Sponsring sökes!

Parallellt med COP16-mötet i Cancún anordnar Europäisches Institut für Klima und Energie, EIKE, en alternativ klimatkonferens i Berlin (3-4 december). Bland de forskare som hittills tackat ja finns bl.a. Bob Carter, Ian Plimer, Fred Singer, Henrik Svensmark, Nir Shaviv och Jan Veizer.
klimatkonferens
Jag skulle gärna vilja ta mig dit för att se vad som händer och berätta för er här på TCS. Men återigen är jag beroende av era bidrag. Konferensavgift, flygresa och hotell kommer att kosta ca 6 500 kronor.
Ni som känner att ni vill bidra till detta ombedes vänligen sätta in en slant på mitt konto i Handelsbanken clearing 6633, kontonr 271 054 018. Så snart resekassan är uppe i 6 500 kronor, meddelar jag detta här på bloggen.
Tacksam för er hjälp!
Uppdatering 29/10 kl 9.00: Jag har fått ihop hälften av det jag behöver för att ta mig till Berlin. Ni som vill ha referat därifrån och kanske ljud- och videoinspelning ombedes vänligen lätta på plånboken. PS Hittills inte ett enda erbjudande från oljebranschen. Typiskt! 😉
Uppdatering 29/10 kl 14.30: Nu fattas det bara en tusenlapp, så jag börjar packa väskan. 🙂 Kommer även att ringa till OK/Q8 och säga att jag inte behöver deras privathelikopter. 😉

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. hahn

  Jag skulle vilja uppmana företag och institutioner som anser sig ha ett intresse i en öppen debatt i klimat och energifrågor att bidra med lite större belopp än vad en grupp privatpersoner kan göra. Alla skribenter här, kommer med läs och tänkvärda inlägg dagligen. Det tar mycket tid och resurser av Maggie, som tydligt visat att hon inte driver det här för pengar. Saker kostar pengar och jag hoppas att Maggie ska kunna medverka, och rapportera från intressanta sammankomster även framledes, utan att behöva satsa in sin privatekonomi för oss andra och saken.

 2. hahn #1
  Bra förslag tycker jag.
  Men hoppsan, nu läste jag din kommentar innan jag såg vad du kommenterade…  återkommer när jag läst vad maggie skrev…

 3. hahn #1
  Nu har jag läst lite om EIKE
  ”Wir sind das einzige deutsche Klima- und Energie Institut das vollständig privat finanziert wird.”
  Jo tack. Helt privatfinansierat, då spricker nog din idé om att engagera institutioner för konferensen. De företag som har ett intresse kommer nog att bevaka evenemanget – kanske.

 4. Nu har jag gett mitt bidrag!

 5. Maggie,
  det är klart att du skall till Berlin!
  Jag för över några hundra till ditt konto i morgon och uppmanar andra TCS-läsare att stötta din resa.

 6. Hallå alla!
  Kan vi inte sponsra både Thomas och Maggie? Dom verkar ju i alla fall kunna prata med varandra trots lite olika åsikter när det gäller nyanser.
  Tänk vilka intressanta rapporter vi skulle få. En skeptisk men ganska okunnig expert tillsammans med en lika skeptisk men väldigt kunnig expert.
  Visserligen skeptiska av olika skäl, och experter på olika områden, men jag tror att det skulle bli en betydligt intressantare rapportering från den sortens ”Alternativa konferenser”.

 7. hahn

  Uffeb #3, vad pratar du om?

 8. hahn #7
  Det jag skrev.

 9. hahn

  Uffeb, jag brukar aldrig någonsin kommentera dina dumheter men ska du inte ta och lägga ner, eller tänka till innan?
  Alarmistsidan har redan en konferens som heter Co16 i Cancún. Jag vet inte om dom behöver mer pengar?

 10. Thomas

  Maggie söker sponsring, och samtidigt skriver hon en artikel på Newsmill ”Kritiken mot oljebolagen är höjden av hyckleri” där hon hyllar dessa bolag. Kan man ana ett samband, eller är det elakt 🙂

 11. Labbibia

  Thomas
  Bara ett par veckor efter att AGW-aktivister bestämde att det var dags att glömma ClimateGate och ” gå till offensiv” dyker du upp på TCS efter en låååång tids frånvaro. Mer  debattsugen än någonsin
  Kan det finnas något samband? 🙂

 12. Thomas: Artikeln på Newsmill skrev jag eftersom jag blivit ombedd att göra det. 🙂 Tror du att oljebolagen nu ställer upp?

 13. hahn

  Thomas #10, jag är clueless. Du får nog hjälpa till här.

 14. hahn

  Eftersom jag, precis som Maggie och alla andra här helt ofrivilligt tvingas betala för era klimatlekar i värmen så kanske det vore på sin plats med ett litet bidrag som åtminstone täcker resa och logi till Maggie.  Thomas, jag vet 99-1 orättvisa till er fördel är helt otillräcklingt när det kan vara 100-0.

 15. hahn: Här är länken till Newsmill.

 16. hahn #9
  Jag känner till det.
  Men jag tvivlar på att konferensen i Cancún behöver mer pengar.
  Däremot tycker jag att den ”Alternativa” konferensen i Berlin luktar väldigt mycket affärsidé av det slag som jag vid ett antal tillfällen fått inbjudan till.
  De gångerna handlade det mer explisit om att det företag jag jobbade på hade fått  erhålla ett Quality Award som röstats fram av våra kunder. Inte riktigt samma sak här vill jag erkänna.
  Men visst finns det pengar att tjäna på att arrangera konferenser, och motkonferenser om det finns olika uppfattningar.
  En fin affär om många kommer.
  Jag kan nämna att jag varje gång tackade nej till en dyr och lyxig resa för att erhålla en meningslös kvalitetsstaty.
  Parallelen till den här typen av bussines är alla olika konstellationer i USA som åker runt och ”bevisar” att 9/11 var en djävulsk konspiration från toppar i USA´s regering och militär.
  Men jag tycker min idé om att sponsra de två kloka deltagran på den här bloggen för en gemensam resa och rapport.
  Föreslår därför en gång till att vi sponsrar Thomas och Maggie om dom reser båda två – och lovar att rapportera lika flitigt båda två.

 17. tty

  Thomas #10
  Du är obetalbar. Snart börjar du väl anklaga Sofia Arkelsten för att vara klimatförnekare eftersom hon har blivit uppsmord av Shell.

 18. Uffeb: Inget dumt förslag att skicka både Thomas och mig till Berlin. 🙂 Jag ställer upp! Men ”okunnig expert” är det inte en contradiction in terms? 🙂

 19. maggie #18
  Man kan vara expert på ett område, elle fler, men okunnig på ett annat område. 😉

 20. Labbibia

  Uffeb
  Aha, du menar ungefär som Thomas då? 😉

 21. Uffeb: Nåja, det är ju tur att jag är bra på nånting. 😉

 22. Labbibia #20
  Nej Labbibia. Jag tänkte mer på mig själv.
  Jag kan allt om mekanik, fysik och mentalt fokus som rör en golfsving, Men jag saknar förmågan att tillämpa kunskapen.
  Behöver jag lägga till en glad gubbe?

 23. Labbibia

  Uffeb
  Du kan alltså golfsvingen teorin, men klarar inte att överföra den till praktiken?
  När jag var yngre kallades sådant för ”dåligt bollsinne” 😉
  Å andra sidan var det väl John Daly som brukar säga ungefär…..
  Grip it and Rip it!

 24. Hallå!
  Varför är det så inne att gnälla på oljebolagen? Men olja/bensin köper de flesta gnällspikar! Maria W kan flyga och fara tack vare oljebolagen. Statoil som är till stor del ägt av norrmännen kan väl duga!! Gnäll på Airebuss, Boeing, Audi, Volvo, Scania, BMW, alla bilförare, bönder, präster som värmer kyrkor med olja……… osv i all oändlighet! Men det är tack vare oljan som inte 80% av befolkningen behöver gå och harva i jordbruket! Det är oljan som gett oss välståndet! För att få fram olja behövs oljebolag! Jag ger mig fan på att även Thomas åker bil! Äter mat som producerats och transporterats tack vare OLJA!! Kör han på etanol bidrar han till ökad svält!

 25. Labbibia #23
  Jag skojade när jag talade om teori och mekanik, men det fattade du nog.
  Mitt problem är att jag inte kan ”rip it” med samma pondus som John Daly, varken på banan eller i baren.
  Men visst finns det något sånt som kallas ”bollsinne”. Inte bara träning, utan något sorts medfött.
  Men vi slutar där om golf och bollsinne innan jag drar iväg med alltför många OT-rader.
  Det som är intressant nu är den ”Alternativa konferensen# i Berlin.
  Jag är intreserad av att bidra med en veckas cigarretsförbrukning, eller två, om Thomas och maggie sponsras gemensamt.
  Visserligen har jag nyligen dragit ner kraftigt på rökandet, men därför har jag pengar över. Och jag ställer upp med pengar som tidigare hade gått åt till rökandet. En hel del alltså.  😉

 26. Läste just Maggies Newsmill-artikel. Mycket bra!!! Blev lite upprepning i mitt #24. Men det behövs! Vi njuter ju alla tack vare OLJAN men gnäller ständigt på bolagen som levererar den.

 27. Slabadang

  Med tank på alla de 225 miljoner dollar som EXXON bistår Stephen Sneiders Stanford med så tycker jag ”oljelobbyn” diskriminerar skeptiker.Inte ens en extra tvätt på Statoilmacken erbjuder de.
  Jag vet varför.Olja är en lågmarginalmarknad.De tjänar pengar på att vi köper nåt när vi är inne på macken som de säljer svindyrt för att de vet att vi gör impulsköp även om godispåsen eller osten kostar tio spänn mer än på stormarknaden.Oljan kommer de fortsatt att sälja men möjligheten att täna nya pengar på nya dyra energiformer typ biodiesel eller vindkraft gör att de inte alls är negativa till den utveckling som NGO kör.De tycker at det är skitbra att energiproduktion blir så dyr och lönsam det bara går.Att skattepengar öses in gör inte affärsmöjligheterna mindre.
  Så babblet om oljelobbyns öden och äventyr är en saga som har med verkligheten att göra lika lite som ”the global warming story”.
  Om man utser en yttre fiende till planeten i form av CO2 så blir det naturligt att sagan innhåller onda låtsasfigurer också.Som likt svarta riddare bekämpar de gröna riddarna. 😉

 28. Slabadang

  Maggie!
  Sätt upp en ”donate” knapp så får du lättare in lite uppmuntran. 😉

 29. Labbibia

  Uffeb
  Jag kan mycket väl tänka mig att sponsra Maggie med ett litet bidrag.
  Thomas har såvitt jag sett inte bett om någon sponsring.

 30. M.Sc.Eng #24
  Det finns ingen större anledning på att klaga på oljebolagen än på andra bolag som har en jättemarknad som är svår att utsätta för konkurrens.
  Elbolagen t ex. Även om elbolagen i dag har svårare att distribruera sin produktion över hela världen utan inköp av nya och lokala producenter. 
  Ungefär som att det är svårt att producera olja om man inte har tillgång till källorna. Men hittils har det varit lättare att distribuera olja över stora avstånd än el…
  Och det finns annat intressant i jordskorpan som är intressant att utvinna än olja.
  Någon som funderat över kaoset kring  och i Afghanistan?
  Någon som funderat över varför Israel kan fortsätta att hamna i konflikt med sina närmaste grannar?
  När det gäller Israel så fattar jag noll. Kan väl möjligen bero på att det är kul att slåss om man alltid är i överläge, men den attityden trodde jag att man övervann före de flesta tonåren.
  När det gäller Afghanistan så handlar det om färre människor men större bit av jordskorpan. Där finns en hel del intressanta mineraler som ingen har plockat upp, eftersom ingen har haft vare sig kompetens eller ekonomiska resurser.
  Men framför allt, ingen bonde eller hantverkare i Afghanistan har väl någonsin behövt det som gömmer sig i berggrunden i landet…

 31. Leif Johansson

  Bidraget är insatt. Lycka till Maggie!
  PS Hälsa och tacka Johnny Fagerström för det otroliga arbete han gör beträffande vindkraftsfrågan.

 32. Labbibie #29
  Jag vet att Thomas inte bett om sponsring. Han har nog aldrig haft en tanke på att besöka evenemanget.
  Men jag tyckte att det var en idé för att bidra till det snabbt ökande samförståndsklimatet från tidigare alltmer löjliga klimat. Ibland nästan äckligt korkat debattklimat.
  Men det var ett tag sedan.
  Och maggie och Thomas är för en utomstående iakttagare de två som i kommentarsfloden visat en hygglig intelligens i debatten.
  Nu får Peter S, Ingemar och Jonny ursäkta. Ni betraktar jag mer som passiv back up till maggie. Ofta med instick av personligt intresse.

 33. L

  Uffeb, med tanke på att ditt pladder tar upp 10 ggr mer plats på TCS mot vad Maggie använder, borde du betala hela hennes resa tycker jag.

 34. Karin

  Uffeb #30
   
  Vad gäller Israel kanske svaret finns att finna här:
  Mike Wallace intervjuar Shahen av Iran 1974 (3 min)
  http://www.youtube.com/watch?v=hQgZ3oLp_WY
   
  Och det du sa om Afghanistan stämmer för Iran också
  http://www.youtube.com/watch?v=AJRcOF7rEfQ&feature=related
   
  Sedan upp till mer nutida politik, även om presidenten har bytts ut tycks målet vara detsamma:
  http://www.youtube.com/watch?v=8XQan1qo8T4
   
   

 35. L #33
  Ingen dum idé. Vi ställer upp efter antalet meningslösa inlägg.

 36. L #33
  Ingen dum idé. Vi ställer upp efter antalet meningslösa inlägg.
  Baserat på antal meningslösa inlägg så betalar den som har flest mest alltså… kul idé.

 37. Karin #34
  Tack för länkarna.

 38. Karin # 37
  Skojar du?
  De där länkarna visar ju på en betydligt sundare och mer jordnära världsbild än den du visat tidigare.
  Är jag modig nog att säga. Eftersom du tidigar efterfrågade mod i något inlägg.
  Men jag har mycket svårt att få dina inlägg för övrigt i samklang med de du länkade till här.
  Jag uppfattade dig mer som en anhängare av Sahra Palin och Tea Party-rörelsen i USA, men jag kanske inte fattar allt?
  Det brukar klarna om jag frågar och får svar dock.

 39. Torsten Wedin

  Thomas #10:
  När jag läser dina inlägg  börjar jag tvivla på att människan i genomsnitt är det intelligentaste ”djuret” på planeten.
  Maggie:
  Klart att du ska få ett bidrag. Jag ser fram emot din rapport.
  Totte

 40. Torsten Wedin #39
  …tvivlar på att människan är det intelligentaste på planeten? 
  Jo så kan man kanske känna ibland med det går nog över ska du se.  😉

 41. Torsten Wedin

  Maggie:
  Bidraget insatt. Trevlig resa!
  Totte

 42. Torsten Wedin

  Uffeb #40.
  Jag anser att människan är det enda djur som inte lär av sina egna misstag.
  Totte

 43. Bidrag kommer Maggie!  Från mej alltså, inte oljebolagen   🙂

 44. Torsten Wedin

  Uffeb #40.
  The brain is the organ that makes us think we think.
  /Totte

 45. Gunbo

  Totte,
  The brain is the organ that makes us think but who or what is ”us”?

 46. Torsten Wedin

  Thomas #10:
  Jag vet att du sover nu, svaga hjärnor måste sova mycket. Men citatet ”The brain is the organ that makes us think we think.” gäller i högsta grad dig.
  Ha det bra i din okunnighet!
  Totte

 47. Gunbo

  Uffeb,
  ”Jo så kan man kanske känna ibland med det går nog över ska du se.”
  Hi, hi, den var bra!!!

 48. Torsten Wedin

  Gunbo #45:
  Citatet sa att hjärnan är det organ som får oss att tro att vi kan tänka. Fast vi inte kan.
  Totte

 49. Gunbo

  Totte,
  Jag kan engelska och jag kan också tänka men vad är JAG?

 50. Torsten Wedin

  Maggie:
  Meddela gärna om det fattas bidrag. Det kanske kan lösas.
  Totte

 51. Torsten Wedin

  Gunbo #49:
  Du har en hjärna som får dig att tro att du kan tänka. 😉
  Totte

 52. Torsten Wedin

  Gunbo   forts:
  Det är bara några få människor i mänsklighetens historia som verkligen tänkt. Resten har låtsats tänka. Det är min övertygelse.
  Totte

 53. Torsten Wedin

  Gunbo:
  God natt! Vi hörs nån gång.
  /Totte

 54. Gunbo #45
  Bra fråga.
  Totte? Vad menar du?
  ”The brain is the organ that makes us think we think.”

  Hjärnan är det organ som får oss att tro att vi tänker… ungefär så menade du väl på svenska.
  Vilka är oss?
  Vad menar du med tro?
  Vad menar du med tänker?
  Kan man verkligen sammanfatta en grupps tro om rätta (eller fel)  tankar i en så kort mening?
  Tänker din hjärna så, tror du? Eller tycker du bara?

 55. Torsten Wedin

  Uffeb:
  Förstod du inte? Ja det var ju det jag skrev. Din hjärna får dig att tro att du tänker.
  Sov gott!
  Totte

 56. Gunbo

  Totte,
  Sov gott du också!

 57. Gunbo

  Uffeb #54,
  Tänkvärda tankar från en hjärna som försöker få en att tro att man tänkt dem. Sicken luring! 
   Jag tror nog som du att det det var du som tänkte (med hjälp av din hjärna).
  God natt!
     

 58. Torsten Wedin

  Gunbo och Uffeb:
  Jag tror att jag skapat ett nytt ”lingo”. Kul.
  God natt båda!
  Totte

 59. Börje S

  Hörni, jag försökte få in ett utdrag ur ett inlägg jag skrev på posten härunder på EFFEKTS hemsida.
   
  Hur jag än gjorde, så hade jag tydligen utlöst ett spamfilter. Nu är jag inte så hemma på termonologin; vad i detta jag kopierar in här kan det vara som genererar automatisk SPAMvarning?
   
  Jag tog bort ordet ”fiser”, för sådant får man inte skriva om, sa mamma, men för övrigt kan jag inte ta bort något eftersom alltsammans kommer från ”djupet av mitt hjärta”.
   
  ”OM MILJÖENGAGEMANG OCH DESS KONSEKVENSER
   
  Miljöpartiet är exempel på att enfrågepartier är fördärvliga. För att säkra rekryteringen och bidragsgivarna behövs en hotbild, verklig eller inbillad. Så småningom uppstår av nödvändighet ett tvång att mer och mer överdriva hoten för att säkra inkomsterna och behålla rösterna.
   
   
  Således, utan miljöorganisationers benägna hjälp hade aldrig klimatgeschäftet, ofattbart i sin världsvida omfattning, kunnat baxas fram till det sinnesrubbade vansinne vi står mitt uppe i idag:
   
   
  Korna släpper ut metan, HJÄLP! Haven stiger HJÄLP! Glaciärerna smälter, HJÄLP! Öknarna växer, HJÄLP! Stormar och orkaner kommer och tar oss, HJÄLP! Mailandet släpper ut koldioxid, HJÄLP! Surfandet också HJÄLP! Malarian kommer hit, HJÄLP! Trädgränsen flyttar norrut, HJÄLP! Isbergen faller i havet, HJÄLP! Människorna är för många, HJÄLP! Klimatflyktingarna kommer och tar oss, HJÄLP! Sibirien töar, metan, metan, det blir ännu mera metan, HJÄLP!
  Och koldioxidhalten i atmosfären ökar en hel milliondel om året, HJÄLP, HJÄLP!
   
   
  Och i en hotellsvit på översta våningen sitter miljökapitalisten tillsammans med millöpolitikern och betraktar förnöjt det klimathotsspektakel de med sådan framgång satt i rullning:
   
  ”Toppen, äntligen har våran lilla globala klimathotskampanj lett till precis sådan hysteri vi hade i åtanke”.
   
  Och medan de alltmer intensivt gnuggar händerna:  ”Snart, mycket snart är tiden inne att skörda frukterna ($$$) av det vi sått!”

 60. Labbibia

  Börje S
  Först: Tack för ett alldeles fantastiskt inlägg om den gamla ”goda” tiden!
  Vad gäller spamfiltret så är jag rätt säker på att det är alla ”HJÄLP” i texten som ställer till det.

 61. Jonas B1

  tty #17,
  ”Du är obetalbar. Snart börjar du väl anklaga Sofia Arkelsten för att vara klimatförnekare eftersom hon har blivit uppsmord av Shell.”
  Ja, Arkelsten är intressant i sammanhanget. Vilken ironi och illustration av vansinnet.
  1. Arkelsten är som alla framåt karriärister på ”the big gravy train” naturligtvis klimattaliban.
  2. Shell och ”Big Oil” är vid sidan av ”Big Bank” de stora finansiärerna av klimattalibanerna, vilket vi känner till men pk-media inte fattat eller låtsas att de inte fattar.
  3. Arkelsten låter sig bjudas på en resa till sydfrankrike för att titta lyssna på Shells politiskt korrekta marknadsföring om klimatet.
  4. Arkelsten anklagas för att gå Shells ärenden, vilket i pk-media underförstått betyder något helt annat än i verkligheten.
  5. Pk-media kan naturligtvis inte lägga ihop 2+2.

 62. Thomas

  tty #17, missade du smileyn? Håller du inte själv med om att det var ett komiskt sammanträffande?

 63. Börje #59
  Skulle tro att det är $$$.  Det används ofta i spam

 64. bom

  http://www.nbcsandiego.com/news/weird/Scientists-May-Have-IDd-Liberal-Gene-105917218.html
  En grupp sammansatt från Harward and UC San Diego har identifierat en ”vänstergen”. Den heter DDR4 hoppsan skrivfel DRD4 skall det vara. Dom som har den genen påslagen blir vänstertokar. Dom kan inte låta bli. Nu får vi se upp ordentligt så att inte dricksvattnet för oss alla får någon otäck tillsats som kopplar upp oss alla. Om man skall tro denna information så har vi förklaringen till de socialdemokratiska arvrikena.   Dom rår inte för det dom bara måste och man kan inte få dom att ta reson.
  Nu letar jag bara efter forskning som bekräftar att rökning först fördummar för att sedan (som det står på paketen) döda brukaren. I fördumningsfasen talas nog mycket om k-strimmor kanske?

 65. KristianA

  Dessa har fått bidrag från Miljöstyrningsrådet, Tillväxtverket, VINNOVA och OPIC
  http://www.positiongreen.com/pg/pgse.nsf/xmain.xsp
  Kanske nåt att pröva?
  För övrigt ger alla verk med ”e” mig värk med ”ä”.

 66. J-O

  Har du provat Tobaksindustrin ?  Om du ställer upp som Marlboro Woman  men en lite käck cigarett på alla bilder så rasar nog pengarna in.  Det fanns ju en Marlboro man (som rökte ihjäl sig )…
  Jag skall försöka lätta på plånboken lite och med lite tur räcker alla bidragen till en bra och god middag oxå  🙂

 67. J-O: Nej tack, rökning har aldrig intresserat mig nåt särskilt. Men jag gillar rökt fisk.

 68. OT men NASAs havstemperaturmätningar faller allt fortare och har gjort så ett tag. Som ni alla vet: Det är värre än vi nånsin trott … 🙂

 69. Hans

  L  #33:  Hear hear! Uffeb borde pladderkompensera ALLA här på TCS som tvingas uthärda hans fullständigt meningslösa nonsensinlägg.

 70. Erik Ganström

  Hej Maggie
  Nu är mitt bidrag också skickat, hoppas du får ihop så det räcker.
  Erik G.

 71. Hans: Äsch, Hans, nu är du hård. Tänk på att det är fredag. 🙂

 72. hahn

  Inget från Oljeindustrin? Det var konstigt? Dom borde ju bara längta efter att få klargöra för rabiata miljöreportrar om varför dom väljer att sponsra en blogg för klimathotsförnekare. Det är ju helt okontroversiellt. Bloggar som UI och andra extremister försöker väl aldrig sänka sig till att ”inseminera” att det skulle ligga pengar i botten. En sådan figur som Thomas skulle väl aldrig komma på tanken att föreslå ett samband mellan oljeindustrin och klimathotsförnekare?
  De som inte förstår ironin eller tycker att jag ska skriva insinuera, svara inte! orkar inte! 

 73. Karin

  Jonas N #68
   
  Ajaj! Låter som det kommer att bli en sen vår! Due to Climate disrupture, förstås?

 74. Hans

  Maggie: Ok då, han må vara förlåten… men bara för att det är helg… =)

 75. Slabadang

  Man förstår hur många karriärer som står på spel!
  Desperationen är i växande bland de vetenskapsmän som satsat all sin prestige på klimathotet.De få nu betala notan i form av pulveriserad trovärdighet.Ett mycket konkret exempel är proffessor Dressler som skall vara en framstående expert på vattenånga och moln i atmosfären.Hur korrumperad och uppenbart ohederlig kan man bli som vetenskapsman?
  Det är så man tar sig för pannan.Han gör vad som helst för att dölja faktum att det inte existerar någon ”hotspot” ovanför ekvatorn genom att bla hävda följande.
  Satellitdata och väderballonger är inte att lita på och alla dataserier säger inte samma sak.Den ”dataserie” han hävdar påvisar motsatsen är en utvärdering av de horisontala vindarna i området som bevis på att det finns en hotspot i alla fall!!!!!!!!!! Ett suveränt exempel på hur den logiskaordningen fungerar hos AGW.Stämmer inte hypotesen med data så ändrar eller förkastar man data istället för att ifrågasätta hypotesen.
  Man kan gott hålla med Lindzen som kommenterar Dresslers reonemang som ”absurt” och får alla med baskunskaper i atmosfärisk fysik att skratta. Att mäta små förändringar i horisontala vindar som bevis och mått på den horisontala temperaturen och klassa denna ”studies” bevisvärde som högre än faktiska mätningar och observationer visar bara hu långt Dressler har gått ut på plankan.
  Dresslers AGWområde är ju verkligen det som gjort total patron ur.Dressler är ingen vetenskapsman han är en politiserad idiot som visar vilka inte bara politiserade dumheter som uppstått med AGW cirkusen, utan även vilka personliga tradgedier de skapat. Dressler är så uppenbart pressad att han hittar på vad som helst.Vi har fått ursäkta uttrycket men det är relevant en mängd vetenskapliga ”hobbyhoror” som för pröjs av politikerna med våra skattestålar för varje ligg.

 76. Måns B

  Det blir nog inga pengar från mig i år heller 😉 , men jag är övertygad om att maggie får den support hon behöver av sina trotjänare även om pengarna nog är bortkastade på just COP16. Du skulle åkt till COP10 i Nagoya nu i stället maggie och hört hur man kopplar samman klimat och biodiversityfrågan. Annars kan du ju nöja dig med att lysna på Carlgrens presskonferens på MD’s hemsida (inför hans avfärd). Den piggar säkert upp 8) , han lär vara rätt drivande där borta denna veckan även om merparten av MSM inte nappat på det mötet.
  Uffeb, jag vet att du ofta får skit här, antar att du ändå får ut rätt mycket av att vara här ändå, i denna tråden är du i mina ögon behållningen hittils

 77. Måns B

  Jaha nu läste jag noggranare och såg att maggie åker till Berlin, ja det är ju lättare att begripa.

 78. Måns B #76
  ”Uffeb, jag vet att du ofta får skit här, antar att du ändå får ut rätt mycket av att vara här ändå… ”

  Du har så rätt.
  Det finns ju några här som bidrar med intressant kunskap, men det är inte ointressant att läsa andra kommentarer heller. Men då utifrån ett helt annat perpektiv.  😎

 79. Michelangelo

  Local revolts by British residents against wind farms are to blame for the number of planning approvals hitting record lows, an industry report has warned.
  More than 230 campaign groups across the country are putting plans to generate more than a quarter of Britain’s electricity in jeopardy, it was claimed.
  New figures show one in three wind farm applications were approved by councils amid heightened opposition from angry residents.
  Approvals in England has fallen by 50 per cent half over the past year while the number of new wind farms coming “on-stream”, or becoming active, has dropped by almost a third.
  The report, from RenewableUK, which represents the wind farm industry, blamed a groundswell of opposition in areas including Kent, Yorkshire and Cornwall and Scotland.
  The report, to be published next week, casts doubt on the government’s ability to meet its ambition of generating a fifth of Britain’s energy from renewable sources by the end of the decade.
  “The industry has significant concerns for both the rate and consistency of local decision-making on projects yet to come forward for determination,” the report concluded.
  According to the report, seen by The Independent, it can take seven years to build an offshore wind farm and more than two years to obtain planning permission.
  But changes to planning laws, due to be announced later this year, are expected to make it harder for wind farm to be built as local councils are given more power over decision making.
  “The court of public opinion plays a big role here,” said Maurice Cann, head of planning at Hambleton District Council.
  “I can see the situation getting worse. Some of these structures are 125m high and have a huge visual impact.
  “It does not surprise me at all that so many applications are getting rejected.”
  Michael Hird, from the Campaign against Wind farms, said his group’s campaign was working while environmentalists called for a compromise.
  The Daily Telegraph, 28 October 2010
   

 80. Claudius

  Maggie, det tar ett par dar innan bidraget via min bank är framme hos din bank. Och så är det väl för alla som inte har samma bank som du, dvs SHB.
  Mycket lovande att Henrik Svensmark och Nir Shaviv är inbokade! Emotser din rapport med allra största intresse.

 81. Christopher E

  Michelangelo #79.
  Heja motståndet! Det ökar snabbt här också.
  Fast här i Sverige vill de styrande hellre minska än öka det lokala inflytandet, förstås 🙁

 82. hahn

  Maggie, inte ett knyst om du tänker åka JET plan.
  🙂

 83. Claudius: Svensmark har jag träffat, men inte Shaviv. Det ska bli mycket intressant.

 84. hahn: #82 Jag vet, för då får jag ju shell.

 85. hahn

  Det blir inte kul att få Shell av AGW gänget i så fall.

 86. hahn

  Ok

 87. maggie #83
  Appropå Svensmark, har du sett det här om månens inverkan på nederbörden på yr.no.  http://www.yr.no/nyheter/1.7353524
  Det kanske är något som medverkar till att stärka Svensmark såvitt jag förstår. Även om det här tycks handla om nederbörd snarare än molnbildning, men utan moln blir det ju ingen nederbörd… så det kanske till och med stärker hans teorier.
  Och en liten egen fundering om det där med kondensationspartiklar och nederbörd:
  Att man kan utlösa droppansamlingar i moln som ger nederbörd är ju väl känt. Det har ju testats och använts länge.
  Men att man kan bilda moln i atmosfären när det inte är rätt tryck, luftfuktighet och temperatur för molnbildning har jag inte läst eller hört talas om.

 88. maggie #83
  Appropå Svensmark, har du sett det här om månens inverkan på nederbörden på yr.no.  http://www.yr.no/nyheter/1.7353524
  Det kanske är något som medverkar till att stärka Svensmark såvitt jag förstår. Även om det här tycks handla om nederbörd snarare än molnbildning, men utan moln blir det ju ingen nederbörd… så det kanske till och med stärker hans teorier.
  Och en liten egen fundering om det där med kondensationspartiklar och nederbörd:
  Att man kan utlösa droppansamlingar i moln som ger nederbörd är ju väl känt. Det har ju testats och använts länge.
  Men att man kan bilda moln i atmosfären när det inte är rätt tryck, luftfuktighet och temperatur för molnbildning har jag inte läst eller hört talas om.
  Men det kanske går.

 89. ThomasJ

  Slabadang: förvisso OT i denna tråd, måhända ändock av intresse? 😉
  http://www.svensktidskrift.se/?p=15141
  Mvh/TJ

 90. ThomasJ

  Michelangelo #79: Tack för den länken – mkt intressant! 🙂
  Hos mig väckte följande speciellt intresse:
  ”But changes to planning laws, due to be announced later this year, are expected to make it harder for wind farm to be built as local councils are given more power over decision making.
  “The court of public opinion plays a big role here,” said Maurice Cann, head of planning at Hambleton District Council.”

  Dvs. 180 grader mot vad den svenska riksdagen beslutat genom förändringen av prövningsförfarandet. Som måhända bekant har oxo Energimyndigheten givit 7,3 miljoner kronor till Västerbottens länsstyrels + några kommuner där för att PÅSKYNDA etablerings-processen… Man kan/gör ph**n ta mig baxna för mindre!  🙁
  Mvh/TJ

 91. Gunnar Strandell

  Uffeb #6
  Tanken att det vore intressant om både både Maggie och Thomas besökte till konferensen dök också upp i min njure denna morgon.
  Det kanske ligger något i Thomas påstående om att vi som följer TCS börjar bli en sekt som tänker lika.
  I så fall är väl  Thomas också på väg att bli en del av den! 
  Välkommen Thomas! 😉
  Jag ger ett bidrag till bagageövervikt eller klimatkompensering för hemresan.

 92. Gunnar Strandell #91
  ”Det kanske ligger något i Thomas påstående om att vi som följer TCS börjar bli en sekt som tänker lika.”

  Hi, hi, fniss. Kul beskrivet hur dina njurar tänkte till…
  Men skämt åsido.
  Det hade varit intressant att få höra hur Maggie och Thomas hade refererat mötet i Berlin. Och hur deras personliga möte hade inverkat på övriga debattter och kommentarer på bloggen.
  För trots allt är det i mitt tycke bara Maggie och Thomas som lyckas få till en dialog ibland.
  Det är många andra som jag beundrar för deras tålamod trots alla invektiv och meningslösa personangrepp. Ingen nämnd men ingen glömd.

 93. Labbibia

  Gunnar Strandell
  Håller inte med dig. Snarare är det MGN, Minsta Gemensamma Nämnare, som gäller. Och den är åsikten att ”klimathotet” inte existerar, alternativt är våldsamt överdrivet. Annars spretar det rätt friskt här, vilket inte gör det hela tråkigare…….
  Sekt…..bara ytterligare en halmgubbe från halmgubbarnas mästare, Thomas Palm.

 94. Maggie!
  Jag gillar din ”sense of humor”.  Kanske trött men hittar inte en talande svensk översättning. ”Känsla för humor”  hmm,

 95. Kenneth Johansson

  sinne för humor

 96. Slabadang

  ThomasJ!
  Tack för länken till Svensk Tidskrift. Det ä’r synd att de är så vilsna om Public service roll och legitimitet.Om de ser på varumärket och analyserar vad som kan göra det fullständigt unikt så hittar de svaret i det ursprungliga uppdraget.Det är just opartiskheten oberoendet och sakligheten som utgör public services unika värde och funktion.
  Att SVT och SR ISTÄLLET har använts som krattan i manegen för de politiska besluten och som det politiskt korrekta etablissemangets indoktrineringsverktyg, utgör det verkliga hotet mot PS existens och legitimitet.
  För politiker oavsett partifärg så är en statlig television precis som klimatmodellerna för klimatvetarna.Har du väl dem tillgängliga så kan de fås att påstå och försvara precis det du önskar.
  Även Moderaterna som av hävd hatat vänsterfästet ute på Gärdet inser nyttan av att SVT håller SD och klimatskeptiker och andra obekväma åsikter och analyser ute.
  Så förrädiskt …….. så förrädiskt och SVT vet precis hur långt de kan gå utan att tappa husses humör.
  Varför är det så viktigt att ha stora tittarsiffror? På vilka program och av vilka skäl? Det är dags för en revolt mot SVT occh SR för public service och en fungerande demokratis skull.

 97. Inge

  Konferensen borde bli väldigt intressant eftersom det  är här de innovativa idéerna släpps in. AGW-sidan tror sig veta alla svaren fast de inte ens känner till de naturliga förändringarna.

 98. Inge

  Maggie nämner att Nir Shaviv kommer till konferensen. Hans forskning är mycket intressant och och visar samstämmighet med Svensmarks forskning, tillämpat på lång tid.
  http://www.sciencebits.com/ice-ages