S. Fred Singer – in memoriam

Screenshot-2020-04-15-at-10.04

Den 10 april hade vi här på KU en mer lokalpersonlig minnesteckning över Fred Singer. I det mycket värdefulla nyhetsbrev (TWTW) som Fred en gång skapade finns nu också en sammanställning av tillbakablickar från många som kände honom väl. Kanske några av våra följare vill läsa mer där om denne man, vars bidrag har varit  av enorm betydelse för allt från rymdfysik till en mer sansad syn på AGW och ”klimatfrågan”.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ann lh

  Tack Peter!
  När man ser med vilken respekt framgångsrika, fria forskare från olika delar i världen hyllar Fred Singer är det svårt att förstå hur MSM ”det fria ordets” förespråkare västvärlden över så ömkligt och skamligt har låtit sig snöras in i grupptänkandets ensidiga fälla.
  Med tanke på Singers liv och allt han fått kämpa mot var W. Happers citat från Fred Singers mamma och anti-nazisterna tänkvärda:
  Die Gedanken sind frei, wer kann sie erraten?
  …………………………….… die Gedanken sind Frei
  (erraten, gissa)
  Till och med W. Happer ser tydligen fram emot nya, pålitliga och fräscha ”veckobrev”.
  Här är en sammanställning av samtliga brev sedan 1997, från mitten av 1999 kom de i stort sett ett varje vecka. En intressant och pålitlig dokumentär för den som vill söka fotfäste bakåt i tiden.
  http://www.sepp.org/the-week-that-was.cfm

 2. Peter Stilbs

  Tack Ann – utmärkt länk!