Styrs världen av en domedagskult?

 

Citat:

World leaders have made complete fools of themselves at UN climate summit promoting ‘utter unscientific garbage’ – Tallbloke’s Talkshop (wordpress.com)
Is anyone anywhere impressed by COP26? Maybe those who enjoy tiresome heard-it-all-before apocalyptic-sounding climate waffle, or like travelling at someone else’s expense. The rest are left to cringe.
By Melanie Phillips – a British journalist, broadcaster and author whose weekly column currently appears in The Times of London.
What would happen if a doomsday cult were to take over the world? Science fiction? No. It’s happened

Elsa Widding

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Magma

  En talande beskrivning, tyvärr verkar vi ha fått in kulten i både SVT, regering, riksdagshus och i Bryssel.
  Även näringslivet verkar ha drabbats, eller så har de helt enkelt identifierat en ny marknad – ty det verkar som om riksdagshuset har lättare att spendera skattemedel på nya vindsnurror och kräva att landets hela fordonspark skall bytas ut inom några få år än att de satsar några kronor på sjukvård och pensioner.

 2. Rolf Mellberg

  Skulle världen vara en bättre plats om religionen hade haft ett större utrymme i de breda massornas psyke?

  Psykologiprofessorn Mattias Desmet har förklarat fenomenet ”Mass formation” (madness of crowds – skulle jag säga) med aktuell tillämpning i både klimat- och pandemin-frågorna.

  Här kommer en film där utmärkte Lasse Malmgren kommer in på detta vid 12 minuter och klimatet i form av den frustrerade Greta dyker upp vid 17 minuter. I övrigt handlar filmen mest om den andra stora galenskapen, Covid.

 3. Lasse

  Nog verkar det finnas vanstyre i elnätet i alla fall!
  Just idag när det är kallare än normalt i Norrland kostar elen
  30 ggr mer än vanligt där uppe.
  Vi söderöver får en dubbling av tidigare höga priser.
  Men det kommer att bli än värre!
  Tyskland kör kolkraften för fullt eftersom de stänger sina reaktorer:

  https://notrickszone.com/2021/11/28/slow-disaster-playing-out-as-germany-moves-to-shut-down-8-5-gw-of-baseload-nuclear-capacity/

  För Afrikas del föreslås däremot ny kärnkraftverk.
  https://wattsupwiththat.com/2021/11/28/small-modular-reactors-are-needed-in-african-countries/
  Samtidigt som Etiopiens huvudstad faller i händerna på upprorsmakare.
  Nog förefaller domedagskulten ha lyckats med en hel del.

 4. Lennart Svanberg

  Dagens Nyheter är väl det privata mediebolag som har störst ansvar för att sprida det hysteriska påståendet att jorden brinner upp. Deras totala avsaknad av självkritik dagar som dessa när kylan och elpriset slår nya rekord är patetisk.

 5. Sören G

  Framtida generationer kommer nog att förbanna dagens politikerkår för att de förstörde det samhälle som generationer före dem har byggt upp. Men inte för att de gjort för lite för arr stoppa ”klimatutsläppen”
  https://schillerinstitutet.se/brev-till-unga-om-cop26-kara-ungdomar-snalla-vakna/?fbclid=IwAR3arqx0_I5

 6. Rolf Mellberg

  #2 Mig själv

  Oj, jag missade länken:
  https://www.youtube.com/watch?v=R5O7PUDZWr0&t=954s

 7. Håkan Johansson

  Amundsson basen vid sydpolen har registrerat den lägsta medeltemperaturen sedan basen anlades 1957, april-sept 2021 har en medeltemperatur på -61 C, 5 grader under genomsnittet! Ryssarna har vid Vostok basen uppmätt -80 C som lägst och i paritet med rekordkallt vid den basen.
  Nikkaluokta fick erfara den kallaste novemberdagen på 50 år under det senaste dygnet med -37 C. Isen breder ut sig runt Antartica i snabb takt och isläget i Nord Ost passagen på andra sidan av klotet är onormalt för att vara i november, Danskarna rapporterar att isen har tillväxt runt Grönland under de sista åren. Domedagskulten fortsätter med sin skräck propaganda att planeten kokar, är de alldeles blinda för den faktiska verkligheten? Domedagskultens fanatiker begriper inte att klimatet har alltid varierat på grund av många olika faktorer. Klotet har ett stort miljöproblem, homo sapiens ohämmade utbredning och att jordytan förändras i en alltför snabb takt. Tack Elsa att du har tagit dig an denna fråga med en sådan stor energi. Vi behöver fler av din kaliber. Jag har just kollat spotpriset på el, klimatomställningen i Sverige kan bara beskrivas som korkad. Riksdag och Regering ett vuxen dagis. Den idiotism som kännetecknar energiomställningen i Sverige saknar gränser. Politikerna är nu en enorm belastning och kan beskrivas som samhällsfarliga. Det stora hål i energiproduktionen mellan Göteborg och sydligaste Sverige som avställningen av Ringhals har medfört orsakar enorma kostnader för hushåll och industriell verksamhet.

 8. Simon

  Tack Elsa!
  Klockrent som vanligt.

 9. johannes

  #7
  Frågan är om koldioxidmodellerna tillåter kölrekord överhuvud taget? Ens lokalt.
  Med den CO2 ökning som varit de senaste 50 kan inga nya köldrekord sättas enl de klimatreligösas modeller.
  Eller?

 10. Tackar!
  OT
  Lämpliga projekt för utvecklinsländer? Man undrar hur långt stolleproven skall sträcka sig. Utbildning, sjukvård, matförsörjning, energi mm blir sekundärt.

  BP tecknar avtal för Indonesiens första koldioxidförvaringsprojekt (Finwire)
  2021-11-29 13:31
  https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/11/29/bp-tecknar-avtal-for-indonesiens-forsta-koldioxidforvaringsprojekt.html

 11. Björn

  Vältaligt och innehållsrikt som vanligt! Okunniga politiker i klimatfrågan väcker löjets skimmer över sig själva.

 12. Ann Löfving-Henriksson

  Svar på frågan, JA och inte lär det bli bättre med en kvinnlig statsminister som inte bara sitter i sitter knät på utan också är en del av IMFs högsta ledarskap.

 13. jensen

  Science is settled. Konsensus råder. Således pseudovetenskap.
  IPCC´s uttolkare och domedagspredikanter har drag av sekt eller kult och uppföljer flera av sekt-kriterierna .

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Sekt

  https://melaniephillips.substack.com/p/the-tragi-comic-climate-doomsday#:~:text=The%20climate%20change%20cult%20is%20akin%20rather%20to,normal%20fluctuations%20in%20climate%20patterns%20over%20the%20centuries.

 14. stig morling

  En fråga ”tvärt om!” Alvar! (13) Det måste ju vara en väldigt viktig gas som man bygger lager för? Vad skall den lagras till för framtida nyttigheter????

  Salve

 15. Ivar Andersson

  Synd att kylan inte kom lite tidigare så att deltagarna och demonstranterna vid COP26 fick uppleva kylan i stället för att prata om den globala uppvärmningen. Alla minns kylan under COP15 i Köpenhamn.

 16. #14 Stig M.
  Ja det blir nog en investering för framtiden. En riktig guldgruva? Fint att de har överskott att spendera och investera!

 17. Lennart Svanberg

  Tack Elsa för klockrent inslag!

 18. Såg en dokumentär om Knutby på HBO. Likheten med den svenska klimatpsykosen var slående: Djupt rotade religiösa vanföreställningar, slutade i katastrof.

 19. Elsa

  #7 Tack Håkan för en träffsäker sammanfattning. Jag satt i förrgår, den 29:e nov och beskrev läget ungefär som du i min nya bok.