Professor William Happer, känd klimathotskeptiker, utsedd av President Trump att ingå i USA:s nationella säkerhetsråd

En nyhet du inte får läsa i svensk media är att William Happer blivit utsedd att ingå i USA:s nationella säkerhetsråd som senior director for emerging technologies. Först måste vi förstå betydelsen av detta säkerhetsråd och sen vem William Happer är.

Förenta staternas säkerhetsråd, National Security Council, förkortat NSC, är ett till presidenten betydelsefullt rådgivande organ. Det är en del av presidentkansliet och president Trump är sammankallande. Några kända namn som ingått i NSC är Henry Kissinger, Colin Powell, Condoleezza Rice, John Bolton.

donald_trump1

President Trump

NSC är ett rådgivande organ som har direktaccess till presidenten. De som utnämns behöver inte godkännas av senaten. NSC har ofta kopplats till ”Situation Room” där mötena ofta äger rum. Hur många kommer inte ihåg bilderna från Situation Room när Osama bin Laden infångades.

William_Happer

Professor William Happer

William Happer är professor emeritus i fysik vid kända Princeton University. Happer har tidigare varit chef för Department of Energy’s Office of Science under president George HW Bush. Han är 79 år gammal men i USA premierar man erfarenhet och ingen ungdomskult som i Sverige.

Happer är känd klimathotsskeptiker. Exempel på uttalanden:

”There’s a whole area of climate so-called science that is really more like a cult” 

“It’s like Hare Krishna or something like that,” he said. ”They’re glassy-eyed and they chant. It will potentially harm the image of all science”

”The temperature is not rising nearly as fast as the alarmist computer models predicted”

Happer har tidigare givit sitt stöd till president Trump att lämna Parisöverenskommelsen och var en av undertecknarna till professor Richard Lindzens petition till president Trump.

Richard_Lindzen3

 

Professor Richard Lindzen

300 kända vetenskapsmän och inflytelserika personer undertecknade petitionen. Det verkar som president Trump följde rådet. Men – observera – USA har ännu inte lämnat Parisöverenskommelsen. Man har deklarerat att man kommer att lämna den.

Jag har tidigare skrivit om Richard Lindzen, se här. I debatter brukar han vetenskapligt krossa klimatalarmister. Lindzen har också varit huvudförfattare till en IPCC rapport (TAR). Han berättade då om politiska kommissarier som gick runt och kontrollerade att de skrev politiskt korrekt.

Happer har också beskyllt NASA och NOAA för att ha manipulerat temperaturdata.

I Sverige får man ofta i media höra det lögnaktiga påståendet att 97% av forskarna är eniga om den katastrofala klimatförändringen. Bara bluff och baseras på riggade statistiskt undermåliga undersökningar. Även statstelevisionen ljuger om de 97 procenten.

svt

 

Sveriges Television så dålig att den borde läggas ner

Själv skulle jag vilja lägga ner hela public service då de bluffar och ljuger hej vilt i klimatfrågan. Alla anställda borde få sparken. Sen kan man skapa ett litet public service för viktig samhällsinformation. Resten kan bli betalkanal.

Sen får jag gratulera president Trump till beslutet att knyta professor William Happer till USA:s nationella säkerhetsråd.

Avslutar med en video av Happer.

Referenser:

Whitehouse.gov

The Hill

Klimarealistene

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lasse

  Tack Per.
  Kritiken av SVT/SR för opartiskhet och bristande rapportering är välbekant här.
  Vi kan ju hoppas att de kan bättra sig, speciellt med all hjälp de får från oss skeptiska lyssnare.
  På senare tid så rapporterar de sällan om väderhändelser som skett utan vilka händelser som prognostiseras ske. När sen prognoserna inte faller in så kvarstår endast bilden av vad som prognostiserades. På så sätt blir vi lurade tro att det är värre väder idag än förr.

 2. Lasse

  #1 forts
  Hittade denna PDF där Happer och Karoly fritt får svara på 6 frågor om klimatet.
  https://andymaypetrophysicist.files.wordpress.com/2018/09/the-great-debate-report1.pdf
  Bägge ingår i de 97% men ser olika på konsekvenserna:
  ”Karoly and Happer agree that climate changes, that the world
  has become warmer over the past 120 years, and that adding CO2
  to the atmosphere will cause some warming. They also fully agree that the CO2 concentration in our atmosphere is increasing about 2 ppm/year, which is about half of human emissions. The other
  half is absorbed by the ocean and biosphere. These facts are not in dispute”

 3. latoba

  Ett stort fel som görs är att när media rankar frågor som väljarna tycker är viktiga så klumpar man ihop miljö och klimat till en fråga. Jag anser att det är ett otillbörligt politiskt ställningstagande.

 4. jensen

  Ja, så är det otvetydigt. !
  I nästan varje TV-program om klimat blandar man in miljö utan förståelse av begreppen.
  Dock tror jag inte detta är agenda-drivet utan snarare okunskap. Men det ter sig väldigt suspekt.
  Tidigare hade man ju EN klimat och miljöminister, Nu har man ju En klimat- och EN miljö-minister.
  Dock har Klimatministern enbart miljö-bakgrund och ingen som helst vetenskaplig klimat-bakgrund.
  Sålunda snurrigt värre, vilket tydligen sålunda väljarna klart insett.
  Som en intervjuad MP-aktivist från en valstuga sade: Det gäller att till varje pris få ned det skitiga CO2-giftet.

 5. Håkan Bergman

  Inför val kommer ju massor med undersökningar där man ska ranka olika frågor, men jag ser aldrig en undersökning där man frågar varför man ser en fråga som viktig. Jag kan förstå att en sån fråga inte blir så enkel att formulera så att man får enkla svar som passar in i medias nonsensflöde, men missvisande är det.

 6. jensen

  Intressanta kommentarer angående miljöpartiet samt valet från SwebbTV, som kanske de flesta här läser ändå.

  https://www.swebbtv.se/

 7. jensen

  Kommentarer av Lars Bern alltså!! Tydligen svårt att få in rätt kommentar.

 8. Sören F

  Lasse#2
  Jag är inte säker på att man ska räkna in merparten av skeptiker i några 97% – beskriver snarare den egentliga ”konsensus” som ca 2/3, och att saken rör vad SPMen är 95% säker på: efterkrigstidens GW huvudsakligen antropogen.

 9. Björn

  Mycket positivt inlägg! Trump har gjort ett bra val av rådgivare i klimatfrågan, som i sig borde vara ett tvärvetenskapligt projekt på hög nivå och inte som nu, ett meteorologiskt sådant, uppiffat med benämningen ”klimatvetenskap”.

 10. Strumpan

  OT

  Ni som hävdar att klimatvetenskapen är behäftad med stora osäkerheter kan andas ut. Förutsägelserna är nämligen kusligt precisa. Den 9 September klockan 9:00 passerade vi nämligen gränsen för att klara 1,5-gradersmålet!
  http://supermiljobloggen.se/nyheter/2018/09/idag-passerade-vi-15-gradersgransen

  Personen som delade inlägget i mitt Facebookflöde är en riktgt trevlig person som jag delar mycket åsikter och intressen med men dom tyvärr är helt såld på klimathysterin och mår också riktigt dåligt av det. Det är sorgligt att se. Igår när hon delade den trodde hon t.ex. att läget är så illa att det endast fanns räddning för en spillra av jordens befolkning på en framtida rymdbas på Mars…

 11. Ulf

  Svar 10

  Har också flera sådana vänner. De tycker jag är helt borta och de vägrar lyssna på fakta. När jag säger t ex att Augusti var 0,19 grader över snittet sedan satellitmätningarna började så vägrar de tro mig helt enkelt. De blir också arga när man utmanar deras världsbild. En del vill ha något att må dåligt över och blir provocerade när andra inte mår dåligt utan tar reda på fakta. Detta område är så frustrerande eftersom allt man behöver göra är att följa temperaturutvecklingen för att konstatera att detta ”hot” är helt ointressant som hot räknat.
  För övrigt är ovanstående helt oanvändbart också i Sverige eftersom alla tar det som intäkt att det är fel om Trump gör det.

 12. Bernt O

  Enligt Yles svenska nyheter svälter allt fler mänskor i världen och en av de främsta orsakerna är extremväder – folk som Happer kan slå hål på sådana här påståenden. Men visst – i Saharaöknen t.ex odlas inte sådär hemskt mycket mat på grund av extremväder.; det intressanta i sammanhanget är att våra medier håller på att nöta in i huvet på folk att allt ”extremväder” är vårt fel!
  Sedan kan man undra över med vilken kuslig exakthet extremvädren ( som orsakar krig och svält ) stannar upp då de passerar vissa geografiska gränser, som t.ex den Israeliska…

 13. Ingemar Nordin

  Det kan vara av intresse att läsa lite av klimatalarmisternas syn på Happer. Det tar givetvis inte upp något sakargument överhuvudtaget. I Wikipedia (som anser sig vara neutrala och objektiva) skriver de:

  ”In May 2013, Happer and Harrison Schmitt published an op-ed in the Wall Street Journal, ”In Defense of Carbon Dioxide,” in which they termed elevated atmospheric CO2 ”a boon to plant life.”[13] It was described in the Columbia Journalism Review as ”shameful, even for the dismal standards” of the editorial page, which is known for its denialism of climate science.[14]

  In December 2015, Happer was targeted in a sting operation by the environmental activist group Greenpeace. Posing as consultants for a Middle Eastern oil and gas company, they asked Happer to write a report touting the benefits of rising carbon emissions. Happer asked for the fee from this work to be donated to the ”objective evidence” climate-change organization CO2 Coalition, which in turn suggested that he contact the Donors Trust to keep the source of the funds secret. Hiding the sources of funding in this way is lawful under US law. Happer further acknowledged that his report would probably not pass peer-review with a scientific journal.”
  https://en.wikipedia.org/wiki/William_Happer

  Aha! Han har tagit emot en ersättning!!!! Visserligen donerar han det till en vetenskaplig organisation, men donationen var ju jätteskum! 🙂

  På Alarmisbloggen ScepticalScience https://www.skepticalscience.com/even-princeton-makes-mistakes.html skriver de att visserligen så är Happer en Princetonprofessor, och visserligen så är han specialist på strålningsfysik. MEN Happers argument ”it isn’t the reasoning any real scientist uses” Nähä, Happer är minsann ingen riktig vetenskapsman trots allt?

  Vidare: ”Throughout the article he shows his unambiguous mission to confuse the reader, and his own ignorance concerning the physics of climate. He makes a number of serious accusations against a very large community, something which if unfounded (as it is surely is) should ruin the reputation of any serious scientist. Indeed, for me at least, it has. It is possible his own area of research is so far removed from climate that none of his colleagues will bother to care.”

  Happer är alltså bara ute efter att förvilla. Han vet inget om klimatfysik (en strålfysiker???). Han skriver saker som är på tvärs mot många andra. Därmed är hans rykte förstört (stackare!). Ingen bryr sig om vad han säger.

  Patetiskt!

 14. Sören G

  #12
  Rapport i SVT rapporterade att 17 milj. fler människor är på flykt mot förra året. Orsaken sades vara dels krig och konflikter men också att vädret blivit alltmer extremt.

  Budskapet att vädret (och klimatet) är människornas fel har ju trummats in i snart sagt varje nyhetssändning.

 15. Alvar Nyrén

  #13
  ”Ingen bryr sig om vad han säger”
  Jag förstår ironin och det räcker ju att ganska få, incl Mr President förstår. Blir spännande att se om han kan få ett större genomslag och gehör för sina vetenskapliga kunskaper. Och huruvida motståndarna går upp i atomer av ren ilska! Svenskar i gemen kommer naturligtvis inte att veta om vare sig det ena eller andra från svenska media förrän allt ev materialiseras i havererade Parisavtal eller annat nyttigt. Tack för en bra artikel Per.

 16. Håkan Bergman

  Sören G #14

  Människor har flyttat med vädret i alla tider, såna människor kallas nomader. Jag tror faktiskt att dom är färre idag än för 10000 år sen.

 17. Ann lh

  Tack Per för att Du tog upp W. Happer och hans nya roll som senior adviser till Trumps administration. Såvitt man kan förstå ett riktigt kap av Tump. Vem annars skulle vara bättre lämpad?
  Natrurligtvis kommer svensk ”klimatmedia” att tiga ihjäl honom eller lyfta fram någon fånig petitess de fångar upp från de sina.

 18. Ulf

  Svar 13

  Intressant. Det här var USA 3-5 år sedan vilket innebär att Sverige bör peaka just nu i osaklighet. Det här har vi sett tidigare med importerade hysterier ifrån USA. Nu gäller det att det kommer en utlösande faktor som även kan vända debatten i Sverige. De flesta kommer kanske ihåg det här med förträngda minnen som satte många oskyldiga i fängelse, en direkt import ifrån USA. Plötsligt vände det men det krävs en katalysator att någon kan visa att kejsaren är naken. Det hade naturligtvis hjälpt att uppvärmningen inte bara är låg utan även helt enkelt vänder ner, men eftersom fakta inte räknas så är det viktigaste att någon som har en viss pondus i media också tycker det här är ett scoop. Som det är nu är censuren total i svensk media. Blindheten går igenom alla samhällsklasser även politiskt men det är som sagt inte första gången.

 19. Torbjörn

  Sören och Håkan
  Hur många klimatflyktingar fanns det på 1800-talet som flydde till Amerika?
  Den största orsaken var ju svält och missväxt i Europa

 20. Håkan Bergman

  Ulf #18

  Energifrågan kan bli det som vänder alltihop. Om Merkel verkligen stänger ner kärnkraften och vi stänger ner två reaktorer, dom båda senare kan eventuellt balanseras av att finnarna får fart på sin franska varmvattenberedare. Man plockar inte bort 10 GW basproduktion utan att det får konsekvenser för hela Nordeuropas elmarknad. Spännande blir det, tyskarna kan väl inte vänta till sista stund och lägga ner alla reaktorerna på en gång, så det kan ju bli nåt som sakta men säkert blir värre och förr eller senare måste även politikerna böja sig för verkligheten. En reaktor nästa höst, en till året därpå och sen ska dom tyska reaktorerna börja fasas ut. Kör man ända in i kaklet lär det inte vara gjort i en handvändning att börja återstarta reaktorer, komplicerade saker det där.

 21. Karl Eider

  #14 Sören

  T.o.m Svt sport hjälper till. När ridsport VM hotas av orkanen Florence, så säger man ”ännu en orkan” för att framhäva att det beror på klimatförändringar, utan att direkt säga så.

 22. Strumpan

  #19
  Tycker inte att man kan prata om migrantvågen till Amerika som något orsakat av väder/klimat. Den stora anledningen var den begynnande industrialiseringen/agrara revolutionen som skapade en stor klass av obesuttna landsbygdsbor. När våra expanderande städer och möjligheten för dessa människor att få en sysselsättning/inkomst kom i kapp under 1900-talet sinade även migrantströmmen.

  Dessutom så tillkommer den inte oviktiga biten hur lätt det var att ta sig till Amerika. Det är därför man ser att Västeuropa är helt dominerande, speciellt de brittiska öarna, Norge osv. Även närheten till hamnar inom länderna är en betydande faktor.

 23. Lars Lundqvist

  #19 och #22
  Migrationsvågen till USA följde i spåren av en kraftig befolkningstillväxt i början av 1800 (smittkoppsvacinering, fred och potatis medförde en plötsligt ökning ) och några extremt kalla missväxtår, t.ex. 1867 året då sommaren uteblev. Mattransporter med båt till Norrland kunde inte komma fram på grund av is.

 24. #13

  Wikipedia är stackarnas klotterplank! När någon hänvisar till den suckar man bara och tar sig för pannan. Provar man korrigera informationen där med hjälp av veteskapliga och logiska argument, blir man påhoppad av illusionisterna.

 25. Ulf

  Svar 20

  Jag tillhör dem som tror att Merkel tar sitt förnuft till fånga och Tyskland kommer att lägga om sin energipolitik. Just nu pågår gasförhandlingar med USA. Europa kommer alltmer att efterlikna USAs energipolitik utan hänvisningar dit naturligtvis. Hade det inte varit för att det är Trump som genomfört förändringarna så tror jag debatten redan vänt i Sverige. Men nu kan det alltid hänvisas till att Trump är galen. Kanske måste förändringen gå via Europa den här gången som du kanske menar också. Att några av de stora europeiska länderna går över till mer förnuftiga lösningar kan vara svaret.

 26. Håkan Bergman

  Ulf #25

  Gasförhandlingarna med USA handlar väl mest om att göra sig mindre beroende av rysk gas. Men ska gasen ersätta kärnkraften måste det till investeringar också och dom ser man inte röken av. Att tyska staten skulle investera stort i ny gaskraft lär bli svårt med alla politiska låsningar som finns. Privat kapital håller sig nog borta så länge dom intermittenta energislagen tillåts husera fritt på marknaden. Det börjar bli trångt i hörnet och det är ett tak man målar.

 27. Evert Andersson

  William Happer står för en suverän ’one liner’. Datorsimuleringarna som hela hysterin vilar på benämner han NOT SCIENCE BUT SCIENCE FICTION. Eftersom man kan moderera input så man får ut det svar man vill ha.

 28. Ann lh

  Under Heartland inst.s tionde miljö- och klimatkonferens tilldelades prof. Happer en fin utmärkelse till Prof. Seitzs minne. Prof. Singer inledde med en intressant upplysande rysare och Happer höll ett underbart tacktal grundat på Alice i Underlandet.
  Måste bli en klassiker!
  Gå in på youtube med sökorden Heartland Iccc-10 Happer så tror jag att ni kan få en dryg halvtimmas outstanding underhållning.
  Seitz – Singer – Happer … Johan Rockström släng dej i väggen.
  Tyvärr kan jag inte ge någon länk nu. Är på uppfriskande resa längs Norges riksväg 1, till havs och har just fått kontakt med världen utan för detta – för tillfället världens centrum.

 29. Sören G

  Fick just hem Röda Korsets tidning. På framsidan en bild av en skogsbrand och en text att Röda Korset har en viktig roll i kampen mot elden.
  Men också ett citat: ”Sommaren är ett exempel på vad vi kan få vänja oss vid i Sverige i framtiden”. säger hållbarhetsexperten Johan Kuylenstierna.

  Underförstått alltså att sommarens torka berodde på klimatförändringar och med en hjärntvättad befolkning så är klimatförändringarna människans fel och dessutom alltid negativa.

 30. Lasse

  #29
  Mer på samma tema
  En statsvetare kommenterade MPs förlust:
  https://www.svt.se/nyheter/val2018/gambling-att-koppla-vadret-till-klimatet

  När vädret ändras kan också åsikterna ändras. Det blåste från fel håll helt enkelt!

  Nu är det orkansäsong och Florence hotar USAs östkust. Folk evakueras från stränderna som riskerar översvämning.https://weather.com/storms/hurricane-central

  I Sverige tar vi höjd för liknande typer av katastrofer med hjälp av länsstyrelsen. I Skåne avråds från bebyggelse med grundläggning under 3 m över havet.
  https://www.svd.se/det-kravs-marginaler-vid-skanska-kusten

  Länsstyrelsen ar kanske inte kollat höjden på grunden i många välbekanta badorter.

 31. Håkan Bergman

  Lasse #30
  Vi hade i alla fall tur med vädret!

 32. Torbjörn

  #23 Lars
  Som sagt, klimatflyktingar pga missväxt

 33. latoba

  Misslyckat klimatmöte i Bangkok
  https://www.aktuellhallbarhet.se/ingen-overenskommelse-under-klimatmotet-i-bangkok/

 34. Karl Eider

  OT.

  Jag har haft upp det tidigare, men nu närmar det sig. Artikel 11 och 13 är på väg att röstas igenom. Problemet är att det finns tolkningsutrymme. Vad det är som kommer att förbjudas är i dagsläget oklart. Först när juristerna är klara med sin tolkning vet vi.

  Somliga kallar det döden för internet i EU. Att det kommer få stora konsekvenser på jättarna Google och Facebook är klart, men vad mer kommer dras ner i djupet? KU?

  https://www.svt.se/kultur/internetdoden-eller
  https://www.svt.se/kultur/ja-till-lankavgift-och-upphovsrattfilter-i-europaparlamentet
  https://www.svt.se/sport/idrottspolitik/ny-eu-lag-kan-stoppa-publik-fran-att-fota-idrottsevenemang

 35. Greger

  Undrar om Oden fastnat i isen på hemvägen från Nordpolen? Den hade ju väldiga besvär att ta sig dit på grund av all skruvis. Har snurrat fram och tillbaks på ungefär samma ställe ett tag. 🙂
  https://oden.geo.su.se/map/

 36. Torbjörn

  Undrar vad Happer hade sagt om denna rapport
  https://principia-scientific.org/now-french-scientist-trashes-greenhouse-gas-theory/

 37. Salasso

  Insändare:

  https://www.vk.se/2487768/massmedia-skapar-klimathysteri-2

 38. Rider

  #30 Lasse
  Trump får skulden för Florence.
  https://www.thegatewaypundit.com/2018/09/here-we-go-junk-newspaper-blames-trump-for-hurricane-florence/

 39. Matz Hedman

  En intressant episod om bla peer review med synpunkter från insidan.
  https://youtu.be/GgLjKFzYvIM