Problem med kommentarer på bloggen

Uppdatering – nu på onsdag förmiddag verkar allt normalt igen. Problemets ursprung var en konflikt med en tidigare oprövad plug-in. 

Sedan ca kl 20 i kväll är det något problem med kommentatorsrutan på vår blogg. Vi vet just nu inte om det är externt sabotage från någon eller några som inte tycker om vad som framförs här, eller om det hela har någon annan förklaring.  Det verkar dock klart nu vad som är det egentliga problemet för stunden, som gör att kommentatorsrutan inte syns.

Vi jobbar på det. Sorry for any inconvenience, som det heter på engelska.

För dem som stöttar oss kan vi kanske gemensamt muntra upp oss med att vi både i går och i dag passerade 10000 accesser, vilket är dubbelt så många som under lågsäsong i somras. Vi nuddar redan de siffror som man såg runt COP15 i Köpenhamn, och ser det hela som en bekräftelse på att det är hit man söker sig för objektiv information i frågor som berör oss alla.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter Stilbs

  testar med Javascript disabled – tack för tipset

 2. Bäckström

  Peter!
  Här är felkoderna som rapporteras:
  —————————————————————————-
  https://www.klimatupplysningen.se/wp-includes/js/tinymce/langs/wp-langs-sv.js?ver=20081129Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)
  https://www.klimatupplysningen.se/2013/09/24/problem-med-kommentarer-pa-bloggen//langs/sv.jsFailed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)
  minify.php:5Failed to load: https://www.klimatupplysningen.se/2013/09/24/problem-med-kommentarer-pa-bloggen//langs/sv.js
  https://www.klimatupplysningen.se/2013/09/24/problem-med-kommentarer-pa-bloggen//themes/advanced/editor_template.jsFailed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)
  minify.php:5Failed to load: https://www.klimatupplysningen.se/2013/09/24/problem-med-kommentarer-pa-bloggen//themes/advanced/editor_template.js
  —————————————————————————-

 3. tty

  Tills vidare kan man lösa problemet genom att blockera javascript i browsern specifikt för https://www.klimatupplysningen.se/.
  Troligen har någon introducerat ett javascript som döljer kommentarrutan. Vi får väl ta det som en del av lanceringen av AR 5.

 4. John Silver

  Inga problem för oss som har Noscript installerat!
  Ha ha.

 5. det är bara att installera Noscript
  ALI.K

 6. tack för upplysningen John Silver!
  ALI.K.

 7. lite underligt ,när man går från Yahoo,är att sidan klimatupplysningen varnas
  man för egen risk,sidan rekommenderas ej.
  lite roligt ,är det gamla minnen av’the climate scam’ som hänger kvar.
  ALI.K.

 8. Thomas P

  Bra att det gick att lösa så enkelt men lika pinsamt som vanligt hur Peter Stilbs och tty omedelbart anar illvilja bakom. Olyckor och misstag finns inte i konspirationsteoretikernas värld, allt är en fientlig handling.

 9. bom

  Peter Stilbs och tty omedelbart anar illvilja bakom. Olyckor och misstag finns inte i konspirationsteoretikernas värld, allt är en fient….

  Värst TP vad du blivit stökig på senare tid! Du inser kanske ändå att de orsaker Du spekulerar i ovan alls inte kan vara relevanta i sammanhanget med med att någon ville sabotera bloggen (för dum är Du ju inte). Ta nu Din medicin och krya på Dig!

 10. John Silver

  Intressant iaktagelse:

  1. Installera Peerblock
  2. Starta om er browser
  3. Starta klimatupplysningen.se
  4. Då får ni se att NASA och University of Colorado försöker kontakta er dator.

 11. John Silver

  Här är förklaringen till varför kommentarerna saboteras:

  ”Comments can be bad for science. That’s why, we’re shutting them off.”

  http://wattsupwiththat.com/2013/09/24/quote-of-the-week-the-death-of-popular-science/

 12. Peter Stilbs

  Verkar som saker fungerar igen nu på onsdag förmiddag ?

 13. Peter Stilbs

  Thomas P #8 – i denna värld kan någon eller några få ganska lätt sabotera saker. Oftast är det inte djup expertis bakom, utan saker de laddat ner från olika fora på Internet. Och så finns det de med stora resurser – som tydligen anlitades för några veckor sedan mot avpixlat.info, av okända krafter. Bara häromdagen drabbades ju också SJ’s bokning – också av okända. I båda fallen var det överbelastningsattacker, långt över vad respektive servrar klarade.

  Att vår modesta blogg skulle kunna bli ”tystad” just denna vecka av någon individ eller grupp är faktiskt inte särskilt långsökt.

 14. bom

  #13 Nej Peter allt fungerar inte nu som bloggens programmerare tänkt sig. De obligatoriska uppgifterna är släckta och den bekväma lilla rutan för fonter/B I U mm är gömd bakom det fientliga scriptet som TP förklarar vara en olycka eller ett misstag. Vid tillfälle vore det väl bra om skiten städades bort!

 15. QSL

  Att bedriva politik är att konspirera mot sina politiska motståndare. Teorier och tolkningar om vad politikerna tillsammans med sina kapitalstarka kompisar försöker uppnå i det fördolda är inget att förakta. Det tyder på sund skepticism och att man har ett utvecklat kritiskt tänkande (behövs mer än nånsin i tider som dessa). De som föraktar konspirationsteorier (finns viss relevansmässig gradskillnad på teorier som cirkulerar runt på nätet, givetvis) erkänner att de är maktlösa och bär (skryter och nedvärderar skeptikerna) beviset på denna maktlöshet som en utmärkelse på kavajslaget.

 16. PelleTundra

  I Chrome med AdBlock kan jag avnjuta era dumheter utan problem. Att någon skulle ge sig på er just denna vecka är inte bara ännu en. Hur har ni det med säkerhetstänkandet?

 17. Thomas P

  Den enklaste förklaringen om det inte är så att någon på bloggen gjort något misstag är att det är någon av de importerade figurerna i högerkolumnen som spökar. Det är inte ovanligt att websidor får problem när någon annonsör tar in en illvillig eller klantigt skriven annons eller någon annan kod de importerar en dag ändras så den inte är kompatibel med deras sida.

  Peter talar i #13 om Denial of Service attacker, och visst, sådana förekommer och är avsiktliga, men ett sådant här fel som dessutom ordnade sig bara man stängde av scripts. Allt talar för misstag. Jämför men när Anthony Watts gick ut och gnällde över att hans blogg var censurerad av google för att den inte kom upp i sökningar och det visade sig att han fått in en instruktion att sökmotorer skulle hålla sig borta.

 18. Håkan Bergman

  Thomas P #17
  Tror det var en plugin http://www.tinymce.com/ som stökade till det, kanske en uppgradering som inte var tillräckligt testad.

 19. Thomas P

  Med andra ord hade jag helt rätt i att det inte var något sabotage utifrån som somliga omedelbart misstänkte. Det närmaste sådant vi kommit är uppköpet av UI:s domännamn och länkandet av denna till Exxon, men det var ju bara ett skämt så det räknas inte…

 20. Pelle L

  Thomas P, nu är du bara larvig!

  Själv misstänkliggör du i #17 någon annonsör
  ”Det är inte ovanligt att websidor får problem när någon annonsör tar in en illvillig eller klantigt skriven annons”

  Ja annonsörer, som oftast är representanter för fri företagsamhet måste ju vara onda per definition.

  Men när bloggägarna överväger att det kan vara någon utifrån kommande elakhet,
  då är det genast konspirationsteorier.

  Ojojoj vad du är genomskinlig. Vad ser du om du tittar i spegeln? Syns du?

  Larvpotta!

 21. SatSapiente

  Upptäcker ett märkligt fenomen.
  Versionen för visning i dator resp. mobiltelefon (Andrioid) verkar inte vara i ”synk” med varandra.
  När jag går till https://www.klimatupplysningen.se innehåller datorversionen senare kommentarer än mobilversionen. Gör jag något fel eller är det ett riktigt problem? Får jag av någon anledning en cashad version till mobilen? Har det att göra med de problem som nämns i tråden?

 22. Thomas P

  Pelle #20 ”Ja annonsörer, som oftast är representanter för fri företagsamhet måste ju vara onda per definition.”

  Nej, de flesta annonsörer är inte onda, men det finns alltid ruttna ägg. Skojare som tar tillfället att försöka få in lite skadlig kod via annonser. Vanligare även där är dock misstag. Blanda kod från olika håll och du mångdubblar risken för buggar. Om du aldrig varit med om sådant förut kan du inte ha långt erfarenhet av Internet.