Svensmark drabbades av hjärtflimmer

Under gårdagens klimatdebatt i DR1 drabbades Henrik Svensmark av hjärtflimmer och kördes akut till sjukhuset. Hans tillstånd sägs nu vara stabilt. Svensmark har visst haft hjärtproblem tidigare och har därför en pacemaker.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter Stilbs

  Hu – såg skrämmande ut. Han är ju en så sympatisk person dessutom, som man söker kasta &%#” på.

 2. Tege Tornvall

  Han är rimligen utsatt för stor press. Det är många som mot en kompakt mur av ”konsensus” försöker föra förnuftets talan.

 3. Sören

  Läskigt. Det var visst något med en pacemaker han ska ha haft, kanske i kombination med annan elektronik i närheten?

 4. Sören

  Ja, undskyld, det första skrev du ju själv ser jag nu.. :-]

 5. J-O

  vi vet ju hur the ”CRU5” brukar uttrycka sig när en oponent dör…  Vi får verkligen hoppas Henrik kryar på sig.

 6. Peter

  Otäckt..

 7. Jag såg detta igår, det såg inte kul ut alls. Hoppas att han kryar på sig, och att det inte var ngt allvarligt. Kommentarerna på Youtube-sidan är delvis inte kul läsning (ang J-O:s kommentar #5)

 8. Sören

  Nu förstår jag tror jag: hjärtflimmer är det som triggar pacemakern; det är meningen med den, men pacemakern kan reagera lite kraftigare än avsikten är och också det hände.

 9. Claudius

  Ruggigt! Hoppas verkligen att han kryar på sig. Han måste lyckas hänga med tills han (snart) vinner mer allmänt erkännande!
  Det håller jag tummarna för.

 10. Jag tror inte en pacemaker räcker. Han måste nog operera hjärtat också. Hoppas att det går bra den här gången.

 11. Slabadang!

  Otäckt! Hoppas verkligen att han har repat sig.
  En sympatisk herre som bara genom sin kunskap och forskning råkat utmana otroligt politiskt starka krafter. Hur han bemötts av bland annat IPCC är rena skandalen i sig. Prestige är otäckt och det är många i kön som vill honom direkt illa. Jämfört med IPCCs oerhört tunna soppa till AGW teori, är Svensmarks betydligt robustare.
  När man läser kritiken av hans teorier är invändningarna tunnare än Ipcc s soppa. Det skulle vara intressant att intervjua Svensmark och be honom redogöra för allt tjuv och rackarspel han mött genom åren.
  Han får nog kolla både maten och bakom ryggen när han är ute.
  Tragiskt!! En man som forskar om stjärnornas betydelse för vårt klimat, en rent vacker och till och med smått romantisk forskning, blir klimathyenornas villebråd.

 12. Claudius

  Slabadang #11: Instämmer. För den som har läst Henrik Svensmarks och Nigel Calders ”The Chilling Stars” är det ingen tvekan om att Svensmarks teori är solid och grundad på verklig vetenskap, alltså något helt annat än IPCC:s luftiga svammel. Vi behöver bara tänka efter lite själva: Jordens klimat har varierat så att både istider och varma perioder har förekommit. 
  Och till skillnad från de hektiska ”förhandlarna” i Köpenhamn, som bara intresserar sig för atmosfärens sammansättning, kan Svensmark peka ut orsakerna till klimatets variationer.
  Hur tramsigt är inte detta: Man tror sig kunna påverka klimatet genom administrativa åtgärder, ungefär på samma sätt som man vill ”skapa mera dagsljus” genom att rucka på klockan under sommarhalvåret. Men Solen och dess planeter fortsätter sina banor inom galaxen, utan hänsyn till detta fjams.