Semesterfredagstankar

jehova

Hade egentligen inte tänkt bidra med något i dag, men åter från en kortare resa så kom det en del att ta upp. Som synes har Tällbergsfolket och radarparet Rockström/Wijkman fått konkurrens. Hm … Vill man kan man lyssna på olika ställen i Sverige.

Susanna B kan också ta Dig på en cykeltur – den måste bli 30 år lång, om den ska vara relevant för klimatet. Ack, ja. Undrar verkligen om hon själv läst artikeltexten.

susanna

Själv har jag med framgång grillat marulk/pilgrimsmusslor/squash/tomat på spett i Webergrill i kväll. Blev riktigt bra- och rosévinet var det också. Grillkolet var också klimatneutralt – men jag trodde allt ”charcoal” var icke-fossilt. Synd bara att de inte kan hålla ordning på kemiska beteckningarnas sub- och superscript.

grillkol

För övrigt är det bl.a. jubileum för Jöns Jacob Berzelius, som förutom allt annat introducerade de internationella kemiska bokstavsbeteckningarna som gäller än i dag – något som borde uppmärksammas mer än det verkar bli. I alla fall ett fint frimärke borde ha skapats.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Bertel

  Tack Peter för artikeln och jag beskådar för närvande Barbro Farbro mm(Nile City i repris) vid Dalarnas lustgård(Dala-floda) och ger en återblick av mitt tidigare inlägg gällande att vara ute och cykla.

  http://www.youtube.com/watch?v=QW40eTU_3Ds

 2. Håkan Sjögren

  Gunnar Littmarck, Torsten Wedin och Rosenhane!. Ni har ju ibland uttalat Er positivt om mina tankegångar. Det är länge sedan jag såg inlägg från Er på webben. Kan mina tankar ligga bakom att ni tycks ha blivit portade på bloggen? Med undran och skräck, vännen Håkan.

 3. Labbibia

  Tack Peter!

  Rätt tjusig affisch de ordnat Jehovas…..det får man väl ändå ge dem. Annars är ju detta ett typexempel på det jag nämnde i någon tråd i morse. Alla, precis ALLA hänger på klimathotet i hopp om att tjäna lite på det, på det ena eller det andra viset. Det må vara sekiner, valboskapsröster eller själar…..

  Själv är jag helt färdig efter att ha stått på huvudet hela dagen i min nyinköpta väl begagnade segelbåts stuvutrymmen akterut……(Vad gör man inte för att rädda klimatet?) 😉

  ”Att städa är nödvändigt, att segla är det inte” var det visst någon  Romersk Kejsare som sa om sjöfarten? Eller är det möjligen något jag missuppfattat? 

  De tidigare ägarna hade kanske inte riktigt samma uppfattning som jag om vad ”rent och snyggt” betyder…..men vänta bara tills hon är sjömansmässigt putsad och fejad, då järnvägar ska jag försöka att segla henne också. Kan ju bli spännande med tanke på att min seglingserfarenhet inskränker sig till lite optimistjollesegling för sisådär 30-35 år sedan….

  Och om det är någon som har ett fyndigt namn på en 7 meters segelbåt av tvivelaktigt skick, fram med det bara! Jag är idel öra!

  Slutligen….Folk tror gärna att fritidsbåtslivet är en dans på rosor……så är det inte alls. Det är i stället oförutsägbart, blött och  ganska ofta brutalt smärtsamt, vilket följande film visar på ett pedagogiskt vis.

  http://www.youtube.com/watch?v=ddmakbpxK44 

 4. Ingemar Nordin

  Linköpingssonen Berzelius, javisst!

  ”Berzelius blev tidigt föräldralös och genomled från 1793 sina studier på Linköpings gymnasium” står det i wikipedia. Hmmm, undrar vad de menar med ”genomled”? 🙂

  En annan känd Linköpingsson vid ungefär samma tid var Bernhard Crusell: ”1818 utnämndes han till musikdirektör vid de båda livgrenadjärregementena i Linköping”, står det i Wikipedia. Är det släkt till någon vi känner från denna blogg?

   

 5. Bertel

  Labbibia # 3

  Mälardalens Roshög med kärlek i ruffen(luften)?

  http://www.youtube.com/watch?v=NNC0kIzM1Fo

 6. Staffan D.

  Navigare necesse est, vivere non est necesse: att segla är nödvändigt, att leva är inte nödvändigt.   Pompeius (general, 75–45 fKr) i en storm då man skulle transportera livsmedel från Afrika (Kartago) till Rom.

 7. Mats Geijer

  Håkan, jag hoppas verkligen att det inte är så att vi tappat dessa kamrater!

 8. Labbibia

  Bertel # 5

  Snarare Mälardalens rosthög med obestämbar kemisk doft i ruffen….. Jag tror inte det är feromoner… 😉

  Men tack för låten! 🙂

 9. Rosenhane

  Håkan #2

  Nej, jag är inte portad än men det står nog inte på länge för jag anser att Jonny Fagerström med sina rigida utläggningar och framförallt den senaste kommentaren nr 231 i ”vaktavlösning” definitivt har slaktat TCS genom sitt förtäckta hot om att stänga ner bloggen.

  Nu måste vi skynda oss att hitta ett annat fora/alternativ till TCS.
  Jag är inte rätt person att ordna det men idéer och förslag om hur och var
  kan jag ha möjlighet att vidarebefordra till hugade personer.
  lorentz@comhem.se

  Men den bästa varianten vore förstås att Peter, Ingemar m fl sparkar Jonny Fagerström ur SI och bloggägandet. 

  Peter, om Jonny hör av sig och kräver att du tar bort denna kommentar, be honom fara och flyga!

 10. Kent Forssgren

  OT. En viss annan tråd var stängd.
   
  Jag har gett mig in i klimatdebatten av två anledningar; Jag avskyr att bli lurad och jag är av och på naturen nyfiken.
  Att försöka förstå vad klimatlarmen handlar om är inte lätt. Man behöver vara brottmålsutredare.
  Detta på grund av alla mer eller mindre styrda och fejkade så kallade vetenskapliga rapporter.
   
  En av bedrifterna här på TCS är alla avslöjanden om hur vetenskapen har blivit korrumperad av politiker. Och hur media konsekvent censurerar allt som kan avslöja korruptionen.
   
  Politikerna gör allt för att dölja för allmänheten/väljarna vad deras egentliga agenda går ut på.
  Våra politiker har infört censur i det vi trodde var vårt demokratiska Sverige.
   
  The Climate Scam är en blogg med inlägg som bland annat påtalar och kritiserar bristen på opartiskhet i media och i synnerhet i vårt statsägda media. SR och SVT.
  Vi här vet hur dessa media totalt censurerar allt som har att göra med klimatlarmen. I stället så förvränger man …. Ja ni här vet. Man kan aldrig lita på nått som står eller sägs i media i dag.
   
  De inlägg på TCS som är av den arten att de egentligen borde censureras, fungerar å andra sidan som en utmärkt avslöjande kvalitetsstämpel (brist på ) på sin avsändare.
   
  Inlägg som inte intresserar en, behöver man inte läsa. Många nattinlägg, t.ex. Det är rätt enkelt att bara att hoppa över dom. Jag tycker att det är ganska trevligt att ett antal debattanter underhåller varandra på nätterna.
  Inte mår jag dåligt av det. Tvärtom. En och annan länk till en musiksnutt som gör en nostalgisk tackar jag för.
   
  TCS har haft en mycket god mix. Sunt förnuft har rått. De som inte har haft ett sådant har fått kritik, ledsnat och lämnat.
   
  Censur och moderening för tanken till andra länder än Sverige. Jag trodde att vi alla inblandade hade fått nog av politik av typ DDR. Att bli övervakad utan försvarsmöjlighet är inte ok. Det är i själva verket åt helvete, i tvehövdad mening. Att få motsvar i en debatt är något helt annat.
   
  Att börja censurera inlägg är att omyndigförklara deltagarna/läsarna. Skall den nya ledningen för TCS börja censurera inlägg så falnar mitt intresse för denna blogg.
   
  Tydligen har denna nya policy redan börjat brukas.
   
  Till Jonny Fagerström skulle jag vilja säga apropå din kommentar #231.
   
  Förolämpningarna började ramla in omedelbart…
  Jag är också besviken på om det är detta som är det samlade motståndet mot AGW som Sverige kan uppbringa.
   
  Så ni får anpassa er.
   
  Jag är också besviken på om det är detta som är det samlade motståndet mot AGW som Sverige kan uppbringa.
   
  Du som är militär. Hur kan du gå på detta? Fattar inte att vi är infiltrerade.
   
  Jag är så besviken…
   
  Det är jag också. Jag vill be om en riktig programförklaring med den nya TCS. Vad skall VI åstadkomma? Tillsammans? Och hur?
   
   

 11. Rosenhane

  Labbibia,

  ot men jag har tillbringat aftonen på Kyrkfjärden.

  Där var sagolikt vackert och tomt på andra båtar….

 12. Slabadang

  Rosenhane och Håkan!

  Jag blev beklämd när jag läste igenom hela tråden. Det är liksom inte så där jättesmart av Johnny att tydligt uttrycka att han skiter i TCS och att den för honom inte har något större värde utan något han med en axelryckning kan lägga ned för kommentatorerna är inte kaliber nog att sätta up mot AGW. Well ! A new owner decides what to do with his buissiness.

  I bästa fall var Johnny bara på taskigt brusit humör som vi alla kan vara. I sämsta fall menar han vad han säger och då är det bättre att de får bygga en ny kader publik som stämmer med deras nya intentioner för någon satsning på TCS som koncept med bibehållen profil verkar liksom vara lite utanför terränglådan.

 13. Jaha, då flyttade modererings-”diskussionen” hit istället. Jag kan bara tillägga, att den enda anledningen till att ni dukat under för hjärnsläppet att ingen moderering alls är det bästa, eftersom ni själva inte har någon erfarenhet av att driva ett diskussionsforum. Det är nämligen rent nonsens att tro att sådana alltid spontant ordnar upp sig på bästa sätt, bara deltagarna får släppas fria och lediga. Så fungerar det inte någonstans i samhället, och följdaktligen inte heller på nätet.
   
  Hur har den idén (med rötter i anarkistisk och nyliberal tradition) alls fått så allmänt fotfäste bland gräsrötterna på nätet? All erfarenhet visar att det inte fungerar, och det är därför praktiskt taget alla diskussionsforum på nätet är modererade.

 14. Kent Forssgren

  Vi som är ärligt engagerade, utifrån ett samhällsintresse, och samtidigt förbannade över att ha blivit lurade, och blir. Vi måste gå vidare. Hur kan vi byta e-postadresser med varandra? 

 15. Slabadang: ”och att den för honom inte har något större värde utan något han med en axelryckning kan lägga ned för kommentatorerna är inte kaliber nog att sätta up mot AGW.”
   
  Det var inte alls så han skrev och menade, och du missuppfattar förmodligen helt medvetet. Jonny skrev att om TCS-debattörerna föredrar att starta krig mot TCS och de som driver bloggen istället för att samarbeta mot det gemensamma målet, så har han inte något intresse av att fortsätta driva bloggen. Och jag håller med honom — den här hysterin är sanslös i sitt totala hjärnsläpp.

 16. Rosenhane

  Slabadang

  Ja det är verkligen beklämmande och framförallt mycket sorgligt.

  Kommer att tänka på vad jag som barn fick höra nån gång från vuxenhåll:

  Det är inte arméns fel om en går i otakt… ;).

 17. Slabadang

  Rickard B!

  Det unika med TCS är att det inte behövts. Så vi pratar om påvens skägg. Modereingen har varit som en ambulans knähult med utryckning två ggr om året. Jag förstår att Johnny dragit på sig fiender genom att han stått mot gröna rörelsen. Men just personpåhopp får en bakflamma som får motsatt effekt och TCS har haft egen verbal ordningpolis med starka armar att trycka ned förövare. Låt folk göra bort sig helt enkelt. att ta åt sig är bara fel strategi.

 18. Rosenhane

  Rickard Berghorn

  Jag har läst dina kommentarer på Newsmill och andra fora med stor behållning men här uppträder du mest som en förfördelad homo.

 19. Rosenhane

  #18

  homo sapiens skulle det vara.

 20. Rosenhane: Det är nog dags för dig att gå och sova, jag tror det är för sent för ditt huvud. På Newsmill har jag utnyttjat modereringsfunktionen (”anmälningsknappen”) så långt det går eftersom en klick VoFare väljer att trakassera istället för att diskutera. Diskussionerna har därmed hållit sig någorlunda på rätt köl.

 21. Slabadang: ”Det unika med TCS är att det inte behövts. Så vi pratar om påvens skägg.”
   
  Det är ju därför ni nu gör myteri — och samtidigt sänker skutan. Ni har blivit bortskämda för att denna blogg haft turen att inte kantra. Nu vid ett maktskifte och några smärre incidenter, tror ni att ni kan gå hur långt som helst. Men om ni inte respekterar bloggens ägare, kommer ni utan tvekan att förstöra den.
   
  Och vilka tjänar på det? Inte den AGW-kritiska sidan. Och Uppsalainitiativet kommer att skratta gott åt er.

 22. Slabadang

  Men Rickard!!

  Det du beskriover är ju étt viktigt skäl tilkl varfröl du vinner i både trovärdighet och sympati. Folk fattar vad som är fair eller ej. Jag har med stor behållning läst dina gruff med VoF och deras samordnade försök till att misstänkligöra dig får motsatt verkan. De som vekligen är intreesserade av olika frågor lär sig spelets regtler och vilka som spelar.

  Du förlorar varenda gång du anmäler deras påhopp. Låt dem göra bort sig själva och några utav VoFarrna är ju remarkabelt diktige på just den saken. Vi ser läser och förstår hela matchen och alla gillar en underdog som dessutom blir trackad. :I)

  Jag hoppas att Joihhnny inser samma sak av samma skäl.

 23. Rosenhane

  Tack Berghorn

  och god natt på dig! 😉

 24. Kent Forssgren

  Richard Berghorn #1. Det unika med TCS är att det inte behövts.

  Varför är du här då? Du behövs inte.

 25. Slabadang: ”Du förlorar varenda gång du anmäler deras påhopp.”
   
  Det fungerar inte som du tror. Det är alltid den sida som är röststarkast som gör mest intryck och får flest sympatisörer — det är därför AGW-kritikerna befinner sig i underläge, alltmedan AGWarna sysslar med ful retorik och karaktärsmord. VoF har förlitat sig på samma sorts demagogi och därmed lyckats skaffa sig samma oförtjänta position.
   
  Självklart bryr inte du dig om ifall VoFare sprider lögner och falska rykten om mig, men det är av största vikt för mig och mitt liv att sådant inte sprids eller ligger kvar på nätet. Det är en av anledningarna till att moderering måste finnas.

 26. Modereringshärvan växer!

  (Först, alla: spara inlägg och misstänks censur, sänd dem till ahrvid@hotmail.com. Botanisera gärna i Googles cache också.)
    Tänkte posta detta i en annan tråd, men det är tydligen dags att till de redan existerande, svajiga gummireglerna foga ytterligare en: man får inte kritisera ”moderering”, ty den tråden stängdes. Vi får t o m hot om att rätta in oss i leden, pronto, annars t o m stängs TCS. Det luktar desperation och direkt okänslighet för användarna.
    Vill påminna om de första två inläggen i trelleborgsregeltråden:

  Mats Geijer En varsamt använd moderering … kommer att göra TCS ännu bättre!
  Jonny Fagerström Vi ska göra vad vi kan!

  JF har inte lyckats särskilt bra i att uppnå det efterfrågade ”varsam moderering”. Jag roade mig med att via Googles cache plocka fram postningar av sign Michelangelo som – kan otvetydigt slås fast – godtyckligt censurerats. Jag har hittills totalt tre sådana inlägg (bara via en snabb, ytlig koll). Vi kan konstatera att ”varsam moderering” betyder att det är förbjudet att bl a:

    1. Berömma en annan användares inlägg.

    2. Kritisera överbetalda AGW-forskare.

    3. Konstatera att vi från tidig ålder utsatts för mycket AGW-propaganda, att propagandan fortsätter och kan bli svår att gå emot.

    4. I en ironisk formulering kritisera ”modererandet”.

  Ja, herreminskapare, det är ju hemskt! Ovanstående måste genast censureras och sedan måste det nog dras inför Stockholmsinitiativets styrelse så att de kan stänga TCS – ty sådant ohemult som ovan kan vi bara inte tolerera…
    Det minsta som kan sägas är att ”vi” gör inte vad man ”kan” för ”varsam moderering”.
    TCS såsom jag följt siten i flera år har ytterst sällan gått överstyr (låt vara att någon postning ibland varit litet extra dum – men harmlös).
    Däremot har detta godtyckliga ”modererande” på rekordkort tid gått FULLSTÄNDIGT överstyr. Stödd av svepande, svajiga ”regler” (trelleborgsregler, ty de kan töjas som gummi till precis vad som helst) har den nya ledningen för TCS hamnat helt i otakt med användarna.
    Användarna önskar ingen ordningsman i klassen. Och de som månne välkomnar mild ”varsam moderering” skall veta att det inte alls handlar om något sådant – utan om godtyckte på en av de lägsta toleransnivåer jag sett i blogvärlden. (Och det är väl därför trelleborgsreglerna formulerades för att när som helst kunna censurera vad som helst.) ”Varsamhet” kan denna ordning inte ens stava till.
    Såvitt jag kan se har denna vurm för att se vuxna användare som skolelever som skall näpsas (=”moderering”) åstadkommit den största förtroendeskadan någonsin för TCS.
    Jag upprepar: Den största förtroendeskadan någonsin för TCS.
    När ”modereringen” utlystes avslutades det med ett glatt: Nu kör vi!
    Jag kan bara tillägga:
    …i diket.

  –Ahrvid

  Ps. Rickard (från annan, mystiskt stängd tråd): Nej, jag har aldrig skrivit ”50-100” listinlägg någon dag i hela mitt liv. Som mest ligger jag på 8-10 kanske.

 27. Bertel

  Rickard Berghorn # 25

  Du har mina sympatier och avståndstagande gällande Voffarnas agerande gentemot dig(och många andra) som person, men flytta inte din ”strid”  till denna blogg, när vi försöker sakligt(mestadels) reflektera/analysera mm vad moderering innebär och vilka ev konsekvenser följer där efter.

  Med andra ord, du kanske har rätt(vem vet?), men tillåt en diskussion innan du antyder i skrift att de som har frågor gällande moderering är paranoida/hysteriska mm, dvs härbargera.   🙂 

 28. AOH

  T C S -Trâden ” Vaktavlösning”

  Bertel { 01.07.11 at 14:46 } Kommentar 157

  Genmäle till Rickard Berholm ” 166

  Rickard Berghorn { 01.07.11 at 15:03 } Kommentar 159

  Genmäle till Jonas N #168

  Rickard Berghorn { 01.07.11 at 15:04 } Kommentar 160

  Genmäle till Jonas N #168

  Rickard Berghorn { 01.07.11 at 15:04 } Kommentar 162

  Genmäle till Jonas N #168:

  Jonny Fagerström { 01.07.11 at 15:16 } Kommentar 163

  Genmäle till #176
  o.s.v. – o.s.v. – o.s.v. — o.s.v
  Jag säger som kommunistledaren Hermansson „ nân jäv…… ordning fâr det vara i en blogg”

 29. Bertel #27: Uppenbarligen vet du inte vad du skriver om; kanske dags för dig också att gå och sova?
   
  ”men flytta inte din ”strid”  till denna blogg,”
   
  Jag har naturligtvis inte flyttat någon strid hit. Utan…
   
  ”när vi försöker sakligt(mestadels) reflektera/analysera mm vad moderering innebär och vilka ev konsekvenser följer där efter.”
   
  Jag har just använt det jag skrivit om VoF som exempel på det du nämner. Det är bara att beklaga att din läsförståelse brister så grundligt.
   
  ”Med andra ord, du kanske har rätt(vem vet?), men tillåt en diskussion innan du antyder i skrift att de som har frågor gällande moderering är paranoida/hysteriska mm, dvs härbargera.”
   
  Och detta har självklart ingenting med det förra ämnet att göra. Och ja, jag beskriver debatten om TCS-modereringen som hysterisk — och kommer att fortsätta argumentera för att den är just det.

 30. AOH

  O T 

  http://www.euractiv.com/en/climate-environment/polands-eu-commissioner-surprise-climate-denial-move-news-505869
   
  Poland’s EU commissioner in surprise climate denial move

  Det blir nâgot för AC och övriga svenska klimatsvansen att ta itu med i Durban 2011

 31. KristianA

  Det blir väl good bye nu för mig och många andra passiva läsare. Hur ofta har tråd överhuvud stängts på detta forum?

 32. Jan-Erik S.

  Kan bara vädja till JF mm att inte jämföra TCS med SI.
  TCS har hittills klarat sig utan moderering (någraa få undantag) och är till skillnad mot SI grundat på fri debatt.

  TCS måste få fortsätta i samma anda liksom SI gör.

  Vädjar och ber att Ni följer Maggies agenda som fungerat suveränt under alla år.
  Är inte för personangrepp själv men de som utför dem brukar oftast få svar på tal här inne.
  Detta UTAN moderering.

  Tänk om…tänk rätt.

 33. Jan-Erik S.

  Tillägg #32:
  JF hotar mer eller mindre med alternativet att stänga ner TCS!!!???
  Jag tycker detta är ett förtckt hot mot oss alla som använder TCS för att debattera.
  Tror inte Maggie själv är så glad över utvecklingen här inne.
  De enda som gläds är UI och eventuellt SI vars syfte med övertagandet jag funderar över…
  Hårda ord kanske men jag står för varenda mening.

 34. Jan-Erik S.

  Rättelser #32 & 33:  
  Jodå…jag kan stava men har en tendens att skicka iväg innan genomläsning 🙂

  Det heter: några, förtäckt.

  Hoppas felstavningar slipper igenom censuren iaf 🙂

 35. Jan-Erik S.

  Kristian #31:
  Någon tråd har aldrig stängts av. 
  Däremot inlägg i några få fall.

 36. Nu när det totala, kollektiva hjärnsläppet angående moderering börjar lägga sig, hoppas jag att ni efterhand får lite distans inför ert beteende. Här har ni blåst upp till gigantiska proportioner en struntsak som TCS numera har gemensamt med praktiskt taget *alla* seriösa diskussionsforum — dvs moderering — och betett er som rena myterister.
   
  Det säger en hel del om dels hur rationellt styrda ni (inte) är, dels hur svag sammanhållningen är bland AGW-kritiker. Man ser det som viktigare att starta krig mot Sveriges största klimatkritiska blogg för en struntsak, än att samarbeta mot det gemensamma målet. Pinsamt.

 37. PA

  Rickard Berghorn #36

  HEAR,HEAR!!
  Bra skrivet!

 38. Micke Johnsson

  Håll i hatten vilket drag det var på TCS igår…    🙂

 39. D Lundqvist

  Stäng ner kommentarsfunktionen på enskilda artiklar. Artiklarna får väl stå för sig själva och sen kan TCS öppna ett separat anti-CAGW-diskussionsforum vid sidan om istället där man kan starta trådar i olika ämnen, ung. som på Flasshback eller nåt annat jämförbart. TCS är alldles för statiskt och enkelspårigt som det är nu.

 40. D Lundqvist

  Är dessutom benägen att hålla med Berghorn även om jag har viss förståelse för de som reagerar på införandet av moderering. Återigen tycker jag att separat diskussionsforum (där man kanske registrerar sig) vore roligare och det blir även mer mångfascetterat och gör att man stannar längre på TCS.

 41. Rickard:
    Det är en styrka, inte svaghet, att klimatkritiker är individualister och inte går i skock! Och att klimatkritiker är individualister och därmed fritänkare gör det helt nödvändigt att stoppa den typ av godtycklig, intolerant ”moderering” som avses tillämpas på TCS.
    Jag sänder dig gärna privat de exempel jag har på texter som censurerats. Du skulle häpna över godtycket och den extremt låga toleransnivån. Här handlar det inte om ett spån ”varsamhet” utan om ett allvarligt hot mot den öppna debatten.
    Det är månne så att många debattforum har ”moderering”. Själv har jag dock alltid bekämpa slikt – i mer än två decennier. Jag har sett så många exempel på dumhet och våtfilteri som ”moderering” gjort sig skyldigt till. Det åstadkommer praktiskt taget alltid något ont.
    Ett par saker till:
    För det första är det en förskräcklig människosyn som ligger bakom ”moderering”. Det är synen att vuxa människor är små barn som skall näpsas och tuktas. Det är en kränkning mot såväl människan som yttrandefriheten.
    För det andra har klimatkritiker hittills kunna skryta med och känna viss stolthet över att våra forum minsann är toleranta. Vi vet alla hur alarmistsiter oavbrutet censurerar och stoppar för att försöka stötta upp sina tivelaktiga teorier. Det vore ett allvarligt nederlag och att på ett vansinnigt sätt ge upp ett moraliskt överläge – om man börjar bete sig på samma sätt!

  –Ahrvid

 42. Pär Green

  Kanske ett tillfälle att nyttja funktionen,
  https://www.klimatupplysningen.se/contact/
  Och framföra åsikter?
  Första dagen på jobbet för ”nya” TCS var förmodligen en chock?

 43. Ahrvid Engholm #41: ”Det är en styrka, inte svaghet, att klimatkritiker är individualister och inte går i skock!”
   
  Nej, det är aldrig en fördel att stå ensam och inlåta sig i inbördes strider. Det är så självklart att jag inte ens tänker argumentera för det.

 44. Labbibia #3

  Det fyndigaste båtnamn jag sett
  ”Liquid Assets”

 45. Jag håller alltså inte alls med Ahrvid Engholm eller andra i deras överdrivna kritik av att TCS infört moderering (annars är en självklarhet i alla andra forum). Och av reaktionerna att döma behövs det moderering, nu när Maggie försvann och ”undersåtarna” släppte sin jantemässiga avundsjuka fri.
   
  H.s.h. vill Ahrvid att jag forwardar följande meddelande som han just mailade mig:
   
  ”När jag nyligen skulle skulle posta ett inlägg på TCS möttes jag av ’Your comment is awaiting moderation’. Det utgör en kränkning som är oacceptabel, och därmed lämnar jag TCS. Några saker:
   
  1) Jag tänker inte överväga att ha något med TCS att göra såvida inte den katastrofala, självmålsmässiga, taktlösa, intoleranta, godtyckliga policyn för ”moderering” radikalt ändras.
   
  2) Jag är fortfarande intresserad av att få kopior av inlägg som misstänks censureras, till ahrvid@hotmail.com. Och glöm inte att man ofta kan hitta saker i Googles cache.
   
  3) En av flera bortmotade tidigare TCSare tänker tydligen starta siten http://tcsuncensored.se/ . Annars är en väldigt bra klimatblog Lars Kamels Vetenskapsblogen på http://metrobloggen.se/faktavetdu/ där vi kanske kan synas.
   
  Tråkigt att Stockholmsinitiativet väljer att bete sig precis som Uppsaladito. Mot dumheten kämpar gudarna förgäves.

  –Ahrvid”

 46. ThomasJ

  I vid bemärkelse berör ’Donnan’ temat här:

  http://nofrakkingconsensus.com/2011/07/02/fanaticism-101/

  Rickard B: Varför anser du nåt som hittills EJ behövts på TCS (’moderering’) nu helt plötsligt ska behövas? Vems ärenden går du?

  Mvh/TJ

 47. Dan

  ”Att det skulle råda fullständig frihet på bloggen och att man får skriva precis hur och vad man vill är uteslutet för min del. Så ni får anpassa er.”

  Den som vill stanna kvar på TCS efter detta ytterst arroganta uttalande måste ha gelé där ryggraden borde sitta.

 48. ThomasJ: ”Vems ärenden går du?”
   
  Uppsalainitiativets?

 49. Staffan D.

  ”The Failure of Al Gore” del 3 har kommit.  ”Al Gore’s tragedi är att han kommer i slutet av en tradition;  han är ett levande exempel på vad man får när en världsbild blir föråldrad.  Han trycker på de vanliga knapparna och vrider på de vanliga handtagen, men maskinen fungerar inte längre … Att döma av hans Rolling Stone-text förstår han inte varför klimatrörelsen misslyckades, och har ingen idé om hur han skulle kunna tänka om.”  Han trodde att ”massorna måste styras”;  tyvärr vänder vi oss inte till hans typ av ”utbildade och opartiska experter” längre.  ”Han verkar ofta som en mellanstadie-lärare som ska förklara en komplicerad sak för klassen.  Han tycker om sina elever, han önskar dem allt gott — men det är han som är den vuxne, och barnen måste faktiskt göra det man säger åt dem.”
  Gore’s tidiga minne var från en fribrottnings-match.  Domarna gjorde inte som de skulle!  När skurken slog hjälten med en stol, såg inte domaren det.  Men om hjälten, efter att ha stått ut med bara alltför mycket, gjorde minsta lilla fel, var domaren över honom!  —  Sådant är livet, säger Gore.  Skurkarna (Big oil, kol-bolagen, republikanerna) begår det ena övergreppet efter det andra, men domaren (media) ser bara de godas fel:  IPCC, Pachauri, förre vice-presidenten… — Vad Gore inte fattat är att fribrottning är underhållning.  Plus att det är så som underklassen ser på alla nanny-state do-gooders, alla gamla tanter av båda könen…
  http://blogs.the-american-interest.com/wrm/2011/07/01/the-failure-of-al-gore-part-three-singing-the-climate-blues/

 50. Fattar ingenting av detta tugg. Är det ett annat snack som halkat hit? Isåfall red ut och städa upp!

 51. Kristian Grönqvist

  Jag som en allmänt bråkig men hyggligt insatt akademiker kan förstå att saken är infekterad. En polymorf blogg som denna, kommer förr eller senare skadas av personer som har åsikter som rimmar dåligt med allmänbildning. Om dessa dessutom trots sakfel, tillåts sätta tonen, blir det gärna polsk riksdag. Nu är det möjligt att TSC vill vara polsk riksdag pga naturen på ämnet.

  Det kommer alltid att vara motsättningar på bloggar som befolkas av både streetsmarta och akademismarta och inte smarta alls. Det är ägaren till bloggen som bestämmer premisserna.
  Antingen får man hyfsa kunskapsläget, hyfsa språket, ha en endast akademisk blogg, eller representera begåvningsreserven. Allt grundar sig på vilken profil man vill representera.

  Själv har jag vant mig, svarar på samma frejdiga sätt, generaliserar friskt och har kul. 
  Ha det bra…oavsett.

 52. Bertel

  Musikhälsning till er alla, bloggare.

  Eftersom jag är hård i fejset men lös i magen, dvs en typisk ”man”? beskriver hälsningen de senaste dagarnas utveckling av bloggen.

  http://www.youtube.com/watch?v=N6y5pJv91xo&feature=related

 53. tompa

  Bertel

  Tack för länken till en härlig låt.

  Det är bl a sådana här OT-kommentarer som gör TCS till en
  sån fantastik blogg. Den allmänbildning, skrivskicklighet,
  spiritualitet, specialkunskap, och mänsklighet som genomsyrat TCS har  varit oerhört trevligt att få följa. Jag hoppas verkligen att
  ni som känner er trampade på i samband med ägarövergången
  återvänder.

  Vi gör alla så gott vi kan utifrån våra förutsättningar
  ,även de människor som plötsligt behöver ta ansvar för
  en blogg.

  Och förhoppningsvis kommer Du Bertel skriva ner en musiklänk längre fram med lika fin musik men inte riktigt lika vemodig
  som Cry a river.

  Tompa

 54. Rosenhane

  Berghorns kärringaktiga jeremiader ger jag inte ett vitten för.
  Däremot slår jag gärna ett slag för:

  Ny blogg startas  för intresserade av ocensurerade inlägg om klimat, CO2 bluffen , osubventionerad alternativ energi om kritik mot politik som
  Innebär att  ” take from the peasants and give to the feasants” typ cap&trade beskattning av CO2 eller C eller orättfärdig beskattning av
  energi för att subventionera ”gröna” alternativ (slår proportionerligt mest mot de med lägst inkomster, dvs de som kan bära bördan minst

  Den kommer att läggas upp på:

  http://tcsuncensored.se/

  Kick off i slutet av Augusti smygstart under juli.

  På bloggen önskas  inlägg av folk som tycker att de vill recensera världen för vad den är.

  ”Michelangelo”

 55. K.G#
  Det är bra att vara bråkig,men allmänbildning i klimatfrågor är svårt
  för gemene man att uppfatta,närden ensidiga propagandan om CO2 verkningar har översvämmat i media och detta speciellt i Sverige,ihopkopplingen med miljöfrågor är inte bra heller.
  Men framförallt den politiska sammanblandningen med vetenskap.
  CO2 agendan är en politisk vetenskap.
  ALI.K.

 56. Bertel

  Rosenhane # 54

  Jag skulle ha skickat detta till dig i fredags men ”annat” kom emellan, men här är den(vi)?

  http://www.youtube.com/watch?v=Wf9DYeePLJY

 57. Kinesiska klimatforskare har inte upptäckt någon uppvärmning där,
  en nedkylnings tendens har man befarat för Kina,men Kina har ett
  komplext klimat,med så olika områden,antingen för torrt eller blött.
  Man verkar vara mer orolig för kyla där i Kina.
  Ryssarna är ännu mer oroliga för kyla,man har planer att skicka
  sateliter med solriktare mot ökad solinstrålning över Ryssland.
  I Väst vill man skicka sateliter för att avleda solstrålningen  till Jorden.
  ALI.K.

 58. Jag förstår banne mig inte vad moderering gör för nytta. Och jag ger mig fan på att det sker maskinellt. Kan väl inte ha personer som sitter och kollar hela bloggen hela tiden.  Och då blir det väl därefter.  Yxigt alltså. Vad är syftet med moderering? Vill SI göra bloggen mer slätstruken och polerad? Det är ju det vildvuxna som gjort TCS till vad den är idag.

 59. Ingemar Nordin

  Gosselin på NoTrickszone http://notrickszone.com/ har en rad inlägg om den kontroversiella rapparen Kilez More och hans låt om klimatalarmismen:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AybBEuIpy44#at=17

  EFtersom låten inte fallit klimathotarna i smaken så blir han häftigt angripen: http://notrickszone.com/2011/07/01/offended-warmists-react-swiftly-to-skeptic-rap-video-predictably-label-rap-artist-sick/

 60. Peter Stilbs

  Bertel #52 . Joe Cockers version från 1970, live är lite roligare. Sök på related. Jag har lite svårt att klippa in länkar via iPad.

 61. Rosenhane #54: Berghorns kärringaktiga jeremiader ger jag inte ett vitten för.”
   
  Se där ett omotiverat påhopp som med fördel skulle kunna modereras bort. Bara för att jag påpekat det självklara — att moderering inte är kontroversiellt utan förekommer på alla debattforum på nätet, och att debattörer naturligtvis inte alltid ”vet bäst själva” och kollektivt håller ordning på en diskussion — har jag i denna tråd kallats ”homo” och ”kärring”.
   
  Det är helt uppenbart att några vettiga argument emot det jag påpekat egentligen inte finns. Att dessutom döma ut denna bloggs nya modereringspolicy efter bara någon dag, då ingenting hunnit bli inkört, är bara löjligt.