Snart på Newsmill!

Håll ett öga på Newsmill ikväll. Jag har skrivit ett par rader om glaciärerna. 🙂

Uppdatering: Det ryktas om att även Lars Bern kommer med en artikel i ämnet!

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Claudius

  Kolla Susanna B:s blogg idag, http://blogg.svd.se/klimatochmiljo

  En klar pudel.

 2. Ernst Göran Westlund

  Utomjordingar om koldioxidfaran.
   

 3. Cladius #1

  Hur menar du med pudel? SB refererar ju bara till en del nyheter som framkommit när det gäller grava  fel i IPCC´s rapporter.

  Reagerade du inte på slutklämmen i hennes artikel?
  Det gjorde jag.

 4. Idag var jag på detta Elforsk-seminar. Skal man döma etter skillnaden på finska och svenska presentationer,  kann man fråga sig om Sverige menar allvar med att bygga nya reaktorer. Och i vanlig ordnig, när en norrmann frågade om plassering i bergrum var aktuelt, ble det språkförbistring och skratt.

 5. Intressant

  Susanna B återuppstår på SvD som…..  skeptiker!?
  http://blogg.svd.se/klimatochmiljo?ID=17820

 6. Frågan är om glaciärer på 7-8000 m höjd och på Himalayas breddgrad kan smälta över huvudtaget om inte temperaturen stiger mycket mer än vad IPCC förutspår. Läs för övrigt mitt  inlägg på Newsmill i denna fråga http://www.newsmill.se/artikel/2010/01/21/ipcc-har-gissat-fel-om-himalayas-glaci-rer

 7. Maggie!

  Läste nyss ditt inlägg på Newsmill.

  ”I detta läge ser jag egentligen bara en möjlighet (för att helt skrota IPCC går väl inte): att instifta en andra konkurrerande klimatpanel och låta den komma med egna, av IPCC opåverkade slutsatser och rekommendationer. Så att vi åtminstone har ett val, en andra åsikt, en alternativ plan. För där alla tänker lika tänker ingen särskilt mycket.”

  Bra tänkt och bra skrivet Maggie, men hur ska det gå till?

  Hur ska oliktänkande lockas till en gemnsam syn?

 8. cg

  Claudius #1

  Var in på länken. Blicken föll på en annan artikel som handlade om att Susanna Baltscheffsky fått 100 000 kronor i ett pris av Världsnaturfonden. I mina ögon en form av korruption, mäktiga intressen som köper sig lydiga journalister. Hur ska den här journalisten någonsin kunna anses ha någon trovärdighet när hon låtit sig köpas av mäktiga intressen? Det är förvånansvärt att SvD dessutom framställer det som något positivt att deras egna anställda tar emot cash från den här typen av organisationer. Vad blir nästa steg? Vem blir först att tilldelas Hells Angels stipendium? 

   

 9. cg#6
  Kvällens ”Huvudet på spiken” -utmärkelse går till dig!
  Mvh/LorentzB

 10. Steve

  # 6 om Hells Angels stipendium:  Reklam för konkurrenterna blev det redan 2007.  Hemma-hos-reportage hos Bandidos: 
  ”Från Göteborg till Västerås. ­Vidare till Stockholm och sedan Ludvika. Eddy Pavers reseschema påminner om en politiker på valturné. Men medan politikern gör allt för att sprida sitt budskap gör han precis tvärtom. Tills nu. Här ger mc-ledaren sin sanning om Bandidos.”
  ”Banditernas boss – om ett liv utanför lagen”
  Bild:  Ett år som prospect är över. Jeffrey från Stockholm upphöjs till Probationary member. Nu har han rätt att delta i möten med andra Bandidosmedlemmar. Stämningen i rummet är hög när den ena provmedlemmen efter den andra omfamnar Eddy och de andra ledarna efter att de fått sina nya märken.
  + Bildspecial — bild 1 – 9
  Fredric Karén, idag chef för SvD.se
  SvD.se, 16 december 2007, 13.05. Senast ändrad: 15 januari 2008, 14.49
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/banditernas-boss_691877.svd

 11. ThomasJ

  Rosenhane #7: Förslag correction: ”Fjolårets Huvud på spiken.”
  Stackar’n är ju på väg(?) att vakna nu.. 2010…  😉 
  Utengemärkt bra cg!

  Mvh/TJ

 12. FcH

  Observera att SB:s blogg numera saknar kommentarsmöjligheter. SvD vill inte längre ha en dialog med sina läsare. Har mailat Fredric Karen som ansvarar för svd,se. Han tar bort mina mail utan att läsa.  Kanske fler som vill fråga Fredric Karen vad han menar? Ansvarig utgivare Lena K  Samuelsson verkar ha gått under jorden. Jag tror att media börjar få kalla fötter, man har målat in sig i ett hörn och agerar därför arrogant och aggressivt.  Tyvärr är det inte bara klimatet som SvD inte vill diskutera. Senaste tiden har åsiktspolisen varit väldigt aktiv i kommentarerna. Verkar också som SvD har egna ”kommentatorer” som deltar i debatten. Har loggat flera händelser som gör att jag undrar om vi lever i DDR?
  SvD stinker. 

 13. TJ,#9
   hur som haver,  oavsett om vi talar om antedeluviansk tid eller innevarande så är cg  helt rätt ute i sina refllexioner kring SusannaB:s premie. Och orginal-Susanna skulle nog ha häpnat över beloppet!
  Osäker på om den har förekommit tidigare och eftersom det var längesedan  något musikaliskt var på tapeten, länkar jag  ett adekvat musikinlägg på temat Susanna:
  YouTube – Povel Ramel – Var är tvålen (broder?) Orginal! Bättre ljud!
   

 14. ThomasJ

  Rosenhane #11: Yes, var i humhum är tvålen… nåt för några att fundera över.
  Neverthless; gårdagens partiledardebatt som åhördes i ’P1’ gav, efter 3-5 minuter (ca), vibbar till den härliga Yngve Gamlinska: ”Tristdebatt i andra svamlaren” 
  Finns detta Sedelärande tillgängligt på ’nätet? Om så, pls lägg ut! Plenty Thanks.

  Mvh/TJ

 15. TJ,
  Tyvärr, men istället en favorit i repris:
  YouTube – robert broberg väder

 16. YouTube – Robert Broberg* Väder-leken

 17. Claudius

  FcH #12: Svenskan har också slutat att på nätet lägga ut det fåtal insändare som dom publicerar i pappersbladet (numera endast på onsdagar). Så slapp dom besvärliga kommentarer!

  Framför allt är det FEGT.

 18. Claudius

  Jag tittade på Susanna B:s blogg, slutet meddelar:
  ”Experter som the Guardian har talat med säger att det dröjer minst 300 år innan Himalayas glaciärer försvinner.

  Ismängderna i Himalaya är så stora att de omöjligt kan smälta till 2035. År 2350 är en mer trolig uppskattning.”
  Guardians experters 300 år transformeras av Susanna omedelbart till 40 (!) Och några av oss här på TCS hänger kanske med då, och kan kolla?