Påminnelse: FreedomFest

FreedomFest Stockholm 2011
Jag vill bara påminna om FreedomFest som anordnas i Stockholm den 14 maj. Ni som ännu inte anmält er men vill komma, skicka in er anmälan nu. Vi ses!

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter Stilbs

  Någon mer som har problem med kommentarer ? Jag installerade Internet Explorer 9 förra veckan, och misstänker något kompatibilitetsproblem. Dels kan jag inte flytta muspekaren för att ex rätta stavfel, och dels får jag ibland ”Fel – du måste lämna en kommentar” – eller något liknande – när jag trycker på ”Submit”.
   
  ??

 2. Les miserables

  ”1” Får samma fel.
  När man skall lämna kommentar får man upprepa förfarandet efter att ha fått meddelandet ”Fel – du måste lämna en kommentar”

 3. ThomasJ

  Peter S.: Fick samma problem med IE9 plus en hel del annat ’mysko’. Inget av vilka gick att fixa – återinstallerade IE8 och nu funkar det ok.
  Mvh/TJ

 4. Peter Stilbs

  ThomasJ – testar igen, efter att explicit ha lagt in TCS i ”Compatability view” via mekanism i fliken ”Tools” – verkar faktiskt fungera att editera kommentaren igen. Om detta går igenom på första försök via Submit, kanske det är OK igen.

 5. bom

  Har sporadiskt haft liknande problem men med Firefox 3.6xx.  Kör 4.0.1 sedan några dar och problemet verkar försvunnet.
   
  Jag ser att flera av er reagerat på Per Edmans förnyade angrepp mot ”Fettdoktorn” på NM. Alla borde läsa ”Äppledoktorns” klavertramp. Sektkaraktären hos VoF/UI framträder i all sin generande nakenhet. De är fullt och fast övertygade om att sanningen är deras – så fast att övergrepp som det nu aktuella framstår för dem själva som helt berättigade och därför slipper igenom de spärrar bärs av vanliga friska människor?

 6. bom

  ”som” saknas näst sista raden

 7. Peter Stilbs

  OBS! Verkar överlappa med KTH-teknologernas Quarneval, som kan ställa till trafikkaos i närområdet. Varning! http://www.quarnevalen.se/
  Jag hittade inte ”tid” någonstans på länken – men någonstans ser jag siffran 14:08 för start av Quarnevalståget.

 8. Kanske redan redovisad?
   
  http://www.newsmill.se/artikel/2011/04/27/politiker-utnyttjar-v-rt-behov-av-skuld

 9. kompis_en

  Off Topic:
  http://st.nu/start/inrikes/1.3119924-snabbare-klimateffekter-i-arktis

 10. Till Peter och Les Miserables och Thomas: Byt till Mac! Då funkar det, förhoppningsvis.

 11. Det gjorde det.

 12. BoE

  OT
  Har just varti inne på Climate Etc (Judith C´s blog).
  Senaste inlägget heter: A prediction market for climate outcomes.
  Författat av en jurist.. 
  Läs (om ni orkar) och förundras över vad begåvade människor kan hitta på i sina kokonger….Överkvalificerad Bull-S..t av bästa sort.
  Men läs framför allt kommentarerna, Dom är rätt kärva och briska.
  Bekymmersamt att Judith C inte tycks ha BS detektorn påslagen.

 13. Slabadang

  BoE!
  Det skulle inte bli många spänn att hämta eftersom klimatet inte levererat vad profetiorna givit. De har liksom inte riktigt vågat inse att de redan spelat bort sitt förtroende. Det bli´r liksom ingen endra chans och IPCCs AR 5 kommer mötas av en gäspning världe över.

 14. Göran Lysén

  Här kommer min senaste korrespondens med KO!  Läs och beundra skräpet från KO!
  Göran
  Hej Göran Lysén.
  Bekräftar härmed mottagandet av Ditt brev och tackar samtidigt för din anmälan.
  Konsumentverket/KO granskar anmälningarna som kommer in till myndigheten, detta medför dock inte alltid att ärenden upprättas som kräver ett motiverat beslut. Vanligtvis brukar anmälarna få en bekräftelse på att myndigheten mottagit anmälan och vad en sådan anmälan kan leda till.
  Ett ärende upprättas först då granskningen medför att myndigheten kan konstatera att ett villkor är oskäligt eller marknadsföring är ”otillbörlig” utifrån aktuell lagstiftning och rådande rättspraxis. Bortsett från faktumet att marknadsföring inte bara ska betraktas som vilseledande, ska den även påverka affärsbeslutet för att vara otillbörlig. Detta medför i bedömningen att hänsyn också tas till andra faktorer, exempelvis antalet anmälningar som inkommit eller andra signaler som hjälper till att definiera om marknadsföringen inverkar negativt på konsumentens affärsbeslut.
  Vad gäller Din anmälan och aktuell marknadsföring har myndigheten, för närvarande, valt att inte upprätta ett ärende. Detta kan givetvis förändras i framtiden.
  Vänliga hälsningar,
   
   
  Allem Tensaye
  Jurist/Legal Adviser
  Rättsavdelningen/Legal department
  Konsumentverket/KO
  Lagergrens gata 8
  Box 48
  651 02 KARLSTAD
  ______________________
  Tel. växel: 0771 – 42 33 00
  Fax: 054 – 19 41 95
   
  Från: Göran Lysén [mailto:Goran.Lysen@jur.uu.se]
  Skickat: den 18 april 2011 17:22
  Till: Konsumentverket
  Ämne: tillsynsärende av WWF – Vilseledande reklam och ojust marknadsföring
   
   
  Professor Göran Lysén
  Tensta-Brunna
  743 93 Vattholma
   
   
   
  Registraturen
  Konsumentverket
  Box 48
  651 02 Karlstad
   
   
   
   
   
  Den 4 februari 2010 översände jag ett klagomål  mot WWF beträffande isbjörnarna i Arktis. Påståendena från WWF var grovt felaktiga – rena lögnerna med tanke på att finns ca 25.000 isbjörnar. Bilden med isbjörnen ensam på ett isflak var ett montage. Hitintills har jag inte fått en enda kommunikation från verket.  Har verket öppnat ett tillsynsärende? Om inte varför? Vem är handläggaren på verket?
   
   
  Jag har ytterligare klagomål mot WFF, som gäller den s.k. globala uppvärmningen på grund av varierande koldioxid i atmosfären. Enligt WWF kommer människan att se ut som på denna bild, om temperaturen går upp 2-3 grader C. Koldioxidhypotesen är ännu en helt obestyrkt sådan, som inte har verifierats utan snarare helt punkterats. Nu vet man att det var klart varmare på senåldern eller bronsåldern liksom att människorna då inte såg ut som den WWF annonserar med i pressen. WWF ljuger läsarna rakt i ansiktet.
   
   
  Slutligen vill jag nämna WWF:s just ny pågående kampanj och isbjörnar och Arktis. Där påstås det att isarna smälter. Detta är fel (se bild!)! Texten lyder: ”Hjälp oss att rädda Arktis och inbjörnarna. Stöd vårt arbete. Bli isbjörnsfadder!” Vad skall WWF göra för dessa pengar? Öppna björnfarm på något isflak? Det här är rena lurendrejeriet.
   
   
  Nu förväntar jag mig att höra ifrån verket – för det första en bekräftelse på  mottagandet av detta mail och för det andra upplysningar om hur ärendet hanteras.
   
  Jag lägger med två slingor till hjälp:
   
  http://www.timesonline.co.uk/tol/news/environment/article7061162.ece
   
  http://www.telegraph.co.uk/earth/copenhagen-climate-change-confe/6762640/Copenhagen-climate-summit-global-warming-caused-by-suns-radiation.html
   
   

 15. Göran Lysén

  PS. En sak är klar, nämligen att detta skräpsvar är inget som jag låter mig nöjas med! Action!
   
  Göran

 16. Göran Lysén

  Om man blir ”fiskmänniska” med två grader upp, så borde alla i bl.a. Egyptien ha blivit det på Chefrens tid med de stora pyramiderna. Jag blir bara så förbannad! Nu jobbar vi på!
   
  Göran

 17. Göran Lysén

  PPS! Finns det några som med namn vill stödja min ansökan till högre instans,  så hör av er!

 18. Micke Johnsson

  Göran! Då jag skickade in en anmälan om samma under 2010 så är jag helt klart med. WWF maffian ska inte få komma undan. Det hade väl varit en underbar delseger att få bort denna reklamfilm och alla isbjörns reklamer ur media.

 19. ThomasJ

  Göran L. #17: Jag är gärna med, oxo. Skickar dig per separat ’names + numbers’.
  Kör hårt!
   😀
  Mvh/TJ

 20. Christina

  # 14-19 Det ser ut som att Illuminatus är beredd att bidra med sitt namn också 😉

 21. Pär Green

  Göran Lysén # 17
  Räkna med mig, Pär Green
  per.green(at)gmail.com

 22. Pär Green

  Finns mer att jobba på!
  Politikerna har redan fattat beslut om exakt hur mycket koldioxid som får släppas ut Den som väljer ”grön el” är grundlurad.
  Så dystert är ekonomernas budskap.
  Men miljöorganisationerna protesterar. Om tillräckligt många gör en och samma sak påverkar det både producenter och politiker – i alla fall på sikt.
  http://www.expressen.se/nyheter/1.2423128/elbolagens-grona-el-rena-snurren?err=Tack+f%26ouml%3Br+din+kommentar!#comment

 23. Pär Green

  I dagens DN kan man läsa:
  ”NCC bygger 23 vindkraftverk Byggföretaget NCC ska bygga
  grundfundament och vägar för 23 vindkraftverk på berget
  Åmliden i Malå kommun, tio mil väster om Skellefteå.
  Vindkraftparken beräknas kunna förse upp till 25 000 hushåll
  per år med energi. Uppdragsgivare är Nordisk Vindkraft och
  ordern är värd cirka 70 miljoner kronor, skriver bolaget i ett
  pressmeddelande. TT”
  En elproduktion som levererar i snitt max 20% av installerad effekt?
  Vad gör 25 000 hushåll resten av tiden???

 24. S. Andersson

  Pär Green #23: Malå kommun var en av två norrlandskommuner som fick folkomrösta lokalt i mitten av nittiotalet om man ville ha slutförvaret av utbränt kärnbränsle. Självfallet hade detta varit en gudagåva för en avfolkningsbygd. Flera hundra arbetstillfällen under lång tid med allt vad det för med sig. Men sen drog den internationella kärnkraftshatarcirkusen in och förklarade för människorna där att de alla skulle få genomgå helvetets alla kval med all denna radioaktivitet inom kommunens gränser och att de säkert inte skulle kunna bo kvar. Svaret blev förstås nej. Cirkusen drog vidare och kommuninnevånarna blev kvar med en rejäl baksmälla.
   
  Jag talade med en kommunpolitiker när allt detta hade hänt och han uttryckte en viss frustration över det dubbelbottnade i kommunens världsbild. Eftersom befolkningsminskningen vid denna tid var så kraftig så insåg han att om man inte fick avfallslagret så skulle det inte finnas några människor kvar vid tidpunkten när man hade tänkt börja bygga.
   
  Detta blir ju ologiskt på en hel massa sätt och jag kunde förstå hans frustration. Kommuninnevånarna sade med andra ord nej till den åtgärd som skulle säkra kommunens existens p g a att de var oroliga för kommunens existens.

 25. Pär Green

  S. Andersson # 24
  Läst, men inte riktigt förstått vad du menar!
   
   

 26. S. Andersson

  Pär Green #25: Nä, men det var ju poängen att det är motsägelsefullt.
  Det är en paradox. Säg att man inte vill ha ett kärnkraftslager för att man vill skydda människorna som bor i kommunen. Men om lagret är den enda möjligheten att få människor att stanna i kommunen så innebär det att det inte finns några människor kvar att skydda om man säger nej. Och då finns det inget skäl att säga nej.
   
  Moment 22 helt enkelt.

 27. Pär Green

  S. Andersson # 26
  Och det var ju glasklart, men vad har det att göra med mitt inlägg # 23
  att göra? Är du påtänd?

 28. ThomasJ

  PG. #27: Dö, tagga ner lite… Ok? Ingen, som fattar lite på/av/ur denna sajt är ’påtänd’… Go Figure! Be om ursäkt om Du inte begriper ett/annat & samtidigt öppnar Du med frågan om förklaringen till det ’obegripliga’.
  Si? 😉
  Mvh/TJ

 29. S. Andersson

  Pär Green #27: Ursäkta då. Det hade inget särskilt med ditt inlägg att göra förutom att kommunen var densamma. Men jag tyckte att det var festligt att se att de stackars Malåborna (ca 3’000 alltsomallt) nu gjort hela resan från ett möjligt kärnavfallslager till att bli en arena för den misslyckade svenska energipolitiken.
   
  Malå var den alltså gemensamma nämnaren. Hajar du? Det liksom väckte en association i någon av mina – förmodat påtända – hjärnvindlingar.

 30. S. Andersson

  ThomasJ #28: Tror du att PG är UI:are? Kanske en trojansk häst som närsomhelst bryter ut i ad-hominemangrepp?

 31. Pär Green

  ThomasJ # 28
  Läs # 29
  Och återkom med vad du ville ha sagt!

 32. Pär Green

  S. Andersson # 30
  Varför inte fråga mig?
  Hajar du?

 33. ThomasJ

  S.A. #30: Nej, det tror jag inte! Rättare sagt – övertygad att PG så ej är. Tror snarare att PG är en person som är rejält förbannat ilsken och arg och, besviken, (evtl. orsak??), över hur detta samhälles utveckling- /kompassrikting deFacto är och ser ut. En realist – måhända i behov av en/annan kommunikativ ’training’.  😉
  Mvh/TJ

 34. Pär Green

  TomasJ # 33
  Puss

 35. ThomasJ

  P.G.; BTW: bor du i – eller har relation till – Malå /-trakten?
  Själv har jag tacksamt erfarenhet från det [då] djupaste ’gruvhålet’ [’schakt’] i landet = 890 meter under ground. I was [down] there! (Sista ~ 100 metrarna i öppen tunna…). Året var 1967… men kul i alla fall…  🙂
  Mvh/TJ

 36. Pär Green

  ThomasJ # 35
  Kee?????
  Har du läst, så vet du att jag bor i Stavsnäs!?

 37. Pär Green

  ThomasJ # 35
  Vad gör man Malå när en elproduktion som levererar i snitt max 20% av installerad effekt?
  Vad gör 25 000 hushåll resten av tiden???
  Använder dom då fjärrvärme?

 38. ThomasJ

  PG #36: Ber ödmjukast om ursäkt för att ej noterat Din bostadsort.
  Sorry än en gång för min, evtl. även andras, utomordentligt begränsade uppmärksamhet/(kunskap)/ vs slikt sakfrågemässigt avgörande viktigt argument Du framför…
  Mvh/TJ
  PS: jag skiter högaktligt och fullt i var Du bor! DUH!  /ds

 39. Toprunner

  Pär Green #37:
  Skellefteå kraft levererar fjärrvärme i Malå. Jag tror knappast den eventuella vindkrfatsel som kommer levereras från Malå kommer att konsumeras lokalt. De sätter med all säkerhet upp vindkraftsparken för att få bidrag och subventioner.

 40. Pär Green

  ThomasJ # 37
  Vad är din uppfattning om svar från DN?
  Hej,
  visst är det så att hushållen både utnyttjar el från vindkraft och från det vanliga elnätet. Det brukar vara så att man anger förbrukningen som om hushållen fick all sin el från vindkraften även om det i praktiken är en blandning från vind och vanligt nät.
  Hälsningar
  Lars-Ingmar Karlsson

  Fråga till DN:
  I dagens DN kan man läsa:
  ”NCC bygger 23 vindkraftverk Byggföretaget NCC ska bygga
  grundfundament och vägar för 23 vindkraftverk på berget
  Åmliden i Malå kommun, tio mil väster om Skellefteå.
  Vindkraftparken beräknas kunna förse upp till 25 000 hushåll
  per år med energi. Uppdragsgivare är Nordisk Vindkraft och
  ordern är värd cirka 70 miljoner kronor, skriver bolaget i ett
  pressmeddelande. TT”
  En elproduktion som levererar i snitt max 20% av installerad effekt?
  Vad gör 25 000 hushåll resten av tiden???

  Hur mycket reglerkraft krävs?????
  Svar från DN, tusan vet om inte det är skrämmande!
  Hej,
  visst är det så att hushållen både utnyttjar el från vindkraft och från det vanliga elnätet. Det brukar vara så att man anger förbrukningen som om hushållen fick all sin el från vindkraften även om det i praktiken är en blandning från vind och vanligt nät.
  Hälsningar
  Lars-Ingmar Karlsson

 41. Pär Green

  Det brukar vara så att man anger förbrukningen som om hushållen fick all sin el från vindkraften även om det i praktiken är en blandning från vind och vanligt nät.
  Varför då bygga vindfjollor?

 42. ThomasJ

  PG #36: Har Du, PG, överhuvudtaget funderat (själv, asså) varför någon aktivt skrivande person på denna, fenomenalt väl fungerande sajt [TCS] på ett eller annat sätt – oavsett varifrån kommande – skulle kunna ha tanken att INTE tänka själv??? Go Figure!  😉
  Mvh/TJ

 43. ThomasJ

  P.G: All over, håller med Dig 100++% vad gäller Vindsnurreriets totala katastrofsfärd för ’ vård – skola – omsorg ’ i ett energiförlorande samhälle, vänligen informera alliansen om detta faktum.
  Mvh/TJ

 44. Pär Green

  ThomasJ # 42
  Är din taktik, klappa och slå samtidigt?
   

 45. ThomasJ

  P.G.#44: Nej.
  //TJ

 46. Bertel

  Ibland kan nattsömn ”göra susen” när känslorna tar vid.   🙂

 47. Göran Lysén

  Så här ser mitt svar ut till KO:
   
  Hej Allem Tensaye
  De sociala koderna är svåra, men här skall jag lära dig något nytt. Man skriver inte hej till någon med både för – och efternamn, ty det ger intrycket av att vilja driva (pulling the legs) med vederbörande.  Litet formellt hade varit att tillskriva mig som professor Lysén eller mer slappt mellan kolleger ”Hej Göran”! Jfr. uttryckssätten i t.ex. ryska språket.
  Jag måste säga att jag är djupt imponerad av att verket har lyckats med bedriften att svara på mina mail efter drygt ett år. Finns det ingen som kan glutta i förvaltningslagen?
  Jag kan konkurrenslagstiftningen, se min artikel i FT 1979 om den gamla konkurrenslagen och SAS, ”Due process and Cases of Competition before the EC Institutions: The Importance of the European Convention on Human Rights”, Anglo-Swedish Studies in Law från 1994 och Introduktion till EG-rätten från 1992.
  Du skriver:

  ”Ett ärende upprättas först då granskningen medför att myndigheten kan konstatera att ett villkor är oskäligt eller marknadsföring är ”otillbörlig” utifrån aktuell lagstiftning och rådande rättspraxis”.

  Detta måste rimligen innebära att verket har granskat men inte funnit anledning att upprätta ett ärende. Eftersom ditt mail inte innehåller någon motivering i sak (se här återigen förvaltningslagen), så måste man anta att den preliminära granskningen dock finns noterad i akten – för ni har väl akter på verket? Jag vill ta del av det som finns i ”min akt” mot WWF! Har verket haft underhandskontakter med WWF i ärendet?
  Den reklam som jag anmält till verket innehåller alla de komponenter som du efterfrågar i ditt mail, 3 st. Reklamen innehåller grova sakfel, har ett bedrägligt framställningssätt, vilket spelar på människors empati för de svagare (här djur), och medför ett stort antal  ekonomiska transaktioner förorsakade av den otillbörliga reklamen. Hur många som faller för denna grovt vilseledande reklam kan ju naturligtvis WWF upplysa om, men det torde vara betydande belopp. Grovt vilseledande reklam står på egna ben och kan i det här fallet inte ha att göra med hur många som faktiskt har klagat, ty den grovt vilseledande reklamen kan vara så försåtlig att allmänheten inte förstår att det hela är ett grovt bedrägeri. Det framgår inte av reklamen varför någon isbjörn skulle behöva räddas lika litet som vad WWF skall göra i konkreta avseenden för att rädda isbjörnar.
  ”Fiskmannen” är avsedd att illustrera hur människan skulle se ut om den globala temperaturen gick upp ett par grader. Detta är så grovt vilseledande att jag storknar av ilska! Inte fan såg de gamla egyptierna ut så för drygt 5.000 år sedan, då det var ett par grader upp. Det finns inte en ”fiskmänniska”  på alla dessa underbara fresker. Hur grovt vilseledande måste  krävas för att verket skall vakna?
  Någon motivering till verkets underlåtenhet att upprätta ett ärende saknas alltså i ditt mail liksom en besvärshänvisning över verkets implicita beslut att inte undersöka saken vidare, trots att WWF:s reklam varit utsatt för stor kritik för att vara helt osaklig. Fundera över varifrån alla WWF:s pengar kommer, vilka kan finansiera denna mycket omfattande reklamlöp, som WWF ägnar sig åt.
  Jag hemställer därför att verket gör en ny granskning och öppnar raskt ett tillsynsärende för att utreda saken. Det här är ett träsk, så var beredd på att överlämna ev. funna olagligheter till åklagare.
  Göran Lysén
  Professor i folkrätt
  Uppsala
  Tack för alla uppmuntrande tillrop! Handläggaren heter Allem Tensaye <Allem.Tensaye@konsumentverket.se>. Skriv bara ett mail och säg att ni stödjer min anmälan. Mer krävs inte!

 48. Pär Green

  Göran Lysén # 47
  Har skickat ett mail och stödjer din anmälan.
  Pär
   

 49. Göran Lysén

  Tack, Pär!

 50. Micke Johnsson

  Skickat Pär!
  Hoppas hennes mejlbox är full imorgon  🙂

 51. Göran Lysén # 47
  Inget ärendenummer eller liknande som bör bifogas?
  Jag kommer naturligtvis också att skicka ett mejl för att stödja din anmälan.
  Kanonbra initiativ från din sida! Tack!

 52. Göran Lysén

  Labbibia! Något ärendenummer har inte kommunicerats till mig från verket. Notera att jag frågade lätt ironiskt att verket borde väl ha en akt i saken, dvs. ett ärendenummer under vilket skrifter och kommentarer inflyter t.ex. från WWF. Nu ville jag ha aktinsyn, så vi får väl se vad som händer.

 53. Tack Göran!
  Jag skickar mejl nu!

 54. Per Spektiv

  Göran, stöd mejlat

 55. ThomasJ

  Göran Lysén: Skickat mail oxo.
  Keep the good works up, man!  😀
  Mvh/TJ

 56. Karin

  Göran Lysén #47
   
  Bravo! Tack! Stöd skickat!

 57. Adolf Goreing

  # 47 stödmail har gått iväg.