Skramla med bössan – en lukrativ affärsidé

charity

Dagens Nature-alert hade ovanstående notis. Tänk om man kunde få lite donationer för information om allt klimatbluffmakeri?

För tre år sedan var jag som ensamt svart får med på en Grönlandsresa med Tällbergstiftelsen, på uppdrag av KTH’s dåvarande Rektor. Vi var ca 25 pers, inkluderande några för TCS kända personligheter. Speciellt notabelt var att det var tre deltagare från olika Europeiska ”välgörenhetsförmedlare”. Jo – där finns nog mycket pengar. En av deltagarna var också anställd av Heinz foundation (de som blivit rika på tomatketchup).

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. bom

  Notera att den bedräglige ”krigshjälten” förre demokratiske presidentkandidaten John Kerry är gift med ketchupmiljarderna.

 2. Holmfrid

  ”Follow the money” gäller i de flesta sammanhang.
  Nu är det så, att EU börjar vara tomt på pengar efter finanskrisen, där bubblan med förväntansvärden, som blåst upp tillgångsvärdena, har punkterats.  Asien tar över mer och mer. Energin till EU kommer från Ryssland, Norge m fl utomeuropeiska länder. Uranreserverna finns i bl a Sverige.  Sysselsättning och BNP har en 90% korrellation med oljeförbrukningen, som nu stagnerar.  EU-länder vräker desperat in pengar i olönsam grön energi  (vindparker, solpaneler), som kommer att dra ner ekonomin i ett moras – titta på Spanien.   Kärnkraften är tabu.  Uppvaknandet kommer att bli frostigt.  Vinterns elproblem blir en stilla susning.  Till råga på allt är vattenkraftsreserverna 40% lägre än normalt. 
  TV informerar om behov av 13 kr högre kommunalskatt för att bevara status quo i välfärden på sikt.   
  I det perspektivet är stor överföring av resurser till andra kontinenter en omöjlig tanke  –  ”charity as a social imperative” kommer nog att gälla för våra egna bakgårdar resten av seklet. 

 3. Staffan Stolle

  Diagrammet i den där artikeln är verkligen en ”hockeyklubba”. Den är definitivt skapad av koldioxidens påverkan, dessutom. Inte dess påverkan på klimatet, men väl på människors sinnen.

 4. Slabadang!

  Staffan stolle!

  Och naturligtvis slutar kurvan 2008! Cherrypicking verkar vara som AIDS inom klimatstatisktiken den sprider sig och verkar vara obotlig!
  Till skillnad från AIDS verkar den dock smitta lätt mellan graferna.

 5. Cristian

  OT:CRU ändrar sig om ”stulna” mail?

  I en kommentar till den ”oberoende” parlamentsundersökningen så kallar nu CRU själva e-mailen för läckta. Betyder detta att de aldrig var stulna?
  http://www.uea.ac.uk/mac/comm/media/press/CRUstatements/s%26treport

 6. Shit  AGW är bevisat ! 
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/koldioxid-bakom-nara-doden-upplevelser_4537803.svd
   

 7. Pehr Björnbom

   
  Cristian #5
   
  Det jag tycker är viktigast i UEA:s uttalande är:
   
  “UEA both accepts and supports the Committee’s findings about the increased need for greater transparency whenever possible in science and particularly climate science.”
   
  Om denna princip hade följts när Manns och Jones hockeyklubbdiagram presenterades i Nature, i samband med Kyoto-avtalet och i IPCC:s tredje rapport (2001) så hade klimatalarmismen aldrig kunnat dra iväg som den gjorde. Då hade det nämligen redan från början stått klart att dessa diagram byggde på en felbedömd körsbärsplockning av trädringsdata för kalibreringen mot instrumentbestämda termometerdata.
   
  Uttrycket “hide the decline” har ju genom Climategate och kommentar till denna av UAE/CRU visats syfta på att man uteslöt trädringsdata efter 1960 eller 1980 för kalibreringen, eftersom trädringarnas tjocklek slutade att öka med temperaturen under denna tidsperiod, utan att diskutera detta i artiklarna eller IPCC:s tredje rapport (TAR).
   
  Senare undersökningar med korrektare metoder (bl a av svenska forskare) har visat att den alarmerande hockeyklubbformen i Manns och Jones diagram inte stämmer.
   

 8. Ingemar

  Det mesta av ökningen kommer från Hewlett foundation so satsat en halv miljard dollar på ett icke-problem. OK, det är deras sak. Andra kanske vill skänka pengar till UFO-forskning eller paranormala fenomen (minns vilket problem som Lunds universitet fick på halsen då det donerades en massa pengar till en professur i (inte om) paranormala fenomen.) Men man undrar hur de tänker …
   
  Synd att det inte finns motsvarande forskningsmedel då det gäller kritisk granskning av den uppburna AGW-forskningen.

 9. magnus

  Apropå grafet så minns jag att Jonny skrev ett inlägg om isutbredning, med tillhörande graf. yr.no ger lite mer ”kött på benen” angående isutbredningen, (som verkar ha ”peakat” nu) i en artikel idag

  http://www.yr.no/nyheter/1.7069692

 10. ThomasJ

  Lite fräscht om isutbredning här:

  http://www.examiner.com/x-25061-Climate-Change-Examiner~y2010m4d7-NASA-animation-shows-Arctic-sea-ice-approaching-normal-levels?cid=examiner-email

  Mvh/TJ

 11. Magnus

  Good stuff! Tack
  /Magnus