TCS-bloggande uppskattas av Engelska regeringen ? ;-)

Jag kan inte finna någon annan förklaring  😉  till nedanstående eMail jag  fick i morse?  Så nu vet ni av vem vi är köpta. Kanske det räcker till sammankomsten på Libanesrestaurangen i Januari …   Tidigare var det också  oljeintressen(?) i Nigeria som hörde av sig med generösa erbjudanden …
We have been trying to reach you since the past few days, as my associate has helped me to send your first payment of $7,500 USD to you as instructed by Mr. David Cameron the United Kingdom prime minister after the last G20 meeting that was held in United Kingdom, making you one of the beneficiaries. Here is the information below.
MONEY TRANSFER CONTROL NUMBER: 0224873876
SENDER NAME: Jame w. Barry
AMOUNT: $7,500 USD
I told him to keep sending you $7,500 USD twice a week until the FULL payment of ($360.000 United State Dollars) is completed. Note a certificate will be made to change the Receiver Name as stated by the British prime minister, send your Full Names and your direct phone contact via Email to: Mr Gary Moore
The money will not reflect until the clearance certificate is issue to you by the G20 committee. Contact Mr. Gary Moore for your clearance certificate.
Mr Gary Moore
E-mail:western_uniontransfer02@pkuit.com
D/L: +447024044997

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ingemar

  Nämen, va fan. Jag har bara fått dem från Nigeria! Visserligen inge check än så länge. Men jag är övertygad om att de kommer. 🙂

 2. Rosenhane

  Peter,
  För någon månad sedan kom det ett SMS från Samsungs kontor i London att jag hade vunnit 550000 £ på mitt mobilnummer och för att få ut pengarna skulle jag maila en bifogad kod.
   
  Det rör sig uppenbarligen om ett infernaliskt spel riktat mot klimathotsskeptiker, vem tror du kan ligga bakom, kanske UI eller rentav självaste Rajendra P? 🙄

 3. bom

  Gary Moore kommer att be fint om nummer och kod till ditt välfyllda bankkonto så att dom har någonstans att ladda in alla miljonerna – eller möjligen den omvända proceduren. Tänk att så många knösar är så glupska att dom håller denna scam gående och alert. Ungefär som piraterna i Adenviken som från sin lilla slangracerbåt började försöka kapa en amerikansk jagare och nu skall inför domstolen i USA.  En ny karriärväg för Afrikas dumskallar (för visst blir dom servade och omskötta efter att dom suttit tiden ut).

 4. Pelle L

  Peter S, vad roligt. Grattis!
  Bra att du donerar lite av överflödet till TCS.
  Men $360.000 United State Dollars kanske bara är  trehundrasextio dollar?
  Punkt = decimalkomma?

 5. Jaha, det räcker inte med blues längre för Gary Moore. Han måste tydligen tjäna stålar på annat vis för att få det att gå runt.
   
  Still got the blues, eh?

 6. Lennart Paulson

  Hade det inte varit bättre dom skickat detta till någon AGW hotare dom ifrågarsätter ju inget som tyckts skrivet av någon ”auktoritet”.

 7. Kul Peter…
  Det finns faktiskt en mycket stor förmåga samlad här som bör gå att utnyttja på ett både ekonomiskt och välfärdsmässigt fördelaktigt vis. (kanske jag måste skriva än mer självdestruktivt för att få värde?)
   
  Jag undrar om inte Microsoft, Googles och Rosatom (he he där fick ni) borde söka här, för att finns de som till lägst kostnad och tid, kan påverka samhällsutvecklingen?
   
  Problemet är att uppdragsgivaren måste vara ärlig och öppen, det kanske är ett för stort hinder?
   
  Bättre med medelmåttor som är lojala likt en stor del av Hitlers ungdomssoldater … och merparten i svenska politiska ungdomsförbund… de som till sist bestämmer över allt i Sverige…
   
  I det långa loppet är jag däremot helt säker på att kunskap, förmåga, kreativitet och moral(viljan till allas bästa på längst tänkbara tid) blir kraftigt uppvärderat..
   
  Eller hur Johan Rockström…?

 8. Ingemar

  Fast jag undrar om inte ”Gary Moore” egenligen är en pseudonym för Johan Rockström?  Eller vad tror du Gunnar?
  Rockström har väl en del ingångar till världens makthavare, typ premiärminister Cameron. Hur får han annars alla sina pengar till sitt Stockholmsinstitut? Generöst av honom i alla fall att utverka att just du Peter S skall få så mycket pengar. Kanske smygläser han TCS?

 9. UI


  Ingemar #1 & 8,
   
  Eftersom ingen annan vågar skriva det på den här (klimat-) skamliga bloggen: Du är så djävla korkad att du är en (klimat-) skam för professorskåren. Peter Stilbs också, förresten. Fattar du inte att Nigeriabreven du fått är rena bluffen? Det är bara någon som skriver till dig (och Peter) och utlovar guld och gröna skogar bara du utlämnar ditt bankkonto och din inloggningskod. Sen lyfter dom alla pengarna. Typiskt dig att i #1 avslöja din girighet genom att du känner dig förbigången av Cameron. Cameron vet dock vad han talar om eftersom han verkligen lyssnat på VETENSKAPEN.
   
  Du din idiot vet tydligen inte vad VETENSKAP är eftersom du skriver kritiska inlägg på den här (klimat-) skamliga bloggen. Men IPCC vet, och du borde lyssna mer på dem och läsa deras rapporter, särskilt deras sammanfattningar. I IPCC:s arbete finns minst 2500 vetenskapsmän involverade, och alla har kommit fram till precis samma slutsatser. Men ni rättshaverister på TCS kan väl inte ens läsa innantill vad VETENSKAPEN säger. Den VETENSKAPLIGA debatten är över. Det finns inget mer att tillägga. Nu handlar ALLT om att övertyga politiker och allmänhet.
   
  Brevet till Peter Stilbs måste vara ett misstag av Johan. Eller också vill han åt Peters bankkonto. Men det är bara bra. Nu inför Cancún behövs det definitivt mer resurser till den riktiga KLIMATVETENSKAPEN!
   
  Uppsalainitiativet
   
  P.S. Detta brev kommer att självförstöras 10 sekunder efter att någon läst det. Vi har verkligen inte för avsikt att kommunicera med kreti och pleti på den här (klimat-) skamliga bloggen! D.S.

 10. Olaus Petri

  Se där, nu kom det en tokfrans och påstod att nigeriabreven inte är äkta.
   
  Mycket skall man höra innan öronen trillar av. 🙂

 11. Ingemar

  OP #10,

  Inte äkta? Jag fattar inget … Men jag tror att du kanske är på rätt spår Olaus 🙂

 12. Micke Johnsson

  Skit Peter o Ingemar ni är inte poppis på UI(Under Intelligensnivån). Denna insändare bevisar bara det vi vetat, att vetenskapen är kidnappad.    🙂

 13. Rosenhane

  Dagens skratt 😆
   
  Klimatskam, vilket härligt ord 😀
   
  Kul skrivet, Slabbadang! 😉

 14. OP, Ingemar, Micke
  Vi bör vara lite försiktiga här. Det kan mycket väl vara en posör som skrivit ovanstående. Enkom för att ge intrycket att UI inte tror på Nigeriabrev och ställa dem i dålig dager.
  Vi vet ju redan att de litar både på IPCCs sammanställningar och att dessa skulle vara allsidiga och objektiva, på SPM-sammanfattningen, och på att Oreskes avslöjar hur onda alla andra här.
  Så, om man inte kan tro på Storbritanniens premiärminister, vem skulle man då kunna lita på( Utöver FNs proklamationer)!?
  Nej, jag tror detta är fejk, och posören avslöjar sig redan i första meningen när den hävdar att UI vågar skriva här!
  😉

 15. Rosenhane

  Jonas, jag laborerade med en UI-hängöraund eller en TCS-are med humor och fastnade av olika anledningar för Slabbadang.
  Blir kul att se vad som kryper fram.

 16. Ingemar

  OK, ok, ok. Det var jag som bytte identitet för ett tag. Ville bara känna hur det kändes att vara i UI:s kläder … 🙂

 17. Olaus Petri

  Usch, var du naken när du skrev inlägget Ingmar….

 18. Rosenhane

  Ingemar, nu lyfte du bloggen till den avancerade divisionen på humorhimlen  där den hör hemma, mer sån’t. 😀 😀
   
  UI-folket verkar sakna både livslust och humor, dom stackarna.
   
  Slabbadang, ber om ursäkt för misstänkliggörande. :mrgreen:

 19. Inte bra Ingemar!  Vare sig att förställa dig och låtsas vara någon annan, att argumentera för rena dumheter eller att bli avslöjad med detta. Bra att du ’kom ut’ så snabbt.
  PS Du behöver inte förlöjliga UI på detta vis. För tillfället ägnar det sig åt högläsning ur Oreskes och Conways bok. Och länkar idogt till sig själv när de skall bevisa hur ohederliga skeptikarna ju är. Men Pehr Björnboms tålamod och frommhet verkar var aputtömlig DS

 20. Rosenhane

  Jonas#19
  Här finns en skiljelinje som är mycket viktig.
   
  Just förmågan att använda humorn som krydda i debatten  tar inte på något vis udden av budskapet, tvärtom; det är oftast de humorbefriade som är om inte intelligensfria så i alla fall utrustade med  bristfälliga  referensramar.
  Och det brukar bli till förfång för dom själva.
   
  Jag vill påstå att har du inte sinne för humor är du behäftad med ett hämmande tunnelseende rent intellektuellt.
   
   
  Härvidlag vill jag hävda bestämt  att science is settled. 😉
   

 21. Bra Ingemar, man ska inte ta sig själv på för stort allvar, om insiktsutveckling premieras. Navelskåderi kan gott utvecklas utan självkritisk åsiktsgranskning.
  I Mina ögon växer du för var dag, så snart kan du dela med dig till de som krymper…  🙂 så de inte försvinner….. UI?
   
  vad anser du Thomas, ska man våga utsätta egna åsikter och slutsatser för den hårdaste prövningen?
   

 22. Rosenhane .. jag säger inte emot dig, men två av de utmärkande sakerna hos Maggies blogg är att dels ingens kommentarer raderas, och att skribenterna inte behöver utge sig för att vara någon annan.
  Jag tycker det är värt oehrört mycket! Sign klimatvetaren och Åke Sundström har blivit bannade här. Den förre för att han mest spridde könsord, den senare för att han bara var otrevlig. Båda gånger ansåg jag att det var en förlust av TCS status, och Åke fick snart kommentera igen.
  Vi vet att UI och andra kommenterar här ibland under fejkade signaturer, och TCS tillåter vilka stollar som helst kasta upp sina föreställningar här. Och jag håller med om att detta är roligt och har ett värde.
  Men UI mfl kommer bara att ta fasta på det negativa. Får dom någon som helst förevändning att blunda för verkligheten för att främja sin version kommer de att ta den. Även om det bara är en halvtimme mellan skämtet och erkännandet att det var ett skämt. 
  Jag kanske är överkänslig, men jag har god förståelse för hur dylika aktivister fungerar. Och de kan ägna decennier åt att harva dylikt, precis som de fortfarande kan harva tobakslobby och tro att det är ett argument … 
   

 23. Ingemar

  Jonas N,

   

  Jag håller i princip med dig om faran med att leka med alias. Men detta är en skämtsam tråd och lite skoj får UI tåla. Själv tål jag det mesta i den vägen.

 24. Rosenhane

  Jonas#22
   
  Ok dom må harva tobakslobby och knåda sitt amerikahat till förbannelse men jag ser ingen anledning till att glada professorer och andra skulle behöva hålla sina hästar tillbaka i dessa sammanhang.
   
  Brallan dras bäst av när målet lämnats öppet dvs det var vad det handlade om här, att göra lite narr av UI med ett försåtligt trick.
   
  Och Ingemar lyckades.
   
  Eller hur, Uppsala?

 25. Labbibia

  Uppenbarligen var Uppsala (initiativet) precis lika insnöade för exakt 2 år sedan som de är idag. 😀
  Trots ”Glåååbal Wååårming”
  http://www.youtube.com/watch?v=nr6F2_1LLx4

 26. bom

  Om jag vore Nigerian och tvingad att leva av brevbedrägeri så skulle UI definitivt vara bland mina första offer för den församlingen är då mer lättlurade än de flesta.
  Jadå visst får man skoja och inlägget luktade ju parodi lång väg!

 27. Rosenhane

  Tack Labbibia,
  du är ett pålitligt geni, ska bli kul att ses i januari! 😉

 28. Pingback

  […] idisslande av konspirationsteorier om låtsasskandalen ”Climategate” respektive tragiska försök till ”humor” bör ignoreras, om inte annat så av medkänsla med de stackars […]

 29. Amaze

  @9
  Ni är en skam.

 30. Ingemar

  # 28
  Hmmm, det är sannerligen svårt det här med att försöka göra en parodi på hur UI:are skriver. När verkligheten så ofta överträffar dikten … 🙂

 31. Thomas

  Ingemar #16, det är inget nytt. UI:s webadress vart ju kapad (av Jonny om jag minns rätt) redan precis när de bildats.

 32. Ingemar

  Thomas #31,
  Jag minns! Humor, Thomas, skoj, skämt, du vet 🙂
  Men det var inte Jonny.

 33. Peter Stilbs

  Emretsson #28 – jag trodde Du lämnat oss?