Postkodlotteriets klimatjippo

Climate Event 1 april 2009
På onsdag den 1 april är det dags för PostkodLotteriets stora Climate Event. Då kommer bl.a. Bill Clinton, Tony Blair och Wangari Maathai, Nobels fredspristagare 2004, att sprida kunskap om klimatförändringarna. Under kvällen kommer även Margot Wallström att leda en paneldebatt med ovannämnda herrar samt Fredrik Reinfeldt och Johan Rockström. Hur mycket debatt det blir är svårt att säga, med tanke på att alla deltagare trots allt är av samma uppfattning i klimatfrågan. Mest troligt är det att de klappar varandra på ryggen och ondgör sig över alla klimatskeptiker som vill bromsa klimatpolitiska åtgärder.
Vad som än händer kommer ni dock att få ett reportage från kvällen, eftersom The Climate Scam bjudits in som mediarepresentant. Dock får jag inte lov att sända live. Exakt vad PostKodlotteriet har med klimat att göra är i skrivande stund okänt.
PS Inget av ovanstående är något aprilskämt.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ulrik

  I min familj så lämnade vi omedelbart Postkodlotteriet när vi blev varse att vi genom lotteriet sponsrade WWF och Greenpeace.

 2. L

  Typiskt är att det är politiker som nu tjänar pengar på klimathotet. Man undviker att släppa in forskare i debatten, eftersom dom lätt skulle kunna punktera hela ballongen…

 3. Jag har aldrig känt något behov av att vara med där överhuvudtaget.

 4. Stadshuset är ju min postkod – så jag känner mig redan som vinnare. Vi får se om det finns plats för pöbeln och allmännheten. 

 5. Apropå hjältar :
  Vem vågar kalla Samuel Warren Carey en stolle ?

 6. Håkan B

  Postkodlotteriet – ett sällsynt gement försök att profitera på den kungliga svenska avundsjukan, tänk om alla mina grannar blir miljonärer och inte jag. Nån borde lansera en försäkring mot sånt, premien borde bli bra mycket lägre än kostnaden för en lott, och sen får dom lägga ner eländet!

 7. Thomas

  Postkodslotteriet är rätt obehagligt genom det sätt de delar ut lottnummer i förväg så att den som inte deltar skall veta att det var just han som inte vann för att han inte var med. Jag trodde den typen av marknadsföring var olaglig i Sverige men uppenbarligen inte.

 8. pekke

  Får hålla med ovanstående talare att Postkodlotteriet känns som om de tvingar på mig lotter, obehagligt !
  Går direkt till återvinningen !
  Vil jag spela köper jag mina lotter själv !

 9. Ironis konst är svår. Det går inte att ironisera en lyckad irionisering. Förts i kedjan måste finnas en gemensam sanningshalt.

 10. MPGE

  #3#  Inte jag heller! 🙂

 11. Peter Stilbs

  Jag har för mig Postkodlotteriet har sina rötter och ägare i Holland. 
  Märkligt att läsa på evenemangets webbsida:
  Varför arrangerar Poskodlotteriet eventet?
  Vi tar ställning i klimatfrågan och vill på de sätt vi kan bidra till en värld med mindre utsläpp av koldioxid. Vi är inte experter men vi kan hjälpa experter så som Bill Clinton, Tony Blair och Wangari Maathai att lyfta klimatfrågan och erbjuda en plattform för att sprida sitt budskap.
  Jag inbillar mig att i stort alla deltagare i denna blogg begriper mer i sakfrågan än dessa tre ”experter”.
  Men, som många säger, det hela handlar om annat – och inom detta område är de nog ”experter”

 12. MPGE

  Maggie, jag undrar, om du ska ha nån skylt på bröstet med
  ”neanderthal” på? 😉
  Så att Margot W. vet direkt vem är bland åhörarna? 😉

 13. Elling: Dessvärre har inte pöbeln tillträde till denna tillställning. Men jag ska göra mitt bästa för att ge er en fyllig rapport. Säg till om du vill att jag fixar Bill Clintons autograf. 😉

 14. MPGE: Ingen dum tanke det där med neanderthalare. Jag hade dock tänkt klä upp mig lite för att smälta in med etablissemanget. 😉

 15. MPGE

  Maggie  #13#,  det kanske vore bättre, om du satsar på Tony B.
  autograf. Jag har för mig, att Bill C. är stor kvinnotjusare
  och kan hända herr Crusell blir lite sur 😉

 16. Hade hoppats komma på skokastaravstånd. Mina finaste Allen-Edmonds vore inte värd stuntet men det finns et par sönderjoggade Rebook som ligger och skräper
  The Natural One (Bill) har tillhandahållit mycket underhållningsvärde för pengarna. Tony borde hålla seg till ett problem i taget (Gaza) men har ju åstidkommit en del. Damen från Afrika gör rätt för lönen hon med. 
   Madame Wallstrom vore dock et target men  skal vel oxå passas på iom gaget så att skokastaravståndet sannolikt inte infinner seg.  

 17. Elling: Är det något norskt påhitt att kasta skor? 🙂 Andra brukar hålla sig till mjuka saker som ruttna tomater. 😉

 18. Du hade ju den der irakiern som slängde kjängan på Bush. Det förlöste en hel nation. Syndaren fick både hjältestatus och fängelse – och staty.  

 19. Elling: Sko förnimmar jag mest med Chrustjov. 😉

 20. Tror du inte det behövs ett sådär moment of truth utan om protokollet ? 
  – Tar med meg pipan coh tobaken utanför Birger Jarl-statyn på onsdag. Locka ut Bill spontant för ett möte med lokalbefolkningen så skall han få seg några Pauli ord – i all vänskapelig tydelighet.  

 21. GunnarE

  Skönt att inte fundera över sådant som detta program m.fl. lågkvalitativa tidstjuvar.
  ..
  Har kastat ut TV sedan flera år och mår mkt  bättre.

 22. FcH

  Hej Maggie.
  Postkodlotteriet är ju en stor bidragsgivare till WWF. Kolla in Postkodlotteriets hemsida och WWF. Postkodlotteriet skickar över 50-60 miljoner till WWF varje år!  ”Crucks Unlimited”. Det hela handlar om en affärside som går ut på att lura fok på pengar. Lotterier tillämpades av den amerikanska maffian under 40-50 talet. Krossades av FBI där man satte dit bl.a  Al Capone. Tyvärr har vi inget FBI i Sverige.

 23. István

  Maggie, Förknippa heter det. Tror jag, men jag är ju en helsvartskalle. Aldrig drabbat av skolsvenska.

 24. Lars C

  Håller med de som är kritiska mot lotteriet som sådant.
  Jag tycker att man borde lagstifta mot att använda jantelagen som affärside. Trösten är att skadan drabbar rätt personer. Dvs de giriga och avundsjuka som inte unnar andra en framgång om de själva står utanför. Skulle några av mina grannar vinna så skulle jag gratulera dem, själv kastar jag alla lotterierbjudanden oöppnade.

 25. Lars C: Även hos oss går alla försändelser från PKlotteriet direkt i pappersåtervinningen.

 26. Lars C

  maggie!
  Kanske fel tråd. Men jag tar det ändå.
  En tanke slår mig när jag läser om alla meningslösa symbolhandlingar som vi vanliga dödliga kan göra för att spara klimatet.
  Om man verkligen tror på AGW.
  Om man verkligen vill göra något som påverkar utsläppen.
  Varför då inte börja med att välja rätt tillverkningsland på de produkter man köper. Dvs att om möjligt prioritera länder med låg fossilandel i kraftproduktionen. Dvs länder som Sverige. Att man sen sparar på transporterna också är en bonus om än liten.
  Ovanstående om man verkligen tror och vill, vi andra kan fortsätta att handla kinesiskt ett tag till. Någon gång tar lönsamheten slut.

 27. Postkodlotteriets klimatmöte har det uppenbara syftet att påverka Obamaregeringen genom Bill Clinton.
  Innan Hillary Clinton tillträdde var det en stor diskussion om att Bill Clinton inte fick delta i politiska manifestationer och särskilt känsligt var det om han skulle ta emot finansiella bidrag till sina verksamheter.  Bill tillsades att ligga lågt. Här sker ett blatant brott mot detta och det riskerar att binda upp Obama regeringen till klimatbluffen.
  Antagligen försöker alla inblandade låtsas som att ”Klimatfrågan”, liksom andra ”miljöfrågor”, står ”över politiken”, så att Clinton, precis som svenska kungen, tillåts driva denna politiska kampanj.
  Obama har på många sätt markerat att USA:s speciella relation med Storbritannien är slut.  Därför är Tony Blairs närmande till Clinton, och det svenska stödet för detta, av strategisk betydelse för förhållandet mellan stormakterna.

 28. britta larsson

  Hur kan det komma sig att perrelli ställer utan att ta betalt

 29. Peter Stilbs

  Jag har för mig Postkodlotteriet har sina rötter och ägare i Holland. 

  Märkligt att läsa på evenemangets webbsida:

  Varför arrangerar Poskodlotteriet eventet?
  Vi tar ställning i klimatfrågan och vill på de sätt vi kan bidra till en värld med mindre utsläpp av koldioxid. Vi är inte experter men vi kan hjälpa experter så som Bill Clinton, Tony Blair och Wangari Maathai att lyfta klimatfrågan och erbjuda en plattform för att sprida sitt budskap.

  Jag inbillar mig att i stort alla deltagare i denna blogg begriper mer i sakfrågan än dessa tre ”experter”.

  Men, som många säger, det hela handlar om annat – och inom detta område är de nog ”experter”