Röst avlagd

Nu har jag och herr Crusell varit och röstat. För min del blev det Junilistan. Klart uppfriskande att se ett parti som inte ens tycks använda ordet ”klimat”. 🙂
Junilistan

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. arga gubben

  Ja, det är den månaden nu. Risken finns att i Juli är den listan passe?

 2. pekke

  Nja, jag tog allt den valsedeln som såg snyggast ut !
  Det stod med stora och biffiga bokstäver ” Piratpartiet ” på den.
  Deras krig mot FRA-lagen är i min smak + att de kan skaka om den politiska kartan både här hemma och i EU.

 3. Labbibia

  Likadant gjorde jag, Pekke! Och av samma skäl som dig. Dessutom, struntar de (tar inte ställning) i klimatfrågan. Vilket var nog så viktigt för mig.
  Resten av gänget tävlar ju i att bjuda över varann om hur mycket elände de ska ställa till med för Svenska folket.
  Ja utom möjligtvis Junilistan då.

 4. Sten

  Min fru och jag har velat i frågan om EU-valet. Men så fick vi hem en broschyr från Junilistan och hur vi än letade så hittade vi inte ordet klimat och därmed var valet enkelt. De etablerade partierna fick uttala sig i morse i TV4 och på frågan vad som var den viktigaste  frågan just nu för dom så var svaret enhälligt: klimatet!
  Junilistan kändes inte så svår.
  Sten

 5. Kan ju inte rösta. Tog testet i DN och hamnade på M men aldri  i livet om det blir Reinfeldt efter trianguleringerna på alla håll och kanter. Wibe vore en god ide bara för karln själv
  Men her är mina synspunkter på EU

 6. L

  Ett val där mer än hälften av alla röstberättigade stannar hemma borde inte godkännas överhuvudtaget. Det är något fundamentalt fel med hela EU-parlamentet. Varför inte montera in ett par extra röstknappar till hösäckarna i varje lands parlament?

 7. Thomas

  L, så vad tycker du man bör göra om valdeltagande understiger 50%? Det är inte bara EU-parlamentet, det finns länder där även nationella val lockar mindre än hälften av de röstberättigade.

 8. L

  Thomas, jag tycker man ska göra precis som jag skrev, underkänna valet och göra om EU-parlamentet så att det får folkens förtroende.

 9. Toprunner

  Att vi inte har ett system där man måste kvalificera sig för att rösta är väl mer betänkligt? Undrar om 50% skulle klara det?
  Kommer ihåg en valdag där en politiker gick in på långvården, stoppade röstsedlar i händer på patienter som kunde hålla dem, rullade sen in dem  i röstlokalen för att avlägga sin röst… vilket parti ?
  (S) åklart !

 10. Thomas

  L, och hur tänkte du dig att det skulle gå till?

 11. L

  Thomas, först skulle jag lägga ner alltihop och sen fråga om vi behöver ett EU-parlament överhuvudtaget. Vilka frågor skulle man inte kunna hantera på distans?

 12. Christopher E

  Jag var precis och la en alliansröst. Jag är lika irriterad som de flesta på klimattjatet, men jag tänkte praktiskt till slut. Vi får inte mindre klimatpolitik för att man röstar på små enfrågepartier.
  Då var det viktigare att välja mellan pest och kolera bland dem som har lite mer inflytande. Jag utgår från att klimatpolitiken ändå kraschar så småningom när kostnaderna konkurrerar med tex finanskriskostnader. För mig är det väsentligt att hålla grönvänstern borta från makten så mycket som möjligt. En enfrågeröst eller soffan hade varit som att hjälpa dem.

 13. Fredrik P

  L, först skulle jag lägga ner alltihop och sen fråga om vi behöver en nation överhuvudtaget. Vilka frågor skulle man inte kunna hantera på distans?

 14. L

  Fredrik P, du träffar huvudet på spiken, EU håller på att få för stor makt över nationerna. Istället för att underlätta livet inom EU så krånglar man till det med en gigantisk och dyr byråkrati.

 15. Ingemar

  Pekke, #2. Andranamnet på Piratpartiet har lovat att skänka bort överskottet av de ekonomiska resurser (inklusive lön) som hon får som ev. invald.  Till Attac-rörelsen! Det känns inte som om det finns någon klar ideologisk kompass i det partiet. Det blev Junilistan för mig också.

 16. Fredrik P

  L, Får väll tillägga att jag försökte vara ironisk genom att dra din synpunkt till det extrema 😉
  Jag är lite av en Europeisk Federalist själv.

 17. L

  Fredrik P, tror du jag missade ironin? Ser just på valvakan där PiratPartiet ligger på 7, 4 procent och själva anser att det sänder en signal ut till Europa. Dom har alltså fått med sig 3 av 100 röstberättigade svenskar, gääsp…

 18. Morgan

  Första gången som jag inte röstade,  sorry Fredrik, men klimatfrågan kostade dig min röst.

 19. pekke

  Ingemar #15
  Men vad har Junilistan gjort sedan förra valet ?
  Blev väldigt tyst om dom efteråt, vilket även kan hända PP.
  Men jag vill göra en markering mot Alliansen som hoppat på klimattåget och som infört FRA-lagen som är det värsta övervakningssystemet det här landet någonsin sett !
  S velar omkring med ” Ulven ” i spetsen.
  MP, V och SD ser jag som nära nog extremistpartier.

 20. Man kan tycka illa om hur politiker hanterar olika frågor och hur både de styrande och oppisitionen i Sverige på ett populistiskt sätt framhållit klimat och fred som viktigaste frågor inför EU-valet.
  Men att rösta på Kalle Anka- eller Jan Långbenpartier som Junilistan och Piratpartiet i ett EU-val känns mest som ett avståndstagande till vår politiska demokrati.
  Alternativt som en signal om ett stort ointresse för politik och demokrati. 

 21. oppositionen

 22. Uffeb: Anledningen till att jag valde junilistan var främst för att jag själv opponerar mig mot alla samla all makt i Bryssel. Jag röstade en gång i tiden för EU för att öka den personliga friheten och friheten för näringslivet. Inte trodde jag då att EU skulle ägna sig åt att detaljreglera gurkor och liknande.
  Sen hittade jag en representant för junilistan som jag fick rätt bra förtroende för.
  Jag håller inte med om att enpartiröster visar ointresse för demokrati. Det är soffliggarna som inte bryr sig om den demokratiska principen.

 23. Ingemar

  pekke #19.  Jag kan hålla med om att de flesta val är som att välja mellan pest eller kolera. Junilistan tillhör de som varit mest aktiva i Bryssel. Jag tycker att de skött sig ganska bra med att bekämpa centralisering till Bryssel. Vi behöver institutionell konkurrens i EU!
  Jag sympatiserar starkt med PP:s värnande av integritetsfrågor. Men i och med att de är ett enfrågeparti betyder det att deras kandidater kan rösta precis hur som helst i alla andra frågor. Risken att min röst skulle bli en röst på en mörkerrörelse som Attac fick mig att avstå.

 24. Junilistan får visst dåligt med röster om man ska tro SVT:s vallokalsundersökning. Men att miljöpartiet fördubblas är helt ofattbart. Hur tänker människor egentligen?

 25. L

  Om politikerna vågade räkna blankröster skulle nog många fler rösta…

 26. L: Det är därför jag inte ville rösta blankt. Då försvinner ju min röst helt.

 27. L

  Maggie, det vet du väl hur miljöpartister tänker? Om dom får 11 procent i Sverige så räknar dom med att få lika mycket från andra länder vilket sammanlagt blir 22 procent i EU…

 28. L

  Maggie, att röstdeltagandet gått ner i hela Europa tycker jag ändå är ett tydligt budskap till våra politiker…

 29. Gunbo

  Maggie,
  ”Hur tänker människor egentligen?”
  Varför så förvånad? Majoriteten tänker kanske inte som dig.

 30. maggie #22
  Jag håller med dig delvis Maggie. Jag har förståelse för att några få röstar i EU-valet för att de kan skilja på EU och Sverige.
  Och jag tror att de flesta soffliggarna inte förstår eller orkar bry sig om politik och demokrati. 
  Men jag tror nog att de flesta som röstat på Piratpartiet bara visar ointresse och okunskap, men har engagerat sig för att protestera.

 31. arga gubben

  ” Andranamnet på Piratpartiet har lovat att skänka bort överskottet av de ekonomiska resurser (inklusive lön) som hon får som ev. invald.  Till Attac-rörelsen!”
  Å dra mig där bak!!!! Vilken j-a tur att jag höll mig borta från dom!!
  Men varför låtsas ni tro att piratpartiet har något med europapolitik att göra?  Det handlar ju bara om att få gratis musik och film. Vilket jag, som alla andra,  också utnyttjat. Men jag gör mig inga illusioner.
  Dessutom, eftersom det kommit på tal här ovanför, på vilket sätt tror ni att en FRA-lag skulle påverka ert liv?? Jag kan svara: Inte ett förbaskat dugg! Inte mer än personnumren, kontokort m.m annat som gör att ert liv är registreret på olika sätt!! Nä, nu blev jag arg och vill utdela smockor! Måntro månen ligger i fas??

 32. Peter Stilbs

  Skrämmande att miljöpartiet tycks gå fram. Jag röstade också på Junilistan.

 33. erik

  Re: Gunbo och Maggie
  Eller är miljöpartiet bättre på att mobilsera sina väljare och därför får styrka i ett val där den stora massan knappt bryr sig?

 34. Ingemar

  Att miljöpartiet går bra tycker jag inte är så konstigt. Klimatfrågan ger dem ju en oerhörd draghjälp från massmedia.

 35. Att Miljöpartiet vunnit på att alla etablerade partier tjatat om klimatet är inte konstigt.
  Oavsett vad man anser om klimatet så har ju alla andra partier nämnt klimatet på ett löjligt populistiskt och icke trovärdigt sätt.
  Vilket innebär att Miljöpartiet är det enda trovärdiga partiet som kan protestera mot Alliansens politik i allmänhet.
  Och oppositionen klarar sig inte utan Miljöpartiet, därför har dom tvingats tjafsa med i klimathysterin.
  Om Alliansen å andra sidan hade tonat ned klimathotet och oppositionen med hjälp av Miljöpartiet varit ensamma om att det finns ett klimathot så hade vi fått en ny regering i Sverige i nästa val.
  Så stor betydelse har media när det gäller att beskriva vad som är mänsklighetens största problem för all framtid.
  Och det största problemet för ungdomar just nu är fildelning enligt media…
  Märklig värld vi lever i.

 36. Peter Stilbs #32
  Om du säger att det är skrämmande att Miljöpartiet gått framåt så uppfattar jag det som att du också är förvånad.
  Men förvånad borde du ju inte vara. Det har väl tydligt framgått att media och alla politiska partier länge pratat om att klimatet är mänsklighetens största hot… 😉

 37. L

  Uppgången för Miljöpartiet är väl främst för att dom ändrat sig i frågan om EU-medlemskap. Något annat nytt har dom inte kommit med.

 38. Jan

  Inte alls förvånande att MP har ökat. Hela den svenska massmedian är ju en propagandaapparat som okritiskt sprider klimatpropagandan. Och den som vågar ifrågasätta blir utsatt för förnedrande omdömen. 

 39. pekke

  arga gubben #31
  ” Nä, nu blev jag arg och vill utdela smockor! ”
  Inte till nån politiker hoppas jag, för då kommer FRA gå till sin specialdomstol och begära granskning av dig och troligtvis din familj, släkt och bekanta.
  De kan avlyssna din mobil, fasta telefon, mail och vad du gör på internet och förhoppningsvis kommer de fram till att han bara snacka och så slänger de din mapp i soporna… förhoppningsvis !
  Skillnaden mellan polisen och FRA är att de har en egen liten specialdomstol som ger tillstånd och inte vanlig civildomstol som polisen.
  Och vad som händer med alla uppgifter som FRA samlar in vet ingen utanför den kretsen.

 40. Lena Krantz

  Piratpartiet fick faktiskt min röst mest pga integritetsfrågan och det verkar ju faktiskt ha gått fram att det är just den frågan (och inte fildelning) som är det viktigaste.
  Så jag känner mig nöjd ikväll!

 41. L

  Lite märkligt att dom kan få det till en integritetsfråga. Det är ungefär som om jag startar ett fri-fart-parti och sen driver frågan om vi ska ha nummerskyltar på bilarna eller inte… (fart = hastighet) 😉

 42. Lena Krantz

  L
  De driver faktiskt inte bara en fråga, i  så fall är du dåligt påläst.

 43. arga gubben

  Pekka sa:
  ”De kan avlyssna din mobil, fasta telefon, mail och vad du gör på internet och förhoppningsvis kommer de fram till att han bara snacka och så slänger de din mapp i soporna”
  Med andra ord, ingen skada skedd!  Samtidigt förväntar jag mig att diverse kriminella element finns noterade i en annan mapp som inta kommer att slängas i soporna utan vara grunden till beslut om lång och varaktig inlåsning.
  Åh, det känns härligt, äntligen kanske det blir lite fart på maskineriet!!

 44. L

  Lena K, enligt dig var den frågan det avgörande för dig..?

 45. Lena Krantz

  L
  Javisst för mig och förmodligen de flesta som röstade på dem. Det ÄR ju deras viktigaste fråga men du verkar mena på att det är typ fildelningen. Det är viktigt det också, dvs att se över det här med patent och upphovsrättslagarna men det är inte den viktigaste frågan för väljarna. Det är de också mycket medvetna om.
  Förstår du bättre nu?

 46. Toprunner

  Arga gubben:
  ”Samtidigt förväntar jag mig att diverse kriminella element finns noterade i en annan mapp som inta kommer att slängas i soporna utan vara grunden till beslut om lång och varaktig inlåsning”
  Vi bor i Sverige… här gör man inte så!

 47. L

  Lena K, nej jag förstår faktiskt inte alls vad du pratar om. Handlar det inte om utlämnande av IP-adresser får du förklara mer?

 48. pekke

  Problemet med att ha en organisation som få har nån insyn i  med makten att rota i medborgarnas liv och även all elektronisk trafik som går genom Sverige är att uppgifter kan användas till andra syften än vad som var tänkt från början.
  IB-affären bl.a.
  Fanns väl även en liknade SÄPO-historia för ett antal år sedan.

 49. L

  pekke, hur illa man än tycker om denna insyn är det inget nytt och den kommer alltid att finnas, vad vi än lagstiftar om. Det enda som inte kontrolleras, vad jag vet, är brevduvor.

 50. Börje

  Här är en till som röstade på junilistan. Det hjälpte inte mycket.
  Det kändes lite skumt. Så länge jag röstat har jag valt socialdemokraterna, på grund av enkla, men någorlunda ”redbara” uppväxtförhållanden. Bäst för oss som har det knapert, ungefär.
  Men eftersom detta parti slukat klimatbluffeländet med hull och hår så var det dags att sluta.
  På hemväg från röstlokalen grunnade jag lite på Palme och hans argumenterande mot kolkraft när kärnkraftsomröstningen var på sluttampen. I det här forumet verkar det finnas stor misstänksamhet mot Palme och konstigt nog så togs hans argument FÖR kärnkraften till intäkt för hur dålig han var. Vad jag minns var det mest tal om partikel och svavelutsläpp, nån CO2-debatt har jag inget minne av.
  Han använde nedsmutsningen från kolkraftverk som argument, därför att det fanns till hands, jovisst, men han arbetade ju FÖR kärnkraft gentemot den miljörörelse som fanns då. 
  Det jag funderade på var hur han hade ställt sig till det skrämmande  klimatpropagandavanvett vi blir utsatta för idag. Jag menar, han hade ju kraft att stå emot sagoberättelserna om ryska ubåtar i Mälaren. Ge mig bevis som håller annars gör jag ingenting, sade han upprepade gånger, trots massiva påtryckningar från sagoberättarna, militärmakten tillsammans med Bildt.
  Vad man än tyckte om Palme, så var det svårt att hävda annat än att han var mycket intelligent. Därför tror jag att han skulle insett att klimatbluffeleändet var en lögnbubbla lågt tidigare än de flesta av oss.
  Frågan är: skulle utnyttjat den, så som politiker på samtliga håll och kanter gör nu? Eller skulle han tagit bladet från munnen och avslöjat bedrägeriet?
  Jag inbillar mig att de riksdagsmän som gjort sig besväret att kolla hur det EGENTLIGEN står till med världens isar, havsnivåerna och världstemperaturen kontra CO2-halten nog insett att i klimatkonsensusen ligger det visst många hundar begravna.
  Sådant hopp har jag förstås inte om  t ex ministrarna Carlgren, Olofsson och Hägglund. De verkar inte begripa vad det egentligen är de säger när de stolt deklarerar 
  ”Vi ska rädda klimatet!” 
  (Med alkohol i tankarna, orsakandes svältdöd för bra många fler än Kofi Annans 300 000, med lagtvång att använda kvicksilverlampor samtidigt som man gjort det olagligt att använda nämnda kvicksilver. Med sådana dumheter ska klimatet räddas)
  Och ta miljöpartiet som har
  ”Vi ska sänka havsnivåerna!”
  som vallöfte. Det är ju för fan storhetsvanvettsinne! Klimathotet har gått dem på huvet
  Ministern Jan Björklund har tyvärr rätt. Miljöpartiet fick 7-8%. det måste bero på att skolorna lyckats fostra minst så många till idioter som går på vad fan som helst.
  Han som sålde Eiffeltornet skulle bli grön av avund om han levt och fått syn på millöpartiets vallöften.

 51. ThomasJ

  Börje (#50):
  ”Han som sålde Eiffeltornet skulle bli grön av avund…”
  Han lyckades välan t.o.m. sälja tornet två gånger.., eller? 🙂
   
  Mvh/TJ

 52. Åke Rullgård

  Åke:
  Jag hade tankar på att rösta på Junilistan men när jag inte fick något svar på en direkt fråga till partiet om dess inställning i klimatfrågan valde jag bort Junilistan. Och det kan vara lika bra därför att under de sista dagarna före valet sade Junilistan något i stil med: Junilistan anser att om något ska göras i fråga om  koldioxiden så måste det handla om en regäl åtgärd, dvs, en sänkning av utsläppen med minst 20 %. Detta visar att även Junilistan ansluter sig till koldioxidfundamentalisterna.

 53. Christopher E

  Gunbo;
  ”Maggie,
  “Hur tänker människor egentligen?”
  Varför så förvånad? Majoriteten tänker kanske inte som dig.”

  Inte för att MP är någon majoritet, men slutsatsen måste bli att miljöpartiets väljare tänker mycket lite… för en normalt utbildad och måttligt intelligent människa kan väl inte rösta på ett tomteparti som dagarna före valet går ut med att 40% i Sverige+ 40% i resten av EU = 80% av totalen… 😀

 54. Christopher E

  Själv röstade jag på en vinnare i sista stund. Marit Paulsen.
  Folkpartiets inställning till Euro och kärnkraft är helt OK (jag struntar i detta fall i om det är inrikesfrågor). Marit har visat sunt förnuft när det gäller ”ekologisk” mat. Med sådant bevis på självständigt tänkande borde hon med lite utbildning och riktad lobbying även kunna svänga i klimatfrågan.
  Visst hade jag varit gladare att rösta på en klimatskeptiker… men som sagt, taktikröst blev det.
  Piratpartiets väljare har i alla fall sett till att en person har råd att ärligt betala för musik och film under lättsamt enfrågeliv i Bryssel (fast han gör det kanske inte av princip).

 55. Peter Stilbs

  Miljöpartiet har ju sedan sin begynnelse haft sin bas i okunnighet och naivitet. De kom in i Riksdagen genom att lura i folk att säldöden berodde på miljöförstöring. Nu var det en för veterinärer välkänd typ av influensa, som verkar återkomma med några decenniers mellanrum.
  Sedan har det fortsatt med anti-kärnkraft, vindkraft, anti-vattenkraft, etanol etc etc.
  Reinfeldt snodde dock deras flaggskepp ”klimatet” framför näsan på dem – men de tuffar på…

 56. Labbibia

  L
  För det första: Att statsmakterna begått/begår övergrepp mot enskilda medborgare som olaglig avlyssning, öppnande av privat post od, det ska vi alltså bara stillasittande acceptera tycker du?
  Isåfall är det ju ett argument som gäller även fildelning. ”Det har ju alltid förekommit sedan tekniken gjorde det möjligt, det är väl ingenting att hänga upp sig på?”
  Observera att jag INTE är för fri nedladdning av filmer, böcker, dataspel etc. Men vad gäller musik, är det ju bara larvigt att försöka stoppa kopiering, samtidigt som skivbolagen gör sitt yttersta för att få ”sina” artister spelade i radio, ju oftare desto bättre. Vem kan ärligt säga att han inte någonsin har spelat in en låt från radio med hjälp av kasettbandspelare?
  Och, låt oss säga att jag laddar ner en låt av Creedence. Jag har köpt låten minst 3ggr, först som orginalskiva, sedan är den med på en  köpt samlingsskiva och slutligen har jag köpt den som CD-skiva. Tycker du verkligen att jag begår en olaglighet om jag laddar ner den i MP3-format då?
  För övrigt bör du nog läsa på lite till om Piratpartiet. Har du hört talas om Telecompaketet?
   
  Christopher E
  Fel av dig. Piratpartiets kommande EU-parlamentariker Christian Engström är en fd företagare i databranchen, som blev mångmiljonär när han sålde sitt företag. Han har  råd att betala sin musik ändå.
   

 57. L

  Labbibia, har jag sagt något av det du skriver att jag sagt? Jag bara konstaterade att det inte går att begränsa avlyssningen och det är av exakt samma skäl som PP inte vill begränsa nedladdningen. Tekniken finns redan…

 58. Labbibia

  L
  Ditt inlägg 49 är väl formulerat ungefär så?

 59. UnoK

  Jag tror fortfarande att ”klimatfrågan” egentligen och i längden  är till förfång för ”de gröna” – den leder slutligen till mer kärnkraft och därmed ett energitillskott. Detta är tvärs emot vad miljörörelsen (till skillnad mot klimatfrågan) önskar: bort från konsumtionssamhället.
  Eftersom vanligt folk fritt blandar miljö och klimat, så har de etablerade partiernas anammande av klimatfrågan nu gjort miljöpartiet legitimt också för ”vanligt folk”. Det finns gränser för hur smart man kan vara, uppenbarligen.
  För övrigt anser jag att, förutom att Kartago bör förstöras, att så länge det finns röstRÄTT och fri kandidatur så är valresultat legitima.

 60. Att klimatet inte gynnat Reinfeldt men Mp är intressant. Visar på baksidan av opportun triangulering : risken att folk ganska enkelt missuppfattar precis som ironi…

 61. L

  Labbibia, där står inget om vad jag tycker om det hela, bara att det kommer att fortsätta vare sig det blir OK i lagstiftningen eller inte. 
  Precis som klimatförändringarna med andra ord…

 62. arga gubben

  Toprunner sa:
  >Arga gubben: >“Samtidigt förväntar jag mig att diverse kriminella element finns noterade i en annan mapp som inta kommer att slängas i soporna utan vara grunden till beslut om lång och varaktig inlåsning”
  ”Vi bor i Sverige… här gör man inte så!”
  Så sant!  Själva ”inlåsningen” av kriminella är av symbolisk karaktär

 63. arga gubben

  Labbibia sa:
  För det första: Att statsmakterna begått/begår övergrepp mot enskilda medborgare som olaglig avlyssning, öppnande av privat post od, det ska vi alltså bara stillasittande acceptera tycker du?
  Ja, det gör jag glatt om jag vet att det kriminella drägg som blir utsatt för detta ”övergrepp”. 
  Om myndigheterna tittat i min post? Ja, då har de fått se mina räkningar!! Big deal!!

 64. Klasse F

  Christopher E #53:
  Klasse röstade på MP
  Klasse har dokumenterad IQ 140-150
  Klasse är högutbildad (disputerad med nära anknytning till klimatfrågan)
  Klasse har en uttalad skeptisk hållning i klimatfrågan

 65. L

  KLasse F, vi gör alla våra misstag… 🙂

 66. Jan E

  Intressant att många klimatskeptiker tycks ha röstat på en kollektivist och kronisk nej-sägare som Sören Wibe. Vänstersocialist, emot EU-medlemskapet, emot EMU, emot Lissabonfördraget, emot nästan allt. Dessutom tyckte han att det var rätt av Byggnads att trakassera lettiska byggnadsarbetare i Vaxholm. Skönt att nu bli av med karln.
   
  Men vart ska klimatskeptikerna ta vägen i riksdagsvalet nästa år? Pröva att bilda ett klimatskeptiskt parti vetja.

 67. Johan M

  Läs  ”integritetens lilla röda” av Pär Ström så kanske några av er förstår varför en del röstar på PP av andra skäl än fildelning. Den finns gratis att ladda ner,  http://www.dnv.se/mou/lilla%20roda.pdf

 68. L

  Visst Johan, 1968 läste vi alla Maos lilla röda och hade Che Guevara som stor idol. Detta är väl dagens ”ungdomsrevolt”…

 69. Thomas

  Christopher #53,
  ”för en normalt utbildad och måttligt intelligent människa kan väl inte rösta på ett tomteparti som dagarna före valet går ut med att 40% i Sverige+ 40% i resten av EU = 80% av totalen… :D”
  En normalt intelligent och inte alltför illvillig person kunde mycket väl förstå vad de menade och att detta var matematiskt korrekt. För att vara generös antar jag att du är illvillig snarare än dum här.

 70. Hayek

  Det var väl för väl att Sveriges näst mest irriterande människa Sören Wibe  (Anders Wijkman ohotad #1) inte kom in i Europaparlamentet. 

 71. Eskil

  Thomas #69 Till min förskräckelse inser jag att jag är helt överens med dig! (I denna sak, alltså) 😉 Översätter man % till ton och att Sverige ser till att det antalet ton försvinner i ex.vis Lettland så går resonemanget ihop, om än med skohorn. Min gamle mattelärare kanske vänder sig i sin grav, men man måste vara lite praktisk tycker jag.

 72. Jonas N

  Thomas, tycker du verkligen det är lämpligt att just du uppmanar folk att göra  ”inte alltför illvillig[a]” tolkningar och istället ”förstå vad de menade”?
  Nu var ju inte procenträkningen en singulär händelse heller (och påståendet har tom upprepats) men förmågan att räkna rätt är allmänt dåligt utvecklad hos politikerkadern, och inom vissa inriktningar är det markerat värre ändå. Hos somliga finns tom ett uppet förakt för kunskaper, mot att saker skall gå ihop i slutändan, eller mot ’räknenissar’  och andra som vet att det inte går att trolla med knäna …

 73. Christopher E

  Thomas;
  Jag är varken dum eller illvillig. Det var bokstavligt så de sade.
  Och och bokföra minskningar utomlands på Sveriges konto är inte korrekt heller. De sade ”vi” ska minska. De länderna har ju sina egna omöjliga löften att leva upp till. Luktar garanterat dubbelbokföring här…

 74. arga gubben

  ”Översätter man % till ton”  Fiffigt,  så kan man ju göra ,  procenträkning är mycket enklare på det sättet!

 75. Eddie

  Såg på SR att Alf Svensson kanske kryssar ut Ella Bolin som KD:s kandidat. Är han möjligen den förklädde klimatrealist som Stilbs pratade om? Han är ju onekligen omgiven av två AGW zombies 🙂

 76. Gunnar Littmarck

  Klasse F #64
  Du kan vara en kandidat, för slakt???
  Lös mina inlägg på min blogg,
  Försök efter noggrann genomgång och all hjälp mänskligheten kan erbjuda, sänka några ev ina spontan påståenden.
  Yes.. då hat du kvalificerat dig…
  Alternativt skriver du ett hundratal spontana påståenden inom ett brett spektra, så ska jag försöka sänka dig.
  Påstående ett:
  Ingen som röstar på mp, är bidragande till ökad mänsklig  livskvalitet.
  Så kul du tror du är så smart att jag inte behöver visa hänsyn…
  Det gillar jag…
  (du är väl inte en skattebetald parasit?)
  i så fall kan jag hjälpa dig med knopinstruktioner om moralen fortsatt är hög…
  Kom igen!
  visa att det finns åtminstone en som har både moral och intelligens, men röstar på mp…………….
  Kan jag ha fått en mental kamp, äntligen???
  Lycka till.

 77. Patrik

  Jag kommer nog aldrig att rösta på MP, men det är helt solklart, tycker jag, att deras existens är positiv – sålänge de inte blir för stora.
  Då är jag rädd att tossiga Gaia-kultister kommer att få för stort inflytande över saker som de inte borde ha.
  Det enda vettiga jag någonsin hört MP säga utanför miljöfrågorna var när de drev frågan om lagstadgad kortare arbetstid. Trots att jag är egen företagare sedan massor av år, eller snarare kanske på grund av att jag är det, så tyckte jag faktiskt att det var en god tanke. På så vis kanske folk kunde vara effektiva de 6 h som de arbetar istället för som nu att man ändå bara arbetar 5-6 h effektivt och slösar bort resten av tiden på att fika och prata med arbetskamraterna om vad de gjorde i helgen. 😉
  Skämt åsido, jag brukar faktiskt fika på jobbet och prata med mina kollegor också.
  Allvarligt talat så tycker jag nog att det kan vara en god tanke inom vissa yrken. Finns väl inget som säger att just 8 h är optimalt. 🙂
  Förutom det så har jag aldrig hört ngt ”eget” utanför miljöområdet från MP. Allt annat är antingen vänster eller socialliberalt – ”lånat material”.
  Givetvis behöver vi ett parti som värnar om miljöfrågorna, sålänge de nu finns kvar och behöver lösas. Tror att dessa frågor skulle marginaliseras ganska fort annars.
  Men det betyder inte i sin tur att allt miljöarbete och allt som de hittar på i MP är vettigt. Faktiskt inte. 🙂

 78. L

  Thomas, först skulle jag lägga ner alltihop och sen fråga om vi behöver ett EU-parlament överhuvudtaget. Vilka frågor skulle man inte kunna hantera på distans?