Royal Society och Paul Nurse igen

Paulnurseimages

För ett par månader sedan aviserades ett debattmöte mellan representanter för RS och GWPF. Det hela lät intressant och konstruktivt, men jag och många andra hade våra dubier om saken – mitt inlägg på bloggen hade följaktligen titeln ”Tillnyktring eller skentaktik på Royal Society?”.

Nu visar det sig att mötet aldrig blev av – RS-laget hoppade av och vägrar tydligen ställa upp. Istället kan man tänka sig att privat ”lära upp” Lord Lawson [en av initiativtagarna] om eventuella oklarheter i saken.

I centrum finns åter Sir Paul Nurse – RS nuvarande ordförande, som fullföljer en linje som skapades redan under Tony Blair’s tid – där Sir David King fick agera torped mot alla oliktänkande som vågade yttra sig i klimatfrågan.

Personligen är jag närmast äcklad av Nurse – läs bara hans självgoda editorial om vetenskap i New Scientist, som bifogats detta brev, som sänts till Lord Lawson – ”It is time to reject political movements that turn their back on science”. Stämmer det bättre in på något än just på IPCC-processen?

Två andra brev från senaste månaden finns här och här. Det första är från Lawson till Nurse, och det andra är till Lawson från ”debattavhopparna”, vad jag förstår.

Man kan bara sucka och förundras.

I tillägg bör påminnas om Lars Jonsson’s inlägg här helt nyligen, som framförallt behandlade den BBC-producerade propagandafilm om klimatfrågan som Sir Paul Nurse är centralperson i. Den är i samma overkliga anda som hans Editorial i New Scientist, som nämndes ovan.

”Triumph der Wissenschaft” döpte en något chockad kommentator på vår blogg den till.

Jag håller med. Bevare oss – vart är vetenskapssamhället på väg?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ann L-H

  OT – Inte riktigt senaste nytt från Donna Laframboise men nära nog så:
  ”The Earth League: Self-Important, Self-Appointed Busybodies
  July 9, 2013 at 12:25 pm
  Once again, people described as “leading scientists” turn out to be economists, UN officials, and those with links to activist organizations.
  Earlier this year, a new organization held its inaugural meeting in London. Called the Earth League, it’s described in a press release as:

  a voluntary alliance of leading scientists and institutions addressing earth science and sustainability challenges… [bold added, backed up here] ” 
   
   
  Ett foto visar ligamedlemmarna. Naturligtvis finns den outtröttlige nätverksarbetaren, ”klimatforskaren” mm Rockström på plats.

   https://dub112.mail.live.com/default.aspx?id=64855&wa=wsignin1.0#n=1171545015&fid=1&mid=26332e56-e8b4-11e2-80e7-002264c17c50&fv=1

 2. Ingemar Nordin

  Tack Peter för att du hålller ögonen på det här.

  Det är, som jag ser det, en principiellt och symboliskt viktig sak: Skall Royal Society stå upp för sitt rykte och för vetenskapen? Eller skall de vägra att diskutera vetenskapliga frågor och därmed klart och tydligt demonstrera att de reducerats till en kampanjorganisation?

  Det är ju generöst av Lawson att ge dem en chans till!

 3. Peter Stilbs

  Ann – jag noterade namnet Rabanathan, vid Scripps, La Jolla – är det verkligen denne atmosfärsfysiker som deltar i sånt?? Kan man längre tro på hans vetenskap då? Eller tar jag fel på namn?
  Det var också en Brasseur – med anknytning till Hamburg – kan det vara samma person som leder APS Topical Group i ämnet ? 
  Får kolla senare – det är för vackert väder just nu.

 4. Det blir alltmer uppenbart att det handlar om en pseudoreligion i takt med att ledande företrädare för saken blir alltmer immuna mot fakta. För att roa mig brukar jag understundom diskutera jordens uppkomst, evolution mm med förbipasserande Jehovas vittnen. På precis samma sätt som de AGW-troende hänvisar de till en bok vars innehåll inte kan förstås rakt upp och ner utan måste tolkas i en särskild läsart som bara de skriftlärde behärskar.
  De ledande i AGW-kyrkan har nu hamnat i samma situation i takt med att deras hypotes blir allt mindre sannolik.
  I likhet med korstågen har den logiska grunden för agerandet helt försvunnit för de inblandade på gräsrotsnivå. Korstågen som de ursprungligen presenterades gick ut på att säkerställa att pilgrimer på ett säkert sett kunde besöka de heliga platserna. Denna proposition föll i god jord hos ett antal potentater eftersom den innebar ekonomiska möjligheter.
  Genom intensiv propaganda lyckades man elda upp massorna som likt en samling fotbollhuliganer utan en aning om de egentliga målen anslöt i Folkets Korståg. Likheterna med Föräldravrålarna är slående.

 5. Beklämmande hur Royal College utvecklats från detta
  ”Since its foundation in 1907, Imperial’s contributions to society have included the discovery of penicillin, the development of holography and the foundations of fibre optics.” till att stifta pseudoreligiösa organisationer.

 6. John Silver

  ”Personligen är jag närmast äcklad av Nurse ”

  Tack för att du talar klarspråk.
  Det är ovanligt men uppskattat.

 7. JaJa..man får förstå dem…vem av oss skulle frivilligt gå ens en rond mot Tyson ? 😀

 8. OT
  McIntyre har nu kommit med svar på den idiotiska kritiken från RealClimate avseende hans synpunkter på briffa13  http://climateaudit.org/2013/07/10/evasions-and-fantasy-at-real-climate/#more-18063
  Som vanligt har de inte kommit med något väsentligt utan mest ägnat sig åt fria fantasier om McIntyre.

 9. Slabadang

  Loyal society!
  De har satt sig i en position som är ohållbar. I England har redan utvecklingen mycket tydligt vänt och RC är den sista bunkern att falla och med den all klimatpolitik. Varför de inte vågar debattera är uppenbart tydligt. De flyr alla konfrontationer medvetna om att de förlorar stort. Vi lever i en ny form av diktatur och den byggs uppfrån våra internationella byråkratier med stöd av den gröna fascismen och den föder sig av skatter och bidrag den lurar av allmänheten genom att hålla den helt avskuren från de sanna agendorna och särintresssena. Frågan om hur vetenskapen kan återhämta sig från de skador Nurse IPCC EU och andra tillfogat den.

 10. Slabadang

  Har ni också missat Lindzen på Al jazeera?
  Hn är en klippa trygg i sitt enkla förnuft. Det är så pinsamt att lyssna till alla recyklade alarmistargument varav INGET äger substans och drä stora slutsatser dras med minimalt kött på benen och de flesta mest frekventa argumenten är så konstruerade och spunna att de blir vilseledande rena lögner. Inom skeptikerkollektivet längt ner i hirarkin så klarar de flesta att hantera och avslöja de falska argumenten och påhitten från alarmistindustrin, så det är lätt att förstå varför de inte klkarar av att mötas och debattera på normala villkor. Argumenten från alarmistsidan är numer av patetiskt slag.97%… bla bla bla  Big oil bla bla bla oväder bla bla bla  drivel dravel …. pinsamt.
  http://www.aljazeera.com/programmes/headtohead/2013/06/201365124941624704.html

 11. När argumenten tryter:
  Ny giv på Uppsalainhägnaden, om man ger tonvärden åt åt 1900-talets temperaturserie och låter en hippie spela detta på cello låter det för j-vligt, särskilt på slutet. Alltså måste vi sluta använda olja och bygga klimataltare i form av vindkraftverk.
  http://uppsalainitiativet.blogspot.se/2013/07/song-of-our-warming-planet.html

 12. Slabadang, din länker ger bara programmets hemsida. Själva sändningen kan dock ses här!
   
  Perfekt, väntar du dig ngt annat då? Annars brukar de ju upprepa (mha ngn ny video eller likn) att det minsann verkligen blivit varmare sedan lilla istiden, samt räkna upp alla belägg för detta som de kan finna. Levererad av ngn med (iaf antytt) pannan i engagerade veck lagom darr på rösten försäkrandes lyssnarna om hur eniga alla är om att det blivit varmare …

 13. Peter Stilbs

  Det finns intressant bakgrundsinformation till propagandadokumentären och Royal Society’s roll på denna länk
  http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100136432/the-royal-society-is-a-joke/

 14. Adolf Goreing

  Kopiera och lägg in era egna namn och merits (lägg in en lång titelista, engeslmän ääääälskar sånt).
  ”to Paul.Nurse@royalsociety.org
  Dear Sir,
  Regarding one of your recent statements: ”It is time to reject political movements that turn their back on science”. Then why are You still at Loyal errh..Royal Society?
  Best regards,
  Adolf Goreing, BSc 2nd degree hnrs, PhD, former Harwell UK scientist, aerosol research, Environmental Science”

 15. Ingemar Nordin

  McIntyre ger en bakgrund och kommenterar här:

  http://climateaudit.org/2013/07/13/paul-nurse-and-his-big-boy-pants/

  Absurt att Paul Nurse kallar Montfords rapport om Royal Society för ”personangrepp”. Montford kritiserar ju de senaste ordförandena för hur de har bedrivit sin verksamhet och vad de har gjort med detta ärevördiga vetenskapliga sällskap. Se en recension här:

  https://www.klimatupplysningen.se/2012/02/19/hur-royal-society-blev-en-kampanjorganisation/

 16. Slabadang
  Nu har jag sett Lindzenvideon, det borde TP också göra så att han förstår att det inte råder konsensus om hans BigOil-fantasier och annat.