Skriv under här:

För något år sedan roade sig någon med ett psykologiskt test om hur väl folk i allmänhet läser dessa flersidiga ”License agreements” som följer med mjukvara eller nya operativsystemversioner till dator eller mobiltelefon. Man hade smugit in passager om att användaren härmed donerade alla sina tillgångar till licensgivaren, liksom sin förstfödde son etc. I stort ingen noterade vad där egentligen stod, utan bara klickade ”Agree”.

Nu är ju ovanstående ganska harmlöst och rätt roande – men vi står mitt uppe i saker som verkligen inte är skämt utan blodigt allvar.

Ganska nyligen skrev vår nuvarande statsminister på ett dokument ”Agenda 2030” å våra vägnar i New York. Om han verkligen förstod vad där står, blir man ännu mer mörkrädd. Bland annat Peter Krabbe har kommenterat innehållet och dess implikationer på sin värdefulla blogg, bl.a. i detta inlägg https://peterkrabbe.wordpress.com/2015/10/24/2030-agenda-och-den-nya-varldsordningen-nwo-en-sammanfattning/ Man blir sömnlös för mindre, och det finns ytterligare djupanalyser på hans blogg av dagens samhällsskeenden för ”Det sovande folket”, som vår tidigare statsminister en gång använde som boktitel https://sv.wikipedia.org/wiki/Det_sovande_folket

Nu gäller det snart Paris, och COP21-dokumentet. Har någon överhuvudtaget läst eller sett något i media om det? Vore det inte bra att veta vad där står, innan man skriver på? De flesta har ju bara inbillats att om Parismötet ”går bra”, så är ”klimatet räddat”.

Om någon vill läsa det senaste utkastet finns det att ladda ner här i PDF-form (ca 50 sidor). Liksom ovan nämnda ”License agreements” är det juridisk text mest lämpad som sömnpiller – men i botten är innehållet mardrömsframkallande. Jag har fått det via vännerna i Klimatsans-gruppen – tack.

Någon som orkar läsa? Tror ni våra ”klimatförhandlare” läst och förstått (/velat förstå)?

cop21Det är troligen inte olikt Durban och Cancun-dokumenten, som ju har granskats av några, och översatts till förståeligt innehåll av speciellt Lord Monckton. En svensk sammanfattning av Durban-analysen finns här http://everykindapeople.blogspot.se/2011/12/den-oforblommerade-galenskapen-i-durban.html, och originalet finns återgivet ex här.

Ett utdrag ur ovanstående bloggkommentar:

analys

— och så vidare. Någon som tror på fullt allvar att ”detta räddar klimatet”?

Nej – det är inte alls det det handlar om. Lennart Back (som jag inte känner, eller haft kontakt med tidigare) skrev nedanstående utmärkta insändare i NWT i slutet av juli. Han ställer samma frågor och framför krav som i detta inlägg.

back

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Allan Forsling

  Vad får en regering förbinda sig till utan att ha haft en folkomröstning först? Det borde de ju inte vara rädda för, med tanke på den massiva propaganda som förekommer.

 2. Ann lh

  Ja, ett rimligt krav är naturligtvis att Sverige lämnar Walk Over till COP21 och att ansvariga politiker från samtliga partier sätter sig in i COP- dokumenten och deras konsekvenser och därefter med kunskap och insikt snarast tar initiativ till en allsidigt upplysande debatt i klimathotsfrågan. Först efter det kan det bli aktuellt med folkomröstning – om ja vaddå? Ja eller nej till att ge upp vår suveränitet för att ingå som lydregion i ”den nya världsordningen”?

 3. Ann lh

  Peter!
  Du är verkligen på hugget idag! Härligt! Jag hoppas att vi alla var vi än befinner oss i landet skickar Dina inlägg vidare till lämplig/a mottagare på resp. lokaltidningar – för kännedom.

 4. latoba

  Det är alltid för sent
  Klimatmötet COP21 i Paris i december är lågt räknat det elfte klimatmötet inför vilket det utropas att det är sista chansen att fatta nödvändiga beslut för att förhindra en klimatkatastrof orsakad av oss människor och vårt liv och leverne. Under alla dessa år har något som liknar vägen mot en katastrof inte inträffat. Trovärdigheten hos IPCC och dess budbärare, svenska och andra, borde ligga på noll, men svenska media och politiker bryr sig inte om fakta.

 5. Håkan Bergman

  Tacka vet jag Richard Stallman, inget tjafs där.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/GNU_General_Public_License
  Undrar vad oddset är på att Åsa Romson fortfarande är minister när det bär av till Paris, det lär knaka ordentligt i regeringen nu.

 6. Peter Stilbs

  Håkan – har Du inte klistrat fel?

 7. Ingemar Nordin

  Tack Peter!

  Frågan om vad Sverige tänker skriva på i Paris är väl den viktigaste frågan inför det mötet. Vad kommer den här regeringen att binda sig vid om de godkänner utkasten till avtal ovan? Vad binder den rödgröna regeringen upp alla kommande regeringar fram till 2030 i och med att de undertecknar Agenda 2030? Men som vanligt är MSM totalt ointresserade

  Jag och Peter Krabbe skrev en debattartikel, baserad på bl.a. hans och mina blogginlägg https://www.klimatupplysningen.se/2015/10/04/hur-mycket-kostar-oss-cop21-paris/ och skickade till alla stormedia i tur och ordning. Ingen var intresserad. En del var snabba med att svara nej för att de inte ”har plats”, andra brydde sig inte ens om att svara.

  Det här ointresset för en fullkomligt legitim uppgift för Sveriges journalister att skriva om är en stor skandal. Men förmodligen är själva frågan så känslig att ingen ens vill fundera på vad vi ger oss in i. Men gissa om våra åtagande kommer att påverka våra skatter, pensioner och energipolitik i framtiden!

 8. Ann LH

  OT – P1 har nu i eftermiddag underhållit oss om Kiribatis blöta framtid. Finns det någon, tty (?) som kan upplysa om tex plattrörelser och annat som ev. kan ha betydelse för de förändringar som påstås ske?

 9. Daniel Wiklund

  Lite OT. Idag startade Run for your Life. Den startade i Kiruna. Det snöade idag. Det är ett inslag varje dag i lokal-tv om klimatförändringarna, och det tas upp som vår tids ödesfråga. Även lokaltidningarna har artiklar varje dag om klimatförändringarna, och scenariot är att klimatkatastrofen i bästa fall kan undvikas, men då krävs det stora uppoffringar av folken runtom i världen. Fast egentligen är det ju för sent. Men det har det väl å andra sidan alltid varit.

 10. Peter F

  Ann LH

  Jag mejlade P1 med en massa länkar om läget i Kiribatis och ifrågasatte varför de inte redovisar fakta.

  Efter hänvisning till IPCC och BOM kom denna sammanfattning……..

  ”Till syvende och sist är ju dock reportaget en stämningsbild från Kiribati, där de boende själva kommer till tals om sin situation och sin verklighet, som de själva uppfattar den. ”

  I reportaget sägs bl a att havet kring Kiribata stiger med 3 mm per år ! De får det att låta som något mycket allvarligt, när det i själva verket är just vad Bengtsson m fl konstaterat gälla världshaven i allmänhet, dvs inget speciellt. Reportaget får väl ses som en del av den allmänna hysterin inför Paris. Daniel redovisar ytterligare en del av detta.

 11. Ann LH

  Peter F, tack, tack! Ja, det stärker ju bara att media har tappat vett och sans nu inför Paris.
  Jag kollade runt lite och hamnade hos Judith Curry. Där fanns det en del att läsa om hur människan påverkar den känsliga naturen på atollöarna. Tex fiskar de som bor där mycket. Stora fiskar som betar på reven håller ”växtligheten” nere. Överfiskas det börjar svamp och alger och annat havsogräs att växa över korallerna, vars invånare som inte klarar sig och korallerna dör. Det är alltså ett ex. på att överbefolkningen (!) kan förstöra reven som då inte längre byggs upp utan eroderas och marken ”sjunker”. Ytterligare ett ex på att intervjuer med lokalbefolkningen kanske inte alltid ger bakgrunden till förändringarna. Bara som ett exempel!

 12. Karl-Oskar

  Det är lugnt, James Bond är på vår sida jag har sett den nya filmen där hans fiender var en klubb i Rom och skurkarna heter Mr Green och Sierra.

 13. Tudor

  http://www.vk.se/1566688/replik-klimathysteri-satter-vetenskapen-pa-undantag

 14. Argus

  Hm.

  De där hakparenteserna i klausulskrivningen; är de fragment som vissa delegater inte vill ha med, men andra vill?

  Själva läsningen går bra vilket som…, men alternativen ger alternativ sas…
  Hur kommer en byråkrat av det rätta virket att förhålla sig till ’tyckmånen’?

  Hoppas på ett liv efter Sundbyberg-Paris!

 15. Lasse

  Kiribati är en atoll som växer.
  ”Using historical photographs and satellite imaging, the geologists found that 80% of the islands had either remained the same or got larger – in some cases, dramatically so. ”
  Men livet på öarna är ändå hotat eftersom bosättningen förorenar grundvatten som används som vattentäkt.
  http://www.bbc.com/news/10222679

 16. ThomasJ

  Tack Peter – båda två 😉 ! För intressanta analyser/upplysningar rörande COP21 och, inte minst, Agenda2030!
  I sanning skrämmande ’visioner’ som de anonyma klimatpolitokraterna hittat på och att ’tro’ att Löfvén etCons öht har/haft/ en blekaste aning om vad det handlar om är makalöst naivt!

  Tog i förra veckan kontakt med miljödepartementet för att få reda på (bl.a.) vilka personer som kommer att deltaga/medverka från svensk officiell sida. Häpp! Listan var ännu inte klar!! Dvs de håller på att utse vilka som ska få ynnesten, att på skattebetalarnas bekostnad åka på halleluja-möte i Paris, dricka paraplydrinkar och äta 1st class…
  Handläggaren, Nilla Thomson, kort som f*n i telefon bad om ett mail med specade frågor. Detta, rejält specad, gick iväg till henne – som en hemställan – igår (måndag 9/11). Bl.a. eftersöktes info över med vilka mandat delegationen kommer agera/handla och hur dessa tagits fram respektive beslutats av vem.

  Blir spännande att se om hon öht återkopplar/svarar på det hela. Om så sker, borde egentligen då det handlar om offentliga uppgifter, återkommer jag.

  Har också hemställt om info över budgeten/år för vår s.k. ”klimatambassadör”, Anna Lindstedt. Finns alltså anledning att återkomma här också.

  Rekommenderar kontakt med/till regeringskansliet, per brev/mail, med hemställan om informationer av intresse för var och en. Meddelanden diarieförs enligt lag och således finns möjligheter att göra ’follow-up’.

  Mvh/TJ

 17. Ann lh

  #16
  ThomasJ BRA att Du agerat. Kan Du förmedla mailadressen till Nilla Thomsson hit så ska hon få fler frågor. Svaret kan lämpligt skickas hit till bloggen. Jag tänker utgå från de mest skrämmande exemplen som finns i inlägget:
  UNCHE, indoktrineringen och cop21
  från i somras.
  Snart kan det ju vara för sent, dvs om vi inte gör något, Du vet.

 18. Lasse

  Bra med frågor som visar att de inte kan agera helt utan insyn.
  Men jag gissar att SVD idag kanske vittnar om att mailkontakter kan vara besvärande.
  http://www.svd.se/idagsidan

 19. latoba

  Jag har skickat följande till en tidning och till ett politiskt parti
  Inför klimatmötet COP21 i december finns ett utkast till ett beslutsunderlag. Avsikten är att alla FN:s medlemsländer ska underteckna avtalet. Avtalet är i många avseenden mycket långtgående dels ekonomiskt och dels rent politiskt. Tvingande klimatskatter ska beslutas och makt föras över från nationalstaterna till ett FN-organ som även ska fungera som domstol. Jag tycker att det är mycket märkligt att inga svenska medier har informerat om innebörden i detta avtal, och att inte heller något politiskt parti har gått ut med sådan information, Är inte det märkligt?
  Kan det vara så illa att det finns en tyst överenskommelse mellan partierna och media att man ska ligga lågt med sådan information för att undvika en opinion som skulle försvåra genomförandet av besluten på COP21? Jag vill helst inte tro det för jag är inte konspiratoriskt lagd men bristen på information får mig att stilla undra. Beslutsunderlaget finns att ladda ner här:
  https://dl.dropboxusercontent.com/u/19152363/ws1and2%402330.pdf. Jag har försökt att läsa det men det är (avsiktligt?) så krångligt skrivet och så fullt av hakparenteser att det är svårt för gemene man att tillgodogöra sig det. En ”översättning” till normalt språk vore därför av nöden.
  Med förhoppning om ett svar och med vänlig hälsning

 20. Ingvar i Las Palmas

  #19 Latoba.
  Kopierar delar och avvänder

 21. Mats G

  Det här med kurriduttön(Kiribati) avslöjar sig SR återigen att de är ett propagandaverktyg och inget annat.

  Ibland undrar jag vad de tänker med. Idag går det snabbt att kontrollera fakta.

  Men,men samtidigt går det att sprida desinformation.

  Är det inte paradoxalt att klimathotet kan fungerar när det finns Internet där allt fakta egentligen finns.

 22. Sören G

  #21
  Var och en kan skaffa sig en egen världsbild genom välja fakta selektivt.

 23. ThomasJ

  Ann LH #17 + övriga som vill skriva:

  Nilla Thomson, registrator & handläggare miljödept. Tel(direkt): 08 – 405 40 90
  e-post: nilla.thomson@regeringskansliet.se (Obs! thomson med ett ”s”)
  R-kansliets växel: 08 – 40 51 000.

  SKRIV ! 🙂

  Mvh/TJ

 24. Håkan Bergman

  Sen har vi EU-träsket, hur tar vi oss ur det? Löfven tror och hoppas att mera EU-samarbete ska ta oss ur den kris vi har idag, lycka till Stefan! Visst känns det fint att EU mitt i den här soppan ändå har kraften att ta itu med andra stora problem.
  http://www.dn.se/sport/farlig-fluorvalla-pa-vag-att-forbjudas/

 25. Gunnar Strandell

  Håkan Bergman #24
  Men här har de ju hittat ett verkligt problem! Som kanske kan lösas!
  Förklara gärna varför norrmännen är upprörda. De är ju inte med i EU.

 26. Håkan Bergman

  Gunnar S. #25
  Norge är med i EES, EU som det var tänkt från början. Sen misstänker jag att Norge är en gigant på den internationella vallamarknaden.
  http://www.eu-upplysningen.se/EU-i-Varlden/Handel-med-lander-utanfor-EU/EES-avtalet/