Profeten har talat igen

Det var ett tag sen vi såg Al Gore gästa denna blogg. Här får ni hans senaste utspel. Varifrån får människan allting? Han måste ha en hel stab med propagandister som jobbar med att ta fram alla dessa horribla bilder. Varför tröttnar inte världen på denna falska profet som skor sig likt ingen annan på allehanda meningslösa klimatåtgärder? (Ursäkta, men ibland tål jag knappt att se mannen. Och är det astma han har eller blir han bara så upphetsad av sin förträfflighet att hitta på allt detta elände?)

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Torsten Wedin

  Jag orkade bara se en och en halv minut, jag orkar inte höra karln. Jag råkar ha en inbyggd förmåga att känna igen lögnens kroppsspråk (inklusive ansiktsuttryck och röstvariation. Han låter som en bilförsäljare. Förlåt alla bilförsäljare. Al Gore är tiopotenser värre än ni är.
  Kan han anses trovärdig i debatten när han tjänar miljoner, kanske miljarder på att politiker är rädda för CO2?

 2. Oj och herre jösses!  Hade man inte sett Al Gore i bild så hade man ju trott att hela föreställningen var ett skämt.

 3. L

  Han är antagligen så trött på att höra sig själv att han läser i expressfart numera. Trots det hinner han få in en massa finesser som ”global warming pollution in the atmosphere”. (1:22)
  Det låter faktiskt som han säger ”atmosfear”, huk er i bänkarna… 😉

 4. L: haha, ”atmos-fear”, be afraid, be very afraid…

 5. Tege Tornvall

  Gore det så gore det.
  Tege

 6. Torsten Wedin

  Tege:
  ”Gore det så gore det.”
  Hehehe! Jag brukar säga: ”Al går snart”.

 7. Torsten Wedin

  Tege:
  Tack för dina bra artiklar om global-warming-bluffen!
  Tur att det finns några journalister (är du det?) med vettet i behåll.

 8. karlsson

  Global warming – den slutade väl för tio år sedan?

 9. L

  Karlsson, säg som Thomas Palm, Global warming eller Global cooling, so what? Det jämnar ändå ut sig när alarmisterna tröttnat…

 10. Torsten Wedin

  L #9:
  Hahaha!
  Jag tycker synd  om Thomas (TTTPP). Han sitter fast i en dogm.

 11. Torsten Wedin

  Karlsson #8:
  ”Global warming – den slutade väl för tio år sedan?”
  Korrekt, it’s been cooling you know, for seven years.

 12. Red Hansen

  Pastor Gore predikar vidare i sin TV kyrka. Vänstern som brukar protestera mot alla US fenomen har totalt slutit ett av dom till sig iaf.  Kanske inte så konstigt eg. han har väl sin utbildning från nån sorts religionscenter ..kommer inte ihåg vilken art o nivå

 13. Åke

  Bah! Skulle det var så farligt med lite mer metan i atmosfären?

 14. Steve

  Jag förstår inte riktigt ert massiva förakt mot den här videon.  Såvitt jag förstår är det här mycket effektiv propaganda.  Isen som försvinner i norr, Grönlandsisen som smälter, Antarktis likaså… 
  Det bevisar väl fullständigt klart att läget är allvarligt och att vi måste göra något.  Snabbt.  Hårdhänt.   Övergå till vindkraft, till exempel.  Utvidga cap-and-trade (då blir Al jättejätteglad).  Sluta dricka flaskvatten…  Det där vet ni.
  Men såvitt jag förstår är den här sjuminutersfilmen en mycket effektiv propaganda.  Sagt utan all ironi.

 15. Steve

  TED.com tipsar om Gore-bra sajter:
  http://www.ted.com/index.php/talks/al_gore_warns_on_latest_climate_trends.html
  Gå till ”Full bio and more links” och se där:
  Climate Crisis,   http://www.climatecrisis.net/
  Generation Investment Management,   http://www.generationim.com/
  Man vågar nog tro att det är investeringssidan som ligger Al Gore närmast om hjärtat.  ”Generation Investment Management LLP är inriktat på långtidsinvesteringar, integrerad hållbarhetsforskning, och klient-anpassning …  Klimatutvecklingen under det senaste halvåret — t.ex. förödelsen efter Katrina och Rita, upptäckten att Grönlandsisen smälter två gånger fortare än väntat, och bekräftelsen på att 2005 var det varmaste året som uppmätts — visar att klimatförändringstempot nu accelererar…”
  Partners
  The Honorable Al Gore, Chairman
  David Blood, Senior Partner
  och 14 andra
  http://www.generationim.com/about/team.html

 16. Anders L

  Torsten Wedin #11,
  Det finns inga empiriska data som stöder den uppfattningen. Se t ex
  Hadley Centre eller Nasa. Trenden är lika tydlig som tidigare.
  Vad gäller investmentbolaget så är det väl en fråga om kulturskillnader mellan USA och Sverige. Här i landet är affärsverksamhet närmast något suspekt, medan man i USA tvärtom respekterar folk som bara inte snackar utan som också är beredda att satsa kapital i det de tror på. ”Put your money where your mouth is.”
  Kan man stödja affärsidéer som grundas på långsiktighet, hållbarhet och klimatanpassade teknologier så är det väl inget fel med det? Jag förstår inte riktigt tanken bakom den svenska ankdammskritiken som går ut på att det är moraliskt förkastligt att satsa på klimat- och miljövänliga företag om man kan tjäna pengar på dem, och att en miljövänlig person bara är trovärdig så länge han eller hon inte kommer med några företagsekonomiskt bärkraftiga idéer.
  Men framstegen går inte att hindra i längden. Precis som moderatregeringen idag tycker att det är självklart med lösningar som konservativa politiker för hundra år sedan skulle karakteriserat som rena rama kommunismen (allmän rösträtt, fem dagars arbetsvecka, betald semester, allmän sjukförsäkring osv osv) så kommer det om några decennier att vara så fullständigt självklart att teknologiska lösningar måste uppfylla miljömässiga och klimatmässiga krav innan de kan tas i bruk i stor skala att ingen kommer att ifrågasätta detta. Och även då kommer det att finnas ”skeptiker” som tycker det är roligt att sätta sig på tvären och vara lite obstinata, men i det långa loppet spelar det ingen större roll.

 17. L

  Anders L, vem har sagt att det är förkastligt att satsa på klimat- och miljövänliga företag?  Miljövänliga har väl alltid varit rätt, men ett klimatvänligt företag har nog redan passerat sitt bäst-före-datum…

 18. Torsten Wedin

  Anders L #16:
  Till det har jag bara en kommentar.  Om gamla VW-bubblan sa man: ”Ni fryser inte, det bara känns så” 😉
  Så blir det snart på Tellus också, fast det kommer att kännas j-vl-gt kallt.

 19. Gunnar Littmarck

  #18
  Är inte det spekulationer på IPCC nivå?
  Så lågt går kanske inte att komma, men att gå ut med att vi går in i en avsevärt kallare period kräver lika tunga indicier som det motsatta.
  Antag att politikeröronen just nu var på AGC-spåret och därför beskattade och reglerade allt som kunde tänkas minska växthuseffekten.
  Fossilkol subventioneras då inte bara i Kina och Indien samt många oljeländer, utan world wide.
  Alla alternativa energisystem förbjuds eller beskattas och regleras.
  EU ska till2020 öka sina utsläpp med 50%, uttalas från Bryssel.
  I Jeddah hålls en klimatkonferens där Jeddah protokollet undertecknas, de länder som inte undertecknar hånas av den globala pressen.
  I alla kommuner landsting och regioner utarbetas klimatplaner, all verksamhet ska anpassas till att motverka AGC maximalt.
  Klimatsmarta matprogram och klimatsmart liv och beteende lärs ut.
  Alla statsanställda klimatnissar från högskolor och universitet har noga fått lära sig att AGC är ett verkligt hot, de som hellre tänker själva har inte passerat utbildningen.

 20. Labbibia

  Gunnar L # 19
  ”That would be the day” 😉
  OT
  I min egen lilla ovetenskapliga undersökning om vattennivån i  Shlms skärgård kan jag bara konstatera att de extremt låga nivåerna håller i sig. Träffade en bekant igår som har en segelbåt i en grannklubb. Han funderar nu allvarligt på att byta klubb, eftersom de knappt kan komma ut från den vik deras bryggor är belägna i. På vägen ut mot öppet vatten måste de passera ett smalt sund (närmast kanalliknande). Där är nu så grunt så de större segelbåtarna inte kan ta sig ut. De går helt enkelt på grund.
   

 21. Gunnar Littmarck

  Labbibia
  Godmorgon.
  Mycket intressant
  Jag hoppas att jag lyckas med några veckor i din vackra skärgård i sommar, då ska jag studera gamla stenar och platser.
  Men mina minne från Roslagen är att denna årstid är det extremt lågvatten.
  Jag har bilder från april maj tidigt 70:tal och ett tiotal år fram, med extremt lågt vatten.
  Jag låg på en sten och petade i strandkanten redan som 2åring så jag har följt med vad cm. under mina första 40 år.
  Jag blev så besviken då jag efter 80:talet inte uppfattade någon landhöjning längre.
  I min barndoms kanotvik märks var cm. om 50 cm/100 år ska märkas klart vart 10:onde år.
  Det är spännande att följa med på dina ovetenskapliga rapporter, de ger utrymme för spekulationer i avsevärt större grad än korrekt vetenskapliga.
  Troligen därför CO2- hotet inte bygger på vetenskapliga rapporter.
  😀

 22. Labbibia

  Gunnar L
  Visst är det (nästan) alltid låga nivåer i April-Maj. Men i år är det värre än vanligt.  Jag fortsätter  följa upp det här, och om bara sk-tvädret ger sig så blir det premiärtur med båten idag. Kommer att kolla in grynnorna ute på fjärden lite extra.
  Dock inte för närgånget, hoppas jag. 😉
  De låga nivåerna beror säkert på att vi fått väldigt lite nederbörd under en lång period.
   
  Tvärtemot  Meteorlogen och Klimatstrategen (häpp) Madeleine Westins (Tv4) profeterande att nederbördsmängderna skulle komma att öka. Hon förutspår ju till och med hur det kommer att bli regionalt i Sverige framöver. Inte dåligt, eller hur? Apropå ovetenskapligt och profiter…….förlåt profeterande skulle det vara . 😀