Pressmeddelande

SI

Uppdatering: Med anledning av tekniska problem är länken längs ned uppdaterad. Rörliga bilder beräknas kl 1800

Pressmeddelande, Bryssel 1 september 2011Universitet i Bryssel och europeisk ingenjörsakademi böjer sig för påtryckningar från hög IPCC tjänsteman och Greenpeaceaktivist: Stängda dörrar för seminariet & workshopen “CLIMATE CHANGE: Latest update”

Som ordförande i SEII:s (La Société Européenne des Ingénieurs et des Industriels) tankesmedja ”Climate Change” har Professor Henri Masson organiserat ett seminarium med titeln “CLIMATE CHANGE: Latest update”, planerat till 1 september i lokaler hos University Foundation i Bryssel. Prof. Massons ambition har varit att skapa en arena för en bred vetenskaplig diskussion av grundförutsättningarna för den aktuella synen på balansen mellan naturliga och mänskliga orsaker till klimatförändring.
Två av de medverkande talarna vid seminariet, Dr. S. Fred Singer och Prof. Claes-Göran Johnson, är välkända kritiker av den etablerade uppfattningen att människoorsakade CO2-utsläpp utgör den huvudsakliga orsaken till klimatförändring.

Dr. Singer är grundare till NIPCC (the Non Governmental International Panel on Climate Change), ett privat alternative till FN-organet IPCC. Dr. Singers bidrag till seminariet utgör en genomlysning av bristen på överenstämmelse mellan klimatmodellerna och observationer av verkligheten och ger en analys av den vetenskapliga kontroversen över orsaker till 1900-talets klimatförändring.

Prof. Johnson är professor i tillämpad matematik vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Han ifrågasätter den aktuella synen på effekten av atmosfärens växthusgaser och hans seminariebidrag behandlar frånvaron av fysikalisk grund för klimatalarmism.

I brev till University Foundation och till SEII som officiell organisatör av seminariet, har nu IPCC:s vice ordförande, Jean-Pascal van Ypersele, förklarat att det är olämpligt att genomföra seminariet eftersom kontroversiella vetenskapliga uppfattningar kan komma att blottläggas, uppfattningar som inte överensstämmer med IPCC:s. Värden (University Foundation) och organisatören (SEII) har lydigt följt denna uppmaning att bannlysa seminariet.

Som ett resultat av detta har Prof. Masson omorganiserat seminariet som nu kommer till stånd i privat regi i Bryssel, nu utökat till två dagar: torsdagen 1 september och fredagen 2 september, med ny titel: “Critical Thinking & Complex System Analysis applied to the Climate Change Controversy”.

Seminariet kommer att kunna följas genom en videosändning på webben med början kl 18:00 1 september på url: http://bambuser.com/channel/stockholminitiative/broadcast/1939093

STOCKHOLMSINITIATIVET

Göran Ahlgren, generalsekreterare

Kungsgatan 82

112 27 Stockholm, Sweden

Tel: +4687555335, Mob: +46707555969

goran.ahlgren@stockholminitiative.com, www.stockholminitiative.com


Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Åke N

  Jag får texten: ”This broadcast was removed by user.” när klickar på videolänken. Visserligen är klockan inte tre än, men det är skumt.

 2. BoE

  Hur länge till får vi behålla rätten till att kommunicera en avvikande uppfattning om ex-vis CAGW? Detta vårt oskick måste väl stävjas. 
  Skottpengar på förnekare? (föreslås redan i vissa kretsar)
  Censurerat internet?
  Korrektions/interneringsläger för klentrogna?

  Vi har sett mycket av detta förut. Historien förskräcker.

  Det förefaller som om varje generation måste göra sina egna pyramidabla misstag och köra samhället av vägen och rätt in i bergväggen innan eftertänksamheten kommer till heders igen. 

  Maurice Strong och AlGore har med god hjälp av många andra skapat en monster-religion.

  Frågan är vem det till slut blir som kommer att bryta utvecklingen med sina friska teser uppspikade på klimatkyrkans port.

 3. Är någon snäll och vinkar frejdigt ifall detta pressmeddelande återpubliceras av ”gammel-media”? Jag har en känsla av att det kommer vara som att leta efter kantareller i Sahara att få chensen att se denna inlaga i debatten i tryck.

 4. Slabadang

  Peter H!

  ”Kantareller i Sahara” 🙂 Sparad som favorit! 🙂

 5. Slabadang

  Hur många redaktörer och konferensanordnare har inte fått liknande brev?

  Det räcker smatidgt med ett välkänt för att organisationer skall böja sig för överhetens politiska vilja och tjäner samtidigt som signal åt alla inom vetenskapen om hur de kommer behandlas om det kommer till andra slutatser än de IPCC önskar.
  Det är ett systematisk övergrepp på vetenskapen som pågår. Ett uttövat förtryck som jag inte för mitt liv kan förstå hur vetenskapen accepterar.

  När typer med Thomas och O Holmström inställning hamnar i central position så fattar man ju hur det går! 

 6. Jan-Erik S.

  Skrämmande…begreppet skratta eller gråta rr inget passande uttryck.
  Gråta är det enda man kan göra. 
  Förmodar Thomas är en av de få som skrattar…mänskligheten gråter.
  Vad tycker du Thomas  

 7. RB

  Nej, länken till videosändningen fungerar inte. ”Broadcast removed by user”.. Tråkigt!

 8. Janne

  Länken är till livesändningen, längre ned finns länkar till ”gamla” sändningar och där till vänster finns denna. Inte mycket att se och höra. Mest snack från ett kafferep.
   
  Snart blir man väl anklagad för kätteri om man inte tror på CAGW, mänskilgheten har inte ändrats ett dugg på tusentals år. Samma reaktioner på åsikter som avviker från överhetens.
   
   

 9. Håkan Sjögren

  Janne # 8 : Du behöver inte vara rädd för att bli bränd på kättarbål. De som skulle vilja det, avhålls av sin obefogade rädsla för utsläppet av koldioxid, som skulle bli följden av bålet. Mvh, Håkan.

 10. Åke N

  Janne #8
  Kan inte finna nåt. Länk please.

 11. Ingemar Nordin

  Länk t.ex. här, så hamnar man mitt i diskussionen (rörig men direktsänd):

  http://bambuser.com/channel/stockholminitiative/broadcast/1939418

 12. http://www.dn.se/sthlm/malaren-en-havsvik-om-hundra-ar
   
  Här har ni nåt att skriva om. De verkar omedvetna om att landhöjningen är större än någon prognostiserad höjning av havet nånsin kan bli. För bara 600 år sen var Mälaren fortfarande en havsvik. Idag ligger den ca 80-130 cm över havet.

 13. Lena Krantz

  Carl #12

  Tack för tipset!

  Fast Mälaren uppstod i och med landhöjningen redan för ca 1000 år sedan. I alla fal var det ungefär då som man inte längre kunde segla uppströms utan fick forsla godset över ön som nu är Gamla Stan, lasta om och segla på andra skepp in i mälaren.

 14. Ingemar Nordin

  Carl #12,

  Och under de senaste 12 månaderna verkar det dessutom som om havsytan globalt har sjunkit med 6 mm!

  http://notrickszone.com/2011/08/31/der-spiegel-global-warming-now-causes-sea-level-drop-through-weather-shifts/

 15. Pelle L

  Ingemar #14,
   
  underbar artikel i Der Spiegel som Notrickszone citerar!
  De borde uppträda på cirkus.
  Kan ju slå kullerbyttor fram- och baklänges på en gång!

 16. AOH

  Ingemar Nordin # 14
   “…..Der Spiegel “It wasn’t long ago a PNAS study led by Stefan Rahmstorf…..”
  Stefan R.  tillhör det ökända klimatforskningsinstitutet PIK Potsdam numera även kallad  : ”Zentral-Kommitee der Klimakirche in Potsdam” ett arv efter gamla DDR-Kommunistpartiet  ” Zentral-Kommitee der SED ”
  am Mittwoch, 31.08.2011, 21:40„Das Zentral-Komitee der Klimakirche in Potsdam hat also wieder Zugeschlagen? „
   Att dessa PIK:are har gott om pengar att slösa med för framtida  nya dumheter visas här:
  http://www.pik-potsdam.de/research/sustainable-solutions/projects/current-projects
  „Current externally funded projects“
   

 17. De stora anslagen till exempelvis PIK påminner mig om min upplevelse när jag hösten 94 eller eventuellt våren 95 läste i ”universen”, Uppsala universitets interntidning att ”de bästa forskarna finns i Uppsala”.
  Sådant är det väl inte så konstigt om en interntidning skryter med, men beviset !!!
  Det handlade om de forskargrupper som hade de största anslagen. Vilka resultat forskargrupperna uppnådde spelade alltså ingen roll – stora anslag betyder bra forskare !!!
  Som matematiker förstod jag då att även om en svenska matematiker skulle vinna världsrykte genom att exempelvis lösa det största utestående problemet inom matematiken – Riemanns hypotes – så skulle han eller hon ändå inte ses som en bra forskare.
  (Tyvärr var jag nog redan då för gammal för att börja om på ny bana 🙂
   

 18. Carl #12: Det har pågått ett projekt att sänka kajen utanför Grand Hotel pga av att vattnet står så lågt. Än så länge är landhöjningen större än havsnivåns ökande. Så vattnet sjunker relativt sett.

 19. När jag lyssnar på Fred Singer så skjuter han på samma saker som jag. Modellerna är otillförlitliga. IPCC är korrumperat. Nu vill jag inte jämföra mig med Singer – han är långt över min nivå. Men trevlig – träffade honom 2009 i New York på en konferens. Lyssnade på hans föredrag om hur havsströmmar påverkar klimatet.

  Historiens största bluff och uppblåsta ballong går mot sitt slut. Synd att nya centerpartiledaren Lööf också är en mediaprodukt och inte vågar stå för något själv.

 20. Thomas

  Per #19, det räcker för dig inte med att hävda att större delen av klimatforskarna har fel. Det räcker inte ens med att hävda att de ljuger. Nej, det måste vara den största bluffen i historien för att du skall kunna säga att du kämpar mot en riktigt stor väderkvarn. Hopas du har historiens största lans också.
   
  Annars kunde man ju tänka sig att en bunt religiösa skrifter, sion vises protokoll eller något liknande skulle ses som större bluffar givet de historiska konsekvenserna.

 21. magnus

  Mej veterligen har inte IPCCs slutsatser givit upphov till ens en liten väpnad konflikt, Möjligtvis med undantag för gummikulor vid något klimatmöte

  så visst finns det större bluffar som folk har blivit itutade.

  Perspektiv 🙂
   

 22. magnus

  OM man nu alltså anser att AGW är en bluff – för tydlighets skull.

 23. Håkan Sjögren

  Magnus # 22 : Och det gör man ju – åtminstone jag anser att AGW är en stor bluff. Mvh, Håkan