I morgon: Massprotest i Washington, DC

Dr James Hansen uppmanar alla att delta i morgondagens massprotest i Washington, DC. Det är oklart om han gör det i egenskap av privatperson eller NASA-chef. Låt oss hoppas på det förstnämnda.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Steve

  Prognosen för Washington DC måndag 2 mars:  förmiddagen -3ºC,  med 90% sannolikhet snö, vind  9 m/s från norr;  eftermiddagen -2ºC, bara 70% sannolikhet för snö.   KL 19  prognos -6ºC,  kl 22  -7ºC.  (Wunderground.com)
  ”March storm may dump up to 14 inches of snow [35 cm] on city [NY] by morning.”  (New York Daily News)
  En kraftig snöstorm drabbade på söndagen en stor del av Alabama och fortsatte sedan över Georgia…   Östkuststäderna från Washington DC till Boston och bortom bereder sig på stora snöfall i början av veckan, när stormen fortsätter upp från sydstaterna.   AirTran Airways, Atlanta, har ställt in flera flighter mot the Northeast, inför stormen som nu hotar en stor del av östkusten upp mot Maine.   (AP)

 2. Börje

  Kul, Steve!
  Inte ens klimatet håller med doktorn Hansson. Stackars doktorn arbetar i motvind. 
  (förlåt 
  Vädret ska det stå, inte klimatet.
  Slut förlåt)

 3. Hansen er 16mars i Universitets aula i Oslo sammen med miljöminister Solheim, våran Carlgren, fast värre, om det nu går. . Kan nån springa dit och bråka lite ? 
  http://www.polyteknisk.no/Grupper/PF-Innovativt-Nettverk

 4. Iven

  Senaste väderprognosen för måndag 2 mars i Washington DC:
  minus 2 – minus 11, mycket snö.
  Rekommenderad klädsel enligt arrangörerna: ”dress to impress” (klä dig i dina finaste söndagskläder! ) Någon lustigkurre tror att James Hansen kommer i ”swimming suit”… en annan bland kommentatorerna rekommenderar trots allt regn- eller vinterkläder. Tänk att det har gått  mode i klimat-alarmisternas aktioner…
  Säg vad man vill. Men demonstrationer med klädkod var väl något nytt grepp? 🙂

 5. tty

  Snöstormen är i full gång:
  http://www.earthcam.com/usa/dc/metrosquare/

 6. Steve

  Tack för länken till Earthcam.com !
  Den som vill vara fin i demonstrationståget — eller inför Global Earth Hour den 28 mars — kan säkert ha nytta av de T-shirts m.m. man hittar hos CafePress: 
  http://shop.cafepress.com/global-warming
  ”Hey! Just think how cold it would be without Global Warming!”
  Bumper sticker:  ”I Love Global Warming”
  Politiskt:  ”Green Is The New Red”
  Hälsa:  ”Global Warming Makes Me Sick”
  Djurvänner:  ”The penguins are freezing!  Support global warming!”
  Från början:  ”Reduce global warming!  Muzzle Al Gore!”
  Och då har jag ändå bara tittat på de första hundra av totalt 19.700 olika designs.

 7. Steve

  Kolumnisten Jonah Goldberg från Washington DC:  ”Just What I Needed —  On the busiest day of the week, a snow storm that keeps my kid home from school with an abiding and justified demand for sledding adventure.”  2 mars [13:30 svensk tid]

 8. Steve

  Tusentals ungdomar är i Washington för att kräva ett nytt klimat. Mer än 12.000 gymnasister och studenter väntades komma.  Snöyran hamrar visserligen på östkusten, men här förbereder sig ungdomarna på att ta kongressen med storm:  Mer än 350 möten med kongressledamöter är inplanerade.  Och budskapet är klart:  Yes We Can!  Man går inte med på något annat än en totalt förändrad klimatpolitik:  En omedelbar nedstängning av CO2-utsläpp, pengar till en grön ekonomi som drivs med ren energi, och en politik i enlighet med klimaträttvisans krav.  (Eh?)  Fast ändå:  ”Studenter och lärare därhemma är rätt ointresserade”, klagar Rosemary, 18. 
  På lukt-avstånd från Kapitolium ligger Capitol Power Plant, en liten anläggning som bl.a. värmer kongressen.  Approximativt 49% av energin kommer från kol.  Nu har dock Nancy Peloisi (D-Calif) krävt att man drar ner på kolet och redan i år helt övergår till naturgas.  (Aha!  Så genialt…!)
  Men mest spännande av allt:  Mer än 2.500 delegater har antecknat sig för att idag måndag e.m. försöka blockera ingångarna till kraftverket!  Föreningen Capitol Climate Action hoppas att detta ska bli en början på en serie aktioner, där människor tar smutsig energi i egna händer.  (Jo!  …a massive movement of people taking dirty energy into their own hands!)  Det inte så hemliga hoppet hos de flesta av de 2.500 är förstås att nu få bli arresterade och kastade i sinkabirum, och på det viset få något spännande att berätta i framtiden för sina barnbarn. 
  http://www.alternet.org/rights/129580/thousands_of_youth_descend_on_d.c._to_demand_new_climate_change_policy/

 9. tty

  Nancy Pelosi skulle ha talat till demonstranterna men hennes flyg snöade tydligen inne….

 10. Steve

  Edward Markey (D-Mass), ordförande för kommittén för energi-oberoende och global uppvärmning, http://globalwarming.house.gov/,  skulle också ha talat vid Global warming-rallyt kl 11:30 AM, men han ställde in ”på grund av det omilda vädret”.
  Rallyt kunde emellertid trots detta genomföras;  ett 500-tal klimatförskrämda demonstrerade på Kapitoliums gräsmatta, i en temperatur på -7ºC (20ºF).
  http://www.cnsnews.com/public/content/article.aspx?RsrcID=44320

 11. Steve

  Powerline blog har ett par bilder från Kapitolium och hur man förberedde massmötet för college-studenter på gräsmattan utanför.  http://www.powerlineblog.com/archives/2009/03/022958.php
  (Hoppas detta inte blir tjatigt.  Men nog är det två underbara bilder från en manifestation mot global warming.  Al Gore-effekten har verkligen slagit till med besked!)

 12. Steve, du er inte tjatig. 

 13. L

  Pelosi drog nog en lättnadens suck att det blev snöoväder:
  http://www.investors.com/editorial/IBDArticles.asp?artsec=16&issue=20090223

 14. Labbibia

  Steve:
  Hahaha, underbara bilder där från Washington. 🙂
  Och nej, jag tycker iallafall inte att det är tjatigt. Det är snarare hur kul som helst att Global Warming-mötet snöar bort. Skrattade högt när jag först läste det.
  Tack.

 15. L

  Av någon anledning kommer jag att tänka på den här mannen:
  http://www.youtube.com/watch?v=TrXhxmQJSS0

 16. Labbibia

  L:
  🙂
  Mr Baghdad Bob i egen låg person. Mannen som gav ordet lögnare ytterligare en dimension, eftersom han spelade i en egen division!

 17. tty

  Det blev i alla fall världshistoriens minsta  jättedemonstration. Alltid något.

 18. Steve

  Powerline blog har ett par bilder från Kapitolium och hur man förberedde massmötet för college-studenter på gräsmattan utanför.  http://www.powerlineblog.com/archives/2009/03/0

  (Hoppas detta inte blir tjatigt.  Men nog är det två underbara bilder från en manifestation mot global warming.  Al Gore-effekten har verkligen slagit till med besked!)