Pseudovetenskap och klimatcensur

FN

CO2coalitions senaste bravader runt klimatupplysning och Nobelpristagaren John Clauser är intressanta. Som pricken över i-et just nu är att IMF avbeställde en planerad Zoom-föreläsning som J. Clauser skulle leverera. Den gällde hans forskning som kanske har potential att revolutionera klimatfrågan.

Nobel Laureate Silenced – CO2 Coalition

‘We Are Totally Awash in Pseudoscience’: Nobel Prize-Winning Physicist on Climate Agenda – CO2 Coalition

Medan CO2coalition ger oss nyheter om vad som händer på klimatområdet (se CO2coalition.org/media/in the news) gav de norska klimarealistene läsarna en intressant inblick i den akademiska klimatcensuren.

Nye tilfeller av klimasensur – Klimarealistene

En liten sammanfattning.

I ”nya fall av klimatcensur” skriver de att Nobelpristagare alltid är eftertraktade som föredragshållare och skribenter – så länge de inte svär i klimatkyrkan. Den norskfödde pristagaren i fysik Ivar Giaever fick till exempel uppleva att bli bortcensurerad från större delen av den norska pressen efter att han skrivit krönikan ”De förunderliga klimatmyterna” i norska aftonbladet. Den blev för stark för tidningens missionerande klimatjournalister och för de flesta medierna i övrigt (se länken till krönikan).

2022 års Nobelpristagare John Clauser har som många andra ledande fysiker deklarerat att han anser att det inte existerar någon klimatkris. Han har spetskompetens i klimatmodellering och har dessutom arbetat med effekten av att solljuset reflekteras av det ständigt förändrade molntäcket. Det är en effekt som är fullständigt frånvarande i de klimatmodeller som IPCC stödjer sig på – en effekt som dessutom är ca 200 ggr starkare än effekten av CO2 på klotets temperatur.

Förutom att klart ha sagt ifrån att han anser att det inte existerar någon klimatkris har J. Clauser kommit med kritik av fjolårets Nobelpris i klimatmodellering (Se klimanytt nr 308 i länken).

Clauser skulle ha hållit ett Zoom-föredrag inför IMF (FN) om klimatmodeller, men ledningen för IMF avbeställde snabbt föredraget efter att den hade fått nys om Clausers kritik av IPCC-lärans modeller.

Inlägget går vidare under rubriken Mafiøse forskningsaktivister.

Det har sedan Climategate-skandalen (2009) varit känt att ett nätverk av klimatforskare har arbetat för att hindra den klimatforskning som är kritisk till IPCC-lärans berättelse att komma ut. Centrala i sammanhanget var Michael”Piltdown”Mann och CRU vid East Anglia-universitetet i England. Bland perifera delar av nätet är Potsdam-institutet i Tyskland och Bjerknessentret hos klimatforskaren Eystei Jansson (Norge). Detta nätverk ansåg att det var (är?) viktigt att trakassera redaktörer på vetenskapliga tidskrifter och de såg till och med till att söka avskeda dess redaktörer och vid ett tillfälle lyckades de få en tidskrift nedlagd.

Nu har herr Michael”Piltdown”Mann (länk 1) varit i farten igen tillsammans med sin tyske tvilling Ramstorf från Potsdam-institutet.

Klimatforskaren Gianluca Alimonti med kollegor fick sin forskning ”A critical assessment of extreme events trends in times of global warming” publicerad. En kritisk bedömning, det kunde inte journalisterna eller klicken runt Michael”Piltdown”Mann acceptera. Se vidare kring denna skam i artikeln och länk 1.

¤¤¤

Var tid har sina bedrägerier och missionärer. Detta är en liten favorit, som nu har hundra år på nacken, men är nog så aktuell:

Här kommer det en hottentott

Den stackarn han har så brått

Han jagas af en missionär

Och hela himmelrikets här

Ivar Arosenius (slutet av 1920)

Under Arosenius tid diskuterades evolutionsläran och Piltdown-skandalen ses ibland som ett försök till inlägg mot den läran, Lysenkoismen hade sin period och lämnade ohyggliga spår. Nu är det koldioxidhypotesen som härjar världen över och med förskräckande resultat. Den har sin hemvist i FN och har stöd från väst medan världen i övrigt tackar och tar emot och utnyttjar situationen.

Att döma av vad TWTW och Net Zero Watch förmedlar allt mer ihärdigt kan man dock skönja ett otal sprickor i den fasaden.

Efter inblick i “nya fall av klimatcensur” blir följande klimatupplysning ett kompletterande måste:

‘We Are Totally Awash in Pseudoscience’: Nobel Prize-Winning Physicist on Climate Agenda – CO2 Coalition

¤¤¤

Sprickorna i fasaden gör att man med fog kan ställa frågan ”Vad händer med alla ”klimatmissionärer och hela himmelrikets sfär” Om eller snarare När CO2coalition med flera med sina ”jagade hottentotter” en dag med stöd av vetenskapen kan övertyga väst om att vi är grymt bedragna inte bara av IPCC utan kanske främst av IMF. Vi måste ”lyssna till” och följa John Clauser, han kommer med all sannolikhet att jagas.

Länk 1:

The Piltdown Man: The Greatest Scientific Fraud of the 20th Century | OpenMind (bbvaopenmind.com)

piltdownmannen

Piltdownskallen, en av människohand framställd blandning av den moderna människan och orangutang. (Jfr hockeystickan)

Ann Löfving-Henriksson

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Magma

  Ann, du har som vanligt en oöverträffad förmåga att klä av klimatalarmisternas och dess pseudovetenskaps scenografi. Stort Tack!

 2. Mats Kälvemark

  Tack Ann! Ditt inlägg är en inspiration i kampen mot klimatalarmismen. Nobelpristagarna i fysik, Ivar Giaever (1973) och John Clauser (2022) är formidabla ljus i klimatcensurens dystra mörker.

 3. Bim

  Ann!
  Kul att vakna på morgonen i dag och se hur elegant du drar ner brallorna på klimat stollarna. Inte ens kallingarna fick de behålla
  Nu kan man ju lugnt bura in dom för förargelseväckande beteende och för spridande av samhällsfarligt trams.

 4. iah

  ja ann det var ju bra och det borde ha en annan fortsättning men tyvärr så kommer det antagligen inte längre. motståndet att höra annat om klimathotet än MSM och deras tolkning av bla ipcc utsagor är monumentalt.

 5. Tack Ann – detta är ett väldigt intressant ämne!

  Det är bara att titta på vårt eget smhi.

  Vill man få reda på sveriges klimatutveckling från år 1900 till idag – ja då ligger man illa till som svensson.

  Smhi beskriver det själva..- vill du veta något om sveriges klimatperioder, så fungerar det utmärkt från 1961 men vill du veta mer om perioden 1931 – 1960 så behöver du anstränga mer – säger Smhi själva.

  Vill du veta mer om Sveriges klimat för perioden 190o- 1930 – ja då behöver du gå till ett större bibliotek och beställa rapporterna i pappersform.

  Sammantaget kan vi se att Smhi är väldigt nöjda med att svensson lätt kan få klimatinformation om dom 2 senaste klimatperioderna men inte mer – en kall och en varmare period för jämförelse om klimatutvecklingen ger verkligen en god grund för dubier kring – även sveriges klimatutveckling.

  En något bättre källa för klimatutvecklingen i sverige kan man istället finna på bl a geoinstutionen i göteborg och deras uppsatsarbeten – som har bättre tillgång till djupare kunskaper om temperaturutvecklingen från smhi:s gamla stationsnät.

  Att vi tystar tungviktiga, erfarna, fysiker och klimatprofessorer – är riktigt illa i åtminstone 2 aspekter.
  Dels att vi går miste om avgörande kunskaper och dels att yngre fysiker och klimatvetare får lära sig att – koncensus forskning är viktigare än kritisk, vetenskaplig, metod…och därmed hamnar klimatvetenskapen i ett blått skåp i en mörk källare.

 6. foliehatt

  Magnus blomgren, #5,
  kanske är inget annat att förvänta sig när SMHIs GD, Håkan Wirtén, innan han blev handplockad till tjänsten av Isabella Lövin i MP/S-regeringen – var generalsekreterare på WWF.

  https://www.wwf.se/pressmeddelande/wwfs-generalsekreterare-slutar-blir-ny-chef-pa-smhi-3821214/

 7. Lennart Svanberg

  Ja, att ljuga vet vi att Politiker gör utan att blinka. Att få vetenskapen att göra detsamma är uppenbarligen inte heller något problem.

  Minns ett möte på Lunds Ekonomihögskola när jag som studeranderepresentant medverkade då 40 valfria studerandepoäng inom Ekonomutbildningen diskuterades. Trodde i min enfald att fakulteterna skulle uppmuntra till fria val bland studenter men självklart handlade allt i slutändan om pengar.

  Att styra vetenskap är enkelt. Du ger pengar till de som ger dig önskvärt resultat och då slutar snart icke önskvärd forskning komma.

 8. stig morling

  Ja Stort Tack för inlägg Ann! Enligt uppgift skall vår nuvarande klimat och miljöminister hävdat att CO2 är världens farligaste gas!? Kan någon bekräfta, eljest är en berättigad fråga till ministern: Har Du stött på svavelväte?

 9. Här är ett inlägg om tidigare häxjakter och mobbing av dissidenter inom klimatforskningen:

  https://klimatupplysningen.se/ipcc-forskares-haxjakt-pa-tidskriftsredaktorer/

  och på Fred Singer:
  https://klimatupplysningen.se/haxjakt-pa-tysk-parlamentariker-och-fred-singer/

 10. Nr 6 Foliehatt.
  Jo, tillsatta tjänster är extremt( ! ) beroende av bekännelse och koncensus – t o m mer nu än förr vill jag mena – med 35 års erfarenhet från industrin.

  Ett typexempel just nu och under 2000- talet gällande klimat är Nederbörden…översvämmningar och höga flöden hör vi gärna från både klimatprofessorer, svt och media – men tittar man på smhi:s statistik för 1900 – 2015 så syns ingen förändring, vilket dom själva också skriver….
  Det är faktiskt anmärkningsvärt och speglar även narrativets dans på den slaka linan!

  Precis som utvecklingen för antalet högsommardagar beskrivs översvämningarna av smhi och annorstädes som en produkt av växande stats och industrimiljöer..så dessa två värden handlar mer om lokalklimat( värmeöar).
  Smhi skriver att upplevelsen av ökande översvämningar beror på en ökande rapportering från statsmiljöer – ökningen finns inte i våra större vattendrag enl statistiken från 1900 – nutid.

  Vi är djupt villseleda av både koncensusledare och historielöshet/förvanskning i flera viktiga och avgörande frågor gällande klimatparametrar – det borde genomföras en ordentlig analys av den faktiska utvecklingen.

 11. Björn

  Det som är intressant här är uttalandet om att solens reflektion i molnen har så stor effekt: ”en effekt som dessutom är ca 200 ggr starkare än effekten av CO2 på klotets temperatur”. Egentligen är denna siffra 200 ggr, sensationell när man inser innebörden, men är ändå inte överraskande. Det skulle vara intressant att komma åt källan till denna molnens betydande reflektion av solenergi.

 12. Ann Löfving-Henriksson

  # 11 Björn, förmodligen är det en uppgift som Clauser med flera arbetar med och endast anger synnerligen osäkert.

 13. Thorleif

  Ja IMF sitter ju i WEFs ledning/styrelse och klimatet är deras huvudinstrument under WHOs kommande(?) ledarskap i detsamma. I The Great Reset. Kommunisten och brittiskan Susan Michie som chef för WHOs Advisory Commitee är den person som kommer att föreslå lämpliga åtgärder när de fått det rättsliga mandatet av de nationella regeringarna i bl.a väst nästa vår.

 14. BG

  SVT vet naturligtvis bättre, när det rör sig om klimat, än t. ex. nobelpristagare. Om man i dag, den 2 augusti, skulle titta på Kunskapskanalen, finner man kl. 20.00:

  ”Planet under press: Så orsakade vi klimatkrisen.”

 15. jax

  #10 Magnus Blomgren
  I dag kom julis medeltemperatur, mätt av familjen Bohnsack, i Luleå. Årets juli är den 48:de varmaste sedan 1923, 0,3 grader från medelvärdet de senaste hundra åren. Alltså en fullständigt normal månad om man ser till hela perioden.
  Om man tittar på de senaste (2000-talet) och de tidigaste 24 åren är medeltemperaturen mer eller mindre exakt lika för de båda perioderna men drygt en grad högre än för hela perioden. Körsbärsplockar man alarmisternas favoritperiod, mitten av sjuttiotalet till nu, så får man med linjär kurvanpassning en ökning av medeltemperaturen med drygt 2 grader.
  Detta visar ju varför de är så ovilliga att titta på äldre data. De passar inte in i berättelsen.
  Dessutom har man ju lyckats så väl med berättelsen att folk nu tror att årets julimånad har varit extremt ostadig och att det beror på klimatförändringen.

 16. jax

  #15 jag själv

  Kan komplettera med en lista över de varmaste julimånaderna sedan 1923:

  1) 1937 21,5 grader
  2) 2018 21,3 grader
  3) 1925 20,7 grader
  3) 1927 20,7 grader
  5) 2003 20,5 grader
  6) 1973 19,9 grader
  7) 2014 19,7 grader
  8) 1972 19,6 grader
  9) 1941 19,5 grader
  9) 2021 19,5 grader

  Som synes är fyra av dem från de första 20 åren och fyra från de sista tjugo åren. De båda övriga var på tidiga 70-talet.

 17. Thorleif

  #16 jax

  Utan vetenskaplig bas vore väl en ”tangering” av 20-30-talets värmeperiod en lämplig vändkrets mot kallare klimat, gud förbjude!

 18. Nr 17 å nr 16.
  Du kan ha rätt i dina gissningar – det är ett intressant läge för vårat klimat i sverige just nu – särskilt beroende på 2 saker..
  1 – tidsaspekten, tiden börjar mogna för förändring, sett till historiska upp å nedgångar.
  2 – den enorma framvällningen i fram-sundet och den mycket sydliga isutbredningen norr om Island – kanske kan det påverka NAO…ett nytt/fortsatt great salinity anomaly…fick ju sitt namn från händelserna i ishavet på 60- talet…kanske var det det som kylde 60 – 90.
  – vi fortsätter att hoppas på en artikel om det!

  JAX – intressant att 1941 var med som en varm juli, 1947 brukar ju annars generellt vara väderextrem året i sommarsverige, varmt, 38 grader och torrt, 90% av alla brunnar torkade i Skaraborg – mina bonnsläktingar fick kämpa hårt.
  1941 i norr brukar ju annars kommas ihåg för den vansinnigt kalla lucia – med svenskt köldrekord 53,3 grader i malgovik och ytterligare ett halvdussin rapporter om temperaturer på 50 – 55, helt otroligt.
  Vädret i norr 1941 hade nog i dagens samhälle betraktats som beviset på extremklimatkris.

  I perspektivet av allt färre antal högsommar dagar för perioden 1917 – 2003 i norr, så drar jag slutsatsen – att det var bättre förr…

 19. Bengt

  Tony Blair idag:

  I en intervju nyligen säger han:

  – Be oss inte att göra en enorm mängd [saker] när vad vi än gör i Storbritannien ärligt talat inte kommer att påverka klimatförändringarna i någon större utsträckning.

  Tony Blair erkänner också att Storbritanniens ensidiga avkarboniseringsmål är meningslösa i avsaknad av att världens stora ekonomier antar lika bindande tak.

  Den före detta premiärministern hävdar med rätta att Storbritannien nu är en mindre utsläppare av växthusgaser, vilka inte har någon större inverkan på de globala utsläppen eftersom världens största utsläppsländer inte har för avsikt att införa några bindande tak.

  Tonys varning kommer som en läglig påminnelse om att Storbritanniens nettonollplaner är vådligt kostsamma och kommer att resultera i smärtsamma sänkningar av levnadsstandarden för alla utom de rikaste. De hotar nu att dra ned Storbritannien i ekonomisk nedgång, samhällelig instabilitet och i slutändan att ansträngningarna för att minska koldioxidutsläppen havererar.

  Istället för extremt kostsamma politik som är både prismässigt oöverkomlig och oattraktiv för de fattigare länderna förespråkar Tony Blair att Storbritannien fokuserar på att hjälpa utvecklingsländerna att ställa om till alternativ energiteknik.

  Net Zero Watch, en oberoende brittisk organisation som granskar klimatpolitiken i Storbrittannien och Europa, välkomnar Blairs inspel och hoppas att hans pragmatiska inställning kommer att öppna dörren för en nytt debattklimat, som alltför länge har varit gravt obalanserat, irrationellt alarmistiskt och deprimerande intolerant.

  Möjligen börjar hysterin rämna.

 20. Sten Kaijser

  Tyvärr är Blair fortfarande fast i koldioxidbekämpningen — men nu är det andra länder som ska utsättas för den

  Den dag en ”västerländsk ledare” säger att fattigdomsbekämpningen är den viktigaste frågan. — då först är jag nöjd.

 21. Fredrik S

  Tack Ann för mycket bra och intressant genomgång.

  ”Klimatforskningen” och de som drar i trådarna har ju fallit tillbaka till medeltiden eller värre.

  Dags för lite upplysningstider igen.

  Kanske har det senare redan fått fäste på allvar?

 22. Rossmore

  Paul Homewood refererar till en annan framstående forskare som tagit bladet från munnen och säger som det är:

  https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2023/07/31/another-climate-scientist-with-impeccable-credentials-breaks-ranks-our-models-are-mickey-mouse-mockeries-of-the-real-world/#more-66227

 23. Sören G

  #18 Magnus blomgren
  Varför skulle inte en mycket kall vinter följas (eller föregås) av en mycket varm sommar.

  Mycket högtrycksbetonat väder kan ge stor utstrålning på vintern och hög solinstrålning på sommaren.

 24. Fredrik S

  Rossmore #22

  Tack, intressant läsning.

 25. Rossmore #22,

  Homewood har en uppdatering om BBCs klimatrapportering som är ganska förskräckande

  https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2023/08/02/bbc-still-playing-fast-and-loose-with-climate-facts/

  De ljuger och vilseleder. Precis som Public Services klimatrapportering. Jag gissar att SVTs journalister läser BBC och The Guardian för sina artiklar. Ingen bryr sig om att kolla fakta utan de kan komma med hur orimliga och absurda pseudovetenskapliga påståenden som helst.

 26. Paul Håkansson

  Rossmore
  16:36, 2023-08-02

  Tycker det var så bra och intressant att jag tar mig friheten att posta hela artikeln.

  ANOTHER CLIMATE SCIENTIST WITH IMPECCABLE CREDENTIALS BREAKS RANKS: “OUR MODELS ARE MICKEY-MOUSE MOCKERIES OF THE REAL WORLD”
  APRIL 28, 2023 CAP ALLON

  [Article originally published on the now censored electroverse.net]

  Dr. Mototaka Nakamura received a Doctorate of Science from the Massachusetts Institute of Technology (MIT), and for nearly 25 years specialized in abnormal weather and climate change at prestigious institutions that included MIT, Georgia Institute of Technology, NASA, Jet Propulsion Laboratory, California Institute of Technology, JAMSTEC and Duke University.

  In his book The Global Warming Hypothesis is an Unproven Hypothesis, Dr. Nakamura explains why the data foundation underpinning global warming science is “untrustworthy” and cannot be relied on:

  “Global mean temperatures before 1980 are based on untrustworthy data,” writes Nakamura.

  “Before full planet surface observation by satellite began in 1980, only a small part of the Earth had been observed for temperatures with only a certain amount of accuracy and frequency. Across the globe, only North America and Western Europe have trustworthy temperature data dating back to the 19th century.”

  From 1990 to 2014, Nakamura worked on cloud dynamics and forces mixing atmospheric and ocean flows on medium to planetary scales. His bases were MIT (for a Doctor of Science in meteorology), Georgia Institute of Technology, Goddard Space Flight Center, Jet Propulsion Laboratory, Duke and Hawaii Universities and the Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology.

  He has published 20+ climate papers on fluid dynamics. There is no questioning the man’s credibility or knowledge base.

  Today’s ‘global warming science’ is akin to an upside down pyramid which is built on the work of a few climate modelers. These AGW pioneers claim to have demonstrated human-derived CO2 emissions as the cause of recently rising temperatures and have then simply projected that warming forward. Every climate researcher thereafter has taken the results of these original models as a given, and we’re even at the stage now where merely testing their validity is regarded as heresy.

  Here in Nakamura we have a highly qualified and experienced climate modeler with impeccable credentials rejecting the unscientific basis of the climate crisis claims — the AGW Party’s worst nightmare.

  DATA FALSIFICATION
  When arguing against global warming the hardest thing I find is convincing people of data falsification, namely temperature fudging. If you don’t pick your words carefully, forget some of the facts, or get your tone wrong then it’s very easy to sound like a conspiracy nut job.

  But now we have Nakamura.

  The good doctor has accused the orthodox scientists of “data falsification” in the form adjusting historical temperature data down to inflate today’s subtle warming trend.

  Nakamura writes, “The global surface mean temperature-change data no longer have any scientific value and are nothing except a propaganda tool to the public.” And while climate models are useful tools for academic studies, “The models just become useless pieces of junk or worse (as they can produce gravely misleading output) when they are used for climate forecasting.”

  Climate forecasting is simply not possible, Nakamura concludes, and the impacts of human-caused CO2 can’t be judged with the knowledge and technology we currently possess. The models grossly simplify the way the climate works.

  As well as ignoring the sun, the modelling also drastically simplifies large and small-scale ocean dynamics; aerosol changes that generate clouds (cloud cover being one of the key factors determining whether we have global warming or global cooling); the drivers of ice-albedo (“Without a reasonably accurate representation, it is impossible to make any meaningful predictions of climate variations and changes in the middle and high latitudes and thus the entire planet”); and water vapor.

  Climate forecasts also suffer from arbitrary “tunings” of key parameters that are simply not understood.

  NAKAMURA ON CO2
  “The real or realistically-simulated climate system is far more complex than an absurdly simple system simulated by the toys that have been used for climate predictions to date, and will be insurmountably difficult for those naive climate researchers who have zero or very limited understanding of geophysical fluid dynamics,” continues Nakamura.

  “The dynamics of the atmosphere and oceans are absolutely critical facets of the climate system if one hopes to ever make any meaningful prediction of climate variation.”

  Additionally, solar input is modeled as a “never changing quantity,” which is absurd.

  “It has only been several decades since we acquired an ability to accurately monitor the incoming solar energy. In these several decades only, it has varied by one to two watts per square meter. Is it reasonable to assume that it will not vary any more than that in the next hundred years or longer for forecasting purposes? I would say, No.”

  You can read Mototaka Nakamura’s book for free on Kindle.

  Arm yourself with the facts, and then spread them–facts such as the three collated below (all lifted from the book):
  “[The models have] no understanding of cloud formation/forcing.”

  “Assumptions are made, then adjustments are made to support a narrative.”

  “Our models are mickey-mouse mockeries of the real world.”

  SOLAR FORCING
  Solar output isn’t constant, IPCC — and the modulation of cloud nucleation is a key consequence.
  During solar minima, the sun’s magnetic field weakens and the outward pressure of the solar wind decreases. This allows more Cosmic Rays from deep space to penetrate our planet’s atmosphere. These CRs have been found to nucleate clouds (Svensmark et al), with clouds known to play a crucial role in Earth’s climate system.

  As Roy Spencer, PhD. succinctly writes: “Clouds are the Earth’s sunshade, and if cloud cover changes for any reason, you have global warming — or global cooling.”

  https://electroverse.info/climate-scientist-breaks-ranks/?utm_content=cmp-true

 27. Joachim

  OT

  UAH juli 2023, +0,64 grader globalt.

  https://www.drroyspencer.com/2023/08/uah-global-temperature-update-for-july-2023-0-64-deg-c/

  Ett ovanligt värmesprång. Ser fram emot John Christys detaljerade analys närmaste dagarna här.

  https://www.nsstc.uah.edu/climate/

 28. JonasW

  Funderar på vad de inte larmar om:
  – ökenutbredning
  – havsnivå
  – antarktis/arktis/grönlands isar
  – orkaner

  Numera har de helt gått in för ”extremväder”, d.v.s. att det någonstans på jordklotet är varmt/torrt eller blött.
  Känns som att de lite mer kunniga klimatalarmisterna har gett upp. Numera verkar det helt vara media som ska hålla liv i klimatkatastrofen. Nivån på ”klimatlarmen” är idag beklämmande låg (diverse allvarliga sakfel), vilket verkar stämma med att det är journalister som plockar fram egna nyheter.

 29. Rossmore

  #28

  Så sant! Ingen larmar om att Grönlands inlandsis beter sig synnerligen olydigt och vägrar larma om att katastrofen snart/redan är här:

  http://polarportal.dk/fileadmin/polarportal/surface/SMB_curves_LA_DK_20230801.png

  Sen är det såklart ingen som larmar om kostnaden för det meningslösa larmandet…

 30. Robert Norling

  #29 Rossmore

  ”Så sant! Ingen larmar om att Grönlands inlandsis beter sig synnerligen olydigt”

  Du kan lägga till Arktisk bland de olydiga.
  Kallare där i stort hela våren och sommaren.

  https://ocean.dmi.dk/arctic/meant80n.php

 31. Sören G

  Och så har vi ”overshoot day” idag. För Sveriges del sägs den ha inträffat redan i april.
  Vi får inte konsumera mer i år enligt alarmisterna eller vad det nu betyder.

 32. Christian H

  #16 Jax

  Tack för den intressanta statistiken om de varmaste julimånaderna. De siffrorna tror jag på, till skillnad från alla stolliga uppgifter från msm-media. I år skulle vi ju drabbas av extrem torka och hetta i Sverige, men tänk så fel de troende fick! När ska det gå upp för prognosmakarna att de inte kan spå? Deras spådomar är absolut inte bättre än de i kaffesump eller abborrfjäll! Dock vållar de betydligt större skada.

 33. Gunnar Strandell

  Ann L-H
  Citat:
  ”Vad händer med alla ”klimatmissionärer och hela himmelrikets sfär” Om eller snarare När CO2coalition med flera med sina ”jagade hottentotter” en dag med stöd av vetenskapen kan övertyga väst om att vi är grymt bedragna inte bara av IPCC utan kanske främst av IMF.”

  Du tar upp Lysenko, som fick stöd av Stalin.
  Stalin dog 1953 , men Lysenko och en grupp övertygade höll fast vid sin inställning till 1976, då Lysenko dog.

  Så lång tid kan det ta att bli av med det vi idag tycker är uppenbar pseudovetenskap, trots att mecenaterna lämnat in.

  Jag är orolig för att utvecklingen gått vidare i det spåret. Indoktineringen sitter djupare i allmänheten och delar av den kan inte byta åsikt mot insikt.

 34. foliehatt

  Trots all propaganda i statlig och annan media och från aktivister. Trots all censur, flyg-, och koldioxidskatter, så ser det svenska folket rakt igenom allt detta. Enligt TT så reste svenska folket med flyg mer än någonsin under juli månad i år.

  Häpp!

 35. Anders

  #19 Bengt. Effekten av Netzero-politiken i UK som Du beskriver med orden ”hotar nu att dra ned Storbritannien i ekonomisk nedgång, samhällelig instabilitet” spanar jag såsom varandes högst medveten från de rödgröna.

  De flesta av dessa människor menar även säkert väl med sin konklusion om att vi behöver minska människans tryck på Jordens begränsade resurser. Men de har tyvärr hakat upp sig på ett fåfängt och helgalet huvudskäl -> CO2.

 36. Ann Löfving-Henriksson

  Stort Tack för alla värdefulla kommentarer och länkar eventuellt för vidare analys:
  Länkar i kronologisk ordning,
  ”foliehatt” (#6) upplyser om att SMHI´s GD var handplockad av Isabella Lövin och tidigare generalsektreterare på WWF,
  Ingemar (9) upplysning om tidigare häxjakter (2011, 2010)
  ”Rossmore” (22, mm) tar upp dr Mototaka Nakamura som arbetet med klimatmodeller, protesterat och verkar ha försvunnit från scenen,
  Ingemar (#25)tar upp Homewoods nya sammanställning av BBCs ganska förskräckande klimatrapportering.
  Paul Håkansson (#26) mera om Nakamura
  Allt hänger ihop. FN med sitt mål i centrum. För min del kan jag inte släppa tanken på att det största hotet mot FNs mål det som också skapat den största häxjakten som drivits mot en enskild person i klimatfrågan är och förblir Donald Trump.

 37. Det vänder som sagt snabbt nu i GB:

  ”Den brittiska regeringen planerar att utfärda över 100 licenser för olje- och gasutvinning trots invändningar från miljöaktivister.

  ”Jag tror att detta är ett oerhört fördelaktigt drag för Storbritannien och kommer att avsevärt stärka Storbritanniens energisäkerhet, och det kommer att skapa många jobb”, säger Nile Gardiner, chef för Heritage Foundations Margaret Thatcher Center for Freedom, till Fox News Digital.

  ”Det är förmodligen det bästa Rishi Sunak har gjort som premiärminister, och detta har naturligtvis resulterat i tjut av upprördhet från miljölobbyn som aktivt arbetar för att underminera brittisk konkurrenskraft som en del av en woke-ideologisk agenda.”

  En del gröna inom Torys är ilskna och förvirrade. Men med tanke på folkopinionen så är premiärminister Sunaks beslut att öppna upp för inhemsk olje- och gasutvinning populärt och kan säkra ett fortsatt regeringsinnehav. Labour har inget motdrag annat än att upprepa, i än högre tonläge, de gröna vind- och sollobbyisternas rop på mer statliga subventioner.

 38. PS, länk https://www.foxnews.com/world/uk-prime-minister-rishi-sunak-makes-climate-activists-seethe-bold-move-energy-independence?mc_cid=894d45c066&mc_eid=85b9459f9f

 39. Håkan Bergman

  Ingemar N. #38
  Green Peace har redan reagerat, ett gäng aktivister tog sig upp på taket av Rishi Sunaks hem i Yorkshire i morse. Nu är premiärministern på semester, i Kalifornien tror jag, men en premiärministerbostad borde väl under alla omständigheter vara bättre bevakad än så i dessa tider. Dags att klassa dom där som terrorister, hur många kan man få plats med på St Helena, lämplig förvaringsplats för folk med kejsarvansinne.
  https://www.gbnews.com/watch/live

 40. Jan Ågersten

  Jag följer de här miljödårarna på nätet och ibland känner jag att det skulle behövas säkerhetsbälte på min kontorsstol när man hör deras resonemang.

  Man förstår att miljötalibanerna är i minoritet när de har seminarier som går ut på att hitta strategier över hur få deltagare som möjligt skall kunna delta i deras aktioner.

  Nyhetsuppläsaren på GBNews uttrycker sig om aktivisterna på ett bra sätt. Jag citerar
  ” ’I think fanatic groups like Greenpeace who commit actions like this could legitimately be classed as terrorists. They believe nothing is off limits because we’re facing a ”doomsday scenario”.’”

  Vad hände med demokratin, vad hände med respekten för äganderätten och så vidare.

 41. Benny

  På SVT ser man med fasa på att flygandet ökar och att folk struntar i klimatskam och annat nonsens som media torgför. Men globalisterna som styr korrupta politiker jobbar i kulisserna för att på alla sätt stoppa flyget med ökade energiskatter på flygbränsle, nya avgifter, flygskatt, ökade priser för flygbolagen på flygplatserna ligger i pipen för att stävja flygandet. Och de flesta vill flyga ner till ”extrem-värmen” vid Medelhavet för att ingen tror att betongen smälter eller att havet håller på att koka som FN och klimathysterikerna påstår.

 42. Håkan Bergman

  Benny #41
  Vad dom verkligen vill är att vi inte ska få resa, Finns inte en möjlighet att dagens resevolymer i Europa enbart skulle kunna hanteras med järnväg. Flyget är alldeles för effektivt kontra järnvägen för att nåt sånt skulle vara genomförbart.

 43. Benny

  Håkan, det är väl så att lyckas man stoppa flyget så får man automatiskt ett minskande av resandet! Tåg är både dyrt, opålitligt, tar för lång tid m m för att det ska vara ett alternativ till flyget på långa sträckor. Bil som alternativ håller man som bäst på att strypa för vanligt folk så det som gäller sedan är cykel d v s miljöpartiets drömfordon. Världen utanför väst kommer att skratta sig fördärvade och gör det redan åt idiotin som härskar i västvärlden.

 44. tty

  #40

  ”Vad hände med demokratin, vad hände med respekten för äganderätten och så vidare.”

  Vi har numera ”liberal demokrati”, d v s inga ”icke-liberala” åsikter är tillåtna.