Roy Spencer talar om felaktiga klimatmodeller

Nu på torsdag 25 juli 2019 äger den 13:e internationella konferensen om klimatförändringar rum. Konferensen sker i Washington DC.

Klockan 15:30 svensk tid (09:30 EDT) börjar konferensen med Scientific Observations där bl.a. Roy Spencer och professor Nir Shaviv talar. Allt kommer att livestreamas – har ingen färdig länk ännu med leta på https://www.heartland.org/. Talen brukar senare finnas att ses efteråt men det brukar ta några dagar.

Själv är jag mycket intresserad av mitt favoritområde – klimatmodellerna och dess brister. Professor Roy Spencer kommer att tala om detta ämne kl 16:00 – 16:20 svensk tid (10:00 – 10:20 EDT).

Roy_Spencer_Speech_2019-07-25

Genom att jämföra IPCC:s valda klimatmodeller med verkliga uppmätta data så ska Spencer visa att de överskattar uppvärmningen som äger rum. För mig är det ett nytt tal och jag har inte hört det förut.

Här finns tillfälle att live lyssna på några av världens bästa klimatforskare. Även energiområden täcks in av en session. Inga Greta-fantasier och floskler kommer att finnas med – det kan jag garantera.

Länk till program och talare:

13th International Conference on Climate Change

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Arne Nilsson

    Kan vi gissa att detta inte kommer att recenseras i gammelmedia? Om inte nåt förfluget ord kommer med som antyder att isen smälter eller nåt ditåt?

  2. Christer Löfström

    # Per Welander
    Det blir intressant att jämföra talet med det som står i Lennart Bengtsson bok ”Vad händer med klimatet”
    Vem på SI/KU kommer att recensera LB’s bok?

  3. Roland Salomonsson

    Föreläsarna borde tillfrågas om skillnaden mellan den ryska klimatmodellen och de IPCC-anknutna modellerna? Varför är den ryska modellens prognoser så nära verklighetens uppmätta data?

  4. foliehatt

    @ Roland Salomonsson, #3,
    är det INM-CM4 som din kommentar avser?

  5. Christer #2: Vet inte än vem som kommer att recensera. Själv är jag jävig och är för nära Lennart Bengtsson.

  6. Staffan Johansson

    Men vad är detta??
    Saxat från Aftonbladets uppdatering om hur vädret blir,
    via SMHI…

    Underrubrik:
    ”Lutade åt 37 i Hudiksvall”

    och sedan:
    ”Hur vädret blir i nästa vecka är mer oklart.

    I Hudiksvall i Hälsingland såg det enligt onsdagsmorgonens prognos ut att bli hela 37 grader på tisdag, vilket är nära det svenska värmerekordet på 38 grader.

    Senare på onsdagen justerade SMHI sina prognoser, och då skulle det bli runt endast 19 grader i Hudiksvall.”

  7. Staffan Johansson

    Innehar SMHI rekordet i sänkt värmeprognos nu? En sänkning med 18 grader!
    Jag har ingenting emot värme på sommaren, men vad har hänt med SMHI?

  8. mattias

    #6 Reagerade på att Aftonbladet gick ut väldigt snabbt med att det skulle bli 37 grader i Hudiksvall – man vill ju så gärna vara först med nyheten. Jag tyckte på en gång att det lät osannolikt och kollade några andra väderappar som vsade helt andra temperaturer. Nu skylls det på något räknefel och en uppdatering i den finstilta texten långt ner i artikeln.

  9. Anders Tengsved

    Är det fler än 6#,8# och jag som tycker att SMHI går ut med betydligt högre temperatur i sina 10 dygns prognoser och sedan backar till lägre temp vartefter dagarna går? Sedan undrar jag om man i DN och SVT börjat använda knallröd färg i väderkkartorna vid lägre temperaturer än tidigare? eller är det jag som börjar bli nojig?

  10. Lars Cornell

    #9 AndersT. Jag har sedan många år märkt att det regn som dyker upp kommer ett halvt till ett dygn senare än den ursprungliga tidplanen.
    Ofta dyker det upp kraftiga regn om tio dagar. De minskar sedan undan för undan för att till sist försvinna helt.

  11. mattias

    #10. Ja, det är min känsla också – om det nu inte beror på min confirmation bias.

  12. Staffan Johansson

    Pinsamt SMHI… Flera frågetecken:
    Varför blir ofta felprognoserna åt det varmare hållet? (som nu t ex för julinätterna i Sverige)
    Om någon av dem utgörs av räknefel – gäller räknefel på SMHI endast prognoser? eller räknas det fel på SMHI även på andra sätt?

  13. Kenneth Mikaelsson

    SMHI är nu en rent politisk propaganda organisation åt FN så räkna inte med nått vettigt från deras håll..

  14. rale

    Kul!

    Kolla vem som äger(?) lokalen där konferensen hålls!

  15. Ivar Andersson

    #7 Staffan Johansson
    SMHI har drabbats av värmeslag pga att temperaturen gått över 20 grader pga klimatförändringarna 🙂

  16. jax

    #6-12

    Har också noterat att prognosen regelmässigt ligger ungefär två grader högre än utfallet. Så också om man jämför temperaturen nu med vad smhi säger på sin hemsida. Smhi säger nu, klockan 10:50, att temperaturen kommer att vara 27 grader i Luleå klockan 11. Appen termometer, som läser av väderstationer, säger nu 25 grader i Luleå. Självklart skulle ju temperaturen kunna stiga två grader på en tio minuter, men tittar man på gårdagen så sa smhi:s prognos under dagen att det skulle vara 26 grader i Luleå. Enligt rapporterad temperatur i DN var det 22,7 grader klockan 14 och, 24 grader något senare enligt temperaturappen. Det roliga är ju att för några år sedan var det ju tvärt om. Många klagomål kom om att väderrapporterna misstämde åt det kallare hållet för stora delar av Norrland. Kanske smhi överkompenserat.

  17. tty

    #9-11

    Nej, tendensen att förutspå skyfall tio dagar framåt som sedan krymper ihop eller försvinner helt är reell, jag har reflekterat över det i flera år. Tydligen är det ett typfel i den vädermodell (ECMWF?) som SMHI använder för tiodagarsprognosen. Det är också påfallande att i ”Meteorologens kommentar” är man mycket mera försiktig och ofta strider kommentaren t o m helt mot 10-dagarsprognosen. Förklaringen är troligen att man där tar hänsyn till flera olika prognosmodeller och jämför dessa. Modellerna divergerar tydligen ofta kraftigt mer än 3-4 dagar i framtiden.