Slaget om vindkraften och fastighetsvärdena rullar vidare

Vindkraft i sikteVindkraft och fastigheter
Debatten om vindkraft och fastighetsvärden mellan Svensk Vindenergi och Föreningen Svenskt Landskapsskydd går vidare i Göteborgsposten och på sajten Teknikdebatt.
Svensk Vindenergi påstår att man köpt en opartisk utredning ”Vindkraft i sikte”. Men ”Vindkraft i sikte” är definitivt inte opartisk. I det sunda förnuftets namn borde även Svensk Vindenergi begripa att projektering och byggnation av stora vindindustriområden givetvis påverkar fastighetspriserna i närområdet.
Artikeln som startade det hela

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. ThomasJ

  Hur i hela humhum förväntar sig Svensk Vindenergi finna trovärdighet i att DE har beslutat köpa en ’opartisk utredning’ ?????
  Jösses!
  //TJ

 2. bom

  Dom har nog tagit intryck av regeringens agerande. Man utreder och utreder tills ”rätt Svar” dyker upp.

 3. Kent Forssgren

  Det går inte att göra en utredning om hur fastigheters värde påverkas av närheten till vindkraftverk. Detta är alltså min hypoptes. Som en hypotes kan den idock nte bevisas förän en undersökning gjorts. Den undersökningen kan göras först om några decennier.
  Dom som bor så nära att de är fysiskt och psykiskt drabbade av vindkraftverk har inte råd att sälja sina fastigheter, därför att ingen vill köpa dem annat till ett rejält underpris. Och då kan dom inte köpa en ersättningsfastighet värd uttrycket. Då blir det heller inget underlag för någon statistik. I alla fall inte det vi här kallar för statistik.
  Men om några decennier när de drabbade fastighetsägarna har avlidit kanske det blir ett statistiskt underlag. Men, då borde den statistiken också ha med en ny parameter, används fastigheten fortfarande till bostad?