Tack för alla tips!

Jag vill gärna passa på att tacka er alla för att ni varje dag skickar mig tips om artiklar, studier och annat som rör klimatfrågan. Jag uppskattar det otroligt mycket. Ofta får jag tips på saker som jag annars kunde ha missat.
Samtidigt vill jag be om ursäkt för att jag inte använder alla de tips jag får, men med tanke på antalet mail som kommer varje dag är det i princip omöjligt. Jag hoppas att ni har förståelse för detta. Det är heller inte alltid jag hinner tacka er personligen. Därför vill jag passa på att tacka alla nu, på en gång. Ni hjälper mig enormt mycket! Fortsätt med det!
Under den närmaste tiden blir det glesare mellan inläggen. I mitten av nästa vecka åter jag över till Gotland och nästa lördag är det bröllop. Sedan ska vi tillbringa en ”smekvecka” i Frankrike och frottera oss med det fina folket (den gröna överklassen? 😉 ) på Rivieran.
Om ni har tips på hur vi kan ”överbrygga” den tiden och ändå se till att det blir liv och rörelse på bloggen vill jag gärna höra dem.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Stephen Graye

  Grattis i förskott M! (själv passade jag på att fria till min sambo i frankrike förra veckan)

 2. Lycka till.
  Kanske vi som åker snålskjuts på ditt arbete kan bidra?
  Jag kan ha ett inlägg om ett antal energisystem som kan komma att priskonkurrera ut fossilkol, kanske med rubriken.
  Undanröj klimatdebattens dödläge med teknikutveckling…
  Svempa kanske kan ha ett inlägg om hans utveckling av andras solcykelsamstämmighet med de sista 150årens globala temperatur?
  Varför inte låta ett av forumets skickligare på komunikation Patrik, göra ett inlägg?
  Kanske kan vi trumma ihop ett tiotal och maila dig inför din förestående smekmånaden?
  Tips tag inte med kompjutter eller ens gå in på ett Internetcafe..
  Jonas N kanske kan ta sin syn på hur politiker agerar utan att vilja ta till sig fundamental kunskap?
  Tänk om Thomas Palm kunde ha ett inlägg, med konstruktiva globalt möjliga åtgärder för ett än bättre liv till allt levande?
  (Det inlägget skulle jag skriva ut och sätta på kontorsväggen med tidigare klimatpoesi, från bloggen)
   
  Så kanske du kan finna en stand in, gärna kvinna, då det tycks väcka gubbars mer trevliga kommentarsmetoder?
  Många stora bloggar har fler aktiva, ex. neuclear green (jag vet att ni ogillar att de med CO2-hotet försöker vinna allmänhetens gillande av kärnkraft, men de har ofta mycket värdefulla inlägg.)
  Om ingen kvinna vill, kanske din medförfattare Lars Bern har tid?

 3. Patrik

  Tack för arbetet du lägger ner! 🙂
  Ha en bra ledighet och försök att koppla av från bloggen så gott det går!
  Jag misstänker att det kommer att skrivas en hel del ändå. 😉
  Kanske slår vi ett nytt rekord i trådlängd. 🙂

 4. Gunnar L: Bra förslag. Om någon vill får ni gärna skicka ett inlägg så lägger jag in det i schemat för publicering. 🙂

  Thomas är varmt välkommen att skriva ett.

 5. Lite praktisk fråga mitt i alltihop. Hur tar ni er till Gotland? Läste nyss att två av färjorna krockat utanför Nynäshamn. Ni kanske ska flyga.

 6. Kommer ett sakna att du tar det lite lugnt på denna blogg. Men det finns viktigare ting så, lycka till och hinka i er champagne, gåslever, skaldjur och andra godsaker. Ostron är ett måste.
  Och, take care out there!

 7. Piffa upp med en tripp til skattesmitaren, aktuell i dag i SvD,  Gro H Brundtland i Nice. Ni kommer inte längre enn til porten men ändå. Hon vågar nog inte visa seg i norska valrörelsen så SvD fär duga istället.

 8. Erik

  Ett bra tips är att ta med en laptop eller helt enkelt ge fasen i att åka alls. Vi behöver dig!

 9. Urban

  Trevlig semester Maggie!
  Försök att vila dig från bloggen. 
  Alla krafter kommer att behövas till hösten, med Reinfeldt vid rodret för EU. Det kommer att bli intressant.
  Fredrik vill ju redan nu bestämma att det ska var maximalt två grader varmare 2050. Eftersom ingen person tidigare i världhistorien har lyckats med något liknande är mina förväntningar höga. :=))

 10. Labbibia

  Ha det så skönt på Gotland nu Maggie. Kom hem därifrån igår förmiddag, en fantastisk ö är det!

 11. Magggie!
  Lycka till med bröllop och smekvecka! Den här bloggen tål nog en paus från din sida, även om dina bidrag med artiklar,  länkar och kommentarer är huvudorsaken till varför den har blivit så välbesökt.
  Kul idé att låta Thomas starta nya trådar.
  Men som sagt, koppla av och njut av ledigheten!

 12. Torsten Wedin

  Trevlig semester Maggie! Och lycka till med brölloppet. Grattis till er båda. Din  blivande make har ju dragit högsta vinsten. Jag hoppas du också dragit en vinstlott.
  Blir min visa ”Du ska inte tro ….” med till bordet? Jag skulle känna mig hedrad i så fall. Alliterationsdikten kanske kan läsas upp också? Be my guest!

 13. Dogdaze

  Maggie!
  Lycka till och trevlig semester som jag antar är en klimatsmart sådan. Det vore kul om du förde en dagbok som vi på bloggen kunde delar era klimartsmarta alternativ på resvägar ,boende och mat mm.

 14. Nåja, jag har inte åkt ännu. Men tack för alla gulliga kommentarer. Jag ska nog hitta på ett sätt att hemsöka er även från Cote d’Azur. 🙂

 15. ThomasJ

  Lycka till, Maggie!
  Kram!
  /TJ

 16. Jonas B

  Sällar mig till gratulantraden. Lycka till med resa och bröllop. Vi i fanklubben får väl bita ihop och klara oss bäst vi kan :=)

 17. Jonas B: Jag lovar att inte överge er helt och hållet. 😉

 18. Patrik

  Ja, Gunnars idé i början av tråden (som jag hade missat) är ju riktigt bra.
  Framför allt att låta Thomas göra ett inlägg! Han är helt klart min favorit-AGW:are alla kategorier. Vilken uthållighet den mannen har! 😀
  Såg en komplimang instoppad där också, tack Gunnar! Tveksamt om jag har något nytt att tillföra dock, är nog bättre på att hacka på vad andra skriver. 😉

 19. Hoppas du får en skön semester Maggie, kan behövas för att ladda upp inför en jobbig blogghöst. Och givetvis mina varmaste gratulationer och välgångsönskningar!
  Sedan ansluter jag mig till Gunnar och Patrik och tycker att Thomas (och kanske fler AGW-are?) kan få skriva ett gästinlägg om han så önskar. Många andra framstående bloggare tar in gästbloggare, kan vara en bra lösning på problemet så denna fina websajt inte står still de närmaste veckorna.

 20. Iven

  Maggie.
  Kanske bra för alla oss bortskämda  beundrare här på bloggen, att Du tar ledigt ett tag, åtminstone i samband med Ert stundande bröllop…
  Önskar Er båda ”Lycka till!” i Ert gemensamma framtida liv!
  Ha det bra och njut!
  Mvh. Iven

 21. Jag har gjort en datormodell som förutspår riskornen som kastas över brudparet med 95% konfidens. Se själva:
  ´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
  Jag får dock lägga in en reservation. Modellen har problem med moln. Ovanstående resultat är kanske inte riskorn, det är kanske regn. Men som folktron säger: regn på bröllop betyder tur.

 22. AOH

  Maggie
  Efter 44 års äktenskap brukar jag skoja och säga: „ fråga mig hur det känns att vara gift” Svaret är att det känns bra. Ǻr 2050 läser Fredrik R. din blogg och kommer att fråga sig själv: ” vad var det egentligen för tokerier jag sysslade med 2009 när Maggie gifte sig”
  Önskar dig och din blivande ”hulde make”allt väl för de kommande 44 åren och ännu fler.
  PS: Den mångkunnige Thomas håller för engångs skull med FR.
  “AOH – with roots in Legnica”

 23. Nej Maggie, det här äktenskapet kommer inte att gå bra. Jag har just fått resultatet från en ny modellkörning (med en ännu snabbare dator). Det visar att äktenskapet kommer att sluta med skilsmässa år 2364 (+- 12,786432 år) Jag förväntar mig att osäkerheten kan minskas ytterligare med fler iterationer. Men det är nu dags att du inser faktum: Gift idag, ogift om 355 år. Nu har jag inte lika lång erfarenhet som AOH, men rätt lång ändå. Min empiri säger att det är helt OK att vara gift. Kvinnor är som öl. Vackra att se på, luktar gott, smakar gott, sköna att ta på och man mår väldigt bra i deras sällskap. Det sexuella umgänget är inte heller oangenämt. Jag stipulerar därför att vi män bör verka för att xx-foster bör få utvecklas till fullgången graviditet. (Paul Erlich is full of shit, like the Nazis.)

 24. Osynlige: Fan också, skilsmässa, huh? Ja, jag tror ju benhårt på datormodeller, så det måste vara sant.

 25. Ja du Maggie #24
  Man lever så länge man njuter eller lider. Resten är bara en transportsträcka.
  Men visst är det roligare att njuta när man är medveten om att bakslagen också kan vara intressanta.
  Hörde nyss ett inslag på SVT 1 där Andreas Carlgren nämnde att de länder som vill industrialisera som vi har gjort bör hejda sig.
  Är det inte det som AGW-teorin handlar om kanske? Att stoppa konkurrensen från Kina och Indien…

 26. Gunbo

  Maggie,
  Önskar dig och herr Crusell all lycka!
  Det där med lycka är lite lurigt. Vi tror ofta att någon annan kan skänka oss lycka men de facto är det bara man själv som är ansvarig för sin egen lycka. Har ni nått den insikten kommer det att bli ett bra och långvarigt äktenskap.

 27. Gunbo: Tack för de snälla orden. Jodå, jag vet att man är sin egen lyckas smed. Och att lycka inte har något att göra med varken hälsa, rikedom eller andra yttre omständigheter. Lyckan finns inuti en och det gäller ”bara” att kunna plocka fram den.

  För mig är lycka de små tingen: moln som rusar förbi på en blå himmel, ett stilla regn över en sjö, långpromenad längs en vindpinad strand, en liten blomma vid vägkanten, ett barns leende…

  The Climate Scam är förstås också en riktig lyckokälla. 🙂

 28. Gunbo

  Visst, jag förstår att din blogg är en del av din lycka. Att känna att man är delaktig i någonting viktigt, ett engagemang, något man brinner för, är oerhört positivt för ens känsla av lycka. Utan det är livet ganska meningslöst, alternativt tråkigt. Och visst är det berikande att inte alla brinner för samma sak! Tänk så mycket vi berikar varandra om vi är öppna för varandras argument. Jag har lärt mig mycket på din blogg.

 29. Hej Maggie och lycka till i livet som gift. Du gör ett jättebra och livsviktigt jobb .Jag, Helena, gläder mig åt alla bra argument jag får i koldioxid frågan. Efter 46 fantastiska år som gift kan jag säga att det är fantastiskt men att det kräver en stor portion tålamod och kompromissande.   P-O E. lyckönskar er också.

 30. Helena: Tack så mycket och hälsa P-O så gott! 🙂

 31. Gunbo, men visst var det mest ’om människor’ du tordde dig ha lärt dig nya saker här. Inte i någon sakfråga. Eller?

 32. Gunbo

  Jonas,
  Äntligen har du förstått vad jag skrivit!