Sista chansen

EU:s miljöansvarige, Stavros Dimas, varnar att Köpenhamn är vår sista chans att avstyra en katastrofal global uppvärmning.

”It is now 12 years since Kyoto was created. This makes Copenhagen the world’s last chance to stop climate change before it passes the point of no return.”

För att stoppa den pågående klimatförändringen krävs, enligt Dimas, att världen åtminstone halverar sina koldioxidutsläpp år 2050 med 1990 som basår.

”Developed countries will have to go further, with cuts of 80-95 percent in order to (enable) developing countries to lift themselves out of poverty.”

De rika länderna måste dessutom se till att utvecklingsländerna får tillräcklig finansiell hjälp för att dels minska utsläppen och dels anpassa sig till klimatförändring.

”If there is no money on the table there will be no deal.”

Allt medan stormen river havet utanför Washington DC.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Albert Gåår

  Undrar just om Jim Hansens civila olydnadsaktion I Washington  mot uppvärmningshotet, som är tänkt att hållas idag, verkligen blir av eller om de får ställa in i snöstormen. Såg förresten en  lista över ”The Gore Effect” (ironiskt nog brukar hans framträdanden samman falla med kyla eller snöoväder…)
  http://www.politico.com/news/stories/1108/15931.html

 2. GunnarE

  Det gäller för läkaren att snabbt ordinera  medicin så han kan ta åt sig äran av det spontana tillfrisknandet

 3. karlsson

  Hur kan man tänka så – stoppa klimatförändringar ?
  Jag trodde i min enfald att klimatförändringarna är en naturlig process i vår natur. Dom kommer och går. Oavsett vad vi tycker. Att klimatet alltid har förändrats över tidsperioder. Glöm inte vår egen istid vår varma vikinga tid och kalla medeltid.
  Det låter som att stoppa jordens rotation runt solen, förbjuda regn eller stoppa årstidsväxlingar. Är det sånt man ska diskutera i Köpenhamn?
  När vi har folk som dör i sotdöden i Asien.

 4. GunnarE

  ”2
  ”Stoppa världen, jag vill kliva av ……” var det inte han Malmsjö som sjöng den.

 5. Björn

  Det märkliga med de som tror på CO2:s farlighet, är att de tydligen inte förstår att denna gas är nödvändig för växtligheten. Om man nu tror att den är så farlig och skadlig, kan man ju öka växtligheten och på så sätt kalkylera med en viss minskning av CO2.

 6. Mikael

  Björn. Det vore mycket märkligt om IPCC inte kände till att CO2 används av växter, tycker du inte? Att du ens påpekar det visar nog att du själv inte kalkylerat särskilt mycket.

 7. Mikael ! Läs Tom Segalstad’s oppsummering av C-cykeln. 
  http://folk.uio.no/tomvs/
  http://www.torium.se/Ebook2030.htm

 8. Mikael

  Elling !
  Här kommer en annan mycket intressant länk:
  http://www.resurs.folkbildning.net/object/245241/cmsso/1/runtinaturenharkommeraggdjurenfiskaggochhajtrassel.htm
  Ifall du undrar vad den har med saken att göra så svarar jag att du kan sluta skicka länkar om du inte kan förklara varför jag ska lägga tid på att läsa dem.

 9. Mikael : Skalleknarp och BigFoot fattas !
  Det är rätt : man ska sortera klientelet i kategorierna ”bildbara” och ”obildbara”. Specielt fyndigt blir det när man själva tydligt visar var man står och var man placerar andra. 

 10. Labbibia

  Albert Gåår:
  Jag önskar ju att protestmarchen blev av.
  Tänk att få se suddiga TV-bilder där demonstranterna kämpar sig fram i snöstormen bärandes plakat med texten: ”Stop Global Warming!”
  Det vore väl underbart komiskt? 🙂