nu när vi alla här upptäckt att klimatfrågan är en bluff så handlar det här forumet inte om klimatfrågan utan om bedrägeriet och dess konsekvenser. Det jag skriver här är mer relevant än i princip någon annan skribent inklusive maggie.
   
  Men tack alla för all input och alla länkar, det är väldigt, väldigt bra!
   
  Men vi måste höja blicken och se den stora bilden, annars är det hela ganska meningslöst. Jag menar det kommer inte hjälpa er att överleva konspiratörernas agenda om ni bara fortsätter att begränsa er till att diskutera klimatfrågan i detta forum.

 22. Bo Larsson #21
  Tycker du att det pratas klimat här?
  Det var förr…
  … nu är det mest limerickar…
  Och en massa applåder och skratt och trams med anledning av att en handfull temperaturhanterande forskare har haft en normalt mänsklig jargong i sin mejlkorrespondens.
  Oj, glömde bort en del fantastiska idéer om en ny sorts demokrati och om hur all partipolitik bara är vettig om den tar bort så mycket som möjligt (gärna mer än lämpligt ) av alla skatter.
  Och någon nyfiken skepticism lyser numera med sin frånvaro.
  ”The sciense is settled” i skamvrån, tycks man tycka här. 

 23. Torsten Wedin

  Bo Larsson #21:
  Du har så rätt. Det handlar inte längre om klimatet utan om New World Order. Men varje gång jag tar upp det här så blir jag hånad.  Men folk kan inte ta till sig hur mycket konspiration som helst. Det är det som New World Order spelar på. Men i USA verkar det ha kommit igång en rejäl motdebatt om just New World Order. Vi kanske klarar oss denna gång men de kommer igen. 
  Och lille svensken fattar ingenting.

 24. Torsten Wedin

  F-n Bo Larsson, har du gått och lagt dig nu?

 25. Bo Larsson

  Totte!
   
  Nä men strax. …
   
  Och lille svensken fattar ingenting. Ja, svensken sover och vill gärna inte vakna. Die dumme schwede som tyskarna säger. Vi har left i en skyddad tillvaro i tvåhundra år utan krig och tror inte eller vill inte tro att ondskan och bedrägeriet är det som regerar.
   
  Men det sker ett stilla uppvaknande även här även om det går långsamt. De som hånar är antingen hjärntvättade eller okunniga och naiva så det är ingenting att bry sig om. Istället måste man ge de som är lite mer skärpta en chans att informera sig så det är bara att föra ut  informationen.
   
  The NWO kör samma knep mot alla som försöker avslöja deras bedrägerier, de gör det politiskt korrekt att håna, bagatellisera och avfärda alla som avviker från att stödja deras agenda. Det är samma sak för klimatskeptiker som för oss som försöker informera om det övergripande bedrägeriet – NWO, även om det är värre för oss just nu men det kommer att ändra sig snart.
   
  Sanningen vinner i längden och snart är vi i majoritet även i lilla Sverige.
   
  Så Totte, kört hårt!

 26. Torsten Wedin

  God natt Bo Larsson:L
  Vi tycker och tror likadant. Och New world order borde sitta i fängelse, i 100 år minst.

 27. Torsten Wedin

  Men Bo Larsson:
  Hur fan ska vi gå tillväga för att få ”lille svensson”  att förstå?

 28. Torsten Wedin

  B0 Larsson #25:
  Hur ska det gå till?
  En av mina bästa vänner här på bloggen (Lena Krantz) har sagt upp sin vänskap med mig för att jag kör mitt race om ”New Wolrd Order”.  Hur fan ska jag få andra att vakna?

 29. Bo Larsson

  Totte,
   
  vad har du gett henne för information?

 30. Torsten Wedin

  Bo Larsson #29:
  Allt jag vet och tror på!

 31. Torsten Wedin

  Men Bo Larson,
  jag tror att det är kört. New World Order har kommit så långt att de inte går att stoppa. Tyvärr, men det kan nog lösas med ett tredje världskrig.

 32. Torsten Wedin

  Vet ni varför jag skriver om ett tredje världskrig? Jo, jag vet att jag är övervakad och jag vill ge dem som övervakar mig ett helvete.

 33. Torsten Wedin

  God natt!
  Totte

 34. Bo Larsson

  Det finns så mycket bra info, Endgame t ex där det finns referenslistor på allt som sägs i filmen inkl länkar till originaldokument bla FN-dokument.
   
  Sen är det att de som försöker avslöja NWO har rätt i sina förutsägelser vilket utgör ett oerhört tungt vägande bevis för att de har rätt.
   
  Det kommer att bli a bumpy road men 2016 har de förlorat. Men för det fordras att alla gör allt de kan för att väcka upp folk. De som inte vaknar upp är körda från första början, t ex alla de som tagit vaccin nu. Tyvärr.
   
  Godnatt!

 35. Lars C

  Kära konspirationsteoretiker.
  Kanske ni har delvis rätt, kanske inte, men en sak är säker, dialogen sänker bloggens trovärdighet och bör föras någon annanstans.
   
  Så här ser min bild av verkligheten ut. Det finns bara en väg ut ur alla de problem som mänskligheten står inför och det är samarbete.
  Fixeringen vid klimatet är olycklig, det är ju energi det handlar om, att oljan är på tillbakagång. Troligen så är produktionen enl Aleklett nere runt 75 milj fat/dag 2030. Det beror lite på hur mycket som satsas på de svårare tillgångarna, det beror också på hur långt alternativen kommit och vad de kostar. Framför allt så beror det på om producentländerna inte mörkat den faktiska tillgången. Det kanske inte ens går att komma upp i 75 miljoner fat 2030. Ett annat problem som står på agendan i Köpenhamn är avskogningen och svedjebruket. Här har vi ett verkligt problem som kräver gemensam finansiering för att lösa.
  Lägg sen till alla typer av gränsöverskridande miljöförstöring, utfiskning av haven, plastpartiklarna mm mm.
  Dessutom så måste befolkningsökningen bromsas upp och helst vändas sakta neråt. De närmaster åren kommer att demonstrera nödvändigheten därav i form av livsmedelsbrist och högre priser. Visst har befolkningen reglerat sig själv i våra länder med ökat välstånd. Men är alla länder och regioner jämförbara, det finns kulturella och religiösa olikheter. Jag vet inte. Alla länder måste hur som helst ges chansen att lämna fattigdomen bakom sig.
  Kanske så krävs det en gemensam global kontroll om inte kurvorna planar ut själv. En sak är säker, det finns en gräns hur många vi kan vara för en långsiktigt hållbar utveckling.
  Var den gränsen går vet jag naturligtvis inte heller.
  Om världens ledare sluter sig samman i svåra frågor och söker gemensamma lösningar så är det förvisso en ny världsordning. Men är det av ondo? Någon världsregering blir det inte på descenier, vare sig med eller utan våld. De som tror det kan börja med att förklara hur Ryssland och Kina skulle fås att underordna sig en sådan. Det finns inte på kartan och det kommer inte västvärlden heller att göra om man försöker tvinga dessa länder med våld.
   
  Vad det hela handlar om är ett alldeles nödvändigt samarbete på ett plan som aldrig tidigare förekommit med eller utan klimatet som blivit den samlande synbolfrågan. Kanske den krackelerar nu men Köpenhamn handlar ju om så mycket mer. En rejäl uppfråshning av agendan kanske vore passande.
   

 36. Vissa här har läst för mycket Dan Brown. Och trott på honom.
  –Ahrvid

 37. Labbibia

  Lars C # 35
  Tack för en verkligt bra analys!
   Och……Jag delar din uppfattning om att konspirationsteorier gör sig bäst på någon annan blogg.

 38. Jan

  Hans Bergström funderar i sin kröna i dagens DN varför befolkningsökningen är en fråga som har kommit bort i klimatdebatten.
  Jag det är märkligt, eller kanske det egentligen inte är det? Jag skulle kommentera det nu om det inte var så att jag har så förbaskat mycket att göra på mitt arbete. Det är också en mycket mer givande fråga att diskuttera på denna blogg än antalet googleträffar .
   
   
  http://www.dn.se/opinion/kolumner/se-kvinnorna-1.1006609

 39. Jag håller med Lars C vad gäller konspirationsteoriers debattplats.
  Men inte om peak oil.
  Jag hörde Kjell med doktorand som hastigast häromdagen.
  De fortsätter babbla om oljeutvinningen ut tjärsand med naturgas värmd ånga som pumpas ner..
  Vist i Alaska finns ett sådant överskott på naturgas att extrema mängder pumpas ner i marken av ett stort antal av mänsklighetens största flygmotorer, dessa jetmaskiner står dygnet runt och trycker ner naturgas, av miljösjäl…
  Marknaden är mättad… och som många andra fakla bort den anses vara miljöskadligt????? miljörörelsen är ofta i sanning obildad och korkad.
  Naturligt skulle gasen  läcka upp till atmosfären.
  Havsbottnarna läcker olja och gas som såll, tidigare läckte markytan olja som ett såll nu bara gas.
  Den utvinning som har avsevärt bättre förutsättning och ökar i drift sen den för ett år sedan visade att den fungerar storskaligt är:
  Nedpumpning av mycket het luft, det startar en förbränning under mark så hettan behöver bara tillföras i starten.
  Den metoden passar inte Kjells agenda så den talas det inte om.
  Mycket miljövänligt och utvinningskostnaden har sjunkit till 20$/fat, metoden ökar så snabbt att ingen kommer använda andra metoder i dessa lager om 5år.
  USA ökar sin utvinning med, men det tar tid, för infrastrukturen att byggas, nu har de 5,5Mf/d mot som mest strax under 10Mf/d.
  De kommer vara självförsörjande inom 15 år.
  Nya pipline dras och hela tiden står ett stort antal riggar och borrar nya brunnar i North Dakota, det är stora djup, där aldrig dinosaurier eller växter hamnat uppifrån (såklart uppifrån men först mycket djupare via havsbotten och ner i manteln).
   
  Betänk att ingen funnit olja på gång… detta blir en bra racingsoppa om några tusen år…..Que?
   
  Östersjön Har ju sina äldre föregångare under sig och alla har samma kolsänkor som blomning och algproduktion ger, då de borrar efter olja borde de först finna olja på gång… eller hur???
   
  Utvinningskostnader och framför allt nya källor kommer troligen bli allt dyrare, även om teknikutveckling gör ständiga prissänkningar.
  Samtidigt blir de konkurrerande energisystemen allt billigare, så snart upphör oljeletning.
  Då övergivna brunnar börjar svämma över igen för att återbilda de naturliga oljesjöar och wasteland som historiskt funnits kommer blixtnedslag eller skogsbränder sätta eld på dem igen….
  Jag anser att vi ska lägga utvinningen på samma nivå som läcker upp i dagens oljebrunnar, för att slippa de naturliga miljösvineriet.
  Naturen själv är som alla vet de största natursyndaren, bara se ett vulkanutbrott…..
  Kanske måste vi subventionera oljeförbränningen i framtiden som vi idag subventionerar annan miljövårdande verksamhet.
   
  Det ska bli kul då Kjells doktorand inser att jag har rätt och de hade fel.
  Barnsligt, det vore trevligare att ha fel, då skulle den utveckling jag vill gå fortare….
  Tror och anser jag på världens bästa grunder……

 40. Befolkningsökning gäller bara obildade och djupt religiösa.
  Räkna bort den gruppen och vi saknar ett befolkningstryck.
  Bort med respekt för religion och bort med alla dagens godkända flyktingskäl, så var vi av med det problemet…
  (det starkaste flyktingskälet borde vara armod, men det gäller inte…fyfan vilket hyckleri)
  Lite brutalt, men dagens snällism är avsevärt brutalare, orättvisare och skapar lidande även i grupper som inte lider av destruktiv hjärntvätt.
   
  Nej det var ett tankeexperiment jag vet inte hur jag vill lösa det, men helt klart anser jag att inte barn ska utsättas för djup religiös indoktrinering… det måste vi våga ta tag i…annars blir det fler och inte färre som lider.
   
  Afghanistankonflikten borde lösas enligt följande..
   
  Nej det blir för långt ska skriva det i min blogg i kväll, om jag känner för det då.
  I vart fall vill jag inte acceptera överbefolkningskatastrofen, det finns bara för många okunniga, det borde gå att bilda bort.

 41. Befolkningen är som klimatet : det blir som det blir
  Politiska åtgärder biter inte.
  Les om Matthew Connelly
   

 42. Claudius

  Konspirationsteorier är en kul och intressant genre, jag är själv mycket road av sånt. Men jag håller med dem som tycker att det inte hör hemma här på TCS. Avslöjandet av bluffmakarna vid East Anglia: avslöjar ingenting annat än just det, dvs att IPCC-fansen och De Koldioxidtroende har jobbat (jobbar forfarande?) dygnet runt för en sjuk sak.
  Jag påstår följande: Diskussionen här, och på andra håll, handlar huvudsakligen om huruvida halten CO2 i atmosfären leder till ändrat klimat, eller inte.
  Vad som bör studeras är i stället: VAD STYR JORDENS KLIMAT? En viktig faktor här är Solens funktion. Den levererar mycket mer än det ljus och den värme som vi ser och känner.
  Kolla Henrik Lundstedt vid Institutet för Rymdfysik, vid LU.
  Vilket år/decennium/sekel som helst kommer kanske ett genombrott för solforskningen. Då får vi något påtagligt, verkligt och intressant att diskutera.

 43. Torsten Wedin

  Lars C:
  Peak Oil är lika fel som koldioxidhysterin. Men om det är medveten bluff eller bara okunnighet vet jag inte. Läs Gunnars uttalande ovan.

 44. Torsten Wedin

  Elling #41:
  Jag skulle vilja säga att människor är som vin. De bra blir bara bättre med åren, de dåliga blir sämre 😉

 45. Torsten Wedin

  Lars C #35:
  Jag håller inte med dig. Om du vill förbjuda oss att förklara orsakerna till koldioxidbluffen så är det du som sänker trovärdigheten för denna blogg.

 46. hahn

  Torsten Wedin, du har lanserat en tanke som alla läst vid det här laget. Alla som intresserat sig för dina ideér kan själva följa upp dom på lämpliga platser.
  Jag tror att de flesta som diskuterar här inte tycker att den diskussionen hör hemma i detta forum. Jag bland annat och samtliga övriga som uttalat sig.

 47. Torsten Wedin

  Hahn:
  Inte samtliga!

 48. Torsten Wedin

  Hahn:
  Förresten, vad heter du på riktigt?

 49. Torsten Wedin

  Orsaken till att jag frågar vad hahn heter:
  Det bara jag, Gunnar Littmark och några få andra som vågar tala om vad de heter.
  Alla andra kan skriva vilken skit som helst utan att behöva skämmas.

 50. Bo Larsson

  Instämmer helt i Tottes synpunkter. Oil Peak är ett bedrägeri precis som TCS. Det finns ofantliga reserver bla i USA som hålls hemliga för att ha en bra strategisk utgångspunkt och för att kunna kontrollera oljepriset vilket i sig är ett kontrollinstrument för att kontrollera geopolitik, handelsbalans och världsekonomi